HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 04. 08:38

nem nagyon tudom elkepzelni, hogy ne lehessen XP-t felrakni ra. ott valahol nalad kell legyen a gond.

ez egyebkent mit jelent: "Semmilyen beépített driver-el nem megy fel."? nagyon ugy tunik, hogy nem azt csinalod, hogy fogsz egy alap XP install cd-t, es arrol probalnad telepiteni. nem valami ganyolt valtoztatott telepito az?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1702 Felhasználó inaktív   Beeboy78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 04. 09:45

Alap XP lemez SP2-vel nem megy, alap XP SP3-al nem megy. Buherált XP nem megy...
Hidd el kipróbáltam mindent.
Egyébként ez volt az előző ACER notimmal is. Gyári Vista. Semmilyen XP nem ment fel rá. Aztán hosszas keresgélés után egy nem a típushoz való BIOS frissítése után már ment a gányolt, a sima, meg akármilyen Windows.

#1703 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 10:44

Idézet: Beeboy78 - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 9:45

Alap XP lemez SP2-vel nem megy, alap XP SP3-al nem megy. Buherált XP nem megy...
Hidd el kipróbáltam mindent.
Egyébként ez volt az előző ACER notimmal is. Gyári Vista. Semmilyen XP nem ment fel rá. Aztán hosszas keresgélés után egy nem a típushoz való BIOS frissítése után már ment a gányolt, a sima, meg akármilyen Windows.

http://www.pcworld.h...showtopic=12411
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1704 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 12. 04. 14:23

(erő)szakik, kvescsön: mi lehet annak az oka, h mostanában gyakorta a noti kijelzője kicsit hunyorog bekapcsoláskor... kb. mint a higanygőz lámpák felfutási ideje... erősen, gyengül, majd fél-1 perc múlva már mintha mi sem lett volna... főleg akkor jelentkezik, ha az autóból hozom be (14 fok -> 24 fok, de van, h órákig van a szobában bekapcsolás nélkül). aztán néhanap reggel is hunyorog egy csöppet, de az nem annyira jellemző.
a háttérvilágítása (vagymi) kezd elszállni? vagy csak valami szimpla fizikai ok, ami az lcd és a hőmérséklet különbségekben keresendő?

Szerkesztette: avman 2008. 12. 04. 14:28 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1705 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 04. 14:57

Idézet: avman - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 14:23

(erő)szakik, kvescsön: mi lehet annak az oka, h mostanában gyakorta a noti kijelzője kicsit hunyorog bekapcsoláskor... kb. mint a higanygőz lámpák felfutási ideje... erősen, gyengül, majd fél-1 perc múlva már mintha mi sem lett volna... főleg akkor jelentkezik, ha az autóból hozom be (14 fok -> 24 fok, de van, h órákig van a szobában bekapcsolás nélkül). aztán néhanap reggel is hunyorog egy csöppet, de az nem annyira jellemző.
a háttérvilágítása (vagymi) kezd elszállni? vagy csak valami szimpla fizikai ok, ami az lcd és a hőmérséklet különbségekben keresendő?

Ja. :D
Tőttő is lehet ludas. Akarommondani, kondis. Már ha arról csinálja. Ha nem, akkor cső, bár elvileg ez nem feltétlenül a hanyatlás jele.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1706 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 12. 04. 15:10

eztet a tőttős dógot kipór bárom. ha az a ludasmatji, akkor az károsíccsa így az egéssségét a notinak? asszem februárban lesz 2 éves, addig garis a szentem... fogadok, márciusban bekrepál...
a vinyó smartja (hd sentinel) szerint van benne olyan 7800 üzemóra. amit nem nagyon értek, mert tuti, h nem megy 12 órát egy nap, ellenben, kikapcsolni nem szoktam, csak készenlétbe rakom, akkor viszont jóval többnek kéne lennie benne, de az meg nem érinti a kijelző üzemóráját-

Szerkesztette: avman 2008. 12. 04. 15:13 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1707 Felhasználó inaktív   steve82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 20:13

Sziasztok!!  Van egy olyan gondom hogy nemrég vettem egy nem épp mai Hp omnibook 900B lapot,amihez az előző gazdi elfejtette közölni hogy bios jelszót kér amikor be akarok oda lépni,és senki nem tudja már a megfejtést.Az elemet több mint egy napra kivettem,az időt és dátumot el is felejtette és ennyi.Ezt a klasszikus jumpert nem találtam rajta,még a bios frissitésen filozok hátha segitene,de ahhoz nem sokat konyitok,ha esetleg valaki ismeri ezt a tipust és tudna valami ötlettel ellátni azt megköszönném.Ha szerviz és nem ingyenesen az is jo csak tudjak már valamit kezdeni vele.Valami trükkje csak van. Köszi elörre is...

