HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 13. 21:03

A héten vettem ilyeneket, a tokozást sem tudom, típust pláne nem, mert már be vannak építve. SMD shottkyt kérj, pár A-es lesz ez, meg fogja mutatni az eladó, ha kéred. 60V körüli lesz a záróirányú fesz talán. A diódának annyi a szerepe, hogy ha kinyit, zárlatba vonul, ezzel védi a további elektronikát, tehát lényegében nincs fontos paramétere, a töltő feszét azért bírja meg :) . Biztosíték nincs elmakkanva körülötte?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2162 Felhasználó inaktív   Raijin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 13. 21:16

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 21:03

A héten vettem ilyeneket, a tokozást sem tudom, típust pláne nem, mert már be vannak építve. SMD shottkyt kérj, pár A-es lesz ez, meg fogja mutatni az eladó, ha kéred. 60V körüli lesz a záróirányú fesz talán. A diódának annyi a szerepe, hogy ha kinyit, zárlatba vonul, ezzel védi a további elektronikát, tehát lényegében nincs fontos paramétere, a töltő feszét azért bírja meg :) . Biztosíték nincs elmakkanva körülötte?

A biztosíték túlélte, a töltőt megterhelem és megmérem (valószínűleg kuka).
A töltőre az van írva, hogy: output:19V/4.74A
Gondolom ennek az ampernek a közelébe keressek shottky-t ?
Köszönöm szépen a segítséget.  :respect:  :respect:  :respect:

Szerkesztette: Raijin 2009. 07. 13. 21:19 -kor

Live long and prosper.

#2163 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 21:28

Idézet: Raijin - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 22:16

A biztosíték túlélte, a töltőt megterhelem és megmérem (valószínűleg kuka).
A töltőre az van írva, hogy: output:19V/4.74A
Gondolom ennek az ampernek a közelébe keressek shottky-t ?
Köszönöm szépen a segítséget.  :respect:  :respect:  :respect:

Nem!
Az áram nagyjából lényegtelen, mivel a diódának át kell égnie, ha egyszer áram folyik rajta, tehát túl kell terhelődnie: Ekkor ég zárlatba, ezzel véd. Túl kicsi áramterhelhetőséggel elég, túl naggyal meg nem ég el, ilyen tokban 2-3A szokott lenni a maximum. A záróriányú letörést kell csak elviselje, vagyis a 19V-ot 2-3x-os mértékben meghaladó érték elegendő.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2164 Felhasználó inaktív   Raijin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 21:39

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 21:28

Nem!
Az áram nagyjából lényegtelen, mivel a diódának át kell égnie, ha egyszer áram folyik rajta, tehát túl kell terhelődnie: Ekkor ég zárlatba, ezzel véd. Túl kicsi áramterhelhetőséggel elég, túl naggyal meg nem ég el, ilyen tokban 2-3A szokott lenni a maximum. A záróriányú letörést kell csak elviselje, vagyis a 19V-ot 2-3x-os mértékben meghaladó érték elegendő.

:think: Végre nekem is sikerült megértenem.  ;)
Holnap ki is cserélem. Még egyszer köszönöm a segítséget.  :respect:
Live long and prosper.

#2165 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 21:33

Üdvözletem!
Érkezett hozzám egy Acer Travelmate 4270 típusú notebook, amit nemrégiben kikapcsoltak, egyelőre úgy néz ki, utoljára. Azóta ugyanis indítás után gyakorlatilag semmi nem történik, a kijelző világítása nem kapcsol fel, kép sem jelenik meg magán a panelen, valamint külső monitorral sem történik semmi. BIOS-reset megtörtént, a sztori maradt ugyanaz.
RAM-ok szintén kizárhatóak, nem valószínű hogy a két modul egyszerre hasalt volna el, illetve külön-külön más-más foglalatban is ki lettek próbálva, végeredmény ugyanaz.
Így végül arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg a alaplap hasalhatott el.
Van valamerre olyan szervíz, aki esetleg rendelkezhet egyel, vagy érdemesebb inkább aproneten/vaterán stb. kutakodni kijelzőhibás példány után?
De ha valakinek lenne valami ötlete hogyan tudnám életre kelteni, az sem lenne rossz.
Előre is köszi!

#2166 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 19:47

Jopofa: Londoni laptopszerviz "teszt" (video)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2167 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 20:02

Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 20:47

Samott

és simán be merik mondani a "bűnös" cég nevét... nálunk még akkor is csak hümmögnek ha egészségre ártalmas étel kerül a boltokba...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2168 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 20:19

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 21:02

és simán be merik mondani a "bűnös" cég nevét... nálunk még akkor is csak hümmögnek ha egészségre ártalmas étel kerül a boltokba...

