HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 17. 08:46

Sziasztok!

Segítség kellene van egy pi 1536-om, és win xp pro alatt nem tudom a jazz 9940B hangfalaimat megszólaltatni. Driverek fent vannak...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#612 Felhasználó inaktív   berle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 16:34

Sziasztok!

Bár most nem volt időm végigolvasni az egész topikot, gyanítom, hogy a kérdésem még nem merült fel:
Egy Compaq M300-ra szeretnék win2000-ret és egy movix-ot vagy astrumit (mindkettő live linux).
Optikai meghajtó nincs, win-t elvileg már tudom, hogy kell felrakni, astruminál meg van install opció, nade ehhez CD meghajtó kell...
Esetleg belerakhatom az asztali gépbe a notivinyót, és ott benyomhatom az "install on hdd"-t?
És természetesen az op.rendszer indításkori kiválasztását is meg kell oldani.

előre is köszönöm az ötleteket!
(1) ASUS A7V600-F, AMD 2200+,  256M Blitz+512 Hynix, Ati RadeOn 9000 ViVo, SB Live 4ch, Seagate 120GB

(2) ASUS TUSL2-C,TuaCerka1000@1333, 256M Hyundai+128M AC&DC, GeForce Ti4200,C-Media 8738 4ch, Maxtor 30GB + WD 6GB

#613 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 16:57

Sziasztok!
Van  egy IBM T22-es laptop, amibe működés közben belefröccsent némi víz. Ezt követően kékhalállal elhunyt. Van valami remény az újjáélesztésére, vagy kuka? Kösz
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#614 Felhasználó inaktív   berle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 22:29

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 17:57

Sziasztok!
Van  egy IBM T22-es laptop, amibe működés közben belefröccsent némi víz. Ezt követően kékhalállal elhunyt. Van valami remény az újjáélesztésére, vagy kuka? Kösz

Bár a telefon más tészta picit, azt sikerült sokaknak kiszárítani, úgyhogy szerintem gyorsan szedd (szedesd) szét, hadd száradjon, aztán pár nap múlva lehet próbálkozni.
(1) ASUS A7V600-F, AMD 2200+,  256M Blitz+512 Hynix, Ati RadeOn 9000 ViVo, SB Live 4ch, Seagate 120GB

(2) ASUS TUSL2-C,TuaCerka1000@1333, 256M Hyundai+128M AC&DC, GeForce Ti4200,C-Media 8738 4ch, Maxtor 30GB + WD 6GB

#615 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:55

Idézet: berle - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 23:29

Bár a telefon más tészta picit, azt sikerült sokaknak kiszárítani, úgyhogy szerintem gyorsan szedd (szedesd) szét, hadd száradjon, aztán pár nap múlva lehet próbálkozni.

Ok, az már megtörtént, akkor várok még vele, hátha.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#616 Felhasználó inaktív   berle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 22:34

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 11:55

Ok, az már megtörtént, akkor várok még vele, hátha.

na, van vmi fejlemény?

Akinek van valami ötlete az én problémámmal kapcsolatban, kérem segítsen!

#617 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 10:11

Sziasztok

HP Compaq nx9420 notebook billentyűzethet kellene "L" és "?" gomb - hol lehet bontott alkatrészeket venni?

htx!

Gábor

#618 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 10:36

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 9:11

Sziasztok

HP Compaq nx9420 notebook billentyűzethet kellene "L" és "?" gomb - hol lehet bontott alkatrészeket venni?

htx!

Gábor

komplettet tudok.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#619 Felhasználó inaktív   troger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 22:06

Idézet: LML - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 14:30

Ha elküldöd a notit, én ki tudom deríteni, hogy a cső, vagy az inverter halálozott el, de az Általad vázolt hibaleírás alapján 99% ot adnék az inverternek.

A cucc ára azért borsos, mert európában nem lehet kapni, nagyvizen túlról meg drága a csomagküldés.

A csövet leginkább kijelzővel együtt lehet cserélni, azt meg inkább nem ecsetelem mennyi.
Ha nagyon fontos, szét tudom szedni a kijelzőt is a csőcseréhez (van sokféle csövem törött kijelzőkből), de ez elég időigényes, és ezért drága dolog is.

