HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 14:41

Idézet: Draco21 - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 6:31

A kékhalált az Xp telepítése közben dobta be akkor amikor a meghajtót kell választani hogy hova telepítsd, de ezt a problémát kiküszöböltem egy nem hivatalos bios frissítéssel. Most Xp van rajta innen megpróbáltam frissíteni az op rendszert hátha sikerül, de nem még mindig nem látja az install.wim nevű fájlt. Azért lenne jó a Vista mert az Xp nem támogatja az SLI-t, nemigazán érzékeli a 4GB ramot (csak 2,75Gib) és a hozzá kapott legtöbb driver is vista alatt futna. Légyszi valaki mondja meg hogy mi lehet a gond és hogyan tudnám orvosolni?
Köszönöm.

Esetleg nézz körül a BIOS-ban, és ha találsz olyan menüpontot On Chip Sata Controller, megpróbálhatod IDE-AHCI-ről átállítani Native IDE-ra.
vassté

#2062 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 10:05

Lenne egy kérdésem, elsősorban Powerstrip-guruk és/vagy Puma tulajdonosoknak szól.
Több lapon olvastam, hogy a 780G HD3200 videovezérlőjében elég komoly tartalékok lapulnak,  kezdeti 500Mhz-es órajelről volt aki 1000Mhz fölé ment, de a 700-800Mhz majdhogynem általánosnak tekinthető.
A gondom az, hogy nem nagyon találok olyan programot, amivel tudnám húzni a kártyát, mert egyszerűen nem ismer a platformot.
Az új Powerstripnek már nincs gondja a chip kezelésével, csak az órajelhatárokat lehet elég szűk körben, 418-667Mhz között szabályozni.
667-en kipróbáltam, teljesen stabil, és az északi híd hőmérséklete sem ment 65 *C fölé.
Előre is köszönöm,
vassté

ps.: Az AMD Overdrive elindítása után olyan kékhalált vág a rendszer, hogy öröm nézni, ezért annak a használata kiesik.

Szerkesztette: AViD 2009. 05. 20. 10:09 -kor

#2063 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 20. 13:21

Van egy T42-es thinpadem, és azt kezdte játszani, hogy hirtelen elmegy a háttérvilágítás. Ha lecsukom/kinyitom a tetejét, akkor visszajön egy időre. Ha csak magában áll az asztalon, akkor is csinálja. Mi lehet a baja? Mennyire bonyesz (drága :) ) javítani?

#2064 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 13:39

Elengedhetett valahol a fólia forrasztása, de majd Didyman megmondja a jót. :)

#2065 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 23:16

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 23:37

Akkut azonnalkiszeded, billentyűzetzet kitermeled. Öblítsd ki ALAPOSAN vízzel, akár zuhany alá is teheted. Majd intenzív szárításba fogsz hajszárítóval, ügyelve, hogy ne olvasztár legyen a beceneved :D csak intenzív huzattal és meleggel dolgozz. Ha ügyes vagy, mákod lesz. Ha folyt a gépbe csak egy csepp is láthatóan, azonnal legózz, CMOS elemet húzd/tépd le, és a folyadék minden nyomát tüntesd el, fülpiszka, alkohol segedelmével. Ha aláfolyt valami IC-nek, akkor itt is mosás + szárítás lesz.

Sikerült...mármint a művelet elvégzése :D

Mostmár csak három karakter leütésénél jelenik meg több karakter. Újabb tiztítást lesz. Közben találtam billentyűzetet alkatrészként 14 ért.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2066 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 09:23

Kissé kapcsolódva előző témámhoz:
Próbálta már valaki rajtam kívül Puma platformon csökkenteni a processzor feszültségét?
Eddig arra jutottam, hogy
üresjárat: 950Mhz 0.95->0.75v  ( 13W-> 8W)
terhelés: 1900Mhz 1.1->0.962V  ( 35W-> 26W)

Egyelőre (Prime95)stabilnak tűnik, egyetlen gondom, hogy hibernálás után elfelejti mire volt beállítva, így nyithatom meg újra a programot. :mad: Ha valaki próbálta már, és tud rá megoldást, azt szívesen fogadnám.

ASUS F5Z
QL-60

PumaStateCtrl program. ( Egyelőre másról nem tudok ami támogatná a platformot. )
vassté

#2067 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 18:02

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 14:39

Elengedhetett valahol a fólia forrasztása, de majd Didyman megmondja a jót. :)

Hümm, ezt a verziót még nem hallottam :) Általában az inverter/lcd/ccfl/kábel szokott lenni a hiba forrása, csak nem tudom, hogy lehetne tovább szűkíteni. Egy érdekes szimptóma lehet, hogy segít: ha lejjebb veszem a fényerőt kb 3/4-ig, akkor nem csinálja (legalábbis most megy már vagy fél órája - ha felrakom maxra, akkor egyből elmegy a háttérvilágítás).

