HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3301 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 06. 08:16

Egyébként nekem akkor volt ilyen problémám, amikor pendrájvon volt a telepítő, ott az volt a baj, hogy az inicializáláskor újralökte az USB drivert, és a telepítőről akart olvasni újat, úgyhogy onnantól kezdve borult a rendszer. Úgyhogy akár hibás lemez/meghajtó is lehet, bár utóbbi esetben a telepítőnek se nagyon kellett volna elindulnia.

#3302 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 12:43

Hali,

T430-as Thinkpaddel van némi gondom. 1600×900-as a felbontása, néha használtam külső monitoron 1920×1080-nal. Egy darabig nem is volt semmi baj, de aztán Displayport-kábelre váltottam, és gyanítom, hogy ez (vagy a külső monitor drivere) bekavart, mert most 1366×768 a laptop szerint a natív (és a max) felbontás. Miután először lehúztam a Displayportról, nem tudtam 1366×768-nál nagyobbat beállítani, ez volt a legnagyobb érték a listán. Viszont a felbontás még 1600×900 volt, melléraktam egy 1280×800-as laptopot, elég látványos volt a különbség. Aztán a Windows-frissítés után újraindítottam, és akkor már tényleg az 1366-os felbontást hozta be.
Eszközkezelőben eltávolítottam a monitort meg az Intel drivert, még az általa használt fájlokat is töröltem, újratelepítettem, semmi. A registryből kitöröltem a HKLM\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\Configuration alatti bejegyzéseket, ez sem volt hatásos, újra létrejöttek.

Bármi ötlet?

#3303 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 13:30

Na még annyi, hogy Ubuntu Live CD-ről bebootolva sem tudok 1366×768-nál nagyobbat beállítani.

#3304 Felhasználó inaktív   sank00 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 20. 17:07

Sziasztok
Adott egy fujitu siemens amilo li 2727 laptop, amikor egy dvd írok az írási idő nagyon sokáíg 6 órán keresztűl tart ha ki is írja akkor sem jól, mi lehet a baj?

#3305 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 21. 06:07

Üzenet megtekintéseIdézet: sank00 - Dátum: 2012. 09. 20. 18:07

Sziasztok
Adott egy fujitu siemens amilo li 2727 laptop, amikor egy dvd írok az írási idő nagyon sokáíg 6 órán keresztűl tart ha ki is írja akkor sem jól, mi lehet a baj?

UDMA mód ki van kapcsolva. Eszközkezelő, IDE/ATA-ATAPI vezérlők, elvileg másodlagos csatorna. Aktív lesz a választómező a speciális fülön, és ott értelemszerűen állítsd át.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3306 Felhasználó inaktív   sank00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 21. 18:47

Ezt nem teljesen értem addig eljutottam hogy IDE/ATA-ATAPI vezérlők és ott van olyan hogy ATA Channel 0, ATA channel 1, Intel® 82801 HEM/HBM SATA AHCI Controller, Intel® ICH8M Ultra ATA Storage Controllers-2850 ezek egymás alatt nem tudom hogy melyik is az.
És sajnos mostmár az írt lemezeket is üresnek jelzi ki.

#3307 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 22. 12:48

Sziasztok!

Van egy HP 6710b típusú laptopom (4 éves) és kb. 2 hónapja azt csinálja (nem folyamatosan, a lényeg a szöveg végén olvasható), hogy bekapcsolás után, amikor bejön a márkajelzés, majd a BIOS képernyője, ott megáll az egész nagyjából 2 percre és csak utána kezdődik el a rendszer betöltése. BIOS-ba lépésre is ennyit kell várni, de utána hibátlanul működik minden.
Tudni kell, hogy amióta megvan a laptop, azóta többnyire tápról működik, akksit vagy csak 10x használtam, amikor szükség volt rá, mivel általában asztali gép helyett használom és gondoltam, feleslegesen töltöm/merítem az akksit (tudom, hogy tápra kötés után elvileg lekapcsolja a akksiról történő működést). Ennek meg is van az eredménye, mivel a mai napig kibírja alap irodai munkák mellett a gyári 4,5 órát, tegnap (már kipróbáltam, mennyit bír jelenleg) épp 5 órát bírt ki pdf böngészgetés, szövegszerkesztés, illetve Winamp mellett.

