HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#531 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:33

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hol és hogyan kell ramot tenni egy Asus A2500L notiba?
Előre is köszi.

Szerkesztette: Cornel 2007. 05. 02. 19:33 -kor

#532 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 11:31

Sziasztok!

Én egy Acer Aspire 9813WKMi laptopom francia billentyűzetét szeretném magyar nyelvűre cseréltetni, ha megoldható olyan szervízben, ahol a garancia nem sérül.
Illetve ugyanehhez a laptophoz keresnék táskát is (20,1" ha jól tudom, 16:10-es képernyővel) de eddig sikertelenül.

Segítségeteket köszönöm,

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#533 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 11:50

Idézet: charlie - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 18:15

no, szoval mikor multkor felraktam a kis gepecskemre a kubuntut, ott a tapipadnak lett egy olyan funkcioja, hogy a jobb also sarok jobbegergombkent mukodott, es a jobb szelen gorgokent.
namarmost, ezt bele tudom varazsolni vhogy windowsba is?

A Synaptics tapilapok drivere tud ilyet. Tudtommal elég sok laptopba szerelnek ilyen tapit, úgyhogy nézd meg a beállításait, esetleg tegyél fel új drivert (már ha a tiéd Synaptics). Egyébként nem lepődnék meg, ha a legtöbb tapilap tudna ilyet.
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#534 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 17:50

lécci segítsetek, mer megőrülök...

itt van nálam egy asus a6m noti, már harmadszor cserélték az alaplapot, de most egy olyat sikerált belerakniuk, aminél valszeg biosból tiltva van a LAN, legalábbis winfos nem látja. a gondom, hogy az alap bios-ban nem látom a ki/bekapcsolási lehetőséget, meg sok mást sem, gondolom van nekije advanced része, de hogyan lehet azt elérni, nem tudja valamelyikőtök?
vagy ilyen hidden bios keywords netes gyűjtemény is megtenné, csak lássam, hogy tényleg tiltva van, mielőtt ezt is visszaküldjük garba,
köszi
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#535 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 20:08

Idézet: szabiii - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 18:50

lécci segítsetek, mer megőrülök...

itt van nálam egy asus a6m noti, már harmadszor cserélték az alaplapot, de most egy olyat sikerált belerakniuk, aminél valszeg biosból tiltva van a LAN, legalábbis winfos nem látja. a gondom, hogy az alap bios-ban nem látom a ki/bekapcsolási lehetőséget, meg sok mást sem, gondolom van nekije advanced része, de hogyan lehet azt elérni, nem tudja valamelyikőtök?
vagy ilyen hidden bios keywords netes gyűjtemény is megtenné, csak lássam, hogy tényleg tiltva van, mielőtt ezt is visszaküldjük garba,
köszi

Nincs az tiltva, szerintem bele sem rakta a szervíz az alaplap cseréjekor. De ezt Te is megnézheted.

#536 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 20:52

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 20:08

Nincs az tiltva, szerintem bele sem rakta a szervíz az alaplap cseréjekor. De ezt Te is megnézheted.

? a lan nem általánosan integrált eszköz laptopok esetén? és hogyan hagyhatja ki, ha más nem is de egy ilyen: onboard LAN bootrom ena/dis - van a biosban? megtudom lesni garvesztés nélkül? :)
kösz

#537 Felhasználó inaktív   maniakus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 06. 11:38

üdvözletem

amilo pi 1505-tel van problémám, végülis nem nagy, csak úgy kb 1 hete rejtélyes zörgés jön belőle valahonnét, halk sípolás. gondolom másnak nem annyira lenne zavaró, viszont nekem olyan, mintha drótkefével simogatná valaki az agyamat.

érdeklődnék, hogy ez mitől van?

remélem érthető voltam, de nem tudom másképp megfogalmazni.

