HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   flacink 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 26. 22:03

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 22:06

Ezek miatt:
- eleve nem egy jó gépek
- kicsi akksi, ha 3 cellás akkor az ennyit tud
- használt akksi
- cerka sokat fogyaszt, nincs benne semmi "fogyasztás csökkentés"

1.ezek lettek,kész
2. 6 cellás aksik
3. mi vágtuk fel a gyári ragasztószalagot
4. ennyire sokat fogyaszt?azert egy m-es cerkától is durva.

#1842 Felhasználó inaktív   koivu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 02. 04. 14:03

Sziasztok!

Van egy 2 és fél éves Fujitsu notim, ami nem vesz fel áramot. A töltő más laptopot tölt egy darabig aztán megadja magát. Ha a Fujit próbálom tölteni mással az nem tetszik neki. 3 "szakértő" nézte eddig, de konkrétan egyik se tudta megmondani mi baja. Ha valaki tud légyszi segítsen.

Válaszokat előre is köszönöm!

#1843 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 04. 14:42

Idézet: koivu - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 13:03

Sziasztok!

Van egy 2 és fél éves Fujitsu notim, ami nem vesz fel áramot. A töltő más laptopot tölt egy darabig aztán megadja magát. Ha a Fujit próbálom tölteni mással az nem tetszik neki. 3 "szakértő" nézte eddig, de konkrétan egyik se tudta megmondani mi baja. Ha valaki tud légyszi segítsen.

Válaszokat előre is köszönöm!

át tudom venni javitásra. ha érdekel küldj egy mailt, vagy privátot!
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1844 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 14:44

Idézet: fcseh - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 22:01

Kinek mi a tapasztalata?
Menyire megbízható?

Egy gépen a BIOS a legstabilabb oprendszer, erősen ajánlott ezt a lehetőséget választani.

#1845 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 14:46

Idézet: fcseh - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 17:42

Ha 2.02-nél újabb akkor le tudná menteni és el tudná küldeni a  csehferenc@gmail.com  -ra.

Ilyet nem fogsz találni, a 202 a legfrissebb verzió. Egyébként a legfrissebb cuccokat a support.asus.com címen találod, amint valami frissül, ez az első hely, ahová felkerül.

Szerkesztette: debaj 2009. 02. 04. 14:47 -kor

#1846 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 16:14

Idézet: flacink - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 22:03

1.ezek lettek,kész
2. 6 cellás aksik
3. mi vágtuk fel a gyári ragasztószalagot
4. ennyire sokat fogyaszt?azert egy m-es cerkától is durva.

Meg kéne abajgatni a gyártót vagy a kereskedőt, valszeg BIOS gond, mi az utóbbi időben asus meg toshi noteszekkel furulyázunk hasonló hibákkal, nem megy akkuról, lehibernál, kurva lassú, stb.

#1847 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 16:46

Bocsi de ide is beirom. Egyreszt a Monitor Hibak topicban nem kaptam ra valaszt, masreszt ide is tartozik.

->

A problema egy Philips Freeling X40 laptop kijelzojevel van. Egy 2-3 pixel szeles, fuggoleges fekete csik szeli at a kepernyot valahol az elso negyedenel*. Van nehany furcsasag amit meg akarok emliteni:
1) A Windows bebootolasakor nem jelentkezik a hiba. Bekapcsolaskor a Philips logo villan fel, ez hibamentesen jelentkezik. A BIOS kek hattereben sincs fekete csik.
2) Rakotottem egy monitorra hogy megnezzem, vajon a videokartyaval van-e a problema (bar ennek nem adtam 1% eselyt sem, a VGA hiba nem igy nez ki). Normal modban es klonozva (mikor a laptop kijelzoje lekapcsol es csak a monitoron latni a kepet) nincs fekete csik a monitoron. Az volt erdekes mikor visszakapcsoltam normal modnal hogy a monitorrol tegye vissza a kepet a laptop kizelzojere: termeszetesen a fekete csik ott volt de szepen lassan elkezdett halvanyodni, vegul teljesen eltunt :eek:. Aztan lassan ujra megjelent.
3) Bootolaskor (mikor a fekete kepernyo latszik a kis feher kurzorral bal fent) a vonal helyen latszik nehany villogo feher pixel.
4) Windowsban neha szurken villog nehany pixel (atvaltanak a konstans fekete szinrol) ha megnyitok mogottuk egy-egy ablakot.

