HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3121 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 19. 06:05

Üzenet megtekintéseIdézet: iciri - Dátum: 2011. 10. 19. 00:02

tudom h amator kerdes es nem is feltetlen ebbe a forumtopicba vag ugyh ezert elnezest, de ha hatha kapok segitseget!

adott egy laptop amin az xp nem bootol es rogton a logo utan kek halallal ujraindul, ugyanez van csokkentett mondban stb.
elso korben le kellene archivalnom a rendszerparticion hagyott adatok egy reszet (pl asztalon voltak dolgok stb), majd ujratelepites
hogy kezdjek hozza? gondolom vmilyen modon be kene bootolni es akar parancssorban vagy vhogy atmasolni a cuccot mondjuk egy kulso vinyora?

koszi elore is!

SATA natív módja lehet oka, a BIOS-ban merülő elem hatására át is tud az érték billenni (óra pontos?). Lehet ezen kívül oka a merevlemez logikai, vagy fizikai hibája. Előbbit Hiren miniXP, vagy a DOS-os programok alatt fájlkezelők akármelyikét és az NTFS támogatás alól el lehet intézni. A kék halált el tudod még olvasni, vagy újraindul? A stop mögötti hibakód nagyot lendítene a dolog megoldásán. Az XP nem szokott csak úgy elkékülni, az okát meg kéne találni, mert ha a HDD fizikai hibája a probléma, akkor egy csomó időt elpazarolsz és előbb-utóbb adatvesztés lesz a vége.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3122 Felhasználó inaktív   iciri 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 19. 06:50

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 19. 07:05

SATA natív módja lehet oka, a BIOS-ban merülő elem hatására át is tud az érték billenni (óra pontos?). Lehet ezen kívül oka a merevlemez logikai, vagy fizikai hibája. Előbbit Hiren miniXP, vagy a DOS-os programok alatt fájlkezelők akármelyikét és az NTFS támogatás alól el lehet intézni. A kék halált el tudod még olvasni, vagy újraindul? A stop mögötti hibakód nagyot lendítene a dolog megoldásán. Az XP nem szokott csak úgy elkékülni, az okát meg kéne találni, mert ha a HDD fizikai hibája a probléma, akkor egy csomó időt elpazarolsz és előbb-utóbb adatvesztés lesz a vége.

a native mod enable, nem kapcsolodik at, orat nem latok biosban
egybol ujraindul, de lefenykepeztem, semmi olyan ami nekem jelentene barmit
http://icr.torespont.hu/DSCN0486.jpg

Szerkesztette: iciri 2011. 10. 19. 06:51 -kor

#3123 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 19. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: iciri - Dátum: 2011. 10. 19. 07:50

a native mod enable, nem kapcsolodik at, orat nem latok biosban
egybol ujraindul, de lefenykepeztem, semmi olyan ami nekem jelentene barmit
http://icr.torespont.hu/DSCN0486.jpg

No, akkor hát tiltsd le a natív módot :) (illetve tedd át kompatibilisre). A 0x7B a nem elérhető boot eszköz lesz, az pont emiatt vagy logikai hiba (chkdsk-t futtasd valami alól) miatt van.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3124 Felhasználó inaktív   iciri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 09:46

szerencsem volt, vettem egy mobil rack-et, es egy teljes chkdsk utan minden stimmel rajta

azert koszi

#3125 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 22. 20:23

Sziasztok!
A minap vettem egy Acer Aspire 5742ZG-t.
A probléma vele az, hogy egy idő után a gép egy rövid időre lemerevedik, fekete képernyő, majd visszajön "a videóverzérlő nem válaszolt, majd hellyreállt" hibával.
Volt olyan is, hogy fél percen belül háromszor is csinálta a gép. Próbáltam megoldást keresni.

Ugyebár ATI 6370M videókártya van benne. Sajnos videókártyadrivert nem tudok cserélni rajta, mert a gép csak az ACER-től jövő videódrivereket fogadja el, az ATI oldaláról szedettek nem ismerik fel. Ezért kénytelen vagyok az ACER tavaly szeptemberi driverét használni hozzá, ugyanis az az utolsó. Sajnos ehhez a CCC-ben Overdrive opció sincs.
Ez azért lenne fontos, mert ezt a megolsát találtam rá a neten:

Open CCC and switch to ATI Overdrive
Unlock and enable Overdrive
Go to Options/Profiles/Profile Manager and create a new profile called, let's say, STABLE.
Save the new profile. But DO NOT ACTIVATE the profile.
Now go to C:\Users\{YourUserName}\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles folder ( I assume C: is your system drive )
Note: You should have " show hidden files " turned on to see the folder.
Open the .xml file named STABLE with notepad.
Change the values of the idle Core clock and Memory clock speeds below

Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="40000" note: previous value should be "15700"

Feature name="MemoryClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="90000" note: previous value should be "30000"
Save the file and close it.
Go back to CCC and activate the profile. This will make the card idle at 400 MHz core clock and 900 MHz memory clock.

