Bocsi de ide is beirom. Egyreszt a Monitor Hibak topicban nem kaptam ra valaszt, masreszt ide
is tartozik.
->
A problema egy Philips Freeling X40 laptop kijelzojevel van. Egy 2-3 pixel szeles, fuggoleges fekete csik szeli at a kepernyot valahol az elso negyedenel*. Van nehany furcsasag amit meg akarok emliteni:
1) A Windows bebootolasakor nem jelentkezik a hiba. Bekapcsolaskor a Philips logo villan fel, ez hibamentesen jelentkezik. A BIOS kek hattereben sincs fekete csik.
2) Rakotottem egy monitorra hogy megnezzem, vajon a videokartyaval van-e a problema (bar ennek nem adtam 1% eselyt sem, a VGA hiba nem igy nez ki). Normal modban es klonozva (mikor a laptop kijelzoje lekapcsol es csak a monitoron latni a kepet) nincs fekete csik a monitoron. Az volt erdekes mikor visszakapcsoltam normal modnal hogy a monitorrol tegye vissza a kepet a laptop kizelzojere: termeszetesen a fekete csik ott volt de szepen lassan elkezdett halvanyodni, vegul teljesen eltunt

. Aztan lassan ujra megjelent.
3) Bootolaskor (mikor a fekete kepernyo latszik a kis feher kurzorral bal fent) a vonal helyen latszik nehany villogo feher pixel.
4) Windowsban neha szurken villog nehany pixel (atvaltanak a konstans fekete szinrol) ha megnyitok mogottuk egy-egy ablakot.
Amire gondolok:
1) Kijelzovel van a gond. Ebben azert nem vagyok biztos mert a monitorra radugva, majd levalasztva a laptopot, egy idore teljesen el tudtam tuntetni a csikot. Meg neha feher, neha szurken villog egy-egy kis resze (lasd fentebb).
2) A kijelzo es az alaplap kozott lehet problema. Ugyebar a kijelzo kabeleken keresztul kapcsolodik az alaplaphoz (az meg a VGA-hoz) es ott is lehet a hiba. Nem ertek hozza de ugy kepzelem le hogy az alaplapra integralt(?) Geforce Go 6600 ket kimenettel rendelkezik, az egyik a kijelzohoz, a masik meg az RGB kimenethez csatlakozik. Az elobbivel is lehet a gond. Esetleg a VGA-t az alaplaphoz koto buszrendszerrel is
Nyilvan erre nem lehet egyertelmu valaszt adni,
kiveve ha valaki mar tapasztalt ilyet. En ebben remenykedem, irjatok ha tudtok valami okosat mondani!
*probaltam mas felbontassal es frissitesi ertekkel de nem valtozott semmi
Nem ide tartozik de az emlitett laptopban ketto, 512MB-os (32MBx16) DDR2 533MHz-es memoria van beszerelve. Gondoltam hogy fel lehetne upgradelni 2 gigara (1GB+1GB, nem hiszem hogy 2GB-nal tobbet kezel ez a majdnem 3 eves laptop). A legjobb/legkozelebbi talalat ez volt:
http://www.ebuyer.com/product/95741
Mi a velemenyetek rola? Ugyan 667MHz-es, de az alaplap gondolom majd visszahuzza 533-ra es nem lesz gond. A tobbirol lovesem sincs, DDR2 laptop RAM mindketto, kompatibilisnek kell lennie.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")