HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 01. 19:55

Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 17:21

ha kikapcsolásig meríted, azza gyilkolod

Noh tökre azért nem merítem le. De hagyom, hogy a három vonásból már csak egy legyen.(telónál)
Notit még nem próbáltam lemeríteni.

#322 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 08:27

Dehogy gyilkolod. A telefon/noti sosem hagyja (hiszen nem is tud működni róla akkor már) az akkut mélykisülni. Havi egyszer az akkut ajánlatos tökig feltölteni s tökig kisütni, majd -és ez nagyon fontos- csak tökig feltöltve kivenni és elrakni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#323 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:43

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 9:27

Dehogy gyilkolod. A telefon/noti sosem hagyja (hiszen nem is tud működni róla akkor már) az akkut mélykisülni. Havi egyszer az akkut ajánlatos tökig feltölteni s tökig kisütni, majd -és ez nagyon fontos- csak tökig feltöltve kivenni és elrakni.

Ez lett volna az újabb kérdésem, hogy az akksit teljesen feltöltve tegyem e el?
Na ha nem is havonta, de hetente azért biztosan fogom használni. Úgyhogy az elektrolit néha meg tud mozdulni benne.  :)

#324 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 16:20

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 9:27

Mennyire kell kisütni? nekem be van állítva, hogy a windows 3%-nál már leáll, meg kéne várni a 0%-ot?

#325 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 17:17

Idézet: beeci - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 16:20

Mennyire kell kisütni? nekem be van állítva, hogy a windows 3%-nál már leáll, meg kéne várni a 0%-ot?

Az a pár % kell biztonsági tartaléknak ahhoz, hogy  le tudjon állni a gép gond nélkül.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#326 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 19:11

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 18:17

Az a pár % kell biztonsági tartaléknak ahhoz, hogy  le tudjon állni a gép gond nélkül.

Azt tudom, csak azért tettem fel a kérdést, hogy tudjam, hogy mennyire lényeges egészen instant kikapcsolásra várni vagy elég a 3%-ra merítés (mondjuk még 2%-ot elhasznál lekapcsolásra ebben az esetben, de akkor sem 0 lesz...).

#327 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 18:48

nekem is gondom tamadt: az akksi egyik pillanatrol a masikra megadta magat. (oreg Gericom noti) Eddig sem volt tul "fickos", de  fel orat azert meg huzta. Most egyik pillanatrol a masikra (akksirol hasznalva) a gep kikapcsolt, es azota nem latja az akksit. Nem tolti fel, a win powermanagementje szerint nincs is akksi a gepben.
Vajon hal igy meg akkumulator, vagy valami mas ment tonkre?(toltoaramkor vagy mittomen)
+egy adalek: momentan Mexikoban vagyok, itt 30 fok van es 80-90% paratartalom, ha ez szamit valamit...

#328 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 21:52

Nekem olyan problémám lenne, hogy a laptopom (ecs g320) kijelzőjének háttérfénye megint elszállt. A multkor is elszállt, de akkor még garisan meg lett csinálva. A gari lejárt, 2 napra rá megint háttésfény nuku. Mivel nem volt vesztenivalóm, szétszedtem a gépet. Egy kis kábel szolgáltatja a háttérfény áramellátását a gépből. Ez ilyen 7 ki veszeték van összesodorva vagy nemtom. Az a lényeg, hogy a 7-ből 2 kiszakadt a csatlakozóból (a fedél ki-be csukásától valszeg). Tudom ez most így nem túl érthető, de majd ha lesz nálam fénmyképezőgép, akkor felteszek róla egy fotót.

A kérdés az, hogy szerintetek így látatlanba ez mennyire különleges kábel? lehet ilyet kapni valahol? Messze vagyok pesttől, ezért lehetséges szerintetek postán intézni vagy ilyesmi?

