HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#491 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 21. 07:19

Idézet: avman - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 22:59

törekednie kell a 15 napra. plusz van olyan rizsa a trendeletben, h jelentős kellemetlenség esetén (monnyuk ha valaki párszor 1-2 hónap erejéig nem tud szerviz miatt használni egy potom fél éves műtárgyat, gyk. az ideje harmadát szervizben tölti az bőven kényelmetlen). ez esetben fordulhatsz a békéltető testülethez, vagy felmondhatod a vételi szerződést és visszakérheted a pénzt peres úton. így viszont csak a kiskereskedővel baxol ki, mivel ezt a vétel helyén teheted.

Tehát ha most nekem 3 hétig bent lenne akkor még nem szólhatok semmit? Amúgy ezt hol lehet megnézni?-mármint a törvényt?
Üdv
Ja, a gépet a MediaMarkt-ban vettem, ők talán kibírják ha egy valaki eláll a vásárlástól.

Szerkesztette: netmesterke 2007. 03. 21. 07:20 -kor

#492 Felhasználó inaktív   daniel81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 14:29

Sziasztok!

Van egy Dell Latitude c610-es notebokom, ami 1 db USB 1.1-es porttal rendelkezik.
A gondom az, h ezen az USB porton nem tudok semmilyen USB 2-es eszközt használni (eddig egy Toshiba pendrive és egy Grundig MP3 játszóval próbálkoztam).
Valakinek vmi ötlete, h ezek az eszközök miért nem hajlandóak a lassabb szabvány szerint működni?
Ja, az USB port működik, mert egy ős MP3 játszómat simán megtalálja...

(PCMCIA-os USB2 adapterem van, de én a gép sajátját szeretném működésre bírni)

#493 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 19:48

Idézet: daniel81 - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 14:29

Van egy Dell Latitude c610-es notebokom, ami 1 db USB 1.1-es porttal rendelkezik.

BIOSban USB Legacy?

#494 Felhasználó inaktív   daniel81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:06

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 19:48

BIOSban USB Legacy?

Sajnos nem segít...

#495 Felhasználó inaktív   szendo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:20

Sziasztok! Van egy problémám amire nem tudok rájönni miért van. Compaq armada E500 noti, biosban 850-es pIII-as procit lát, win alatt pedig 693-a pIII-at. xp újratelepítés után is ez a helyzet. Valakinek valami ötlet?

#496 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:27

Idézet: szendo - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 16:20

Sziasztok! Van egy problémám amire nem tudok rájönni miért van. Compaq armada E500 noti, biosban 850-es pIII-as procit lát, win alatt pedig 693-a pIII-at. xp újratelepítés után is ez a helyzet. Valakinek valami ötlet?

Nem lehet, hogy a Speedstep miatt leveszi az órajelet? :Ö Tegyél rá egy CPU-Z progit, de a BIOS-nak lehet hinni szerintem. :)
--Powered by IBM

#497 Felhasználó inaktív   szendo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 16:29

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 15:27

Nem lehet, hogy a Speedstep miatt leveszi az órajelet? :Ö Tegyél rá egy CPU-Z progit, de a BIOS-nak lehet hinni szerintem. :)

Elképzelhető. Ha hazamegyek lekapcsolom a speedstepet, megnézem úgy. Köszi!

#498 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 31. 06:26

Idézet: szendo - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 15:20

Teljesen normális. Egy rendszertulajdonság-ablak előrángatásához nem fogja csúcsra tenni a procit, nekem használástól függően a 700-as PIII 4-600MHz köré "jön ki".
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#499 Felhasználó inaktív   captain81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 20:16

ASUS notimat -  közelegve a 2 éves korához - egy kisebb hiba miatt(ha nem volt áram alatt több órán át, első indításra csak a BIOS logóig jutott el, másodszora semmi probléma), mely laikusként kezdődő nagyobb(alaplap) hiba hírnöke lehetett szervízbe küldtem. Elsőre nem találtak semmit, de telefonon pontosítottam a hibát és visszaérkezett alaplapcserével.
A vásárlásnál 2 év garanciát kaptam.

Megfogott egy mondat a munkalapon. Idézem:
"A terméknek vagy jelentős részének kicserélése esetén a jótállási időtartam a kicserélt termék (kicserélt részegység) tekintetében újrakezdődik. Jelentős résznek tekintendő az alaplap és a kijelző."

Kérdések:
Most újrakezdődött az alaplapra a 2 év garancia? vagy ez 1 év jótállást jelent?
Ez törvényi rendelkezés? Tehát minden termékre vonatkozik vagy ASUS "jóindulat"?

#500 Felhasználó inaktív   off-topic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 07:14

Sziasztok!

Két kérdésem lenne Fujitsu Siemens Li1720 notival kapcsolatban :

1. Lehet-e magyar billentyűzetet kapni hozzá valahol?
2. Jelenleg egy Celeron 410 ( 1.466 / 533fsb / 1 mega L2 ) cpu van benne érdemes-e cserélni - minimális pénzért - Pentium M 730 ( 1.6 / 533 / 2 mega L2 ) procira?

Köccce !

