HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 26. 18:11

szerintem ezek szervizes hibak. el kell vinni a szervizbe vagy a boltba ahol vetted, es jelezni, hogy munkaeszkoz, ne uljenek rajta hetekig!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1582 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 18:18

Idézet: lajtzsir - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 18:54

sziasztok!
átfutottam a fórumot, nem láttam hasonló gondot vagy gépet

egy éve vásároltam  egy albacomp activa-eco mobil infinity V2-es laptopot 2 év garanciával,
Pár hete felmerült 2 probléma, nem tudom közük van-e egymáshoz, szinte egy időben jelentkeztek: az egyik h. kikapcsolás után elfelejti az időt tehát bekapcsoláskor nem a valós időt mutatja hanem az előző kikapcsolástól fojtatja, A másik h. a billentyűzeten lévő fn elnevetésű gomb érzékelője nem működik megfelelően, vagyis azok a gombok amik ennek megnyomásával érhetők el úgy érzékelik minha folyamatosan nyomva lenne, összefoglalva csak úgy használható a billenytűzet ha folyamatosan nyomom azt a  fn gombot. Az újratelepítés sem oldotta meg a problémát... :mad:

Kiterjed-e a garancia ilyen problémákra? Megoldható-e egyátalán vagy nem érdemes foglalkozni se vele?

Írtam e-mailt a hibabejelentő címükre, 10 embertől jött visszaigazolás de egy se válszolt, A telefont se naon akarják felakapkodni, munkaeszköz ez a szerencsétlen gép jó lenne ha tudnám dobjam ki.... :reklamacio:

Bennetek van minden bizodalmam, sos!!!
köszönettel: kriszta

Billentyűzet valszeg kontaktos, értő kezű ember talán meg tudja csinálni.
Időt ha elfelejti, az általában a CMOS elem hibája, de 1 éves gépnél nem szokott lenni ilyesmi.

Albacomp szerviz egy kalap szar, ráadásul székesfehérváron vannak. Hivogatni kell őket izomból, előbb-utóbb el lehet érni őket, de a vásárlás helyén is tudnak esetleg segiteni.

#1583 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 26. 18:32

Idézet: lajtzsir - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 18:54

sziasztok!
átfutottam a fórumot, nem láttam hasonló gondot vagy gépet

egy éve vásároltam  egy albacomp activa-eco mobil infinity V2-es laptopot 2 év garanciával,
Pár hete felmerült 2 probléma, nem tudom közük van-e egymáshoz, szinte egy időben jelentkeztek: az egyik h. kikapcsolás után elfelejti az időt tehát bekapcsoláskor nem a valós időt mutatja hanem az előző kikapcsolástól fojtatja, A másik h. a billentyűzeten lévő fn elnevetésű gomb érzékelője nem működik megfelelően, vagyis azok a gombok amik ennek megnyomásával érhetők el úgy érzékelik minha folyamatosan nyomva lenne, összefoglalva csak úgy használható a billenytűzet ha folyamatosan nyomom azt a  fn gombot. Az újratelepítés sem oldotta meg a problémát... :mad:

Kiterjed-e a garancia ilyen problémákra? Megoldható-e egyátalán vagy nem érdemes foglalkozni se vele?

Írtam e-mailt a hibabejelentő címükre, 10 embertől jött visszaigazolás de egy se válszolt, A telefont se naon akarják felakapkodni, munkaeszköz ez a szerencsétlen gép jó lenne ha tudnám dobjam ki.... :reklamacio:

Bennetek van minden bizodalmam, sos!!!
köszönettel: kriszta

A billentyűzetnek nem lesz baja, a BIOS alapértelmezett beállítása talán lehet az, hogy az FN-t beragadóként kezeli. CMOS elem el tud halni azért, mert ócska, azért, mert sokat állt beszerelés előtt, vagy azért, mert a déli híd CMOS RAM-ja némiképp nagyobb étvágyú gyári hiba okán. Ha nem egy év garival vetted, akkor a kereskedőhöz vidd vissza és tájékoztasd arról, hogy az ő kötelessége szopni a garis intézéssel, legyen szíves. Időben sajnos nincs sok reményed, ugye amióta "törekedni kell" a minél gyorsabb szervizes intézésre, azóta ezek a dolgok elég szabadon működnek.
ha lejárt az egy év, akkor keress meg akár engem is és ha csak az elem a baja, azt jó esetben helyszínen megoldom.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1584 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 18:43

"ha lejárt az egy év"
"egy éve vásároltam [...] 2 év garanciával"
:think:

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 26. 18:44 -kor

a forum ma:

#1585 Felhasználó inaktív   lajtzsir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 26. 20:50

szal a gép 1 éves akkor volt rá 2 év gari így még van vissza 1 év belőle

ezek szerint nem olyan halálos szegény jószág baja
Már csak az a bajom h. kaposvári vaok az meg 150 km-re van fehérvártól ezért erőlködöm h. valami történjen válaszoljanak vagy vegyék fel a telefont végre....
Próbálkozom, és köszönöm mindenkinek  :respect:
kriszta

#1586 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 21:08

vidd oda, ahol vetted!
a forum ma:

#1587 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 21:13

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 21:32

Milyen oprendszer?