(Újraforrasztás nem megoldható)

#329 Felhasználó inaktív   Bal13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:28

Sziasztok!
Volna egy kis problémám a Vistával (Business): Feltelepítettem a notebookomra (HP nx7400, 1.73GHz core duo, másfél giga ram, integrált Intel 945gm videokártya) és ha lecsukom a fedelét felnyitás után a kép nem jön vissza, mintha nem érzékelné hogy kinyitottam. Az energiaellátásnál természetesen beállítottam, hogy ne csináljon semmit ha lecsukom, és nem is csinál mert a rendszer fut tovább rendesen, csak a képet nem adja vissza. Feltettem a videokártyához a legújjabb drivert de az sem oldotta meg a problémát. Tapasztalt már valaki hasonlót?
A válaszokat előre is köszönöm.  :respect:

#330 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:16

Idézet: closed - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 18:48

nekem is gondom tamadt: az akksi egyik pillanatrol a masikra megadta magat. (oreg Gericom noti) Eddig sem volt tul "fickos", de  fel orat azert meg huzta. Most egyik pillanatrol a masikra (akksirol hasznalva) a gep kikapcsolt, es azota nem latja az akksit. Nem tolti fel, a win powermanagementje szerint nincs is akksi a gepben.
Vajon hal igy meg akkumulator, vagy valami mas ment tonkre?(toltoaramkor vagy mittomen)
+egy adalek: momentan Mexikoban vagyok, itt 30 fok van es 80-90% paratartalom, ha ez szamit valamit...

Biztosíték kimehetett az akksi előtt, akár ez is lehet a hiba oka, de ritkán el tud így kukulni az akksi..

#331 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:17

Idézet: eMeM - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 21:52

Nekem olyan problémám lenne, hogy a laptopom (ecs g320) kijelzőjének háttérfénye megint elszállt. A multkor is elszállt, de akkor még garisan meg lett csinálva. A gari lejárt, 2 napra rá megint háttésfény nuku. Mivel nem volt vesztenivalóm, szétszedtem a gépet. Egy kis kábel szolgáltatja a háttérfény áramellátását a gépből. Ez ilyen 7 ki veszeték van összesodorva vagy nemtom. Az a lényeg, hogy a 7-ből 2 kiszakadt a csatlakozóból (a fedél ki-be csukásától valszeg). Tudom ez most így nem túl érthető, de majd ha lesz nálam fénmyképezőgép, akkor felteszek róla egy fotót.

A kérdés az, hogy szerintetek így látatlanba ez mennyire különleges kábel? lehet ilyet kapni valahol? Messze vagyok pesttől, ezért lehetséges szerintetek postán intézni vagy ilyesmi?

(Újraforrasztás nem megoldható)

A forrasztás megoldhatóságát bízd ide ;) . Fénykép kellene a cuccról, de előre mondom, hogy nem fogja megérni megvenni két, talán javítható szakadásért.

#332 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:18

Idézet: Bal13 - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 19:28

Sziasztok!
Volna egy kis problémám a Vistával (Business): Feltelepítettem a notebookomra (HP nx7400, 1.73GHz core duo, másfél giga ram, integrált Intel 945gm videokártya) és ha lecsukom a fedelét felnyitás után a kép nem jön vissza, mintha nem érzékelné hogy kinyitottam. Az energiaellátásnál természetesen beállítottam, hogy ne csináljon semmit ha lecsukom, és nem is csinál mert a rendszer fut tovább rendesen, csak a képet nem adja vissza. Feltettem a videokártyához a legújjabb drivert de az sem oldotta meg a problémát. Tapasztalt már valaki hasonlót?
A válaszokat előre is köszönöm.  :respect:

Újraindításra megjavul, vagy teljes kikapcsolás kell neki?

#333 Felhasználó inaktív   Bal13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:42

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 22:18

Újraindításra megjavul, vagy teljes kikapcsolás kell neki?