Off
IMac 20' alu,
HomeCinema : Xtreamer ( (Media Player & Streamer), Panasonic plazma, Onkyo AV, Sony blu-ray, Tannoy,
Mobil : IPhone 3G

#501 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 10:26

gyors kérdés, bitte hilfe

itten van egy acer aspire 1362LMi, van benn két 256mb 2700-as ram, most kéne beleraknom egy 400-ast, meg egy 256-os maradna benne, de nem nyikkanik meg a 400-assal. kérdés, hogy nem is fog, lévén chipset sem engedné, avagy biost berheljem?
de abból meg csak 1360-hoz találtam, aztat bele lehet égetni? gondolok itt arra, észerék számozásnál a 136x ahol x az addon-ok közti különbséget jelöli esetleg?  :confused:  :think:
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#502 Felhasználó inaktív   SamRivers 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 14:33

Sziasztok!

Most itt van nálam egy Acer Travelmate 660-as csoda. Egy bajom van vele, hogy lockolva van a billenytyűzete. Ezeknél az acereknél van vmi kombó ami inaktívvá teszi a billentyűzetet. Régebben tudtam, de most nem vágom. Valaki nem tudja véletlenül? Csak az egér működik. Bill. nuku.

#503 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 14:26

Idézet: captain81 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 21:16

ASUS notimat -  közelegve a 2 éves korához - egy kisebb hiba miatt(ha nem volt áram alatt több órán át, első indításra csak a BIOS logóig jutott el, másodszora semmi probléma), mely laikusként kezdődő nagyobb(alaplap) hiba hírnöke lehetett szervízbe küldtem.

Egy frászt alaplaphiba. Ki kellene cserélni az alaplapi gombelemet benne. Szerintem. :mad:

Szerkesztette: zoltánszól 2007. 04. 09. 14:27 -kor

#504 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 14:33

Idézet: netmesterke - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 8:19

Amúgy ezt hol lehet megnézni?-mármint a törvényt?

ITT!

#505 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 13:51

Hali!

Van egy asus a6va notim. Az lenne a kérdésem, hogy a dvd meghajtót át lehet-e tenni secondary channelre? Mert jelenleg a hdd meg az odd is a primaryn van, és írás közben eléggé lelassulnak.
Másik kérdés: 915-ös intel chipset van a gépben, ami elvileg sata-t is kezel, nekem viszont ata vinyóm van. Szétszedésnél meg lehet-e oldani valahogy, hogy satásat is tudjak bele rakni?

#506 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:16

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 14:51

Hali!

Van egy asus a6va notim. Az lenne a kérdésem, hogy a dvd meghajtót át lehet-e tenni secondary channelre? Mert jelenleg a hdd meg az odd is a primaryn van, és írás közben eléggé lelassulnak.
Másik kérdés: 915-ös intel chipset van a gépben, ami elvileg sata-t is kezel, nekem viszont ata vinyóm van. Szétszedésnél meg lehet-e oldani valahogy, hogy satásat is tudjak bele rakni?

Persze, csak át kell kábelezni, illetve venni bele egy sata->ata átalakítót. Aztán persze mindkettőnek helyet találni egy pontosan méretezett házban. Szvsz esélytelen mindkettő.

#507 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:44

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 14:16

Persze, csak át kell kábelezni, illetve venni bele egy sata->ata átalakítót. Aztán persze mindkettőnek helyet találni egy pontosan méretezett házban. Szvsz esélytelen mindkettő.

ok köszi!

A satás dolgot sejtettem hogy nem lehet. Viszont az ide csatikkal nem lehet variálni?

#508 Felhasználó inaktív   hugoboss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 15:10

hi. van egy hp notebookom. a gond csak az, hogy ma reggel óta nem tudom bekapcsolni, csak pittyeg az adaptere. légyszi valaki segítsen mert tök hülye vagyok a számítástechnikához

#509 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 18:10

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 15:44

ok köszi!

A satás dolgot sejtettem hogy nem lehet. Viszont az ide csatikkal nem lehet variálni?

Szerintem ki sincs vezetve az alaplapra a másodlagos csatlakozó, mert minek is lenne?

UDMA engedélyezve van?

#510 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 22:22

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 18:10

Szerintem ki sincs vezetve az alaplapra a másodlagos csatlakozó, mert minek is lenne?

UDMA engedélyezve van?

igen, azokkal minden rendben van.
Az zavaró, hogy ha berakok egy lemezt, és amíg felpörgeti, addig a gép süketnéma, és dvd írásnál amikor 4x-esen írok, mindig tölt a vinyó, és néha elfogy az adat, lemezművelet olyankor szinte nem lehet, mert perceket kell várni akár egy böngészőre is, de amúgy ha a dvd nincs használva, amikor nem ír, akkor viszonylag gyors. Mintha lekorlátozná a dvd a vinyó sebességét. Asztaliban is megfigyeltem ezt, de amióta másik kábelre raktam, megoldódott a probléma.
Rendszereszközökben ott van a secondary channel is, viszont a sata nincs, pedig a 915 intel oldala szerint támogatja a satát. Biosban meg nincs ilyen állítási lehetőség.
Egyik fórumtag meg azon csodálkozott, hogy neki a primaryn nincs semmi, hdd meg odd is a secondaryn van, felcserélve (odd: master, hdd: slave) :)
Az is asus gép, csak más típus.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.