HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 10:40

Idézet: didyman - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 10:26

QOS, UPNP tud ilyen idétlen forgalmat generálni.

Szija Mestör!  :)

Sajnos nem, ezeket, meg az energiatakarékossági beállításokat megpróbáltam, de nem bírok vele. Sőt, mindent végigkapcsolgattam, amit a wlan kártya meg a hálózat beállításainál lehet, de nem lett meg a kis piszok. A fentebb említett működő xp-telepítésem van visszaghostolva az egyik notimra (van két tökegyforma itthon), a másikat meg próbálom ugyanúgy beállítani, de eddig semmi eredmény.
Pedig ez valami xp-fícsör basszameg, mert egy csomó noti jár nálam mostanság, és mind ilyen szar eredményt produkál, kivéve egy Asus-t, ott elég volt az energiatakarékosságot kilőni a wifin, és máris megtáltosodott. De a többivel nem bírok. Linux alatt persze mind hasít pöpecül. Szóval tanácstalan vagyok.

#1622 Felhasználó inaktív   petikeabasszer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 14:17

Idézet: didyman - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 6:13

Everest. De a leírt jelenség biztoan elő fog mászni statikus mérőknél is. Rémlik valami hiba ezzel kapcsolatosan, hogy a CPU nem óhajt felfutni terhelésre, valahol volt már szó erről, de hátha: CNQ illesztő mikori verzió? AMD CPU driver az eszközkezelőben.

1.3.2.0-t ír ki, mikor a vindózt újrateszem mindig szerzek helyette újat ha van. Everestet szerzek majd. Mit figyeljek rajta? Volt fent egyszer egy ilyen amd clock nevű program, azzal tudtam figyelgetni hogy mi történik, az kiírt minden magot hogy mekkora órajelen fut. Az jó nekem? Kábé fél mp-enként frissül amit kiír. Kösz!

P

#1623 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 15:14

Idézet: petikeabasszer - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 15:17

1.3.2.0-t ír ki, mikor a vindózt újrateszem mindig szerzek helyette újat ha van. Everestet szerzek majd. Mit figyeljek rajta? Volt fent egyszer egy ilyen amd clock nevű program, azzal tudtam figyelgetni hogy mi történik, az kiírt minden magot hogy mekkora órajelen fut. Az jó nekem? Kábé fél mp-enként frissül amit kiír. Kösz!

P

Proci driver
Power monitor
Ennyi elég szokott lenni. Ezeket dobjad föl (xp verziók, vistára lehet hogy nem jók), aztán figyeld az órajeleket meg a feszültségeket. Energiagazdálkodás profilokat próbálgasd, mikor mit csinál.

#1624 Felhasználó inaktív   petikeabasszer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 12:35

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 15:14

Proci driver
Power monitor
Ennyi elég szokott lenni. Ezeket dobjad föl (xp verziók, vistára lehet hogy nem jók), aztán figyeld az órajeleket meg a feszültségeket. Energiagazdálkodás profilokat próbálgasd, mikor mit csinál.

Hi!

Kösz a linkeket, feltettem őket. A következő van: energiagazdálkodási profiljaim nincsenek, mindenhol "soha" van kiválasztva. Nyomattam bios-frissítést is, de attól ez a helyzet nem javult meg. A tetűlassúság a videokari miatt volt, a Catalyst-ban volt ilyen teljesítménybeállítás, azt kilőttem, az mostmár akksiról is jó. A procival más a helyzet, a számítási sebességgel továbbra is baj van. A powermonitor 800 MHz-et mutat alapból, és onnan megy fel 1900-ig ha terhelem, de csak konnektorból, akksiról 800 és kész. És tényleg, egy MP3-ra húztam kóruseffektet, AC-ról megvolt 55mp alatt, akksiról kellett 2:02. Szóval még mindig nem OK. Ja, és az MSI gépekhez van egy ilyen system control manager nevű vacak is, van neki egy ilyen energiasémás beállító ablaka, ott belőttem a "full performance" profilt úgy hogy AC-ről és DC-ről is nyélgázon menjen a proci de akksiról akkor sem tekeri meg. Amúgy ott az "adaptive" opciót használom, az olyan hogy szabályozza a frekit is meg a feszültséget is. Ja, és még két BIOS-beálltás, az egyik a PowerNOW, a másik az "Enhanced power saving", mindkettő lehet enabled/disabled, ezeknek lehet köze hozzá? Ha mindkettő disabled akkor nem is hagyja felfutni a procit semelyik esetben. Tipp?

Kösz!

P

#1625 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 21:38

"de csak konnektorból, akksiról 800 és kész."
hogy en milyen pontosan megtippeltem, hogy mi a baja...

szerintem ez alapjan egyszeruen szerviz.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1626 Felhasználó inaktív   Ronny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 16:47

Sziasztok!