Ismerősömmel beszéltük a dolgot és arra jutottunk, hogy esetleg egy alaplapi kondenzátornak kellhet már több idő a feltöltődésre, mivel addig áramforrás nélkül volt elrakva a laptop. Ezt követően megpróbáltam akksival elrakni és furcsa vagy sem (a hibajelenség első megjelenését követően), de utána nem csinálta ezt egészen tegnapig.

Mi lehet vajon a probléma? Előre is köszi a válaszokat! :)

#3308 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 22. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberman30 - Dátum: 2012. 09. 22. 13:48

Sziasztok!

Van egy HP 6710b típusú laptopom (4 éves) és kb. 2 hónapja azt csinálja (nem folyamatosan, a lényeg a szöveg végén olvasható), hogy bekapcsolás után, amikor bejön a márkajelzés, majd a BIOS képernyője, ott megáll az egész nagyjából 2 percre és csak utána kezdődik el a rendszer betöltése. BIOS-ba lépésre is ennyit kell várni, de utána hibátlanul működik minden.
Tudni kell, hogy amióta megvan a laptop, azóta többnyire tápról működik, akksit vagy csak 10x használtam, amikor szükség volt rá, mivel általában asztali gép helyett használom és gondoltam, feleslegesen töltöm/merítem az akksit (tudom, hogy tápra kötés után elvileg lekapcsolja a akksiról történő működést). Ennek meg is van az eredménye, mivel a mai napig kibírja alap irodai munkák mellett a gyári 4,5 órát, tegnap (már kipróbáltam, mennyit bír jelenleg) épp 5 órát bírt ki pdf böngészgetés, szövegszerkesztés, illetve Winamp mellett.

Ismerősömmel beszéltük a dolgot és arra jutottunk, hogy esetleg egy alaplapi kondenzátornak kellhet már több idő a feltöltődésre, mivel addig áramforrás nélkül volt elrakva a laptop. Ezt követően megpróbáltam akksival elrakni és furcsa vagy sem (a hibajelenség első megjelenését követően), de utána nem csinálta ezt egészen tegnapig.

Mi lehet vajon a probléma? Előre is köszi a válaszokat! :)

CMOS elem. Dátum nem szokott elmászkálni?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3309 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 22. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: sank00 - Dátum: 2012. 09. 21. 19:47

Ezt nem teljesen értem addig eljutottam hogy IDE/ATA-ATAPI vezérlők és ott van olyan hogy ATA Channel 0, ATA channel 1, Intel® 82801 HEM/HBM SATA AHCI Controller, Intel® ICH8M Ultra ATA Storage Controllers-2850 ezek egymás alatt nem tudom hogy melyik is az.
És sajnos mostmár az írt lemezeket is üresnek jelzi ki.

Azokra az egyes csatornákra kattintasz és a második fülön lesz a válasz.

#3310 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 22. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 09. 22. 15:29

CMOS elem. Dátum nem szokott elmászkálni?

Erre én is gondoltam, de nem, semmi gond sincs ilyen téren.

#3311 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 22. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberman30 - Dátum: 2012. 09. 22. 17:59

Erre én is gondoltam, de nem, semmi gond sincs ilyen téren.

Attól még merülhet, nem feltétlen a dátum az első jele.

#3312 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 22. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 09. 22. 19:27

Attól még merülhet, nem feltétlen a dátum az első jele.

