Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2009. 07. 13. 21:03
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 07. 13. 21:16
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 21:03
A biztosíték túlélte, a töltőt megterhelem és megmérem (valószínűleg kuka).
A töltőre az van írva, hogy: output:19V/4.74A
Gondolom ennek az ampernek a közelébe keressek shottky-t ?
Köszönöm szépen a segítséget.
Szerkesztette: Raijin 2009. 07. 13. 21:19 -kor
Elküldve: 2009. 07. 13. 21:28
Idézet: Raijin - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 22:16
A töltőre az van írva, hogy: output:19V/4.74A
Gondolom ennek az ampernek a közelébe keressek shottky-t ?
Köszönöm szépen a segítséget.
Nem!
Az áram nagyjából lényegtelen, mivel a diódának át kell égnie, ha egyszer áram folyik rajta, tehát túl kell terhelődnie: Ekkor ég zárlatba, ezzel véd. Túl kicsi áramterhelhetőséggel elég, túl naggyal meg nem ég el, ilyen tokban 2-3A szokott lenni a maximum. A záróriányú letörést kell csak elviselje, vagyis a 19V-ot 2-3x-os mértékben meghaladó érték elegendő.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 07. 13. 21:39
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 21:28
Az áram nagyjából lényegtelen, mivel a diódának át kell égnie, ha egyszer áram folyik rajta, tehát túl kell terhelődnie: Ekkor ég zárlatba, ezzel véd. Túl kicsi áramterhelhetőséggel elég, túl naggyal meg nem ég el, ilyen tokban 2-3A szokott lenni a maximum. A záróriányú letörést kell csak elviselje, vagyis a 19V-ot 2-3x-os mértékben meghaladó érték elegendő.
Holnap ki is cserélem. Még egyszer köszönöm a segítséget.
Elküldve: 2009. 07. 20. 21:33
Érkezett hozzám egy Acer Travelmate 4270 típusú notebook, amit nemrégiben kikapcsoltak, egyelőre úgy néz ki, utoljára. Azóta ugyanis indítás után gyakorlatilag semmi nem történik, a kijelző világítása nem kapcsol fel, kép sem jelenik meg magán a panelen, valamint külső monitorral sem történik semmi. BIOS-reset megtörtént, a sztori maradt ugyanaz.
RAM-ok szintén kizárhatóak, nem valószínű hogy a két modul egyszerre hasalt volna el, illetve külön-külön más-más foglalatban is ki lettek próbálva, végeredmény ugyanaz.
Így végül arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg a alaplap hasalhatott el.
Van valamerre olyan szervíz, aki esetleg rendelkezhet egyel, vagy érdemesebb inkább aproneten/vaterán stb. kutakodni kijelzőhibás példány után?
De ha valakinek lenne valami ötlete hogyan tudnám életre kelteni, az sem lenne rossz.
Előre is köszi!
Elküldve: 2009. 07. 22. 19:47
Elküldve: 2009. 07. 22. 20:02
Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 20:47
és simán be merik mondani a "bűnös" cég nevét... nálunk még akkor is csak hümmögnek ha egészségre ártalmas étel kerül a boltokba...
Elküldve: 2009. 07. 22. 20:19
Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 21:02
A ceg nevet? Ott vigyorog az osszes bunos a felvetelen... nem kitakart arc meg ilyenek mint itthon. Ott nincs bunozot vedo ombuccman?
Samott
Elküldve: 2009. 07. 23. 06:29
Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 21:19
Samott
plussz még a térképen is jelölik...
Elküldve: 2009. 07. 25. 07:36
Volna egy 1 éves MSI laptopom, amit a szervizből pár hete kaptam vissza nagy harcok árán
HDD csere volt garanciásan. Feltelepítések megtörténtek, persze szokásos küzdéssel, mert ehhez az Ati kártyához művészet jó illesztőprogramot találni.
Na de most nem ez a gond, hanem, hogy minden bekapcsolásnál, kapok egy üzenetet, az alábbit:
For Realtek RTL)8111/8163PCI Fast Ethernet Controller 2.04
PXE-E61 Media Test Failure, check cable
PXE-MOF Exiting PXE Rom
Aztán simán bekapcsol és hang is van, a gépen semmit nem veszek észre.
Már annyi embert megkérdeztem, de megoldás nincs, írtam a szerviznek, de válasz nincs.
A hangkártyára azt írja, hogy megfelelően működik, viszont van olyan az eszköz kezelőben, ami ismeretlen eszköz és vmi HID is az.
Légyszi aki tud segítsen nekem... hardver vagy szoftver gond lehet ez? Mi a megoldás?
Köszönöm!
Elküldve: 2009. 07. 25. 07:55
Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 20:47
Aztak.rva. Szoktam ezen én is agyalni, hogy ügyfelek mennyire nem törődnek ilyen adatokkal. Olykor nálam is előkerülnek furcsa dolgok, háttérképként
Elküldve: 2009. 07. 25. 07:59
Idézet: kkdi777 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 8:36
Volna egy 1 éves MSI laptopom, amit a szervizből pár hete kaptam vissza nagy harcok árán
HDD csere volt garanciásan. Feltelepítések megtörténtek, persze szokásos küzdéssel, mert ehhez az Ati kártyához művészet jó illesztőprogramot találni.
Na de most nem ez a gond, hanem, hogy minden bekapcsolásnál, kapok egy üzenetet, az alábbit:
For Realtek RTL)8111/8163PCI Fast Ethernet Controller 2.04
PXE-MOF Exiting PXE Rom
Aztán simán bekapcsol és hang is van, a gépen semmit nem veszek észre.
Már annyi embert megkérdeztem, de megoldás nincs, írtam a szerviznek, de válasz nincs.
A hangkártyára azt írja, hogy megfelelően működik, viszont van olyan az eszköz kezelőben, ami ismeretlen eszköz és vmi HID is az.
Légyszi aki tud segítsen nekem... hardver vagy szoftver gond lehet ez? Mi a megoldás?
Köszönöm!
Boot sorrendet állítsd be a BIOS-ban, elsőnek a HDD induljon és ne előzze meg a LAN. Ha van rá opció, le is tilthatod a boot ROM-ot a hálóvezérlőn. Az üzenet arról szól, hogy a pre-execution environment (speciális DHCP kiterjesztés) nem tud rendszerindítást kezdeményezni hálóról, mivel nem talál kábelt bedugva
Elküldve: 2009. 07. 25. 09:20
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 7:59
Szia!
Köszi
2.,Realtek 3., Sata
Rányomtam a kettesre h átállítsam HDD-re de nem szerepel a listában
Ráadásul elkezdett vibrálni a kép is, mert ez az ATI program sem a legjobb, táp nélkül meg hiba üzeneteket küld.......
És mi lehet az a HID az egérpad??
Elküldve: 2009. 07. 25. 09:27
Idézet: kkdi777 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 10:20
Köszi
2.,Realtek 3., Sata
Rányomtam a kettesre h átállítsam HDD-re de nem szerepel a listában
Ráadásul elkezdett vibrálni a kép is, mert ez az ATI program sem a legjobb, táp nélkül meg hiba üzeneteket küld.......
És mi lehet az a HID az egérpad??
A 3 alatt sata, ő lesz az. Ezt hozd a tetejére, elsőnek, F5 vagy pgup gomb lesz az, gondolom.
A HID az human interface device, az USB-s egér, billentyűzet, tablet, érintőképernyő ilyen eszközként jelenik meg. A hang hogy kerül ide? Ha nem tudni, mi az, akkor a kérdéses eszköz tulajdonságlapján, a részletek alatt kellene az eszközpéldány azonosítója.
A vibráló kép viszont érdekes, miféle funkció az?
Elküldve: 2009. 07. 25. 09:44
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 9:27
A HID az human interface device, az USB-s egér, billentyűzet, tablet, érintőképernyő ilyen eszközként jelenik meg. A hang hogy kerül ide? Ha nem tudni, mi az, akkor a kérdéses eszköz tulajdonságlapján, a részletek alatt kellene az eszközpéldány azonosítója.
A vibráló kép viszont érdekes, miféle funkció az?
Hát én szerényen azt hittem realtek miatt h az a hanggal függ össze... ugyanis így kaptam vissza a gépet, h egyetlen illesztőprogram sem volt rajta, a hangot 2napig csináltam, amire egy topikban megfejtettem, h Hd audo manager is kell stb stb mivel a gyári lemez, semmit nem ért
A videókártyához leszedtem a mobilyti moddert, az msxl-t és még vmit, amit kért. Már közel 20 illesztőprogramot, az ATI-ról az MSI-ről és ez ami most van, annyival a jobb, h már megy a játék és nem kapok hibaüzit, csak akkor, ha aksival kapcsolom be.
Akkor a Hid fogalmam sincs melyik lesz azonosítója: ROOT\HIDCLASS\0000
A másik, amire azt írja ismeretlen: ACPI\PNP0C32\5&14E33799&0
Tényleg köszi, h segítesz!!!!
Elküldve: 2009. 07. 25. 10:55
Idézet: kkdi777 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 10:44
Itt a Realtek nevú cucc egy hálókártya. Sokmindent gyártanak, nem csak hangkártyát.
Elküldve: 2009. 07. 25. 12:25
Idézet: kkdi777 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 8:36
PXE-MOF Exiting PXE Rom
biosában letiltható, valószínű a hálózatról bootolás van előre állítva, azért vinnyog, hogy még kábel sincs beledugva.
Elküldve: 2009. 07. 25. 15:00
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 12:25
Az a realtek gond már jó
A másik két eszköz még mindig talány...
Elküldve: 2009. 07. 29. 11:00
Nekem van egy FS Amilo PA 1510-es notim!
A következő bajom van vele:
Különös sercegő, ciripelő hangot ad ki a jobb felső hangszóró irányából, ami alatt a hűtő is található. Úgy vettem észre, hogy terhelésre csinálja, ablakmozgatás windowsban, stb...
Valakinek volt már hasonló problémája? Már nem garis a gép.
A másik gondom pedig, hogy csak úgy töli az aksit, ha kitámasztom alulról a töltő csatlakozót, de ott gondolom valami kontakt hiba lehet, csak ahhoz, hogy meg tudjam nézni teljesen szét kellene műteni
Elküldve: 2009. 07. 29. 11:02

Súgó
A téma zárva.