Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2008. 09. 26. 18:11
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 09. 26. 18:18
Idézet: lajtzsir - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 18:54
átfutottam a fórumot, nem láttam hasonló gondot vagy gépet
egy éve vásároltam egy albacomp activa-eco mobil infinity V2-es laptopot 2 év garanciával,
Pár hete felmerült 2 probléma, nem tudom közük van-e egymáshoz, szinte egy időben jelentkeztek: az egyik h. kikapcsolás után elfelejti az időt tehát bekapcsoláskor nem a valós időt mutatja hanem az előző kikapcsolástól fojtatja, A másik h. a billentyűzeten lévő fn elnevetésű gomb érzékelője nem működik megfelelően, vagyis azok a gombok amik ennek megnyomásával érhetők el úgy érzékelik minha folyamatosan nyomva lenne, összefoglalva csak úgy használható a billenytűzet ha folyamatosan nyomom azt a fn gombot. Az újratelepítés sem oldotta meg a problémát...
Kiterjed-e a garancia ilyen problémákra? Megoldható-e egyátalán vagy nem érdemes foglalkozni se vele?
Írtam e-mailt a hibabejelentő címükre, 10 embertől jött visszaigazolás de egy se válszolt, A telefont se naon akarják felakapkodni, munkaeszköz ez a szerencsétlen gép jó lenne ha tudnám dobjam ki....
Bennetek van minden bizodalmam, sos!!!
köszönettel: kriszta
Billentyűzet valszeg kontaktos, értő kezű ember talán meg tudja csinálni.
Időt ha elfelejti, az általában a CMOS elem hibája, de 1 éves gépnél nem szokott lenni ilyesmi.
Albacomp szerviz egy kalap szar, ráadásul székesfehérváron vannak. Hivogatni kell őket izomból, előbb-utóbb el lehet érni őket, de a vásárlás helyén is tudnak esetleg segiteni.
Elküldve: 2008. 09. 26. 18:32
Idézet: lajtzsir - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 18:54
átfutottam a fórumot, nem láttam hasonló gondot vagy gépet
egy éve vásároltam egy albacomp activa-eco mobil infinity V2-es laptopot 2 év garanciával,
Pár hete felmerült 2 probléma, nem tudom közük van-e egymáshoz, szinte egy időben jelentkeztek: az egyik h. kikapcsolás után elfelejti az időt tehát bekapcsoláskor nem a valós időt mutatja hanem az előző kikapcsolástól fojtatja, A másik h. a billentyűzeten lévő fn elnevetésű gomb érzékelője nem működik megfelelően, vagyis azok a gombok amik ennek megnyomásával érhetők el úgy érzékelik minha folyamatosan nyomva lenne, összefoglalva csak úgy használható a billenytűzet ha folyamatosan nyomom azt a fn gombot. Az újratelepítés sem oldotta meg a problémát...
Kiterjed-e a garancia ilyen problémákra? Megoldható-e egyátalán vagy nem érdemes foglalkozni se vele?
Írtam e-mailt a hibabejelentő címükre, 10 embertől jött visszaigazolás de egy se válszolt, A telefont se naon akarják felakapkodni, munkaeszköz ez a szerencsétlen gép jó lenne ha tudnám dobjam ki....
Bennetek van minden bizodalmam, sos!!!
köszönettel: kriszta
A billentyűzetnek nem lesz baja, a BIOS alapértelmezett beállítása talán lehet az, hogy az FN-t beragadóként kezeli. CMOS elem el tud halni azért, mert ócska, azért, mert sokat állt beszerelés előtt, vagy azért, mert a déli híd CMOS RAM-ja némiképp nagyobb étvágyú gyári hiba okán. Ha nem egy év garival vetted, akkor a kereskedőhöz vidd vissza és tájékoztasd arról, hogy az ő kötelessége szopni a garis intézéssel, legyen szíves. Időben sajnos nincs sok reményed, ugye amióta "törekedni kell" a minél gyorsabb szervizes intézésre, azóta ezek a dolgok elég szabadon működnek.
ha lejárt az egy év, akkor keress meg akár engem is és ha csak az elem a baja, azt jó esetben helyszínen megoldom.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 09. 26. 18:43
"egy éve vásároltam [...] 2 év garanciával"
Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 26. 18:44 -kor
Elküldve: 2008. 09. 26. 20:50
ezek szerint nem olyan halálos szegény jószág baja
Már csak az a bajom h. kaposvári vaok az meg 150 km-re van fehérvártól ezért erőlködöm h. valami történjen válaszoljanak vagy vegyék fel a telefont végre....
Próbálkozom, és köszönöm mindenkinek
kriszta
Elküldve: 2008. 09. 26. 21:08
Elküldve: 2008. 09. 26. 21:13
Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 21:32
SZERK.: Egyébként több helyen írják, hogy jók azok a driverek a komplett Go7xxx szériához, csak úgy kell feltelepíteni, hogy a régi drivereket uninstallálod, újraindítod a laposvasat, és úgy telepíted föl. Worth try.
Leszedtem a régi drivert, és próbálom feltenni az újat.
Már a legutóbbi 3-mal próbálkoztam, de nem tudja feltelepíteni, nem engedi. (http://www.driverheavendownloads.net)
Tudtok valamit még javasolni?