Amire gondolok:

1) Kijelzovel van a gond. Ebben azert nem vagyok biztos mert a monitorra radugva, majd levalasztva a laptopot, egy idore teljesen el tudtam tuntetni a csikot. Meg neha feher, neha szurken villog egy-egy kis resze (lasd fentebb).
2) A kijelzo es az alaplap kozott lehet problema. Ugyebar a kijelzo kabeleken keresztul kapcsolodik az alaplaphoz (az meg a VGA-hoz) es ott is lehet a hiba. Nem ertek hozza de ugy kepzelem le hogy az alaplapra integralt(?) Geforce Go 6600 ket kimenettel rendelkezik, az egyik a kijelzohoz, a masik meg az RGB kimenethez csatlakozik. Az elobbivel is lehet a gond. Esetleg a VGA-t az alaplaphoz koto buszrendszerrel is :think:

Nyilvan erre nem lehet egyertelmu valaszt adni, kiveve ha valaki mar tapasztalt ilyet. En ebben remenykedem, irjatok ha tudtok valami okosat mondani!

*probaltam mas felbontassal es frissitesi ertekkel de nem valtozott semmi

Nem ide tartozik de az emlitett laptopban ketto, 512MB-os (32MBx16) DDR2 533MHz-es memoria van beszerelve. Gondoltam hogy fel lehetne upgradelni 2 gigara (1GB+1GB, nem hiszem hogy 2GB-nal tobbet kezel ez a majdnem 3 eves laptop). A legjobb/legkozelebbi talalat ez volt:
http://www.ebuyer.com/product/95741
Mi a velemenyetek rola? Ugyan 667MHz-es, de az alaplap gondolom majd visszahuzza 533-ra es nem lesz gond. A tobbirol lovesem sincs, DDR2 laptop RAM mindketto, kompatibilisnek kell lennie.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1848 Felhasználó inaktív   capitano 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 02. 05. 00:29

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Compaq Presario C571-es laptopom van. De valószínű, h elfáradt a töltő, a gépbe menő csatlakozó alatt. Kérdés: ezeket lehet-e javíttatni, illetve tud-e valaki olyan megbízható helyet, ahol eredeti de használt töltőt lehet venni ehhez a géphez.

u.i.: a gyár 65W-osnak írja a gyári töltőt hozzá, teszem azt ha 60W-osat kapok, az károsítja a gépet?

köszi a válaszokat előre is

#1849 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 07:42

Egy HP-Compaq nx7400 elkezel egy 250-es sata vinyót? A HP oldalán a maximumnak 100GB van írva, de gondolom csak azért, mert akkorával árulták maximum. Jól gondolom, hogy elkezel nagyobbat is?

#1850 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 06. 08:18

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 7:42

Egy HP-Compaq nx7400 elkezel egy 250-es sata vinyót? A HP oldalán a maximumnak 100GB van írva, de gondolom csak azért, mert akkorával árulták maximum. Jól gondolom, hogy elkezel nagyobbat is?

Muszáj neki :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1851 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 08:18

Idézet: capitano - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 0:29

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Compaq Presario C571-es laptopom van. De valószínű, h elfáradt a töltő, a gépbe menő csatlakozó alatt. Kérdés: ezeket lehet-e javíttatni, illetve tud-e valaki olyan megbízható helyet, ahol eredeti de használt töltőt lehet venni ehhez a géphez.

u.i.: a gyár 65W-osnak írja a gyári töltőt hozzá, teszem azt ha 60W-osat kapok, az károsítja a gépet?

köszi a válaszokat előre is

Tudom javítani, kisebb teljesítményű töltő, ekkorka eltéréssel még nem baj.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1852 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 08:22

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 16:46

...

Kijelző lesz kukás jó eséllyel, ha szétszeded, a hozzávezetéseinek környékbeli enyhe nyomására vélhetően előidézhető a hiba, de lehet a vezérlőben (annak forraszaival) is gond.

#1853 Felhasználó inaktív   picurmicur 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 10:57

Sziasztok!
Lányom vásárolt Angliában egy Toshiba Equium A200 laptopot előtelepitett angol Vistával. A gép állandóan hosszabb-rövidebb idő után kikapcsol. Ugyanezt csinálja csökkentett módban, Live Linux (Ubuntu) alatt, a Memtest86 sem tud végigfutni, bár a vizsgálat alatt nem mutat hibát. Érdekes viszont hogy Dr WEB Livecd (Linux alapú) végigment egy gyanús fájlt talált (Google toolbar), mindezt 3,5-4 óra altt normálisan befejezte, viszont az újrainditás után szinte azoonal kikapcsolt (hálózatról, nem akkuról müködött ekkor.
Mi lehet a gond?

#1854 Felhasználó inaktív   MuldR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:40

Sziasztok,

Van egy Dell Insprion 1720-asom, es vettem bele megegy vinyot (2 fer bele). Mikor be akartam rakni, meglepodve tapasztaltam, hogy specko csatlakozoja van, ami 90 fokkal el van forditva, es a masik vinyo is egy valami kulon hazba van becsavarozva es az van a notebookba rakva. Hol lehet ilyen HDD keretet kapni DELL-hez? A dell.hu-n nincs, es sima boltok arlistajaban sem latom.

