HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 10. 27. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: infopeti - Dátum: 2010. 10. 25. 23:19

Szevasztok!

Van egy HP 6910p notim. Feltettem anno a QLB-t, hátha jobb lesz, de nem, ezért letöröltem. Na igen, de azóta nem jó a hangerőszabályzó és hangnémító érintőgomb.

Most tettem új Windows 7-et, de most es jó. Esetleg valaki tudna segíteni a gondomon?

Szóval a kérdésedre térve. Úgy fogalmazol, mintha ott ülnénk veled a gép mellett. Tehát, miért lett a QLB frissítve, illetve letörölve, mi (nem) lett jobb? És milyen LED-ek nem világítanak a gépen? Ha ezek a billentyűzet feletti takarón laknak mind, akkor annak a fóliakábele lesz gyanús. Valahogy próbálj pontosabban írni, és nem követelőzni a válaszért, ez egy kisebb forgalmú fórum, és ez nem azt jelenti, hogy töketlenek gyülekezete, hanem azt, hogy sajnos van jobb dolgunk is, mint fórum előtt válaszokat osztani. Kitiltani ilyesmiért nem foglak, ha megérted, hogy miért nem kapsz választ, akkor jó és kösz, ha nem, akkor meg kit érdekel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2882 Felhasználó inaktív   infopeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 27. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 10. 27. 17:43

Szóval a kérdésedre térve. Úgy fogalmazol, mintha ott ülnénk veled a gép mellett. Tehát, miért lett a QLB frissítve, illetve letörölve, mi (nem) lett jobb? És milyen LED-ek nem világítanak a gépen? Ha ezek a billentyűzet feletti takarón laknak mind, akkor annak a fóliakábele lesz gyanús. Valahogy próbálj pontosabban írni, és nem követelőzni a válaszért, ez egy kisebb forgalmú fórum, és ez nem azt jelenti, hogy töketlenek gyülekezete, hanem azt, hogy sajnos van jobb dolgunk is, mint fórum előtt válaszokat osztani. Kitiltani ilyesmiért nem foglak, ha megérted, hogy miért nem kapsz választ, akkor jó és kösz, ha nem, akkor meg kit érdekel.

Értem. Mégegyszer elnézést. A billentyűzet feletti ledekről van szó. Azért töröltem le a QLB mert sokszor csak simán elkezdett villogni az InfoCenter mikor a QLB fel volt telepítve. De ha a fóliakábel lenne a gyanús akkor a Wifi miért világít?

#2883 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 27. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: infopeti - Dátum: 2010. 10. 27. 18:05

Értem. Mégegyszer elnézést. A billentyűzet feletti ledekről van szó. Azért töröltem le a QLB mert sokszor csak simán elkezdett villogni az InfoCenter mikor a QLB fel volt telepítve. De ha a fóliakábel lenne a gyanús akkor a Wifi miért világít?

Azt írtad, egyik sem világít :-) . Egy alap ötlet: Táp, akku kiszed, pihentet pártíz percet, és összerak. Ezt nulladik lépésként célszerű megpróbálni. A QLB-n kívül más is van még, ami felelhet a gombokért? HP Mediacenter, vagy mi a neve, csak rémlik, hogy az valamivel összeakaszkodik. Hang amúgy rendben van, illetve eszközkezelő szerint működik?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2884 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 27. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: infopeti - Dátum: 2010. 10. 27. 17:16

...
Amúgy ajánlanám inkább ezt a fórumot, mert itt nem nagyon vágják a dolgokat.

Azon a másik fórumon mit írtak a problémádra megoldásként?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2885 Felhasználó inaktív   infopeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 27. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 27. 19:12

Azon a másik fórumon mit írtak a problémádra megoldásként?

ugyanezeket, csak bíztam benne, hogy itt már járt esetleg valaki így.

#2886 Felhasználó inaktív   Cseresznye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 27. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 10. 27. 17:32

Semmit nem telepítettél? W7 "egyik napról másikra" idő körüli frissítései között nincs valami kötődő Dell eszköz? A fényerő kezelése hw szinten az energiagazdálkodás vezérlőjének dolga (VGA illesztőjének semmi köze hozzá, még közelről sem :-) ), ha szoftveres hiba kizárható (indíts el Hiren lemezéről egy mini XP-t, ott van már ACPI, és remélhetőleg kezeli a fényerő gombjait is), illetve ha BIOS alatt engedi állítani, akkor ott próbáld meg. Teljes fényerőt tudod csökkenteni, ha épp azon van? Ha a szoftver kizárható, esetleg BIOS frissítés lehet rá (nézd végig a modelledhez tartozó BIOS frissítések naplóit) gyógyír, ha ez sem, akkor garanciális intézés tárgya lesz. A szintjelző működése egyébként a HW hibáját, vagy a mikrokód vackolását valószínűsíti az energiagazdálkodás vezérlőjében.

