Idézet: troger - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 9:48
Kérdésem: a notebook-ok lcd inverterei mennyire kompatibilisek egymással?
Valahol olvastam, hogy valaki egy szkennerét rakta bele, és ment... Egyébként egy Acer TM2200-asról van szó, amiben nagy valószínűség szerint ez ment tönkre, a kijelző Hitachi. (Hiba leírás: kijelző kinyit, kép felvillan, majd elmegy a fény... ezt megcsinálta párszor; most azt játsza, hogy zizeg az inverterben a tekercs, és nagyon halványan a jobb alsó része a képnek dereng, vibrál. Esetleg lehet, hogy a CCFL a hibás, de azt kicsit macerásabb cserélni, ezért bízom az inverter hibájában.)
Láttam eladó invertert TM290-esbe. Ez tönkre tudja-e tenni a gépet/kijelzőt, ha nem olyan (biztos, hogy nem olyan), mint ami ebben van?
Esetleg valaki nem tud egy eladó ilyet? (Mondjuk törött TM2200-as kijelző esetén tudom elképzelni.)
Az inverterek cseréje elviekben lehetséges, az adott kijelzőtipushoz gyártott darabok, amineknek a csatlakozójuk is stimmel, azzal meg lehet próbálkozni, gyakorlatilag azonban érdemesebb ugyanolyat beszerezni.
Ha leírod nekem, hogy ki gyártotta az adott invertert ( pl Sumida, YEK, Ambit stb), valamint az adott inverter pontos számát, akkor utánnanézek, hogy mivel lehetne helyettesíteni, esetleg ilyet mennyiért tudok beszerezni.
Egyébként olyan 12-15k ból szereléssel együtt ki szoktak jönni ezek (új garis inverter esetén), ilyen tételben nem érdemes kockáztatni. ( ki lehet lőni vele a videokártyát, az meg nem olcsó, lévén alaplapcsere/javítással jár együtt)
Szerkesztette: LML 2007. 07. 09. 10:04 -kor