SZERK.: Egyébként több helyen írják, hogy jók azok a driverek a komplett Go7xxx szériához, csak úgy kell feltelepíteni, hogy a régi drivereket uninstallálod, újraindítod a laposvasat, és úgy telepíted föl. Worth try.

Leszedtem a régi drivert, és próbálom feltenni az újat.
Már a legutóbbi 3-mal próbálkoztam, de nem tudja feltelepíteni, nem engedi. (http://www.driverheavendownloads.net)
Tudtok valamit még javasolni?

#1588 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 07:32

Szia!

Első körben próbáld ki az "FN" + "NUM LK" kombinációt! Ha nem segít, --> irány bolt.

Ha viszont jobban meggondolom, mindenképp irány a bolt, mert 99%-ban a CMOS elemet olyan helyre teszik, ami finoman szólva is nem elérhető sima júzer számára. (Ha nagyon vállalkozó szellemű vagy, nézd meg a bill. alatt, bár a régebbi AC-k esetében le kellett bontani a komplett switchboard-ot, zsanértakarókat, stb., hogy kiszedd a billentyűt. Az meg eléggé látható eredménnyel jár(hat), ha nincs tapasztalat...  :(  Ha 2 csavar fogja csak, akkor próbáld meg. Száz HUF körül biztosan kapsz R2032-es gombelemet. :)
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1589 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 08:11

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 8:32

Szia!

Első körben próbáld ki az "FN" + "NUM LK" kombinációt! Ha nem segít, --> irány bolt.

Ha viszont jobban meggondolom, mindenképp irány a bolt, mert 99%-ban a CMOS elemet olyan helyre teszik, ami finoman szólva is nem elérhető sima júzer számára. (Ha nagyon vállalkozó szellemű vagy, nézd meg a bill. alatt, bár a régebbi AC-k esetében le kellett bontani a komplett switchboard-ot, zsanértakarókat, stb., hogy kiszedd a billentyűt. Az meg eléggé látható eredménnyel jár(hat), ha nincs tapasztalat...  :(  Ha 2 csavar fogja csak, akkor próbáld meg. Száz HUF körül biztosan kapsz R2032-es gombelemet. :)

Ha egyben lejön a hűtőborda környéke, akkor ott lesz a cmos elem is. Újabban oda szokták.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1590 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 08:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 21:37

Adott egy Asus A3FC, amelyik fogta magát és audio CD lejátszása közben csontra fagyott. Azaz ctrl-alt-del-re még reagált, aztán nulla, az optikai meghajtó lámpája csak világított. Kikapcs (nyomva tartott power gombbal), vissza, azóta nem indul el egyik ide eszköz sem (a winchestert nem hallom felpörögni, a DVD-n pedig nem villan fel a LED bekapcsoláskor) Pár hete játszotta el azt, hogy kicsúszott (hordozás közben, nem bekapcsolva) a winchester a helyéről, visszanyomtam és jó lett.

Mi lehet ez, IDE eszközök tápcsati hibája?

Nem jellemző, lehet inkább behányt a DVD és lerohasztja a portot. Vedd ki az ODDt, és nézd meg úgy mit csinál.

#1591 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:06

Idézet: avman - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:03

erre gondoltam. mármint, ha belemegy a vevő-eladó jogszabályosdin alapuló pocsolyabirkózásba pl. a törekvés/tartós kényelmetlenség/elállás vonalon uszkve 1.5 hónap után, akkor úgyis az eladó fog szívni az eljárás végén, azt borítékolom.

Kérdés, hogy ez igy jó e... Ez kb olyan, mint a gyalogosgázolás, tök mindegy, mi történt, aki gázol, annak igyis, úgyis vége van mint a botnak, kivéve ha van elég pénze, mert akkor meg forditott a tuti.

#1592 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:11

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:03

Hát, mondjuk megoldható vinyó nélkül is, csak ha a kocsidnak baja van, azt sem bezárva, beriasztva adod be a szervizbe. Vagy motor nélkül :D

sztem egy vinyóteszthez nem kell az állományokhoz való valódi hozzáférés, legalábbis a gyári hutilok simán lefutnak egy compuseces vagy egy truecryptes vinyón. speciel nekem a szerződéseim kikötik, h adatot csak titkosított adathordozón tárolok ügyfélről.