#538 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 16:16

Idézet: szabiii - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 21:52

? a lan nem általánosan integrált eszköz laptopok esetén? és hogyan hagyhatja ki, ha más nem is de egy ilyen: onboard LAN bootrom ena/dis - van a biosban? megtudom lesni garvesztés nélkül? :)
kösz

Biztosan nem integrált, van minden gépben egy miniPCI csatlakozó, abba kell tenni a WLAN kártyát, plusz a kártyára rádugni - a gépbe már előre beépített - antenna csatlakozóját és megy a WLAN. Eszközkezelőben a hálózati eszközöknél kell látszania.

Megnézni nem tudom konkrétan hol kell a Te gépedben, de ha megnézed az alját, akkor szerintem látni fogsz különböző mérető műanyag lapokat, ezek mögött szokott lenni a memóriabővítés, a hdd, és a miniPCI foglalat.

Itt egy link, hogy mit is kell keresned:
WLAN kártya

#539 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 11:40

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 16:16

Biztosan nem integrált, van minden gépben egy miniPCI csatlakozó, abba kell tenni a WLAN kártyát, plusz a kártyára rádugni - a gépbe már előre beépített - antenna csatlakozóját és megy a WLAN. Eszközkezelőben a hálózati eszközöknél kell látszania.

Megnézni nem tudom konkrétan hol kell a Te gépedben, de ha megnézed az alját, akkor szerintem látni fogsz különböző mérető műanyag lapokat, ezek mögött szokott lenni a memóriabővítés, a hdd, és a miniPCI foglalat.

Itt egy link, hogy mit is kell keresned:
WLAN kártya

köszi, de nem wlan, a sima lan csatiról volt szó, a wlanról frissült a windóz, az okés. sz'al megy vissza garba, annak mennie kellene, de nem megy, hajrá asus :)

#540 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 07. 12:59

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 16:16

Nem igaz, ugyan valóban különálló modulként, de nem a miniPCI foglalatot használva szokás belerakni (és kihagyni is persze). De az újabb szubnotikban kizárt, hogy külön panelra tennék. a LAN már alaplapon van évek óta.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#541 Felhasználó inaktív   titi008 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 14:45

Hello!
Vettem tavaly augusztusban egy Acer Aspire 5102wlmi notebookot AMD Turion 64 X2 1,6Ghz procival, 1GB Rammal és ATI Radeon Xpress 1100 128MB-os videókarival.Az a problémám, hogy decemberig még gond nélkűl ment minden játék, de onnantól kezdve vmi miatt fél óra után kb fél percenként pár másodpercre elég rendesen beszaggatnak.Én arra gyanakodtam, hogy lehet vmiféle melegedési problémái vannak, mert bekapcsolás után egy ideig nincs baj. Már formáztam a vinyót és az egész rendszert újraraktam, de még így se jó. Mi lehet a probléma? :confused:
Előre is köszönöm a segítséget.

#542 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:05

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 13:59

Nem igaz, ugyan valóban különálló modulként, de nem a miniPCI foglalatot használva szokás belerakni (és kihagyni is persze). De az újabb szubnotikban kizárt, hogy külön panelra tennék. a LAN már alaplapon van évek óta.

Clevo M120W, nem új gép, de ebben pl miniPCI foglalatban figyel a WLAN, meg amiket láttam azokban is így volt, de ha nem hát nem.

Hiába na, mindíg tanul az ember, bocs a rossz infóért. :)

#543 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 10:35

Hali

Van egy üzemképtelen HP Xe3 notim. A monitort beszerelném a kocsiba (PDA-hoz), de nem tudom mik a lábkiosztások. Tud valaki segíteni? Egyáltalán megoldható?
Ja, alaplaphibás, a többi cuccot eladnám!
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#544 Felhasználó inaktív   gaal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 11:09

Üdv,

PORTOCOM T2800 notebook HDD csere után nem nem tölti be az XP telepítő CD-t.
A következő üzenet látszik a képernyőn:

Boot CD-ROM Type: No emulation booting
Initializing BOOT CD-ROM-QSI CD-ROM S
CDBOOT: Cannot boot CD - Code: 1

Ha valaki segíteni tudna, előre is köszönöm.