The speed change is immediate. You can see the speeds onder CCC Overdrive section.

Please note this change increases graphic card temperature by 6 to 7 degrees C at idle.

Those having issues under load,such as gaming, should not need this workaround.

Hát ezt ugye Overdrive funkció nélkül nehezen fogom tudni kivitelezni. Játékot amúgy még nem is telepítettem rá, ha tényleg a videókártya a gond, rettegek mit fog a laptop 3D terhelés alatt csinálni.
Mit kellene csinálnom? Vigyem ez a szervízbe, hogy cseréljék ki? Remélem tudtok segíteni.

Szerkesztette: bgabor 2011. 10. 22. 20:28 -kor

#3126 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 23. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: bgabor - Dátum: 2011. 10. 22. 21:23

Sziasztok!
A minap vettem egy Acer Aspire 5742ZG-t.
A probléma vele az, hogy egy idő után a gép egy rövid időre lemerevedik, fekete képernyő, majd visszajön "a videóverzérlő nem válaszolt, majd hellyreállt" hibával.
Volt olyan is, hogy fél percen belül háromszor is csinálta a gép. Próbáltam megoldást keresni.

Ugyebár ATI 6370M videókártya van benne. Sajnos videókártyadrivert nem tudok cserélni rajta, mert a gép csak az ACER-től jövő videódrivereket fogadja el, az ATI oldaláról szedettek nem ismerik fel. Ezért kénytelen vagyok az ACER tavaly szeptemberi driverét használni hozzá, ugyanis az az utolsó. Sajnos ehhez a CCC-ben Overdrive opció sincs.
Ez azért lenne fontos, mert ezt a megolsát találtam rá a neten:

Open CCC and switch to ATI Overdrive
Unlock and enable Overdrive
Go to Options/Profiles/Profile Manager and create a new profile called, let's say, STABLE.
Save the new profile. But DO NOT ACTIVATE the profile.
Now go to C:\Users\{YourUserName}\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles folder ( I assume C: is your system drive )
Note: You should have " show hidden files " turned on to see the folder.
Open the .xml file named STABLE with notepad.
Change the values of the idle Core clock and Memory clock speeds below

Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="40000" note: previous value should be "15700"

Feature name="MemoryClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="90000" note: previous value should be "30000"
Save the file and close it.
Go back to CCC and activate the profile. This will make the card idle at 400 MHz core clock and 900 MHz memory clock.

The speed change is immediate. You can see the speeds onder CCC Overdrive section.

Please note this change increases graphic card temperature by 6 to 7 degrees C at idle.

Those having issues under load,such as gaming, should not need this workaround.

Hát ezt ugye Overdrive funkció nélkül nehezen fogom tudni kivitelezni. Játékot amúgy még nem is telepítettem rá, ha tényleg a videókártya a gond, rettegek mit fog a laptop 3D terhelés alatt csinálni.
Mit kellene csinálnom? Vigyem ez a szervízbe, hogy cseréljék ki? Remélem tudtok segíteni.

Innen töltsd le a megfelelő ATi Catalyst Mobility 11.9-et:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3127 Felhasználó inaktív   expedient 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 17:04

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni??

Van egy Toshiba SM30-852 (modell: PSM30E-71022-IT) leptopom.

Rossz volt a töltője... Hónapokig állt, most hogy vettem egy töltőt, és bekapcsoltam, kéri a bios jelszót...... De én nem adtam semmit......

Szétszedtem.... Belső cmos aksi ki, aksi ki, reset érintkezőt, rövidre zártam... De semmi.... Összerakva, ismét kéri a password-ot...
Ha valaki tud, kérem segítsen.

Ex

#3128 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 06:24

Üzenet megtekintéseIdézet: expedient - Dátum: 2011. 10. 26. 18:04

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni??

Van egy Toshiba SM30-852 (modell: PSM30E-71022-IT) leptopom.