Elküldve: 2008. 09. 29. 07:32
Első körben próbáld ki az "FN" + "NUM LK" kombinációt! Ha nem segít, --> irány bolt.
Ha viszont jobban meggondolom, mindenképp irány a bolt, mert 99%-ban a CMOS elemet olyan helyre teszik, ami finoman szólva is nem elérhető sima júzer számára. (Ha nagyon vállalkozó szellemű vagy, nézd meg a bill. alatt, bár a régebbi AC-k esetében le kellett bontani a komplett switchboard-ot, zsanértakarókat, stb., hogy kiszedd a billentyűt. Az meg eléggé látható eredménnyel jár(hat), ha nincs tapasztalat...
Elküldve: 2008. 09. 29. 08:11
Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 8:32
Első körben próbáld ki az "FN" + "NUM LK" kombinációt! Ha nem segít, --> irány bolt.
Ha viszont jobban meggondolom, mindenképp irány a bolt, mert 99%-ban a CMOS elemet olyan helyre teszik, ami finoman szólva is nem elérhető sima júzer számára. (Ha nagyon vállalkozó szellemű vagy, nézd meg a bill. alatt, bár a régebbi AC-k esetében le kellett bontani a komplett switchboard-ot, zsanértakarókat, stb., hogy kiszedd a billentyűt. Az meg eléggé látható eredménnyel jár(hat), ha nincs tapasztalat...
Ha egyben lejön a hűtőborda környéke, akkor ott lesz a cmos elem is. Újabban oda szokták.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 09. 30. 08:27
Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 21:37
Mi lehet ez, IDE eszközök tápcsati hibája?
Nem jellemző, lehet inkább behányt a DVD és lerohasztja a portot. Vedd ki az ODDt, és nézd meg úgy mit csinál.
Elküldve: 2008. 09. 30. 11:06
Idézet: avman - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:03
Kérdés, hogy ez igy jó e... Ez kb olyan, mint a gyalogosgázolás, tök mindegy, mi történt, aki gázol, annak igyis, úgyis vége van mint a botnak, kivéve ha van elég pénze, mert akkor meg forditott a tuti.
Elküldve: 2008. 09. 30. 11:11
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:03
sztem egy vinyóteszthez nem kell az állományokhoz való valódi hozzáférés, legalábbis a gyári hutilok simán lefutnak egy compuseces vagy egy truecryptes vinyón. speciel nekem a szerződéseim kikötik, h adatot csak titkosított adathordozón tárolok ügyfélről.
Idézet
gondolkodtam valami jón, mert egy gagyi smc van 3-4 éve (igaz az akkor volt 15, mindenféle az internet az égbű gyön nélkül), néha havi egyszer lefagy, de mostanság 1-2 éve hálón átömlik rajta egy hónapban két tera, (netről meg fél, ezért már szolgáltatós totyikokban kapásból lelőnének :Đ ).
Szerkesztette: avman 2008. 09. 30. 11:13 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2008. 09. 30. 11:55
Idézet: avman - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:11
Vagy éppen őgy kezdi, hogy ami rajta van, az mostantól kuka.
Elküldve: 2008. 09. 30. 16:03
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:55
vannak ilyen ügyekben konkrét tapasztalataid? most nem motoszka meg döfköd izémizé és vitázzunk, hanem hogy tényleg. csak mert nekem az összes stuffom titkosítva, oszt a rémálmom, ha elszállás vanik, adatot kell menteni, satöbbi. eddig volt egy badsectoros stuffom, ringyóz lehalt miatta, compusec lazán visszafejtette, ghosttal már nem tudtam imaget csinálni, h visszatoljam a működőt, és kicsemegézzem azt ami kell, mert pampogott (szerelni meg rühellek :Đ ). aztán truecrypt crc-zett (gyorsabban le lehet tolni vele, mint a c.sec-el), kapott egy hdd regeneratort, persze már nem titkosítva, oszt utána már ment a truec. is.
Szerkesztette: avman 2008. 09. 30. 16:04 -kor
Elküldve: 2008. 09. 30. 17:37
Idézet: avman - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 17:03
Van, a samsung HUTIL pl ki is irja, hogy nem vállal felelősséget rá, ha beleszarik teszt közben az adatba. Amugy, ha valóban fontos a cucc, akkor nem cryptelni kell, hanem inkább x példányban tárolni, akár eltérő helyen, más médián, stb.
Elküldve: 2008. 09. 30. 19:54
de majd jól ránkszólnak mosmá', h takaroggyunk a megfelelő totyikba. :Đ
Szerkesztette: avman 2008. 09. 30. 19:54 -kor
Elküldve: 2008. 09. 30. 22:47
Elküldve: 2008. 09. 30. 22:56
Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 23:47
Akkor azzal sikerült igen jól járni. Csókot a tervező arcára :Đ
Elküldve: 2008. 09. 30. 23:09
Idézet: avman - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 17:03
A törlésről? Párszázszor... Readme finoman leírja, hogy ha valami elvész, akkor nem vállal felelősséget, mert blábláblá, szokásos faszkodás. Aztán mikor indítod, akkor van gyorsteszt, ami lófaszra nem jó, csak a döglött lapos Maxtornál, az egyből tol hibakódot. Az advanced teszt meg már közli, hogy itt minden törölve lesz, biztos-e akarod-e, hogy...
Elküldve: 2008. 10. 01. 09:26
Köszönöm.

Súgó
A téma zárva.