Koszi

#1855 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 09:53

Idézet: MuldR - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 23:40

Sziasztok,

Van egy Dell Insprion 1720-asom, es vettem bele megegy vinyot (2 fer bele). Mikor be akartam rakni, meglepodve tapasztaltam, hogy specko csatlakozoja van, ami 90 fokkal el van forditva, es a masik vinyo is egy valami kulon hazba van becsavarozva es az van a notebookba rakva. Hol lehet ilyen HDD keretet kapni DELL-hez? A dell.hu-n nincs, es sima boltok arlistajaban sem latom.

Koszi

alapban sehol :)
de ahol mégis: hrp szervizben lehet rendelni  ill.  ebay a te barátod

#1856 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 10:27

Nem megy ez a kereses, de biztosan volt mar rola szo.

Toshiba gep, realtek 8101 NDIS 6.0 hardware. Gyari home 32bit-es vistat csereltem le 64bit-es ultimate-re. Minden popecul mukodik kis driver vadaszat utan, kiveve ezt az eszkozt.

Eszkozkezelo ezt mondja:

"Az eszkoz nem indithato el. (Kod: 10)"

A driver frissitest engedtem netre, probaltam manualisan "driver naprakesz", koszoni szepen, de tovabbra is sarga felkialtojeles. Vista install utan azzal inditottam, hogy chipset driver. Home vista alatt zorgott.
A drivert a realtek hivatalos oldalrol huztam le. Direkt auto install, for vista 64bit.

Mi a kulcs a megoldashoz?

(Maga a hibakod, hogy FailReasonString azonosito, stb ismert szamomra is, de nem tudok vele mit kezdeni.)
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1857 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 11:35

Idézet: PeppeR - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 10:27

Nem megy ez a kereses, de biztosan volt mar rola szo.

Toshiba gep, realtek 8101 NDIS 6.0 hardware. Gyari home 32bit-es vistat csereltem le 64bit-es ultimate-re. Minden popecul mukodik kis driver vadaszat utan, kiveve ezt az eszkozt.

Eszkozkezelo ezt mondja:

"Az eszkoz nem indithato el. (Kod: 10)"

A driver frissitest engedtem netre, probaltam manualisan "driver naprakesz", koszoni szepen, de tovabbra is sarga felkialtojeles. Vista install utan azzal inditottam, hogy chipset driver. Home vista alatt zorgott.
A drivert a realtek hivatalos oldalrol huztam le. Direkt auto install, for vista 64bit.

Mi a kulcs a megoldashoz?

(Maga a hibakod, hogy FailReasonString azonosito, stb ismert szamomra is, de nem tudok vele mit kezdeni.)

Véletlenül nem Realtek 8111-es driver kéne a cuccnak?

8101 -> 10/100M Fast Ethernet / PCI Express    Driver

8111 ->  10/100/1000M Gigabit Ethernet / PCI Express  Driver

Ha meg ne adj isten csak PCI csatolós lenne:

8110 / 8169 -> 10/100/1000M Gigabit Ethernet / PCI    Driver

8100 / 8101 / 8130/ 8139 -> 10/100M Fast Ethernet / PCI    Driver
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1858 Felhasználó inaktív   MuldR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 12:24

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 8:53

alapban sehol :)
de ahol mégis:   hrp szervizben lehet rendelni  ill.  ebay a te barátod

Koszi szepen.

Az a hrp szerviz mi? Valami linket tudnal esetleg dobni?
Ja, es angolul hogy hivjak a notebookbavinyobeepitopicialuminiumszinufiok-ot? nem tudom ebayon mire keressek.

#1859 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 12:30

Idézet: MuldR - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 13:24

Koszi szepen.

Az a hrp szerviz mi? Valami linket tudnal esetleg dobni?
Ja, es angolul hogy hivjak a notebookbavinyobeepitopicialuminiumszinufiok-ot? nem tudom ebayon mire keressek.

hrp.hu   itt szerviz; ott lehet alkatrészt rendelni dell notikhoz

angolul hdd caddy, hdd tray

fontos, hogy ez egy fémkeretből és egy csati átalakítóból áll  +csavarok

DELL PART NUMBER:  CN  0C7586    C7586     

itt van pl: 
http://cgi.ebay.co.uk/INSPIRON-1721-Caddy-...A1%7C240%3A1318

Szerkesztette: pgyafi 2009. 02. 07. 12:34 -kor

#1860 Felhasználó inaktív   MuldR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 12:32

Koszi szepen a nagyon gyors valaszt. Remelem a szerviz tud hozni, mert az a 25 font eleg mellbevago. :(

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.