HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2621 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:00

Idézet: desiderius - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 13:42

Didyman: Volt egy ilyen hibám, azt írtad rá, hogy jó esélyjel kontakthiba akku érintkezőknél. Ez változatlanul megvan, de mostanság már nem is csak bevillan, hanem durván vibrál random időközönként cca. egy másodpercig. Lehet ez kijelzőhiba? Ugyanis előző kijelzővel nem csinálta... (Gar. van még a gépen, biztos javítanák is, ha tudom reprodukálni a hibát, de annyira random, hogy tippem sincs, hogy dokumentáljam...)

Simán lehet, a fénycsőről leszakadó hozzávezetés egyik jele, meg persze lehet kábeltörés is. Erre így már nem mondanám, hogy az akku miatt csinálja, de látni, mérni kell. Kijelző egyik széle homogén fehér háttérnél nincs elszíneződve, alul két végén főleg, illetve ugyanitt nem érezni nagyobb melegedést?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2622 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:06

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 18:58

Csecsember! HP Compaq NX6310-ben kellene DVD játékost cserélni, a honlapotokon levő árak mennyire kurrensek ilyen szempontból? Illetve szintén fenti típusban LCD cserét vállaltok-é?

Mi ez itt, zsugabót? :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2623 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:15

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:06

Mi ez itt, zsugabót? :Đ

Azittem, tisztességes züzletember vagy  :Đ

#2624 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:26

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:00

Kijelző egyik széle homogén fehér háttérnél nincs elszíneződve, alul két végén főleg, illetve ugyanitt nem érezni nagyobb melegedést?

Sajna semmi más gyanús nincs az időnkénti vibráláson meg villanáson kívül... Úgyhogy marad a várakozás... Nyúzva van a cucc rendesen, hátha megadja magát a gyenge alkatrész... Thx.

#2625 Felhasználó inaktív   490629 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 04. 19:23

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 7., vasárnap - 0:05

CMOS reset-re van szüksége, ezt hw-esen, vagy wipecmos segedelmével lehet megtenni,aztán F2-re be kell lépjen.

Köszönöm, segített a wipecmos...

#2626 Felhasználó inaktív   Dzsoni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 10:52

Sziasztok!
Segítség kéne. Adott egy Clevo d400v laptop. Sajnos azt csinálja hogy nem indul. Fekete képernyő és semmi, ventik elindulnak proci melegszik. De ha kiveszem az akksit meg a cmos elemet kb 1 napra akkor elindul leszámolja a memót, majd dob egy cmos checksum error üzit, és sehova tovább az eredmény fagyás, se biosba se továbblépni nem lehet hiába nyomom f2-öt, csak sipol ha gombot nyomok, következő indításnál megint fekete képernyő, majd 1 napos várakozás után ismét produkálja az előzőt. Akku, cmos elem cseréje megvolt, de eredményt nem hozott. Valami ötlet?

#2627 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 08:32

Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Tegnap óta egy "svchost.exe" process 99%-on használja a processzorom, és szinte használhatatlan a gépem. Ha leállítom, akkor 1 percen belül leáll a gép (DCOM Server Process Launcher ). Utánaolvastam és ami okozhatja az a microsoft office update-je, de miért csinálja még mindig? kb 8 órája.
Lehet, hogy nem is update, hanem valami vírus?
Mi tehetnék ilyenkor?

#2628 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 23:02

Idézet: fgabor - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 9:32

Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Tegnap óta egy "svchost.exe" process 99%-on használja a processzorom, és szinte használhatatlan a gépem. Ha leállítom, akkor 1 percen belül leáll a gép (DCOM Server Process Launcher ). Utánaolvastam és ami okozhatja az a microsoft office update-je, de miért csinálja még mindig? kb 8 órája.
Lehet, hogy nem is update, hanem valami vírus?
Mi tehetnék ilyenkor?

Találtam egy blogban egy bejegyzést. Itt találjátok.
Ez alapján MalwareBytes programmal végigfuttattam egy keresést. 5 órámba tellett, de mostmár nincs ilyen problémám, legalább is egyenlőre, viszont most meg az ekrn.exe pörgeti a procit.
:confused:

#2629 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 07:03

Idézet: Dzsoni - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 10:52

Sziasztok!
Segítség kéne. Adott egy Clevo d400v laptop. Sajnos azt csinálja hogy nem indul. Fekete képernyő és semmi, ventik elindulnak proci melegszik. De ha kiveszem az akksit meg a cmos elemet kb 1 napra akkor elindul leszámolja a memót, majd dob egy cmos checksum error üzit, és sehova tovább az eredmény fagyás, se biosba se továbblépni nem lehet hiába nyomom f2-öt, csak sipol ha gombot nyomok, következő indításnál megint fekete képernyő, majd 1 napos várakozás után ismét produkálja az előzőt. Akku, cmos elem cseréje megvolt, de eredményt nem hozott. Valami ötlet?

Talán BIOS sérült, de memóriát érdemes lehet csereberélni. Ha kép megjelenik szöveggel, akkor hw-esen jó eséllyel rendben lesz első körben.

#2630 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 07:05

Idézet: fgabor - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 23:02

Találtam egy blogban egy bejegyzést. Itt találjátok.
Ez alapján MalwareBytes programmal végigfuttattam egy keresést. 5 órámba tellett, de mostmár nincs ilyen problémám, legalább is egyenlőre, viszont most meg az ekrn.exe pörgeti a procit.
:confused:

Process explorer-rel kéne meglesni, hogymi bújik az svchost mögé, de azért a malwarebytes naplója sokat segített volna. A nod-ot szerintem tedd fel újra, arra rövidebb megoldás aligha lesz, ha olyan kártevővolt, simán fertőzhette/tönkretehette a víruskergetőt is.

#2631 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 22:41

Kerestem, nem találtam...

Régi, acer travelmate 230 laptopot kellene szétborítani,
hogy hozzáférjek a processzor hűtő ventilátorhoz, vagy a
hűtő egységhez.
A ventilátor nem forog, ezt szeretném felderíteni, hogy
miért nem.

Mi a szétbontás menete?
Odáig eljutottam, hogy az összes csavart kitekertem, a kis
kapaszkodó fülek körben kipattintva. Közép tájékon a
billentyűzet alatt fogja még valami.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#2632 Felhasználó inaktív   vikings63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 12:23

Sziasztok!

Van egy Acer Aspire 5335 Notebookom. Meg untam a vistát és rá tettem az xp-t Na most a gondom az hogy vannak gombok a gépen amiket nem tudok alapból használni.
Ezek a Wifi, Bluetooth és a hangerő gombok. Milyen acer progival vagy egyéb módon állithato be.

Köszi

#2633 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 07:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vikings63 - Dátum: 2010. 03. 26. 12:23

Sziasztok!

Van egy Acer Aspire 5335 Notebookom. Meg untam a vistát és rá tettem az xp-t Na most a gondom az hogy vannak gombok a gépen amiket nem tudok alapból használni.
Ezek a Wifi, Bluetooth és a hangerő gombok. Milyen acer progival vagy egyéb módon állithato be.

Köszi

Löncsmánáger kell neki. Az Acer szopportról nem jön le, úgyhogy itt érheted el: http://download.cnet...0_4-202484.html

#2634 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: PeppeR - Dátum: 2010. 03. 22. 22:41

Kerestem, nem találtam...

Régi, acer travelmate 230 laptopot kellene szétborítani,
hogy hozzáférjek a processzor hűtő ventilátorhoz, vagy a
hűtő egységhez.
A ventilátor nem forog, ezt szeretném felderíteni, hogy
miért nem.

Mi a szétbontás menete?
Odáig eljutottam, hogy az összes csavart kitekertem, a kis
kapaszkodó fülek körben kipattintva. Közép tájékon a
billentyűzet alatt fogja még valami.

A billentyűzetet kivetted?
Vagy a kijelzőzsanér takarója alatt van rögzítőcsavarja, vagy csak a felső billentyűk fölé benyúlsz egy vékony, lapos tárggyal, és kipattintod a billentyűzetet. Ekkor hozzáférsz az utolsó csavar(ok)hoz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2635 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 21:20

Sziasztok,

Egyik ismerősöm hívott fel tegnap, hogy nem indul a thinkpad 2647-es fantázia nevű csoda laptopja. Félig szét is bontotta... Aztán mint kiderült a pöcök ami érzékeli, hogy felnyitották a kijelzőt széttörött és beleesett és azóta nem indul - bár állítólag egyszer elindult.
E téren van vkinek javitási tapasztalata? Esetleg bárminemű service manuál vagy disassembly manuál jól jönne
Annyit csinál most ha tápot kap a soros és párhuzamos csati között van egy led és az hol zölden, hol narancssárgán, hol pedig nem világit.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#2636 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 04. 08:14

Közben kiderítettem, hogy T22-es modell. Meg arra is rájöttem, hogy vmelyik kondi rakoncátlankodhat mert ha lehúzom az akksit meg a tápot és tápcsatinál csinálok egy zárlatot, hogy a buffer kondikat kiürítse akkor utána elindul a gép, és akárhányszor elindul utána, amíg meg nem szakítom az áramkört. Mihelyt kihúzom a konnektorból az adaptert újra el kell játszanom ezt a mókát. Vki nem találkozott már hasonlóval?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#2637 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 05. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: sonar - Dátum: 2010. 04. 04. 08:14

Közben kiderítettem, hogy T22-es modell. Meg arra is rájöttem, hogy vmelyik kondi rakoncátlankodhat mert ha lehúzom az akksit meg a tápot és tápcsatinál csinálok egy zárlatot, hogy a buffer kondikat kiürítse akkor utána elindul a gép, és akárhányszor elindul utána, amíg meg nem szakítom az áramkört. Mihelyt kihúzom a konnektorból az adaptert újra el kell játszanom ezt a mókát. Vki nem találkozott már hasonlóval?

Nem kondi. A sorozat egyik szériahibája, az egyik PWM vezérlő érzi úgy,hogy a tápfesz nem megfelelő tartományban van és ezért letilt. A tiltás mindaddig megmarad, amíg valamelyik kondenzátor képes töltést tárolni. Nincs ismert, egyszerű gyógymódja, az érintett vezérlőt kell cserélni-elvileg. Az utolsó gépnél, ami ezzel volt nálam, nem érte már meg árban.

#2638 Felhasználó inaktív   higbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 21:41

Sziasztok,

LCD csere ügyben kérném segítségeteket mert egy kicsit eltört. Msi laptopomhoz keresek kijelzőt jelenleg WXGA 1280X800 12.1” van benne. Azt nem tudom hogy esetleg egy 1280x768 12.1" –ast is bele lehetne e tenni? Mert úgy nézem azért van különbség árban a két kijelző között. Esetleg valaki tud valami Szakembert, vagy hol érdemes, ár? Használt is jó. Egyébként ha így törött kijelzővel használom az árt a laptopnak?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv,

#2639 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: higbo - Dátum: 2010. 04. 07. 21:41

Sziasztok,

LCD csere ügyben kérném segítségeteket mert egy kicsit eltört. Msi laptopomhoz keresek kijelzőt jelenleg WXGA 1280X800 12.1” van benne. Azt nem tudom hogy esetleg egy 1280x768 12.1" –ast is bele lehetne e tenni? Mert úgy nézem azért van különbség árban a két kijelző között. Esetleg valaki tud valami Szakembert, vagy hol érdemes, ár? Használt is jó. Egyébként ha így törött kijelzővel használom az árt a laptopnak?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv,

-Nem kompatibilis
-Vagyunk itt páran, ha komolyan érdekel, nézek árat, nem fog tetszeni :) .
-Nem árt.

#2640 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 18:42

Nekem Acer TM4520-ba kéne LCD, 14,1 WXGA

LTN141W3-L01-G a tipusszáma elvileg, tudsz ilyenre árat mondani?
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.