Lenne egy problémám nem tudjuk újra telepíteni az acer travelmate notimat mert winyo lock van rajta aminek a felhasználói jelszavát ismerjük de az adminisztrációs jelszót, amivel meg lehetne szüntetni a szoftverben a winyó lockot nem. Milyen módon lehet megmenteni a winyót? Mit tudtok a winyó elektronika kicseréléséről, milyen járható utat tudtok javasolni?!  Köszi

Aki tud valamit írjon a következő emailre szilagyiantister@gmail.com

#1627 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 15:28

Toshiba Satellite A60 notiban szeretnék procit bővíteni:
Eddig Celeron 2800 volt benne, de szeretném egy Mobile Pentium 4 1800-ra cserélni.
Beszereltem, elindítottam és 2 mp. után kikapcsol a gép, csak egy pillanatra megjelenik a boot képernyő és kikapcs :(
Arra figyeltem, hogy mindkettő proci 400-as FSB
Itt nincs clear CMOS mint az asztali gépeknél vagy ilyesmi? Mi lehet a gond?

#1628 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 12:05

Hali,

van egy Acer Aspire 5710 notebookom, és most történt vele valami, mert a funkcióbillntyűi közül egy (csak ez az egy) fogta magát és nem működik: Fn+F6, ez a monitor ki-és bekapcsolása.
Nem találok semmiféle szoftvert v ilyesmit amivel állítgatni lehetne vagy tiltani lefele az ilyen dolgokat, meg mondom, emelett megy az összes többi funkcióbill.
Az előbb még ki tudtam kapcsolni vele a monitort, aztán törölgettem, lehet beleakadt a kezem v vmi és vmi elnyomódott de én nem találok semmi olyasmit ami ilyen módon elnyomódhatott volna.

Valaki nem járt már így, vagy nem tudjátok hogy lehetne visszaállítani? Nekem pont ez az egy fukcióbill. a lényeges, a többi nem is érdekel, mivel sokat hagyom úgy a gépet tölteni, és ilyenkor jobb a monitort kikapcsolni és nyitva hagyni a laptopot, mert ha lezárom akkor eléggé bemelegszik!

Segítsetek, köszi előre is!

#1629 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 15:18

ujrainditast kiprobaltal mar?

(egyebkent talan van rajta pocok is, ami erzekeli a lecsukast, azt is benyomhatod, ha le szeretned kapcsolni a monitort. a funkciogomb mellesleg nem egeszen erre, hanem a kulso monitorcsatlakozo iranyitasara valo, es ha nem mukodik, na az tenyleg nem jo dolog. az azert kellhet..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1630 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 18:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 15:18

ujrainditast kiprobaltal mar?

(egyebkent talan van rajta pocok is, ami erzekeli a lecsukast, azt is benyomhatod, ha le szeretned kapcsolni a monitort. a funkciogomb mellesleg nem egeszen erre, hanem a kulso monitorcsatlakozo iranyitasara valo, es ha nem mukodik, na az tenyleg nem jo dolog. az azert kellhet..)

Igen újra lett indítva de a helyzet változatlan.

Ez a funkció gomb direkt a monitor ki-be kapcsolására van, egy külön csatlakoztatható másik monitorra való átváltásra van másik gomb. Pöcök meg nincs, jelenleg ugy csinálom, h lehajtom kb a 4/5-éig a monitort, és akkor már kikapcsol, de még nincs ráhajtva, így különösebben nem melegszik. De ez így nagyon nem az igazi.

#1631 Felhasználó inaktív   danyboy1978 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 13:36

Sziasztok!

A problémám a következő: Acer aspire 5920 bios jelszót kér!!!!!!
                                        Szerettem volna új vistat tenni rá de nem bootolt be cd-ről, ezelött már többször 
                                        raktam újra a rendszert!!!!! Minden probléma nélkül!!!!
                                        Soha nem adtam meg jelszót!!!!!!

Mi a megoldás????? Nekem nincs ötletem!!!!

#1632 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 13:55

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 19:56

Igen újra lett indítva de a helyzet változatlan.

Ez a funkció gomb direkt a monitor ki-be kapcsolására van, egy külön csatlakoztatható másik monitorra való átváltásra van másik gomb. Pöcök meg nincs, jelenleg ugy csinálom, h lehajtom kb a 4/5-éig a monitort, és akkor már kikapcsol, de még nincs ráhajtva, így különösebben nem melegszik. De ez így nagyon nem az igazi.

Fn+ -->  ill.  Fn+ <--     -lal megy a fényerő csökkentés/növelés?

Fn + F6 driver függő, nem szedtél le valamit progit, drivert vagy tettél fel újat?

Szerkesztette: pgyafi 2008. 10. 26. 14:01 -kor

#1633 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 26. 14:16

Idézet: danyboy1978 - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 14:36

A problémám a következő: Acer aspire 5920 bios jelszót kér!!!!!!

Azt márpedig valaki beállította, poénból nem szokott. Van aki szerint az 1 darab egyes működik vagy mi, de szerintem azt is maga állította be.
Make love not Wor.