Na, közben kiderítettem, hogy tényleg az inverter volt a hibás: lehúztam róla a kijelzőt, és ugyanúgy zizegett. Viszont gondoltam előbb körülnézek, ahol tudok, hátha találok olcsóbban is, mint az ajánlatod. A német ebay-en találtam is egy fickót, aki acer viszonteladó, vagy mi, és tőle sikerült valami teljesen más márkájú, de azonos acer kódú invertert rendelnem, ami tökéletesen működik. Ja, és 38 euró volt. Azért köszönöm a segítséget.

Ja, a pontos kódot itt találtam: TravelMate leírások
Amikor először szedtem szét a gépet (kontakhibás lett a tápcsati), akkor is az innen letöltött robbantott ábra alapján sikerült.

(Mellesleg ez a harmadik nagy hibája a gépnek, az első a kontakhibás tápcsati - egy mobiltelefon-szervizben javíttattam meg, valami ultrahangos forrasztós bigyóval, persze előbb szétszedtem az egész gépet; a második a cd/dvd meghajtó... na, ez azóta is rossz, kilazultak a panel csavarjai, és valami zárlatos lett benne, szóval kuka; a harmadik meg az inverter... Két év intenzív használat alatt - átlag napi 22 óra használat, napi hurcolás egy hátizsákban - ez egyébként egész jó. Mondjuk ha notebook szervízbe vittem volna, szerintem már az árát ráköltöttem volna.)

#620 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 22:44

Idézet: troger - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 22:06

Na, közben kiderítettem, hogy tényleg az inverter volt a hibás: lehúztam róla a kijelzőt, és ugyanúgy zizegett. Viszont gondoltam előbb körülnézek, ahol tudok, hátha találok olcsóbban is, mint az ajánlatod. A német ebay-en találtam is egy fickót, aki acer viszonteladó, vagy mi, és tőle sikerült valami teljesen más márkájú, de azonos acer kódú invertert rendelnem, ami tökéletesen működik. Ja, és 38 euró volt. Azért köszönöm a segítséget.

Ja, a pontos kódot itt találtam: TravelMate leírások
Amikor először szedtem szét a gépet (kontakhibás lett a tápcsati), akkor is az innen letöltött robbantott ábra alapján sikerült.

(Mellesleg ez a harmadik nagy hibája a gépnek, az első a kontakhibás tápcsati - egy mobiltelefon-szervizben javíttattam meg, valami ultrahangos forrasztós bigyóval, persze előbb szétszedtem az egész gépet; a második a cd/dvd meghajtó... na, ez azóta is rossz, kilazultak a panel csavarjai, és valami zárlatos lett benne, szóval kuka; a harmadik meg az inverter... Két év intenzív használat alatt - átlag napi 22 óra használat, napi hurcolás egy hátizsákban - ez egyébként egész jó. Mondjuk ha notebook szervízbe vittem volna, szerintem már az árát ráköltöttem volna.)

Örülök, hogy sikerült megoldani a dolgot, akkor jól tippeltem az inverter miatt.

Sajnos a cucc beszer ára egy dolog, nekem mint bolt, erre jön még jó adag költség thx to balkán ™.
100%

#621 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 06:42

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 10:36

komplettet tudok.

Szia,

Küldenél árat, lehetőséget, elérhetőséget privátban/emailben?

Vagy ide is írhatod...:)

Üdv és köszi...

Gábor

#622 Felhasználó inaktív   tervin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 17:09

Sziasztok!

Compaq-ot jól ismerőktől kérdezném, elképzelhető-e, hogy az említett notik csak Compaq-os mini PCI wifi kártyát fogadnak csak el? (nx6110). Eddig két Intel kártyával próbálkoztam (45g és 11g, Toshiba és Dell),de mindkettőnél azt írta ki, hogy '104- not supported wifi adapter ...' vegyem ki és utána ő vígan dolgozik.
És tényleg így lett.

Előre is köszi

#623 Felhasználó inaktív   Lzolcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 08:50

Üdv,

újratelepítettem a gépemen a windowst, és próbáltam volna telepíteni az ujjlenyomat olvasó programját is. Ezt mostmár csak Vistara lehet letölteni, XP-re nem. Legalábbis a gépem support oldaláról. Ha rákeresek a fingerprint reader softwarre a lenovo.com-on akkor kiad egy programot ugyan, amiúgy néz ki, hogy az univerzális ujjlenyomat olvasó program IBM és lenovo gépekhez, csakhogy a megjegyzésben ez van ott:
Note: This software is not supported on 3000 Family desktops or 3000 Family notebooks with integrated fingerprint reader.