Idézet

TPLinkből, Edimaxból dunát rekeszthet az ember, de óssó mert 6 rongyért már megkapod, papiron 5 év garral.

gondolkodtam valami jón, mert egy gagyi smc van 3-4 éve (igaz az akkor volt 15, mindenféle az internet az égbű gyön nélkül),  néha havi egyszer lefagy, de mostanság 1-2 éve hálón átömlik rajta egy hónapban két tera, (netről meg fél, ezért már szolgáltatós totyikokban kapásból lelőnének :Đ ).

Szerkesztette: avman 2008. 09. 30. 11:13 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1593 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:55

Idézet: avman - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:11

sztem egy vinyóteszthez nem kell az állományokhoz való valódi hozzáférés, legalábbis a gyári hutilok simán lefutnak egy compuseces vagy egy truecryptes vinyón.

Vagy éppen őgy kezdi, hogy ami rajta van, az mostantól kuka.
Make love not Wor.

#1594 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 16:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:55

Vagy éppen őgy kezdi, hogy ami rajta van, az mostantól kuka.

vannak ilyen ügyekben konkrét tapasztalataid? most nem motoszka meg döfköd izémizé és vitázzunk, hanem hogy tényleg. csak mert nekem az összes stuffom titkosítva, oszt a rémálmom, ha elszállás vanik, adatot kell menteni, satöbbi. eddig volt egy badsectoros stuffom, ringyóz lehalt miatta, compusec lazán visszafejtette, ghosttal már nem tudtam imaget csinálni, h visszatoljam a működőt, és kicsemegézzem azt ami kell, mert pampogott (szerelni meg rühellek :Đ ). aztán truecrypt crc-zett (gyorsabban le lehet tolni vele, mint a c.sec-el), kapott egy hdd regeneratort, persze már nem titkosítva, oszt utána már ment a truec. is.

Szerkesztette: avman 2008. 09. 30. 16:04 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1595 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 17:37

Idézet: avman - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 17:03

vannak ilyen ügyekben konkrét tapasztalataid? most nem motoszka meg döfköd izémizé és vitázzunk, hanem hogy tényleg. csak mert nekem az összes stuffom titkosítva, oszt a rémálmom, ha elszállás vanik, adatot kell menteni, satöbbi. eddig volt egy badsectoros stuffom, ringyóz lehalt miatta, compusec lazán visszafejtette, ghosttal már nem tudtam imaget csinálni, h visszatoljam a működőt, és kicsemegézzem azt ami kell, mert pampogott (szerelni meg rühellek :Đ ). aztán truecrypt crc-zett (gyorsabban le lehet tolni vele, mint a c.sec-el), kapott egy hdd regeneratort, persze már nem titkosítva, oszt utána már ment a truec. is.

Van, a samsung HUTIL pl ki is irja, hogy nem vállal felelősséget rá, ha beleszarik teszt közben az adatba. Amugy, ha valóban fontos a cucc, akkor nem cryptelni kell, hanem inkább x példányban tárolni, akár eltérő helyen, más médián, stb.

#1596 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 19:54

az megvan (a fontosból olyan 5 vinyón, időfrissítéssekkel 4 napra visszamenőleg, + legfontosabból 1 dvd ram, illetve kettő, hetente cserélgetem), nem is erre gondoltam, hanem h ha tényleg visszamegy pl. a lapos garba, oszt visszaszólnak nem oda buda, aggyakjelszót rögvest. mer' én nem fogok. mert sztem a smart anélkül is működik, illetve a szektorok nem tudom milyen módszerrel ellenőrzi, de gyanítom az olvashatóságot, nem pedig az adat értelmezését veszi alapul.
de majd jól ránkszólnak mosmá', h takaroggyunk a megfelelő totyikba. :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 09. 30. 19:54 -kor

#1597 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 22:47

Köszönöm a problémámhoz a hozzászólásokat, megy vissza garanciába (jövő héten jár le...). :respect:

#1598 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 22:56

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 23:47

Köszönöm a problémámhoz a hozzászólásokat, megy vissza garanciába (jövő héten jár le...). :respect:

Akkor azzal sikerült igen jól járni. Csókot a tervező arcára :Đ

#1599 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 23:09

Idézet: avman - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 17:03

vannak ilyen ügyekben konkrét tapasztalataid?

A törlésről? Párszázszor... Readme finoman leírja, hogy ha valami elvész, akkor nem vállal felelősséget, mert blábláblá, szokásos faszkodás. Aztán mikor indítod, akkor van gyorsteszt, ami lófaszra nem jó, csak a döglött lapos Maxtornál, az egyből tol hibakódot. Az advanced teszt meg már közli, hogy itt minden törölve lesz, biztos-e akarod-e, hogy...
Make love not Wor.

#1600 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 01. 09:26

Kitakarítottam a tegnapi termést, minden kapcsolódó anyaggal. Ha valakinek kifogása van ezzel kapcsolatban, kérem, a visszabeszélőt, vagy a privát csatornákat vegye igénybe.
Köszönöm.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.