#2068 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 18:54

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 19:02

Általában az inverter/lcd/ccfl/kábel szokott lenni a hiba forrása

Igen, arról beszéltem, csak ezekben a gépekben általában fóliára gőzölt szalagkábel van. Én arra tippelnék, hogy valahol elengedett, aztán kontakthibás, amit a mozgatás aztán egy darabig helyrerak. (Ez lehet a hőtágulástól is, ha lejjebb veszed a fényerőt, az inverter sem melegszik annyira.)

Szerkesztette: debaj 2009. 05. 21. 18:55 -kor

#2069 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 19:40

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 19:54

Igen, arról beszéltem, csak ezekben a gépekben általában fóliára gőzölt szalagkábel van. Én arra tippelnék, hogy valahol elengedett, aztán kontakthibás, amit a mozgatás aztán egy darabig helyrerak. (Ez lehet a hőtágulástól is, ha lejjebb veszed a fényerőt, az inverter sem melegszik annyira.)

A kontakthiba ellen szól, hogy mozgatás nélkül is elmegy a kép. És olyankor nem effektiven hajtom le a tetőt, hanem csak benyomom a gombot (ami azért nem nagyon mozgatja meg a gépet).
A fényerő/melegedés összefüggés nekem is eszembe jutott, csak nem tudom, hogy melyik elem működését befolyásolhatja. Az inverter lenne a legvalószínűbb?

#2070 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 20:57

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 20:40

A fényerő/melegedés összefüggés nekem is eszembe jutott, csak nem tudom, hogy melyik elem működését befolyásolhatja. Az inverter lenne a legvalószínűbb?

Melegedni az inverter szokott, a hőtágulás meg a környékén levő tetszőleges alkatrészt érinti.

De ha a "És olyankor nem effektiven hajtom le a tetőt, hanem csak benyomom a gombot" alatt azt érted, hogy a lecsukást érzékelő gombot nyomod le, akkor valószínűleg ott lesz a probléma. Meg kéne próbálni azt, hogy beállítod, hogy a képernyő lecsukásakor ne csak a képernyőt kapcsolja le, hanem sleepbe/hibernálásba küldje a gépet. Ha hirtelen aluszékony lesz a gép, akkor a gombbal lesz a baj. Nem tudom, hogy ez a fényerővel miképp függhet össze (ahogy néztem, a gomb pont az inverterrel ellentétes oldalon van), mindenesetre egy próbát megér :think: Még egy tipp: maga az inverter halódik, és azért jön vissza egy időre a gomb lenyomása után, mert az alatt kicsit magához tér.

#2071 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 21. 22:05

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 19:02

Hümm, ezt a verziót még nem hallottam :) Általában az inverter/lcd/ccfl/kábel szokott lenni a hiba forrása, csak nem tudom, hogy lehetne tovább szűkíteni. Egy érdekes szimptóma lehet, hogy segít: ha lejjebb veszem a fényerőt kb 3/4-ig, akkor nem csinálja (legalábbis most megy már vagy fél órája - ha felrakom maxra, akkor egyből elmegy a háttérvilágítás).

CCFL kábel csak nem azért :D
Az inverter felőli csatlakozó kontakthibájára tippelek, rá kéne nézni, mert esetleg komolyabban megéghet. Lehet még a cső is problémás, fehér háttér előtt ez elég szembetűnő tud lenni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2072 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 08:42

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 23:05

CCFL kábel csak nem azért :D
Az inverter felőli csatlakozó kontakthibájára tippelek, rá kéne nézni, mert esetleg komolyabban megéghet. Lehet még a cső is problémás, fehér háttér előtt ez elég szembetűnő tud lenni.

Biztos, hogy nem a kis kapcsoló a kontakthibás, mert úgy is vissza lehet hozni a háttérvilágítást, hogy Fn+F3-mal kikapcsolom a képernyőt, majd az egér mozgatására jelszót kér, és itt már van fény. Megintcsak nem nagyon mozog semmi, szóval nagyon furcsa kontakthiba  :think:
Arra a csatlakozóra gondolsz, ami a jobb alsó sarokban van (tüskés csati, talán fehér meg rózsaszín vezetékkel)? Szemre nincs semmi baja :) A cső viszont lehet, hogy nem annyira jó, mert induláskor eléggé rózsaszínes árnyalatot ölt.