Rossz volt a töltője... Hónapokig állt, most hogy vettem egy töltőt, és bekapcsoltam, kéri a bios jelszót...... De én nem adtam semmit......

Szétszedtem.... Belső cmos aksi ki, aksi ki, reset érintkezőt, rövidre zártam... De semmi.... Összerakva, ismét kéri a password-ot...
Ha valaki tud, kérem segítsen.

Ex

Nem a CMOS tárolja szerintem, de az elem kivételekor fél órát hagyj neki, az elem tüskéinek zárása kevés. Első körben szopóág. Számla, személyes adatok birtokában levél a Toshiba magyarországi terméktanácsnak, ha szerencséd van, olcsóért kiszedi szerviz, ha nem, akkor másik alaplap. Esetleg valami fizetős jelszófejtő oldal.

#3129 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 10. 23. 09:40

Innen töltsd le a megfelelő ATi Catalyst Mobility 11.9-et:

Köszönöm, időközben lett időm kipróbálni a változtatásokat. A mobility 11.9 gond nélkül fel is ment, azonban az Overdrive opció még mindig hiányzik. Nem tudjátok, hol lehetne engedélyezni? A neten régebbi Catalystekhez leírták, hogy a registryben hol kell, de néztem, és azóta a registry bejegyzések megváltoztak.

Olyat nem láttam sehol, hogy 11.9-nél hol lehetne engedélyezni az Overdrive opciót. Van ötlete valakinek?

#3130 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: bgabor - Dátum: 2011. 10. 27. 21:35

Köszönöm, időközben lett időm kipróbálni a változtatásokat. A mobility 11.9 gond nélkül fel is ment, azonban az Overdrive opció még mindig hiányzik. Nem tudjátok, hol lehetne engedélyezni? A neten régebbi Catalystekhez leírták, hogy a registryben hol kell, de néztem, és azóta a registry bejegyzések megváltoztak.

Olyat nem láttam sehol, hogy 11.9-nél hol lehetne engedélyezni az Overdrive opciót. Van ötlete valakinek?

Az AMD Overdrive telepítve van? Ha igen, uninstall... Ha nincs, akkor próba erejéig telepítsd... :)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3131 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 10. 28. 09:01

Az AMD Overdrive telepítve van? Ha igen, uninstall... Ha nincs, akkor próba erejéig telepítsd... :)

Basszus, én azt hittem, ez a cucc a Catalyst része, mint régen. Rögtön kipróbálom.

#3132 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 15:54

Hát, felraktam az ATI Overdrivet, de mikor elindítottam, kékhalál lett, és újraindult gép, azóta pedig minden alkalommal, amikor betölt a Win7(Home Premium 64bit), kékhalál, és újraindul. Próbáltam csökkentett leszedni az ATI Overdrivet, de nem engedi, "nem lehetett hozzáférni a windows installer szolgáltatáshoz" hibaüzenettel.
A legszebb az egészben, hogy a Windows Installert elindítani sem engedi a szolgáltatások szekció alatt. :(

Lassan kifogyok a lehetőségekből. Kénytelen leszek újratenni a Win7-et, ha utána is meglesz a hiba, mert nem szoftveres, nem tudom mi lesz.

ÁPDÉT: Időközben a Windowst sikerült visszarángatnom a sír pereméről, az ATI Overdrive egy szolgáltatást is telepített ilyen néven, csak azt kellett letiltani, és már betöltött a windows normál módban, így sikerült nagy nehezen sikerült uninstallálni az ATI Overdrive-ot.

Viszont most megint ott vagyok, ahonnan elindultam.

Szerkesztette: bgabor 2011. 10. 28. 16:22 -kor

#3133 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 30. 18:13

Amúgy nyilván ti is találkoztatok már ezzel a "a videóverzérlő nem válaszolt, majd hellyreállt" hibával más notebookoknál. Ti hogyan tudtátok orvosolni?

#3134 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 08:28

Üzenet megtekintéseIdézet: bgabor - Dátum: 2011. 10. 30. 18:13

Amúgy nyilván ti is találkoztatok már ezzel a "a videóverzérlő nem válaszolt, majd hellyreállt" hibával más notebookoknál. Ti hogyan tudtátok orvosolni?