Semmit nem telepítettem. Megnéztem a win 7 3db frissítést telepített aznap

Összegző biztonsági frissítés a Windows 7 rendszeren futó Internet Explorer 8 böngészőhöz (KB2360131)
Definition Update for Windows Defender - KB915597 (Definition 1.93.26.0)
A Windows kártevő-eltávolító eszköze – 2010. október (KB890830)

Ezeknek szerintem semmi köze nincs a fényerőhöz. Ha felveszem a fényerőt maxra akkor semmi változás, DE ha rögtön utána elkezdem levenni akkor egy picit csökken a fényerő abból a minimálisból is.

Szerk:

A Biosban felvettem a fényerőt és azóta minden jó. Most már csak arra lennék kíváncsi hogy mi okozta ezt?

Szerkesztette: Cseresznye 2010. 10. 27. 19:56 -kor

#2887 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 27. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 10. 26. 07:29

gef8400 ismert szériahibája. Nem javítható megbízhatóan.

Hmm, akkor új gép után kell néznem lassan. Kösz a válaszokat. Újratelepítettem a Windowst és egy órás videokártya stressz teszt után is stabil.

#2888 Felhasználó inaktív   infopeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 28. 06:32

Sziasztok!

Na! Kivettem az akksit, de most se javult meg. Mint mondtam a Wifi ledje jó, de viszont nem lehet kikapcsolni. :excl: :angry:

Elküldjem a gépet szervízbe?

#2889 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 15:21

Haliho,

Van egy nem kicsi problémám, rosszul frissítettem a bios-t a laptopomba, pontosan nem én, hanem a progi nem volt megfelelő, mint később rájöttem. Egy Lenovo G560-am van, ami a bekapcsolás után már csak fekete képernyőt ad. Végig böngésztem a Lenovo fórumokat, ahol találtam is megoldást, meg nem is. A lényeg, hogy pendrive-ra kell rakni a bios file-t, Fn+B comboval kell indítani a gépet, és akkor elkezd majd keresgélni a pendriveon, ez így is történik a pendrive visszajelző ledje jelzi is, hogy történik olvasás a pendriveon, de aztán abbahagyja, majd a gép sipol 4-et, 1 rövidet(de lehet ez már hosszúnak számít.. :) ) és ezután 3rövidet gyorsan. A Lenovo fórumokon a fájlnevekkel variáltak, elvileg el is neveztem ahogy kel a fájlt, de még sem jó. Valaki frissített már újra így biost?
Nem akarom egyelőre szervizbe küldeni, mert vagy kicserélik az alaplapot, vagy ők is ezt a módszert csinálják, csak a helyes metódus alapján. Meg lehet 2 hetet kellene várnom, ami meg nem lenne megengedhető. :s

Ötlet valakinek?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2890 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 19:35

Vagy leszedem az epromot és megsüttetem. De az sem annyira olcsó, mint a pendrive. Amúgy sérülhetett a bootblock is, lehet, amiatt nem tud mit kezdeni a pendrive-val, de ehhez kéne nézni egy füttykódot, amit meg kevesen ismernek a Lenovón kívül..

#2891 Felhasználó inaktív   judo64 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 06. 21:28

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni "meghalt" notebook-al kapcsolatban.Nem kapcsol be a monitor.Bevallom szétszedtem csutkára és az alaplap alatt találtam egy leolvadt vezetéket.
Oppá vége lett az alaplapnak is?Az a legnagyobb bánatom hogy nagyon fontos adatok vannak a gépen,ha kaphatnék egy jó tippet hogy tudnám lementeni egy külső vinchesterre a dolgaimat nagyon megköszönném.Megpróbáltam rákötni a számítógép monitorjára is de semmi.

#2892 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: judo64 - Dátum: 2010. 11. 06. 21:28

Oppá vége lett az alaplapnak is?Az a legnagyobb bánatom hogy nagyon fontos adatok vannak a gépen,ha kaphatnék egy jó tippet hogy tudnám lementeni egy külső vinchesterre a dolgaimat nagyon megköszönném.

Ha már szétbombáztad, akkor ott a vinyója, rálógatod bármire, asztali gépre külső USB-s keretben, ilyesmik.
Make love not Wor.

#2893 Felhasználó inaktív   parketta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 11:23

Sziasztok!

Nekem egy egyszerű kérdésem lenne csupán:

Ha van egy Intel Core i5 430M típusú CPU a notimban az automatikusan azt jelenti, hogy a CPU-ban van integrált VGA is?
Mert akkor elvileg lehetne swichelni a 2 VGA között energiatakarékosságból...
Van benne egy GeForce kari és az eszközkezelőben csak azt látom.

Szerkesztette: parketta 2010. 11. 07. 11:24 -kor

Intel Core i5 430M, Nvidia GeForce GT 330M 1GB, 3GB DDR3 1334 MHz

#2894 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: parketta - Dátum: 2010. 11. 07. 11:23

Sziasztok!