Néztem már más driver letöltő oldalakon is, de ott is csak ezt a thinkvantage fingerprint reader softwaret találtam meg.
Van esetleg valami ötletetek?
Vagy meg van valakinél még az eredeti XP-s driver?

Köszönöm

#624 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 11:29

Idézet: tervin - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 17:09

Sziasztok!

Compaq-ot jól ismerőktől kérdezném, elképzelhető-e, hogy az említett notik csak Compaq-os mini PCI wifi kártyát fogadnak csak el? (nx6110). Eddig két Intel kártyával próbálkoztam (45g és 11g, Toshiba és Dell),de mindkettőnél azt írta ki, hogy '104- not supported wifi adapter ...' vegyem ki és utána ő vígan dolgozik.
És tényleg így lett.

Előre is köszi

Igen, ez sajnos fennálló dolog.

2 lehetőséged van:

Vagy veszel bele olyan adaptert (pl tőlem) ami megy benne.
Vagy belesütöd a noti biosába a wlan adaptered mikrokódját, és onnantól menni fog vele.

8-10k körül tudok belevaló új 54es/BG adaptert adni.
100%

#625 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 12:23

Lenne egy buta kérdésem: ha a noti videókártyája amúgy is a rendszermemóriából "csíp le" magának videómemóriát, nem lehet valahogy "meghekkelni", hogy mondjuk 16 mega helyett 32, vagy 64 mega memóriát használjon? FuSi Lifebook 1010 gépről, S3 Twister videókártyáról van szó.

#626 Felhasználó inaktív   berle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 20:24

Idézet: berle - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 17:34

Sziasztok!

Bár most nem volt időm végigolvasni az egész topikot, gyanítom, hogy a kérdésem még nem merült fel:
Egy Compaq M300-ra szeretnék win2000-ret és egy movix-ot vagy astrumit (mindkettő live linux).
Optikai meghajtó nincs, win-t elvileg már tudom, hogy kell felrakni, astruminál meg van install opció, nade ehhez CD meghajtó kell...
Esetleg belerakhatom az asztali gépbe a notivinyót, és ott benyomhatom az "install on hdd"-t?
És természetesen az op.rendszer indításkori kiválasztását is meg kell oldani.

előre is köszönöm az ötleteket!

még mindig aktuális  :up:

#627 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 20:51

Idézet: berle - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 19:24

még mindig aktuális  :up:

USB-s optika?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#628 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 09:53

Sziasztok!

Nagyon nagy gondban vagyok. A hetvegen az Acer TravelMate 2413LMi notimban nevo DVD iro meghibbant. Azota a DVD-ket siman olvassa, de CD-t egyaltalan nem akar... :( Progeti meg mintha olvasna de aztan semmi eredmenye... Mit lehet ezzel tenni? :( Ugye van mas megoldas is, mint a csere?  :confused:

A DVD meghajto egy Slimtype DVDRW SOSW-833S.

Szerkesztette: Piton 2007. 07. 30. 09:54 -kor

#629 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:34

Idézet: Piton - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 8:53

Sziasztok!

Nagyon nagy gondban vagyok. A hetvegen az Acer TravelMate 2413LMi notimban nevo DVD iro meghibbant. Azota a DVD-ket siman olvassa, de CD-t egyaltalan nem akar... :( Progeti meg mintha olvasna de aztan semmi eredmenye... Mit lehet ezzel tenni? :( Ugye van mas megoldas is, mint a csere?  :confused:

A DVD meghajto egy Slimtype DVDRW SOSW-833S.

valszeg csak csere, de be kellene vizsgálni.

#630 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:51

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:34

valszeg csak csere, de be kellene vizsgálni.

De hogy lehet az, h DVD siman olvassa, es CD meg nem birja? Csak a CD olvasasert felelosz resz halt ki?
Es az ilyen noti DVD irok milyen aron szoktak lenni ugy orszagszerte? :s

Szerkesztette: Piton 2007. 07. 30. 10:52 -kor

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »