HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:58

Akkor ott nem a zsanér lesz elsődlegesen lazult, hanem a rögzítése. Meg kéne nézni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1382 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 16:07

Ok, csináltam 3 képet, hát ha így könnyebb elképzelni. Össznyomni a széttágult részeket nem tudom kézzel, pedig először azt hittem simán csak vmi miatt szétcsuszott, de ezek szerint nem...

http://gs_2008.extra...0707_170410.jpg
http://gs_2008.extra...0707_170429.jpg
http://gs_2008.extra...0707_170443.jpg

#1383 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:02

Idézet: Greg Sanchez - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 16:07

Ok, csináltam 3 képet, hát ha így könnyebb elképzelni. Össznyomni a széttágult részeket nem tudom kézzel, pedig először azt hittem simán csak vmi miatt szétcsuszott, de ezek szerint nem...

http://gs_2008.extra...0707_170410.jpg
http://gs_2008.extra...0707_170429.jpg
http://gs_2008.extra...0707_170443.jpg

Szia!

Bocs, hogy belepofázok, de célszerű lenne sztem óvatosan leszedni a csavarokat, majd szétpattintani ott, ahol már úgyis szétjött. Akkor látni fogod, mi a helyzet. Merthogy csomó gépnél a zsanérok csatlakoznak egy alukerethez, amire rögzítve van maga az LCD, a műanyag hátsó fedlapba pedig be vannak ágyazva kicsi sárgaréz anyucik, amibe belemennek az alukereten átmenő rögzitőcsavarok. Ha pedig véletlenül (pl. sok hajtogatástól) elfárad a beágyazott anyuci, az ugye szépen kijön (szakad) a műanyag hátlapból, így aztán a hátlap, meg a káva remekül elállnak egymástól...  :(
Ha óvatosan leszeded a kávát az azért is jó, mert ha maga a zsanér nem tűnik töröttnek, sokszor előfordul, hogy a zsanérokat az alapvázhoz rögzítő csavarok lazulnak ki, amítől kvázi "billeg" az LCD előre-hátra.
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1384 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:12

Helló!

Az az igazság, hogy kicsit félek belekontárkodni, meg nem is találom pontosan, hogy hol kellene a kávát szétszedni, úgyhogy mindenképp akár szervízbe, de akár egy magánemberhez elvinném és ő megnézné, megszerelné. De ha valaki vállalja a fórumból, hogy megnézi, és megszerelné amennyire a tudásától telik, azt persze anyagilag is támogatnám, mivel a legnagyobb notebook szerelésem az a RAM modulok és a proci körüli rész tisztítása volt. Szóval, aki megpróbálná, az nyugodtan privizzen rám, felkeresném. Ja és köszi a tanácsokat mindkettőtöknek. Sokat segítettettek!  :respect:

#1385 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:30

Fejlemények: nem lámerkodtam el végül a dolgot, hanem ugye megtaláltam a csavarokat, gumitappancsok mögött és az alsó két csavar meg volt lazulva, az okozta a nagy holtjátékot, most pöpec lett, persze attól még megvan alul az illesztések közti rés, de nem érdekel, mert nem leng ki a kijelző, csak annyit amennyi a tömege miatt van. Köszi szépen mindenkinek, aki segített!

#1386 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:04

A noti baromira szeszélyes lett, de végül sikerült kideríteni mi a baj.
Fejlemények:
Tegnap megint nem idult a rendszer a szokásos hibaüzenettel. Gondoltam kitakarítom az ata csatlakozót. Persze ehhez az egész gépet atomjaira kellett bontani, de végül sikerült : ) Természetesen a zsanértakaró díszborítást sikerült eltörnöm, de egy 100 forintos ragasztó csodákra képes.
Nekiestem a csatlakozóérintkezoknek egy reszelovel, multiméterrel megnézem és mind jó volt. Vasszapakoltam a noti alá mindent és ugyanazt a hibát csinálta. Aztán reggel láss csodát megint beindult. Légkondis szobába volt, így a melegre gyanakodtam. Aztán kipróbáltam barátom vinyójával is a gépet és azt megette, akárhány újraindítás alkalmával. Akkor nyert bizonyosságot, hogy a vinyó a hibás, mikor az barátom gépébe szerelve nem indult.
Most vettem egy új vinyót, 160-as Samsung, de csak 130 gigát lát belole a BIOS, túlélem... : )

#1387 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:15

Lehet, hogy már valahol említették, de egy HP-Compaq 6710b-nél lehet úgy bővíteni a memóriát, hogy nem kell semmi zárjegyet felbontani, szóval azok le vannak zárolva?

#1388 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:38

Nos, végre kaptam konkrét ajánlatot d820 akksira a HS-tól. A gyári valamivel több, mint másfélszer annyi lenne, mint az akkuk.hu-n kapható utángyártott, de ami sokkal fájdalmasabb, hogy "szállítási idő bizonytalan, 2-3 hónap"...  :eek:  A hozzáértőktől kérdezném: érdemes kavarni gyári akksi után, vagy érjem be az utángyártottal (ami mondjuk kicsivel kisebb is...)? Köszi a tanácsot.

Szerk.: A kapacitásról írottakban nem vagyok biztos...  :)  Gondolom, a Wh és mAh között van összefüggés, de a nagyonis eltérő megadott értékek miatt vaslogikával arra következtetek, hogy nem ugyanaz a két mértékegység...  :D

Szerkesztette: desiderius 2008. 07. 08. 15:47 -kor

#1389 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:50

Én közel három hónapja használok akkuk.hu-s akksit a Powerbookomban, semmi bajom nincs vele, szépen tartja magát, pedig nyúzom rendesen. Egy kis kapacitásvesztés van már rajta, de az ígért hat óra körüli üzemidőt szó nélkül teljesíti.

#1390 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:53

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 16:38

"szállítási idő bizonytalan, 2-3 hónap"

Ez a lerazas egy nem is tul kifinomult modja. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1391 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:58

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 16:38

Gondolom, a Wh és mAh között van összefüggés, de a nagyonis eltérő megadott értékek miatt vaslogikával arra következtetek, hogy nem ugyanaz a két mértékegység...  :D

De nem ám! :)

Idézet

A wattóra SI-n kívüli mértékegység, amely azonban korlátozás nélkül használható. Azt jelenti, hogy ha valami egy órán keresztül 1 watt teljesítménnyel üzemel, akkor ezalatt 1 wattóra munkát végez.
Átváltása: 1 Wh = 3600 J.

Idézet

Amperóra - kapacitás

Az akkumulátorok töltéstároló képessége. Annak az akkumulátornak 1 Ah (amperóra) a kapacitása, amelyik 1 órán keresztül 1 A erősségű áramot képes szolgáltatni. A fényképezésben használt villanókészülékek akkumulátorainak kapacitása néhány tized Ah, a motorkerékpár-akkumulátoroké 4-15 Ah, a gépkocsi-akkumulátoroké 45-85 Ah. Egyenáramú motorok tartós üzemeltetésére (pl. villamos targoncákban, raktári emelőkben) több száz Ah kapacitású akkumulátorokat, akkumulátortelepeket használnak.

#1392 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:03

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 16:58

De nem ám! :)

Thx. És lehet valamiféle átváltást csinálni? Csak kíváncsi lennék, hogy a 7200 mAh és a 85WHr mennyire hasonló kapacitásokat jelöl... Mert azt már kezdem sejteni, hogy utángyártott lesz a dologból...

#1393 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:22

Ehhez a feszültséget is ismerni kell, ugyanis W = U * I * t

Tehát egy öt voltos, 100 mAh kapacitású akku esetén 5 V * 0.1 Ah = 0,5 Wh kapacitást kapunk.

Szerkesztette: debaj 2008. 07. 08. 16:24 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:51

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 17:22

Ehhez a feszültséget is ismerni kell, ugyanis W = U * I * t

Tehát egy öt voltos, 100 mAh kapacitású akku esetén 5 V * 0.1 Ah = 0,5 Wh kapacitást kapunk.

Thx. Ezek szerint: 11,1V * 7200 mAh = 79,92 Wh. Akkor kicsit kevesebb, mint a gyári.

#1395 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 14:32

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 17:51

Thx. Ezek szerint: 11,1V * 7200 mAh = 79,92 Wh. Akkor kicsit kevesebb, mint a gyári.

Hello!

Tudok rendelni gyári, új 85Wh-st (9 cellás) olyan 22k-ra jönne ki köbö.