Ez nem "megoldható" probléma, hanem egy probléma tünete. A W7 előtt egy ilyen probléma elkékülést, merevre fagyást okozott, a W7 meg képes ilyenkor még kernel szinten az illesztőt nyakonvágni és újraindítani, ekkor jön az üzenet. Mivel Acer gépről van szó, szó nélkül rávágom, hogy hw-es a probléma, de a biztosra egy másik rendszer telepítése fogja elönteni. Esetleg nézz rá BIOS frissítést, elképzelhető, hogy van evvel összefüggő folt.
Csökkentett módban meg nincsen windows installer, hogyan is lehetne. Egy sor dolog nem működik ott, amit szeretne használni. Ez a csökkentett mód lényege, csak az üzemel, amire óhatatlanul szükség van.

#3135 Felhasználó inaktív   Norb377 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 07:20

Üdv mindenkinek!
Következő problémám megoldásához kérnék segítséget:
Adott egy hp 8710w laptop,amibe beleszuszakoltam egy 500-as merevlemezt.
A tároló 4 felé van osztva,eddig volt egy xp-m,egy win7 32 bit,meg egy 100-as elkerítve egy program adatainak tárolására,meg egy általános tároló.
Az xp természetesen a C-n volt,és ez egyben a boot partició is.
Most viszont újítanék,erre a particióra szeretnék egy 64-es win7-et.Mivel a másik 32-es,ezért ügye a másik alól nem lehet indítani.
Biosban mindent beállítottam,megvan a telepítőlemez,de semmilyen módon nem sikerül telepíteni.
Véleményetek szerint mi lehet a gond?

Szerkesztette: Norb377 2011. 11. 01. 07:23 -kor

#3136 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Norb377 - Dátum: 2011. 11. 01. 07:20

Üdv mindenkinek!
Következő problémám megoldásához kérnék segítséget:
Adott egy hp 8710w laptop,amibe beleszuszakoltam egy 500-as merevlemezt.
A tároló 4 felé van osztva,eddig volt egy xp-m,egy win7 32 bit,meg egy 100-as elkerítve egy program adatainak tárolására,meg egy általános tároló.
Az xp természetesen a C-n volt,és ez egyben a boot partició is.
Most viszont újítanék,erre a particióra szeretnék egy 64-es win7-et.Mivel a másik 32-es,ezért ügye a másik alól nem lehet indítani.
Biosban mindent beállítottam,megvan a telepítőlemez,de semmilyen módon nem sikerül telepíteni.
Véleményetek szerint mi lehet a gond?

Mindent jól leírtál, kivéve a lényeget: Mi a hibaüzenet, vagy jelenség?

#3137 Felhasználó inaktív   Norb377 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 01. 08:08

Mindent jól leírtál, kivéve a lényeget: Mi a hibaüzenet, vagy jelenség?

Üdv!
Semmi,csak egyszerűen nem sikerül a telepítés.
A cd olvasóban bent van az eredeti 64-es win7.
Bekapcsolom a gépet,a boot menüben rábökök a cd olvasóra,ami fel is pörög,aztán a jelenleg telepített boot jön be,ahol választhatok a két oprendszer között,xp,vagy win7.
És előre is köszönöm a segítséget.

Szerkesztette: Norb377 2011. 11. 01. 08:26 -kor

#3138 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Norb377 - Dátum: 2011. 11. 01. 08:25

Üdv!
Semmi,csak egyszerűen nem sikerül a telepítés.
A cd olvasóban bent van az eredeti 64-es win7.
Bekapcsolom a gépet,a boot menüben rábökök a cd olvasóra,ami fel is pörög,aztán a jelenleg telepített boot jön be,ahol választhatok a két oprendszer között,xp,vagy win7.
És előre is köszönöm a segítséget.

Akkor nem jó a lemez, vagy nem jól van megírva, vagy a meghajtó.

#3139 Felhasználó inaktív   Norb377 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 01. 08:27

Akkor nem jó a lemez, vagy nem jól van megírva, vagy a meghajtó.

Érdekes.
A win eredeti,a meghajtó meg mást hibátlanul olvas.
Lehet hogy igazad van, valahol hibás a lemez.
Kotrok másikat,megpróbálom.

#3140 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Norb377 - Dátum: 2011. 11. 01. 08:52

Érdekes.
A win eredeti,a meghajtó meg mást hibátlanul olvas.
Lehet hogy igazad van, valahol hibás a lemez.
Kotrok másikat,megpróbálom.

Legalább a cd-ről történő indítást kérdező sornak meg kéne jelennie, ha tud róla butulni.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.