Egy hibernálás-visszahozás is megjavítja, a kikapcs-bekapcs is, újraindítást nem próbáltam, mert nem látok a monitoron ilyenkor ugye semmit. :(

#334 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:33

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 23:17

A forrasztás megoldhatóságát bízd ide ;) . Fénykép kellene a cuccról, de előre mondom, hogy nem fogja megérni megvenni két, talán javítható szakadásért.

Ebben a setben van három kép a kábelről. Egészben, a jó vége és a rossz vége.

Kis mozgtás után a harmadik (piros) kábel is kiszakadt. Azért írtam h forrasztás nem segít, mert a 2 szélső saru elveszett. Voltam Pécsen egy laptopszervízben, ott próbáltak nézni egy szétbuherált gépből legalábbsarut, de amit találtak az nem passzolt bele. Azt javasolták, hogy vigyem be a gépet és megpróbálják beforrasztani direktbe a tűkre a zsinórokat.

Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék (~fizetnék is)

"újraindítást nem próbáltam, mert nem látok a monitoron ilyenkor ugye semmit. frown.gif"

alt+f4 ú enter

Szerkesztette: eMeM 2007. 01. 06. 13:46 -kor

#335 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 00:15

Használ valaki Asus A3H laptopot? Egyik ismerősnél raktam újra a windowst rajta, de maradt egy sárga felkiáltójeles Alapvető rendszereszköz vagy mi a fene... Minden drivert felraktam, lövésem nincs, hogy mi lehet.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#336 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 07:46

Idézet: eMeM - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:33

Ebben a setben van három kép a kábelről. Egészben, a jó vége és a rossz vége.

Kis mozgtás után a harmadik (piros) kábel is kiszakadt. Azért írtam h forrasztás nem segít, mert a 2 szélső saru elveszett. Voltam Pécsen egy laptopszervízben, ott próbáltak nézni egy szétbuherált gépből legalábbsarut, de amit találtak az nem passzolt bele. Azt javasolták, hogy vigyem be a gépet és megpróbálják beforrasztani direktbe a tűkre a zsinórokat.

Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék (~fizetnék is)

"újraindítást nem próbáltam, mert nem látok a monitoron ilyenkor ugye semmit. frown.gif"

alt+f4 ú enter

Nem látom jól a csati végét, de valószínűleg van itthon saru-vagy megoldom máshogy. Most már csak annyi a kérdés, hogy ez mitől tud ott törni? :think:

#337 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 10:48

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 23:15

Használ valaki Asus A3H laptopot? Egyik ismerősnél raktam újra a windowst rajta, de maradt egy sárga felkiáltójeles Alapvető rendszereszköz vagy mi a fene... Minden drivert felraktam, lövésem nincs, hogy mi lehet.

Néha az Asus-os wifi vezérlő akad az XP-vel, lehet hogy ha uninstallálod az Asus saját 802.11g vezérlőjét, akkor az XP felismeri rendesen és nincs sárga felkiáltójel! Csak tipp...
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#338 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:02

Idézet: Pizsama - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 10:48

Néha az Asus-os wifi vezérlő akad az XP-vel, lehet hogy ha uninstallálod az Asus saját 802.11g vezérlőjét, akkor az XP felismeri rendesen és nincs sárga felkiáltójel! Csak tipp...

Nincs wireless a notiban...
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#339 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:29

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 15:02

Nincs wireless a notiban...

Akkor passz!  :confused:
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#340 Felhasználó inaktív   wolfbena 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 18:54

Helló!

Van egy compaq 4210esem, aminek nincs háttérvilágítása, és hiányzik belőle az LCD inverter. Amúgy van rajta kép (zseblámpás technikával) Tudna valaki olcsón szerezni nekem egy ilyet? Vagy valami egyéb megoldást a problémámra, esetleg kompatibilis cuccot? Bereakok egy képet a cuccról (ha sikerül), ami kéne bele. Köszi: Csaba

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.