HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3201 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 07. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 03. 07. 10:59

Nah, én is megszívattam magam. Lehúztam az alaplapról a tapipad és a kapcsológombok fóliakábelét, de amikor tettem vissza, akkor a vékonyabbik csatlakozónál eltörött a rögzítőkapocs. :omg: 1 cm széles, 12 pin, és a rögzítője ez a fésűs (tehát egy felső tüskesor tartja), felnyitható verzió. Nem is a rögzítő törött el, hanem a fésűk foszlottak ki belőle és így nem nagyon akar a helyén maradni. :look:

Van esély pont ilyet szerezni valahonnan? Conradon és társain túl vagyok offkóz... :rolleyes2:

Fénykép, csomag.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3202 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 07. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 07. 12:28

Fénykép, csomag.

Kép van, du. feldobom. :-) De a csomagot a sörökkel hová küldjem? :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#3203 Felhasználó inaktív   zsozsetta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 07. 13:51

Sziasztok !

Az a kérdésem, keresem lenne hogy vettem egy msi vr607 (ms-163k) notebookot az elado szerint a problema az vele hogy a north bridge-t kellene re ball-ozni , mivel laikus vagyok a temaban kernem seggitsegeteket hogy hol talalok erre szakembert vagy valami koltseghatekony modszert a megjavitasara... itt a megyenkben( szolnok) 30 ezer ft plusz afaert valalnak a javitast ugy hogy se garanciat se semmit nem vallallnak meg azt sem hogy esetlegesen mukodokepes lesz a gep. Youtube alapjan lattam hogy hogy kell csinalni de nyilvan valoan szakmai elokepzettseg nelkul nem merek nekifogni sot nem is akarok.

koszonom a segitseget.

#3204 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 07. 12:28

Fénykép, csomag.

Ehun e:
Kép

A felső tüskék tartották azt a "fésűt" ami a rögzítő közepén volt. Bal oldalin látszik, kb hogy nézett ki...

#3205 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: zsozsetta - Dátum: 2012. 03. 07. 13:51

Sziasztok !

Az a kérdésem, keresem lenne hogy vettem egy msi vr607 (ms-163k) notebookot az elado szerint a problema az vele hogy a north bridge-t kellene re ball-ozni , mivel laikus vagyok a temaban kernem seggitsegeteket hogy hol talalok erre szakembert vagy valami koltseghatekony modszert a megjavitasara... itt a megyenkben( szolnok) 30 ezer ft plusz afaert valalnak a javitast ugy hogy se garanciat se semmit nem vallallnak meg azt sem hogy esetlegesen mukodokepes lesz a gep. Youtube alapjan lattam hogy hogy kell csinalni de nyilvan valoan szakmai elokepzettseg nelkul nem merek nekifogni sot nem is akarok.

koszonom a segitseget.

Nem a golyózás a baja, hanem szériahibás a híd. 30+fáért gari nélkül kurva lehúzós. Ha nVidia a csip, akkor 30-34k bruttó, fél év garival, új, nem szériahibás híddal errefelé.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3206 Felhasználó inaktív   zsozsetta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 18:28

köszönöm a választtudsz nekem linkelni egy infot?
és hogy ezt alig használtan nem lehet kapni sehol?

#3207 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 03. 07. 17:39

Ehun e:
Kép

A felső tüskék tartották azt a "fésűt" ami a rögzítő közepén volt. Bal oldalin látszik, kb hogy nézett ki...

Utánajárok.

#3208 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 18:56

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 07. 18:47

Utánajárok.

Köszi Breki :-)

#3209 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 10. 22:52

No, most tolta el a cajgát végleg az egy oldallal előbb említett Acer Aspire 5310 notim.