Nekem egy egyszerű kérdésem lenne csupán:

Ha van egy Intel Core i5 430M típusú CPU a notimban az automatikusan azt jelenti, hogy a CPU-ban van integrált VGA is?
Mert akkor elvileg lehetne swichelni a 2 VGA között energiatakarékosságból...
Van benne egy GeForce kari és az eszközkezelőben csak azt látom.

Mi az a swichelés? :think:
Eszközkezelőt megnézed és rögtön kiderül, hogy mi van benne.

#2895 Felhasználó inaktív   parketta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 07. 12:24

Mi az a swichelés? :think:
Eszközkezelőt megnézed és rögtön kiderül, hogy mi van benne.

Csak magyartalanul mondtam hogy váltani a kettő között a szükség függvényében:).

Oks, utánnanéztam Optimus technológiának hívják de az én noteszem(Acer Aspire 4741G az aláírásomban levő konfiggal) úgy néz ki nem támogatja.

Azért gondoltam, hogy tud ilyet mert az Intel honlapján(ITT) az áll, hogy az én CPU-mban integrálva van egy grafikus chip is. De akkor az ezek szerint le van tiltva vagy nemtom.
De javítsatok ki ha mégis tudok valahogy váltani az integrált Intelre :D!

#2896 Felhasználó inaktív   judo64 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 11. 06. 23:28

Ha már szétbombáztad, akkor ott a vinyója, rálógatod bármire, asztali gépre külső USB-s keretben, ilyesmik.

Na azért nem bombáztam szét mert frankón össze is raktam.Az USB-s megoldás nekem is eszembe jutott,csak egy a bi-bi nincs olyan vezetékem aminek mind a két fele USB
Tegnap akartam venni ,de sajna nem kaptam.
Amúgy köszi a tippet.:rolleyes:

#2897 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: judo64 - Dátum: 2010. 11. 07. 13:53

Az USB-s megoldás nekem is eszembe jutott,csak egy a bi-bi nincs olyan vezetékem aminek mind a két fele USB

USB-s mobil rack-et keress. 2k körültől lehet kapni 2,5-es külső házat, de ha 3,5-esed van kéznél azzal is elmegy, mert a sata csatlakozó szabványos.

#2898 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: parketta - Dátum: 2010. 11. 07. 13:38

Azért gondoltam, hogy tud ilyet mert az Intel honlapján(ITT) az áll, hogy az én CPU-mban integrálva van egy grafikus chip is. De akkor az ezek szerint le van tiltva vagy nemtom.
De javítsatok ki ha mégis tudok valahogy váltani az integrált Intelre :D!

Szerintem ezt támogatni kell a chipset-nek és a BIOS-nak is, illetve valszeg kell vindóz alá is megfelelő driver.
Ha a noti támogatja, akkor a manual-ban benne kellene lennie.
Amit még megnéznék, hogy BIOS-ban nincs-e tiltva.

#2899 Felhasználó inaktív   parketta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 13:48

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 11. 07. 13:24

Szerintem ezt támogatni kell a chipset-nek és a BIOS-nak is, illetve valszeg kell vindóz alá is megfelelő driver.
Ha a noti támogatja, akkor a manual-ban benne kellene lennie.
Amit még megnéznék, hogy BIOS-ban nincs-e tiltva.

Sajnos eléggé korlátozott a BIOS, alig van benne pár dolog amit állítgatni lehet. Nincs semmi ezzel kapcsolatos.
Az Optimus drivert leszedtem, de nem észlelte a gépemet kompatibilisnek szal nem települt.
Azért az tényleg vicces dolognak tűnik, hogy elvileg van most egy VGA a gépemben hardversen amit sehogy nem tudok elérni:D.
Már annak is örülnék ha a biosban lehetne váltani a 2között és nem futás közben.

A manuál meg eléggé szűkszavú, nem emlékszem, hogy lett volna benne ilyesmi, de azért majd mindjárt átfutom.

#2900 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 13:24

[quote name='parketta' date='2010. 11. 07. 13:48' timestamp='1289134080' post='6833110'
Azért az tényleg vicces dolognak tűnik, hogy elvileg van most egy VGA a gépemben hardversen amit sehogy nem tudok elérni:D.
[/quote]
Régebben fél-háromnegyed cache letiltva, aztán mag(ok) letiltva, most meg VGA letiltva. Mi ebben a vicces számodra? Egykristályból növesztett archiktetúra esetében mindig olcsóbb egyfélét gyártani és pár apró, egyszerű mozdulattal tiltani, mint többféle maszkot gyártani készen tartani.
A kezelésiben azért nem esett szó és az Optimus azért nem települ, mert nincs a gépedben engedélyezve ez az opció. Nem is nagyon értem, hogy miért forszírozod ezt.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.