#1708 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 23:41

megkerdezni azt az elozo tulajt...? ezeknel egyszerubbnek es gyorsabbnak tunik! miert nem tetted azt?
a forum ma:

#1709 Felhasználó inaktív   steve82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 10:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 23:41

megkerdezni azt az elozo tulajt...? ezeknel egyszerubbnek es gyorsabbnak tunik! miert nem tetted azt?

Igen megtörtént,de mivel csak bután pislogott hogy fogalma sincs már mi a jelszó,igy jobbnak láttam ha én oldom meg.Most visszakuncsorogni meg nem akarom a gépet bár szivesen verném szét a fején.

#1710 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 10:16

Ha megkaptad a gép számláit, a HP supporttól lehet kérni master jelszót. Ha nem, akkor sajnos csak úgy lehet kikerülni, ha kiforrasztod a jelszót tároló EEPROM-ot, és átprogramozod. A HP support azért egy próbát megér, hátha kisegítenek, tekintetbe véve, hogy egy régi gépről van szó.

#1711 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 10:57

Steve koma, HP support alaplapcserére fog menni.

Utánanézek HP vonalon mit tudok, IBM nem gond, van kapcsolásom is hozzá, Dellt is csináltam már, de HPt még nem. PÜben keress ha kell help.

#1712 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:19

Valami halovány sugár már van, kérdés sokat adtál e érte lóvéban. BIOSfilet kell turkesztálni, majd visszasütni.

#1713 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:23

Biztos? Nem az volt a lopásvédelem frontbástyája régi HP üzleti gépeknél, hogy a bios passwordot egy külön EEPROM tárolta, amit csak kiforrasztással és újraégetéssel lehetett kiütni master jelszó nélkül?

#1714 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:43

debaj, gondolkozz egy kicsit!
mi az a program, ami lefut es ellenorzi, hogy van-e jelszo? hat a bios. ha azt lecsereled, egy olyanra, ami nem ellenorzi a jelszot...

nem a hard disk van aes-sel kodolva. azt nem lehetne megkerulni.
a forum ma:

#1715 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:45

Javagyúgy. :)

#1716 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 11:43

debaj, gondolkozz egy kicsit!
mi az a program, ami lefut es ellenorzi, hogy van-e jelszo? hat a bios. ha azt lecsereled, egy olyanra, ami nem ellenorzi a jelszot...

nem a hard disk van aes-sel kodolva. azt nem lehetne megkerulni.

Ejj de értesz hozzá......

Vagy mégse. HPnál nem mindben van külön securty chip, benne van a BIOSban. Le kell szedni a BIOSt fileba, és azt a területet, ahol a kód van, hex editorral szépen 00ba irni, majd visszasütni. Vagy megy, vagy nem.

Az amiről beszélsz, az IBMben van. Ott meg megb*szhatod a tudományodat, variálhatsz a biossal, kiforraszthatod, akkor se lesz jó. Azt úgy lehet, hogy felvarrsz 3 vezetéket a secu IC RX-TX-föld lábaira, majd rákötsz a soros portra egy szintillesztőt, menet közben összekapcsolod, majd elinditasz egy rafkós kis progit, az lementi a secu IC tartalmát, és megmondja a kódot.
Namost, ahány gép, annyi helyen van az IC, és van belőle vagy 5 féle.

Amugy, a HDD firmware szintű kódját is meg lehet kerülni. Az én erősen korlátozott tudásomból úgy rémlik, egyelőre még csak szótáralapon, de meg lehet.

#1717 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:12

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 11:23

Biztos? Nem az volt a lopásvédelem frontbástyája régi HP üzleti gépeknél, hogy a bios passwordot egy külön EEPROM tárolta, amit csak kiforrasztással és újraégetéssel lehetett kiütni master jelszó nélkül?

IBM volt nem HP, és nem lehetett vele mit csinálni, csak amit fentebb irtam bogdannak, a szervizben is alaplapot cseréltek ha elbaszarintottad.

#1718 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:16

"Amugy, a HDD firmware szintű kódját is meg lehet kerülni."

ha megtudnad kerulni az aes kodolast nem ide irkalnal, hanem a bahamakon suttetned a hasad! :p
a forum ma:

#1719 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:30

Ki tudja, mit csinál most... Eee PC, mobilnet, szőke picsák a homokban... :Đ

#1720 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 16:16

"Amugy, a HDD firmware szintű kódját is meg lehet kerülni."

ha megtudnad kerulni az aes kodolast nem ide irkalnal, hanem a bahamakon suttetned a hasad! :p

Azt, hogy az AES-t megkerülik e nem tudom, de ami az IBM/Hitachi vinyókban volt kód, és az IBM noteszekben BIOSból lehetett kapcsolgatni, azt megkerülik.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.