A ceg nevet? Ott vigyorog az osszes bunos a felvetelen... nem kitakart arc meg ilyenek mint itthon. Ott nincs bunozot vedo ombuccman?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2169 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 06:29

Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 21:19

A ceg nevet? Ott vigyorog az osszes bunos a felvetelen... nem kitakart arc meg ilyenek mint itthon. Ott nincs bunozot vedo ombuccman?

Samott

plussz még a térképen is jelölik...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2170 Felhasználó inaktív   kkdi777 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 25. 07:36

Sziasztok!
Volna egy 1 éves MSI laptopom, amit a szervizből pár hete kaptam vissza nagy harcok árán :rolleyes:
HDD csere volt garanciásan. Feltelepítések megtörténtek, persze szokásos küzdéssel, mert ehhez az Ati kártyához művészet jó illesztőprogramot találni.
Na de most nem ez a gond, hanem, hogy minden bekapcsolásnál, kapok egy üzenetet, az alábbit:

For Realtek RTL)8111/8163PCI Fast Ethernet Controller 2.04
PXE-E61 Media Test Failure, check cable
PXE-MOF Exiting PXE Rom

Aztán simán bekapcsol és hang is van, a gépen semmit nem veszek észre.
Már annyi embert megkérdeztem, de megoldás nincs, írtam a szerviznek, de válasz nincs.
A hangkártyára azt írja, hogy megfelelően működik, viszont van olyan az eszköz kezelőben, ami ismeretlen eszköz és vmi HID is az.
Légyszi aki tud segítsen nekem... hardver vagy szoftver gond lehet ez? Mi a megoldás?

Köszönöm!

#2171 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 07:55

Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 20:47

Samott

Aztak.rva. Szoktam ezen én is agyalni, hogy ügyfelek mennyire nem törődnek ilyen adatokkal. Olykor nálam is előkerülnek furcsa dolgok, háttérképként :D , meg asztalon hagyott adatok...Én nem élek vissza ilyenekkel, de akkor se bízzanak már meg egy vadidegen emberben ennyire. Nyilván, ahol értenek hozzá, mindig kiszedetem a merevlemezt a gépből, ritka, hogy az is kell a teszteléshez, na de tényleg sokszor "csak jön egy laptop". Nekem sem jó, mert egy ilyen javítás után bármit rámfoghatnak. Pláne akkor gond ez, ha szoftveresen is rendbe kell tenni egy gépet, ahol óhatatlanul szembesülök személyes adatokkal.

#2172 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 07:59

Idézet: kkdi777 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 8:36

Sziasztok!
Volna egy 1 éves MSI laptopom, amit a szervizből pár hete kaptam vissza nagy harcok árán :rolleyes:
HDD csere volt garanciásan. Feltelepítések megtörténtek, persze szokásos küzdéssel, mert ehhez az Ati kártyához művészet jó illesztőprogramot találni.
Na de most nem ez a gond, hanem, hogy minden bekapcsolásnál, kapok egy üzenetet, az alábbit:

PXE-MOF Exiting PXE Rom

Aztán simán bekapcsol és hang is van, a gépen semmit nem veszek észre.
Már annyi embert megkérdeztem, de megoldás nincs, írtam a szerviznek, de válasz nincs.
A hangkártyára azt írja, hogy megfelelően működik, viszont van olyan az eszköz kezelőben, ami ismeretlen eszköz és vmi HID is az.
Légyszi aki tud segítsen nekem... hardver vagy szoftver gond lehet ez? Mi a megoldás?

Köszönöm!

Boot sorrendet állítsd be a BIOS-ban, elsőnek a HDD induljon és ne előzze meg a LAN. Ha van rá opció, le is tilthatod a boot ROM-ot a hálóvezérlőn. Az üzenet arról szól, hogy a pre-execution environment (speciális DHCP kiterjesztés) nem tud rendszerindítást kezdeményezni hálóról, mivel nem talál kábelt bedugva :) .

#2173 Felhasználó inaktív   kkdi777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 09:20

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 7:59

Boot sorrendet állítsd be a BIOS-ban, elsőnek a HDD induljon és ne előzze meg a LAN. Ha van rá opció, le is tilthatod a boot ROM-ot a hálóvezérlőn. Az üzenet arról szól, hogy a pre-execution environment (speciális DHCP kiterjesztés) nem tud rendszerindítást kezdeményezni hálóról, mivel nem talál kábelt bedugva :) .

Szia!
Köszi  :)  a következő gondom akadt, megnyomom a DEL-t, belépek a sorrend ez: 1., CD/DVD
2.,Realtek 3., Sata
Rányomtam a kettesre h átállítsam HDD-re de nem szerepel a listában  :eek: Mit tegyek?  :)
Ráadásul elkezdett vibrálni a kép is, mert ez az ATI program sem a legjobb, táp nélkül meg hiba üzeneteket küld.......
És mi lehet az a HID az egérpad??