gaal

#545 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 07:56

Sziasztok!
Laikusként szeretném kikérni véleményeteket  az alábbiakban.
Napi 12  órát használom az asztali PC-t. A jelenlegi már kiöregedett és a teljesítménye is elmarad az igényektöl ézért aktuális a lecserélése.
Új gépet szeretnék vésárolni, de nem igazán tudom eldönteni, hogy notebookot, vagy aztali gépet vásároljak.
Igény:nem játékra, csak otthoni munkavégzésre kell. 17" monitor, memória 1024 MB , vinyó 60 GB-tól, proci mobil 1600-tól, 
Néztem a fuji amilo LI1818 notebookot: 17" monitor 1024 MB, 120 GB, =br.162 eFt, vagy egy hasonló paraméterekkel rendelkező asztali PC+ monitor is kb hasonló árszinten mozog.
A notebok és az asztali gép összehasonlításában kérdéseim a következök.
1. átlagos élettartam órában
2. szervizelés, ill. javítási költségek
3. energia felhasználás (melyiknek mennyi az energia igénye óránként )
4. eseleg egyéb összehasonlításuk.
Elöre is köszi a válaszokat

#546 Felhasználó inaktív   lzsolt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 21:43

Egy ASUS S5200-as notit használok már két és fél éve. Két dolgot kéne megjavítani javítani rajta:

-a fejhallgató csak akkor szól sztereoba, ha aláteszek valamit, hogy felfeküdjön a fejhallgató csatlakozó
valszeg kikopott a sok használattól
- a lefelé nyíl már nagyon akadozik, nem segít a tisztítás se.(új billentyűzetet keresek)

#547 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 10:50

Sziasztok!

Van nekem egy notebookom, amiben szerintem badsectoros a hdd (Samsung), ezért leszedtem a Hutil nevű Samsungos alkalmazást, amivel lehetne tesztelni a hdd-t, de ehhez meg floppy kellene, ami ugye a notebookban nincs. Rá lehet ezt bírni valahogy a működésre floppy nélkül?

A chkdsk szerint 4kb badsectorom van, ez tuti adat, vagy mindenképpen teszteljem a gyári tesztprogival?

#548 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 08:22

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 9:50

Sziasztok!

Van nekem egy notebookom, amiben szerintem badsectoros a hdd (Samsung), ezért leszedtem a Hutil nevű Samsungos alkalmazást, amivel lehetne tesztelni a hdd-t, de ehhez meg floppy kellene, ami ugye a notebookban nincs. Rá lehet ezt bírni valahogy a működésre floppy nélkül?

A chkdsk szerint 4kb badsectorom van, ez tuti adat, vagy mindenképpen teszteljem a gyári tesztprogival?

Ha bootolni kell a kislemezről, akkor írd ki cd-re és bootolj arról.
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#549 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 09:05

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 9:35

Hali

Van egy üzemképtelen HP Xe3 notim. A monitort beszerelném a kocsiba (PDA-hoz), de nem tudom mik a lábkiosztások. Tud valaki segíteni? Egyáltalán megoldható?
Ja, alaplaphibás, a többi cuccot eladnám!

Nem tudom, a PDA-on milyen kimenet van, de szerintem nem oldhato meg.
A notebookok altalaban lvds vagy panellink csatolast hasznalnak.

Inkabb add el a kijelzot, igy latatlanba 14.1-es xga lehet, valszeg 20-as szabvanycsatoloval. Sok masik notebookba belemegy.
Alopecia perniciosa

#550 Felhasználó inaktív   Mikust 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 09:18

Sziasztok!

Lenne egy óriási problémám. A laptopom egyik pillanatról a másikra megállt. (LG LS50A).
A probléma a következő: Bekapcsoláskor elindul a gép, a Kijelző háttérvilágítása is megy , viszont nem ad képet. Próbáltam külső monitorral , az működött ,fel is állt a rendszer,és szépen lehet használni a gépet. A másik érdekessége a dolognak, hogy akksiról  egyáltalán nem hajlandó elindulni a gép.
Mi lehet a probléma vele?

Előre is köszönöm a segítséget!

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »