HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 29. 13:10

Idézet: pauz - Dátum: 2010. 09. 28. 21:26

igen ezt tudom, akkor villog amikor kicsi a töltöttségi szint, de ez mostmár mindig villog... ha 80%-on van akkor is...

Oprendszerben is kérdezd le a "töltöttségi szintet". Valójában a töltöttséget direkte nem lehet lekérdezni, mert ahhoz ki kéne venni a bent lévő összes töltést. Ehelyett kapocsfeszültséget "mérnek", ez alapján becsülik a bent lévő töltést. Csakhogy ahogy Eleanor kolléga is célzott, a kapocsfesz-töltés függvény (azaz töltési/kisütési karakterisztika) az aksi öregedésével változtatja az alakját. Meg amiatt is, hogy hogyan kezelik. Bár,m ha belegondolok, az "öregedés" jó szó, csak tudni kell, hogy nem csupán arra vonatkozik, hogy mennyi idős az akksi, hanem arra is utal, hogy mennyi van még hátra neki. :)

Szerkesztette: Warrior 2010. 09. 29. 13:11 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2842 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 13:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 29. 14:07

Szikrázás épp "megszakításkor" jön létre. Ha a dugás határozott, nincs szikra. :) De komolyan.

Töltője válogatja.

#2843 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 13:21

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 29. 14:07

Szikrázás épp "megszakításkor" jön létre. Ha a dugás határozott, nincs szikra. :) De komolyan.

Hát pedig szerintem igazán jó dugásnál van szikra...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2844 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 13:40

Az érintkezők zárásakor - ha a zárás "ideális" - nem jöhet létre szikra, hisz villamos ív, ahhoz jelen esetben a levegő a közvetítő. De ha megnézünk nagy nagyításban és lassításban egy ilyen "zárást", azt fogjuk látni, hogy egyáltalán nem az van, mint amit gondolunk: tehát nem annyi a dolog, hogy a fém érintkezők szét vannak kapcsolva, s azután hirtelen össze.
Ehelyett több nagyon kis és gyors "összeérintés" és "megszakítás" jön létre, mielőtt a végleges kapcsolódás kialakulna. Hasonlóan egy akármilyen mechanikus kontaktor (kapcsoló) érintkezőihez. Ott sem annyi a dolog, hogy azonnal összeér és kész. A felületektől meg az egész mozdulattól függ, hogyan fog ez végbemenni. Ha pedig elég nagy az áram, akkor szikra képződhet - de csak megszakításkor. Tehát bedugás közbeni megszakításkor!

Meg lehet figyelni: ha hirtelen dugja be az ember, nincs szikra. Ha pedig lassan, akkorát szikrázhat, hogy eldobod a dugót is.

Persze dugni nem hirtelen kéne... :)

ps.: ha valaki nem hinné, hogy a kapcsolóknál is ez van (ezt hívják egyébként a kapcsoló "pergésének", vagy "prell"-nek, sőt, nagyobb teljesítményeknél olajban szakítanak, ívkioltás végett), azt tudom rá mondani, hogy az egerek bal gombja szokott peregni egy idő után. Ugyanis a sok kapcsolás miatt a felület oxidosodik (pont a kis szikrák miatt, a szétkapcsoláskor(!)), az érintkezők már nem zárnak olyan gyorsan s egyébként sem zárnak olyan hirtelen, s ebből lesz a több zárás-nyitás miatti többszörös kattintás. Amúgy szkóppal simán kimutatható, gyorsabb digitális áramkörök működésébe bizony rendesen bekavarhat a kapcsolók pergése, ezért vannak ún. prellmentesítők. Csak azt nem értem, egerekbe miért nem széria. Bár lehet, hogy bizonyos típusokba igen. Hisz apró logikai áramkör s kész. Utána nincs gond a kapcsolóval, max. ha annyira tönkre megy, hogy pl. nem is kapcsol.

ps.: vagy rosszul tudom, s tényleg van az egerekben prellmentesítő? (elvileg nem látszik, a pergő gomb ugyanis gyakori jelenség a sokat használt egereknél, az a pergés pedig jóval gyorsabb annál, amit emberi kéz tudna direkte bekattintani) :)

Szerkesztette: Warrior 2010. 09. 29. 13:52 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2845 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 19:30

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 29. 14:40

Az érintkezők zárásakor - ha a zárás "ideális" - nem jöhet létre szikra

Sok notebooktöltő bemenetére rákötnek egy jókora kondit, aztán amíg az fel nem töltődik, körülbelül ugyanúgy viselkedik a rendszer, mintha egy darab drótot dugtál volna a konnektorba. Aztán ha a zárás nem ideális, illetve nem voltál elég villámgyors, máris pattan olyat, hogy még a szomszéd is átkopog. :-) Szétkapcsoláskor még állandó feszültség alatt van ez a kondi, tehát szakadásnak tekinthető, úgyhogy ha kihúzáskor szikrázik a kütyü, akkor baj van.

Szerkesztette: debaj 2010. 09. 29. 19:32 -kor

#2846 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 30. 06:45

Idézet: debaj - Dátum: 2010. 09. 29. 20:30

Sok notebooktöltő bemenetére rákötnek egy jókora kondit, aztán amíg az fel nem töltődik, körülbelül ugyanúgy viselkedik a rendszer, mintha egy darab drótot dugtál volna a konnektorba. Aztán ha a zárás nem ideális, illetve nem voltál elég villámgyors, máris pattan olyat, hogy még a szomszéd is átkopog. :-) Szétkapcsoláskor még állandó feszültség alatt van ez a kondi, tehát szakadásnak tekinthető, úgyhogy ha kihúzáskor szikrázik a kütyü, akkor baj van.
Te nagyon okos :Đ , ha a töltőből áram folyik, jelentős (mivel arról megy a notesz), akkor hogy lesz az ott szakadás? :omg:
A jókora kondi az amúgy pártíz, esetleg 1-200uF, sorosan van vele tekercs többnyire.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2847 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 30. 08:52

Idézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 30. 07:45

... 1-200uF ...

:offtopic: Bocsánat, hogy nem jelentkezem, megpróbáltam előkeríteni a kijelzőhibás notebook tulaját, nem sikerült eddig. :( De egyszer úgyis odamegyek.

A uF-hoz, anno amikor megjelent az uTorrent, mindenki "útorrent"-ezte. Én meg bőszen "mikróztam" (miután láttuk a programot természetesen), erre úgy leszúrtak, hogy csak zengett... :D Aztán ha azt mondom valakinek, hogy "nincs meg a mikrotorrent?", az a válasz, hogy "nincs, csak az útorrent". :omg: :)

#2848 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 30. 09:00

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 30. 09:52

:offtopic: Bocsánat, hogy nem jelentkezem, megpróbáltam előkeríteni a kijelzőhibás notebook tulaját, nem sikerült eddig. :( De egyszer úgyis odamegyek.

A uF-hoz, anno amikor megjelent az uTorrent, mindenki "útorrent"-ezte. Én meg bőszen "mikróztam" (miután láttuk a programot természetesen), erre úgy leszúrtak, hogy csak zengett... :D Aztán ha azt mondom valakinek, hogy "nincs meg a mikrotorrent?", az a válasz, hogy "nincs, csak az útorrent". :omg: :)

Köss kompromisszumot... hisz a válasz úgyis múúúúúúúú...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2849 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 30. 09:03

Idézet: debaj - Dátum: 2010. 09. 29. 20:30

Sok notebooktöltő bemenetére rákötnek egy jókora kondit, aztán amíg az fel nem töltődik, körülbelül ugyanúgy viselkedik a rendszer, mintha egy darab drótot dugtál volna a konnektorba. Aztán ha a zárás nem ideális, illetve nem voltál elég villámgyors, máris pattan olyat, hogy még a szomszéd is átkopog. :-) ...

Ezt mondom én is, hogy ha az érintkezők nem egy pillanat alatt záródnak, akkor van szikra. Igazán nem az áram nagysága számít (a levegőnek van ún. "átütési szilárdsága", ez, mint anyagi paraméter határozza meg az ív kialakulását, csúnya szóval, sokmindentől függ (távolság, páratartalom, feszültségszint, sőt, ha az ív csatorna kialakult, akkor "könnyebben" folyik, de ez lényegtelen most)). Persze ha jó nagy áram folyik, s azt szakítjuk meg (ez lehet félreérthető, mert ez nem azt jelenti, hogy kihúzom), akkor nagy szikra lesz. Mint az ívhegesztésnél, csak ott mivel fenntartják az áramot, a munkás keze meg ügyes, fenntartja a távolságot, szó szerint ívet "húz". Amikor odaérinti a pákát (elektródot) a fémhez, nincs ív, kialakul az áram, s ha picit eltávolítja a pákát, akkor lesz ív. De ez mindegy. Az érintkezők zárásakor (kevés esettől eltekintve) gyakorlatilag mindig kialakul ív, más kérdés, hogy lehet, hogy nem észlelhető. Mert nem nulla idő alatt záródnak, ill. a zárás nem "egyenletes és folyamatos", azaz ha az érintkező hozzácsapódik a másikhoz (kapcsolókban), akkor "rezeg", s ott bizony szakít. De ez a rezgés nem látható, nem észlelhető szemmel. Hatalmas lassításban, és nagyításban viszont sokan meglepődnének, hogy mennyire nem 2 állapotról (nyitott <--> zárt) van szó, sokkal inkább 2 végső, állandósult állapotról. Csak itt az "átmeneti" állapot a lényeg. Amúgy nyitásnál így is, úgy is van ív, ha folyt áram.

#2850 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 30. 16:36

Hello,

1. Ha Dell D620-as gépbe D820-as monitor-panelt teszek, akkor az vajon mukodni fog mint 820-as? [a ket gep ugyan az, csak a felbontasa mas a ket panelnek]
2. Van egy halott N95-os nokiam, nem tolt, tobb akksival es kabellel is probaltam. Valaki ranezne esetleg? [Pesten]
Koszi!
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2851 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 18:06

Sziasztok!

Vettem ma egy Samsung R580-as notit. (CHS nagyker) Sajnos a kép közepén van egy halott pixel. (Nem tudom eldönteni, hogy fekete, vagy piros.) A neten böngésztem, de nem találtam egyértelmű választ, hogy van-e rá pixelgarancia.

Nem tudjátok véletlenül, hogy 3 napon belül visszavihetem-e? (Bevallom, ha már kifizetek egy rahedli pénzt, akkor elvárom, hogy hibátlan legyen!)Vagy a Samsung ügyfélszolgálathoz is fordulhatok?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2852 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 19:29

Idézet: Klown - Dátum: 2010. 10. 01. 19:06

Sziasztok!

Vettem ma egy Samsung R580-as notit. (CHS nagyker) Sajnos a kép közepén van egy halott pixel. (Nem tudom eldönteni, hogy fekete, vagy piros.) A neten böngésztem, de nem találtam egyértelmű választ, hogy van-e rá pixelgarancia.

Nem tudjátok véletlenül, hogy 3 napon belül visszavihetem-e? (Bevallom, ha már kifizetek egy rahedli pénzt, akkor elvárom, hogy hibátlan legyen!)Vagy a Samsung ügyfélszolgálathoz is fordulhatok?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Kérdezd meg őket mindenképpen (a nagykert is, az ügyfélszolgát is). Néha szoktak kavarni, hogy akkor pontosan mire is mit vállalnak. Nézz utána, légy határozott, de tisztelettartó. Vagy ilyesmi. Azt hiszem, ha a garanciában ott van, hogy "elállhatsz" a vásárlástól, még a pénzt is visszafizetik. De nézz csak utána. Könnyebb, ha papíron látod a garanciális feltételeiket. Ha nem, akkor lehet, hogy ott adott helyzetben a jóindulatukon fog múlni. Nem lehet mindig megmondani, bár azt is szokták mondani, ha sok követ mozgat meg az ember, nem baj; legfeljebb visszateszi majd őket a helyükre utána... :)

#2853 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 20:41

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 01. 20:29

Azt hiszem, ha a garanciában ott van, hogy "elállhatsz" a vásárlástól, még a pénzt is visszafizetik.

Nagykerben? Ehehehe.
Make love not Wor.

#2854 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 19:53

Üdv!

Hála Istennek a gép egy kollégámon keresztül lett intézve, akinek a párja a nagykernél dolgozik, így sikerült kibulizni a cserét! :cool: (Sajnos mint mezei "Pistike" nem mazsolázgathatok a CHS igen kedvező árlistájáról. :( )

Azért felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatos is. Arról tájékoztattak, hogy a notik is 0 pixel garanciásak, ahogy a monitorok, szóval ha 72 órán belül vagyok, akkor vigyem vissza a kereskedőnek és kötelesek kicserélni. Ha túl vagyok a 72 órán, akkor pedig forduljak panasszal a Samsung Magyarországhoz, és ők cserélik.

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2855 Felhasználó inaktív   GoTrabi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 09. 08:36

Sziasztok!

Van egy Samsung N150 netbookom amire most telepítettem Windows 7 oprendszert. A problémám a következő: az fn billentyű úgy viselkedik mitha állandóan lenyomva tartanám. Állandóan a gombok másodlagos funkcióit írja viszont ha lenyomva tartom az fn gombot akkor megy normálisan.Hogyan tudnám megoldani?

Lécci segítsetek! Előre is Thx!

#2856 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 09. 22:31

Idézet: Klown - Dátum: 2010. 10. 06. 20:53

(Sajnos mint mezei "Pistike" nem mazsolázgathatok a CHS igen kedvező árlistájáról. :( )

Sarki bolt úgyis olcsóbb.
Make love not Wor.

#2857 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 00:45

Idézet: GoTrabi - Dátum: 2010. 10. 09. 09:36

Sziasztok!

Van egy Samsung N150 netbookom amire most telepítettem Windows 7 oprendszert. A problémám a következő: az fn billentyű úgy viselkedik mitha állandóan lenyomva tartanám. Állandóan a gombok másodlagos funkcióit írja viszont ha lenyomva tartom az fn gombot akkor megy normálisan.Hogyan tudnám megoldani?

Lécci segítsetek! Előre is Thx!

Belépsz a BIOS-ba és kikapcsolod.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2858 Felhasználó inaktív   hustreamload 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 18:04

Sziasztok,

van egy Acer Travelmate 6292-m, egy éve rátettem egy 64 bites win7-t, azóta gépen lévő mikrofonom nem működik. Külső bemenet OK, belső hangszóró OK, csak egyedül a beépített mikrofon nem.
Egy ideje keresem a megoldást, de nem nagyon találok rá semmit. Audio Driver Realtek legfrissebb, hibát sehol nem jelez...csak nem műxik a mikrofon.

Előre is kösz a segítséget!

Üdv:
HuStreamload

#2859 Felhasználó inaktív   bertiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 00:15

Sziasztok nekem egy Packard bell 7521n tipusú Laptopom van és nem nagyon értek hozzá épp ezért két kérdésem lenne....

Miért nem jácca be a DVD-lemezeket csak a CD- ket? vagyis sztem be jácca mert az ikon átt vált CD rom meghajtóra és pörgetti is a lemezt de azon tul semmi Lényegébben a kérdés az Hogy hogyan lehetne ezt orvosolni

A másik az hogy az internetett hogyan tudnám ráá csatlakoztatni? ami nekem a modem-től érkezik kábel az szélesebb mint ami a laptopba megy....

A segitséget előre is kösszönöm

#2860 Felhasználó inaktív   responze 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 08:14

Sziasztok! Van egy msi netbookom... most kaptam, használt volt...
és egyetlen problémám lenne vele, amikor csatlakozok az internetre, pontosabban otthon a netkábelt bedugom a gépbe, az egér felett elvesztem az irányítást, kattint amikor nem kéne, és nehezen tudom mozgatni a kérpernyőn. De csak amíg a netkábel a gépben van, ahogy kihúzom, mintha "megjavult" volna...
Mi lehet az oka? Fontos lenne, előre is köszi!
"We're entertaining you."

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.