Most már kontakthiba-szerű parajelenségeket is előad, ha rádugom a töltőt, vagy ég a töltés, vagy nem.
Ha van kontaktus, akkor vagy borostyánban ég a töltéslámpa, és kb 5 másodpercenként elalszik egy kis időre, vagy, ez a gyakoribb, vagy a töltés lámpa borostyánban villog másodpercenként, eközben a power lámpa borostyánban világít, effektíve töltés egyik esetben sincsen. A táp feszültségeit nem mértem, nincs olyan ketyerém (bár most már nagyon aktuális lenne), az akku igazából nincs rossz állapotban, a gép fél órát-órát simán lehúz.

A nagy kérdés természetesen az, hogy lehet-e a gépbe életet lehelni, van-e értelmük ezeknek a lámpaállásoknak, ill. van-e értelme új tápegységet vennem, az eBayen olyan 2000 HUF környékén már kapok megfelelőnek tűnőt (feszkó és áramerősség stimmt, Acer, kell még mást tudom?).

Thx

#3210 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 10:16

Sziasztok,

olyan problemam van hogy,

chilligreen laptop neha ugy indul hogy kisebb felbontason indul mint az lcdje es a kep balra igazitva jon be mar a windows betoltestol kezdve. a bios kepe az mindig teljes kepernyon van. tehat ugy kepzeljetek el mintha egy ,16:9 es monitoron egy 4:3 as kep jonne be es balra igazitva. ha igy indul a gep a felbontast se engedi normalisra allitani. szoftveres problemara gondolok de kitudja mikor mar betolteskor el van csuszva akkor meg semmi drivert nem toltott be...

szoval tanacstalan vagyok. oprendszer w7 legfrissebb vga driver...

jart mar igy valaki?

udv.
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#3211 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 13:13

Még egy:
az én notim Acer Aspire 5310, vehetek-e olyan tápot, ami Acer, az áramerősség és a feszültség stimmt, és a csatlakozó formája is? Lehet-e az áramnak valami olyan tulajdonsága (nem a polaritás :), ami miatt a dolog inkompatibilis? Gondolom, ezek sima egyenárammal töltenek, de ki tudja.

#3212 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 13:52

vehetsz.... mind ugyanugy tolt acer is csak egy osszeszerelo uzem... egy notiba nemsokmindent gyartanak ők... csak gyartatnak.. azok meg szabvanyok szerint keszulnek... ez olyan mintha csak acer ramot meg acer merevlemezt rakhatnal bele...
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#3213 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: uno - Dátum: 2012. 03. 15. 13:52

vehetsz.... mind ugyanugy tolt acer is csak egy osszeszerelo uzem... egy notiba nemsokmindent gyartanak ők... csak gyartatnak.. azok meg szabvanyok szerint keszulnek... ez olyan mintha csak acer ramot meg acer merevlemezt rakhatnal bele...

Thx, csak mert bekapcsoláskor sír a bios, hogy nem acer táp van bedugva, rossz esetben az alaplap ment gajra (azt mondjuk nem értem, hogy mehet egy alaplap tönkre), jó esetben a táp (mondjuk ez alsó hangon is kontakthibás), most elválik, mi a baj.

#3214 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 03. 15. 18:42

Thx, csak mert bekapcsoláskor sír a bios, hogy nem acer táp van bedugva, rossz esetben az alaplap ment gajra (azt mondjuk nem értem, hogy mehet egy alaplap tönkre), jó esetben a táp (mondjuk ez alsó hangon is kontakthibás), most elválik, mi a baj.

Gyengébb nem lehet a táp, mint a gyári.
Most kapcsoltam be egy Aspire 5310-et egy FuSi táppal, ami 20V, 3,25A. Nem sír.
A gyári táp egy LiteOn márkájú, 19V, 3,42A 65W.
Ez a gyártó kiszolgált már pár nagyobb nevet is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3215 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 20:25

Thx, akkor rendelem a tápot és imádkozom, hogy az legyen a probléma.