#1634 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 19:06

Acerhez:

Szalkay: Monitor kikapcsolás FN+F6-al nálam driver nélkül is működik, ezt tuti bios szinten végzi. Próbáld ki, hogy jó-e egyáltalán az F6??

Danyboy: Szedd le az alját, mintha memóriát akarnál bővíteni, és keresd a bal alsó sarokban a kártyaolvasó mellett a CMOS elemet. Be van forrasztva, rövidre kell zárni a lábait. Első bekapcsolásra nem fog képet adni, másodikra igen.

A céghez kb. 300 db Acer Aspire gépet vettünk a fekete-fehér új szériából (annyira sok féle van, hogy egyszerűbb fekete-fehérnek írni :D ), egy párat már visszahoztam halálból, folyadékkal való leöntésből, leejtésből, stb.
Baromi jól szerelhető gépek, ha kérdés van, vagy meg kell csinálni ilyet, írjatok.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1635 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 19:10

Idézet

Toshiba Satellite A60 notiban szeretnék procit bővíteni:
Eddig Celeron 2800 volt benne, de szeretném egy Mobile Pentium 4 1800-ra cserélni.
Beszereltem, elindítottam és 2 mp. után kikapcsol a gép, csak egy pillanatra megjelenik a boot képernyő és kikapcs frown.gif
Arra figyeltem, hogy mindkettő proci 400-as FSB
Itt nincs clear CMOS mint az asztali gépeknél vagy ilyesmi? Mi lehet a gond?

Cmos elem a Touchpad alatt van ezeknél a gépeknél, ki kell szedni hozzá minden csavarját, és az egészet szanaszét kell szedni.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1636 Felhasználó inaktív   danyboy1978 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 26. 20:31

Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 19:06

Acerhez:

Szalkay: Monitor kikapcsolás FN+F6-al nálam driver nélkül is működik, ezt tuti bios szinten végzi. Próbáld ki, hogy jó-e egyáltalán az F6??

Danyboy: Szedd le az alját, mintha memóriát akarnál bővíteni, és keresd a bal alsó sarokban a kártyaolvasó mellett a CMOS elemet. Be van forrasztva, rövidre kell zárni a lábait. Első bekapcsolásra nem fog képet adni, másodikra igen.

A céghez kb. 300 db Acer Aspire gépet vettünk a fekete-fehér új szériából (annyira sok féle van, hogy egyszerűbb fekete-fehérnek írni :D ), egy párat már visszahoztam halálból, folyadékkal való leöntésből, leejtésből, stb.
Baromi jól szerelhető gépek, ha kérdés van, vagy meg kell csinálni ilyet, írjatok.

Köszi végre valami használható segítség!!!!!

Viszont megnéztem de sehogy sem jövök rá melyik lenne ott az elem....nem tudnád kicsit pontosítani???

Thanks

#1637 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 20:33

Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 18:10

Cmos elem a Touchpad alatt van ezeknél a gépeknél, ki kell szedni hozzá minden csavarját, és az egészet szanaszét kell szedni.

Sajnos a proci cseréhez is szét kellett szedni az egészet, mert a billentyűzet alatt van (félig).

Egyébként szerelés közben feltűnt, hogy a gépben lévő celeron proci fémkupakos, a pentium pedig olyan kis magos, amitől régen sokan féltek, hogy lesarkazzák...

#1638 Felhasználó inaktív   danyboy1978 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 23:12

Sziasztok!

Nagyon nagy segítség lenne ha valaki pontosítaná hol van és hogy néz ki a CMOS elem egy ACER ASPIRE 5920-on....!!!!!!

Köszi

#1639 Felhasználó inaktív   jaranyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 22:28

Idézet: vadviraag - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 16:48

Sziasztok. Van egy Fujitsu Siemens Amilo M3438G laptopom. Van benne egy Philips DVD+-RW SDVD8431 ATA dvd meghajtóm. A problámám a következő: Audió CD-t rikán, de megírja hiba nélkül, Audió RW-t hibával dob ki, DVD-t csíkosan ír ha sikerül, de amúgy majdnem mindíg CRC hibát dob ki Nero-ba már régóta. Frissítettem már Firmwaret is benne, de semmi javulás. Vista és XP alatt is ugyanaz. Valaki segíthetne mert ki fogom vágni...

szia!

vidd szervizbe, ott kicserélik. azt tudom pesten az albában 6-7ezer körül van.

üdv,

#1640 Felhasználó inaktív   jaranyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 22:31

Idézet: Otis75 - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 16:28

Hali!
Egy ismerősöm azt mondja, hogy a FS Amilo Pa 2510-esnél mivel nem volt szabad pci bővítőhely, ezért szabad usb portra forrasztották a wi-fi -t ezért látszik leválaszthatónak. Lehet nagy sületlenség, de akár igaz is lehet.  ;)

nem ráforrasztották, hanem az usb bust használja. ezért tűnik usb-s eszköznek.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.