#2073 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 08:58

Akkor az inverterrel lesz gond.

#2074 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 09:07

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 23:05

...

Sikerült! Működik a billentyűzet!  :respect:  Bár a 2-est kicsit nezen veszi be néha :)

Már csak azt nem értem, hogy az miért lehet, hogy ha bekapcsolom a gépet, felvillan a power, felpörög a ventillátor, de se kép se hang, és gép csak akkor hajlandó elindulni és bekapcsolni a képernyőt, ha leütök egy gombot?

Olyan, mintha a power gomb megnyomása után azonnal készenléti állapotba hozná magát  :think: (asus a6rp)

Szerkesztette: Dextrose 2009. 05. 22. 09:08 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2075 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 10:14

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 9:42

Biztos, hogy nem a kis kapcsoló a kontakthibás, mert úgy is vissza lehet hozni a háttérvilágítást, hogy Fn+F3-mal kikapcsolom a képernyőt, majd az egér mozgatására jelszót kér, és itt már van fény. Megintcsak nem nagyon mozog semmi, szóval nagyon furcsa kontakthiba  :think:
Arra a csatlakozóra gondolsz, ami a jobb alsó sarokban van (tüskés csati, talán fehér meg rózsaszín vezetékkel)? Szemre nincs semmi baja :) A cső viszont lehet, hogy nem annyira jó, mert induláskor eléggé rózsaszínes árnyalatot ölt.

Akkor az a cső eléggé öreg. Nem a ccfl csatlakozójára gondolok, hanem am ásik végén lévő sokeresre.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2076 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 10:15

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 10:07

Sikerült! Működik a billentyűzet!  :respect:  Bár a 2-est kicsit nezen veszi be néha :)

Már csak azt nem értem, hogy az miért lehet, hogy ha bekapcsolom a gépet, felvillan a power, felpörög a ventillátor, de se kép se hang, és gép csak akkor hajlandó elindulni és bekapcsolni a képernyőt, ha leütök egy gombot?

Olyan, mintha a power gomb megnyomása után azonnal készenléti állapotba hozná magát  :think: (asus a6rp)

Hmm, POST kártya megmondaná. ha lehúzod a bilit, akkor is megáll?

#2077 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 19:47

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 11:14

Akkor az a cső eléggé öreg. Nem a ccfl csatlakozójára gondolok, hanem am ásik végén lévő sokeresre.

Akkor a kábelt kellene cserélni? Vagy invertert? (holnap szerintem kölcsönveszek némi alkatrészt tesóm gépéből :) )
A cső mennyire gond? (engem az a pár másodperc elszíneződés nem zavar)

#2078 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 19:53

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 20:47

Akkor a kábelt kellene cserélni? Vagy invertert? (holnap szerintem kölcsönveszek némi alkatrészt tesóm gépéből :) )
A cső mennyire gond? (engem az a pár másodperc elszíneződés nem zavar)

Nem a kábelt. A csatlakozót kell megnézni, melegszik-e, égett-e. De ez jó eséllyela  cső lesz: Öregszik, nem stabil a működése nagyobb áramerősségen, az elektronika lámpahiba miatt leáll.

#2079 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 08:04

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 20:53

Nem a kábelt. A csatlakozót kell megnézni, melegszik-e, égett-e. De ez jó eséllyela  cső lesz: Öregszik, nem stabil a működése nagyobb áramerősségen, az elektronika lámpahiba miatt leáll.

A csövet mennyire bonyolult kicserélni? A maintenance manual-ban ez a rész nincs benne. Ráadásul em is nagyon láttam eladó csövet. Akkor az inverterrel nem is érdemes kinlódni?

#2080 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 08:09

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 9:04

A csövet mennyire bonyolult kicserélni? A maintenance manual-ban ez a rész nincs benne. Ráadásul em is nagyon láttam eladó csövet. Akkor az inverterrel nem is érdemes kinlódni?

Mert a kijelző szerves része. Ettől még lehet bontani, de kevés embernek ajánlok ilyet :D . Macerás, nagy odafigyelést igénylő művelet, cső beszerezhető külföldről, postával, vagy kitermelhető hibás,törött kijelzőből. De a csövet csak tippelem, nem vagyok olyan jó,mint Gyurcsók.Ki kell mérni,mit csinál az elektronika, leesik a tápfesz, vagy megugrik a visszacsatolókörben a fesz, akár invertergond is lehet ez, de a rózsaszínen induló cső az öregedést valószínűbbé teszi.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.