#2174 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 09:27

Idézet: kkdi777 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 10:20

Szia!
Köszi  :)  a következő gondom akadt, megnyomom a DEL-t, belépek a sorrend ez: 1., CD/DVD
2.,Realtek 3., Sata
Rányomtam a kettesre h átállítsam HDD-re de nem szerepel a listában  :eek: Mit tegyek?  :)
Ráadásul elkezdett vibrálni a kép is, mert ez az ATI program sem a legjobb, táp nélkül meg hiba üzeneteket küld.......
És mi lehet az a HID az egérpad??

A 3 alatt sata, ő lesz az. Ezt hozd a tetejére, elsőnek, F5 vagy pgup gomb lesz az, gondolom.
A HID az human interface device, az USB-s egér, billentyűzet, tablet, érintőképernyő ilyen eszközként jelenik meg. A hang hogy kerül ide? Ha nem tudni, mi az, akkor a kérdéses eszköz tulajdonságlapján, a részletek alatt kellene az eszközpéldány azonosítója.
A vibráló kép viszont érdekes, miféle funkció az?

#2175 Felhasználó inaktív   kkdi777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 09:44

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 9:27

A 3 alatt sata, ő lesz az. Ezt hozd a tetejére, elsőnek, F5 vagy pgup gomb lesz az, gondolom.
A HID az human interface device, az USB-s egér, billentyűzet, tablet, érintőképernyő ilyen eszközként jelenik meg. A hang hogy kerül ide? Ha nem tudni, mi az, akkor a kérdéses eszköz tulajdonságlapján, a részletek alatt kellene az eszközpéldány azonosítója.
A vibráló kép viszont érdekes, miféle funkció az?

Hát én szerényen azt hittem realtek miatt h az a hanggal függ össze... ugyanis így kaptam vissza a gépet, h egyetlen illesztőprogram sem volt rajta, a hangot 2napig csináltam, amire egy topikban megfejtettem, h Hd audo manager is kell stb stb mivel a gyári lemez, semmit nem ért  :mad:
A videókártyához leszedtem a  mobilyti moddert, az msxl-t és még vmit, amit kért. Már közel 20 illesztőprogramot, az ATI-ról az MSI-ről és ez ami most van, annyival a jobb, h már megy a játék és nem kapok hibaüzit, csak akkor, ha aksival kapcsolom be.
Akkor a Hid fogalmam sincs melyik lesz azonosítója: ROOT\HIDCLASS\0000
A másik, amire azt írja ismeretlen: ACPI\PNP0C32\5&14E33799&0

Tényleg köszi, h segítesz!!!!

#2176 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 10:55

Idézet: kkdi777 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 10:44

Hát én szerényen azt hittem realtek miatt h az a hanggal függ össze...

Itt a Realtek nevú cucc egy hálókártya. Sokmindent gyártanak, nem csak hangkártyát.

#2177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 12:25

Idézet: kkdi777 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 8:36

PXE-MOF Exiting PXE Rom

biosában letiltható, valószínű a hálózatról bootolás van előre állítva, azért vinnyog, hogy még kábel sincs beledugva.
Make love not Wor.

#2178 Felhasználó inaktív   kkdi777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 15:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 12:25

biosában letiltható, valószínű a hálózatról bootolás van előre állítva, azért vinnyog, hogy még kábel sincs beledugva.

Az a realtek gond már jó :)  köszönöm!!!!
A másik két eszköz még mindig talány...

#2179 Felhasználó inaktív   SGTech 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 11:00

Hello
Nekem van egy FS Amilo PA 1510-es notim!
A következő bajom van vele:
Különös sercegő, ciripelő hangot ad ki a jobb felső hangszóró irányából, ami alatt a hűtő is található. Úgy vettem észre, hogy terhelésre csinálja, ablakmozgatás windowsban, stb...
Valakinek volt már hasonló problémája? Már nem garis a gép.
A másik gondom pedig, hogy csak úgy töli az aksit, ha kitámasztom alulról a töltő csatlakozót, de ott gondolom valami kontakt hiba lehet, csak ahhoz, hogy meg tudjam nézni teljesen szét kellene műteni :s Egyenlőre a fentebb említett "zaj" jobban zavar, ha valaki tudna valamit mondani azt megköszönném!

#2180 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 11:02

Pedig a csati evszélyesebb, mert ha idővel a kontakt annyira felhevül, a panel elkezd szenesedni és rétegzárlat keletkezik, amit általában nem nagyon lehet jól javítani. A ciripelés normális, ritkán repedt tekercs, szarul működő PWM, vacak kondi az oka.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.