#3216 Felhasználó inaktív   aron89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 08. 22:11

Sziasztok! Van egy problémám, remélem tudtok segíteni. Van egy notebookom (samsung r580) amit anno windows7-el együtt vásároltam meg. A gond az, hogy ma lecsíptem 20GB-t a merevlemezemből és telepítettem rá egy XP-t, sajnos nem tudtam, hogy ezzel együtt felülírja a boot szektort. Tehát a lényeg: csak az XP-t tudom futtatni, a win7-t nem. Na most hozzá tartozik, hogy nincs win7 telepitő lemezem, csak XP. Nincs üres DVD-m, csak egy 4gb microSD. Amit eddig csináltam: egy multi boot usb flash (microSD->adapter->adapter....) http://www.intowindo...ndows-7-and-xp/ ezek alapján. ez sikerült is. Utána ezekkel próbálkoztam: http://support.microsoft.com/kb/927392, de hiába. Remélem érthetően írtam le és nem felejtettem el semmit. Valaki valami varázslatot tud esetleg ?

na meg remélem jó helyre írtam, nem vagyok valami nagy fórummaster

Szerkesztette: aron89 2012. 04. 08. 22:13 -kor

#3217 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 07:18

Üzenet megtekintéseIdézet: aron89 - Dátum: 2012. 04. 08. 23:11

Sziasztok! Van egy problémám, remélem tudtok segíteni. Van egy notebookom (samsung r580) amit anno windows7-el együtt vásároltam meg. A gond az, hogy ma lecsíptem 20GB-t a merevlemezemből és telepítettem rá egy XP-t, sajnos nem tudtam, hogy ezzel együtt felülírja a boot szektort. Tehát a lényeg: csak az XP-t tudom futtatni, a win7-t nem. Na most hozzá tartozik, hogy nincs win7 telepitő lemezem, csak XP. Nincs üres DVD-m, csak egy 4gb microSD. Amit eddig csináltam: egy multi boot usb flash (microSD->adapter->adapter....) http://www.intowindo...ndows-7-and-xp/ ezek alapján. ez sikerült is. Utána ezekkel próbálkoztam: http://support.microsoft.com/kb/927392, de hiába. Remélem érthetően írtam le és nem felejtettem el semmit. Valaki valami varázslatot tud esetleg ?

na meg remélem jó helyre írtam, nem vagyok valami nagy fórummaster
A Win7 telepítő DVD-je számos forrásból, legálisan letölthető. Egy üres DVD beszerzése nem hiszem, hogy probléma, de ha képes butulni, a micro SD-re is rávarrható a telepítő. A W7 telepítőt elindítva és a javítást választva, a dolog automatikusan megoldódik.

#3218 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 07:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 03. 07. 19:56

Köszi Breki :-)

Ezt meg jl elfeledtem :omg:

#3219 Felhasználó inaktív   aron89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 04. 09. 08:18

A Win7 telepítő DVD-je számos forrásból, legálisan letölthető. Egy üres DVD beszerzése nem hiszem, hogy probléma, de ha képes butulni, a micro SD-re is rávarrható a telepítő. A W7 telepítőt elindítva és a javítást választva, a dolog automatikusan megoldódik.

Hát ez az, hogy nem. A microSD-re sikerült win7 telepitőt tennem, de a javítás sikertelen.

#3220 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: aron89 - Dátum: 2012. 04. 09. 12:51

Hát ez az, hogy nem. A microSD-re sikerült win7 telepitőt tennem, de a javítás sikertelen.

Ja, nézem, efölött átsiklottam.
Akkor konzol alól:
bootrec.exe /fixmbr (ez az eredeti, W7-es MBR-t írja a HDD-re)
bootrec.exe /fixboot (ez a hozzá tartozó bootmgr-t építi helyére)
bootrec.exe /rebuildbcd (végigjárja a lemezekt/partíciókat és a talált rendszereket hozzáadja a BCD-hez.
Ezutóbbi kimenete érdekes lehet, miket talál és ad hozzá?

Ha ez nem sikerül, akkor a BCD-t manuálisan kell felépíteni. Az sem nagy ördöngősség.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.