Ha te mondod, akkor biztosan. :) 4 év azért elég hosszú egy elemnek, bár az asztali gépben már 8 éve bírja, igaz, az többnyire tápfeszre van kötve.
Esetleg spéci tipp, hogy milyet kellene bele vennem? Nem nagyon kellene valami gagyit keríteni. :laugh:

Szerkesztette: cyberman30 2012. 09. 22. 21:44 -kor

#3313 Felhasználó inaktív   smylee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 23. 13:44

üdv!

elnézést kérek, mert nem laptopról lenne szó, hanem apple mac mini-ről, és nem találtam hasonló témát. szóval kölcsönbe kaptam ezt a gépet, 2006-os a kicsike, elromlott a laptopom, gondoltam jobb, mint a semmi. az a problémám, hogy nem tudom működésre bírni a wifijét. a windows eszközkezelője szerint semmi illesztőprogram nem hiányzik, a wifit pedig egy atheros ar5006x hardver tudja venni. néha kiírja a windows xp, hogy elérhetőek wifi hálózatok, de ha megnyitom, akkor egyet se mutat, pedig a telefonom szerint is van wifi kapcsolat. szóval elméletben minden rendben van hardŕver/szoftver téren, de valami mégsem jó, és nem tudom mit tehetnék =/ nem tudom, h kell-e még valami a működéséhez, vagy sem. ha valakinek volt hasonló gondja, talált rá megoldást, ésd meg is osztaná, annak nagyon hálás lennék

#3314 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 23. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: smylee - Dátum: 2012. 09. 23. 14:44

üdv!

elnézést kérek, mert nem laptopról lenne szó, hanem apple mac mini-ről, és nem találtam hasonló témát. szóval kölcsönbe kaptam ezt a gépet, 2006-os a kicsike, elromlott a laptopom, gondoltam jobb, mint a semmi. az a problémám, hogy nem tudom működésre bírni a wifijét. a windows eszközkezelője szerint semmi illesztőprogram nem hiányzik, a wifit pedig egy atheros ar5006x hardver tudja venni. néha kiírja a windows xp, hogy elérhetőek wifi hálózatok, de ha megnyitom, akkor egyet se mutat, pedig a telefonom szerint is van wifi kapcsolat. szóval elméletben minden rendben van hardŕver/szoftver téren, de valami mégsem jó, és nem tudom mit tehetnék =/ nem tudom, h kell-e még valami a működéséhez, vagy sem. ha valakinek volt hasonló gondja, talált rá megoldást, ésd meg is osztaná, annak nagyon hálás lennék

Atheros.cz-ről szedj le egy legfrissebbet.

#3315 Felhasználó inaktív   smylee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 23. 19:24

megvolt =/

#3316 Felhasználó inaktív   Püri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 20:04

Sziasztok!

Lenne egy laptop nálam (ismerősé).Nem igazán ismertek az előzmények,de jelenleg nem akar merevlemezről win-t bootolni.(Sartup Check Failed)

Kép

Ő lenne az csak a 'File: \windows\.....' ez a rész nálam nincs.
Nem bírom újra telepíteni sem...Xp-re a 'CD-ről való inditáshoz nyomjon....' dolog után nem reagál semmit.Win7-re meg a a 'Telepítés indítása' gombra nyomás után megint semmi...
Miután beadja ezt a képet kb fél perc és magátol leáll a gép.
Nem igazán tudok vele mit kezdeni,sok Fórumot elolvastam(épp 3. estémet töltöm eme csodás gépezet társaságával)...igazából legtöbb helyen reinstall-t..vagy valamilyen formázási lehetőséget irtak...vagy pedig a HDD hibájára utaltak...
Esetleg ha lenne valakinek valami ötlete,hogy érdemes-e szórakoznom vele,vagy HDD cserés a dolog,szívesen meghallgatnám.

Köszönöm!

#3317 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Püri - Dátum: 2012. 09. 25. 21:04

Sziasztok!

Lenne egy laptop nálam (ismerősé).Nem igazán ismertek az előzmények,de jelenleg nem akar merevlemezről win-t bootolni.(Sartup Check Failed)

Kép

Ő lenne az csak a 'File: \windows\.....' ez a rész nálam nincs.
Nem bírom újra telepíteni sem...Xp-re a 'CD-ről való inditáshoz nyomjon....' dolog után nem reagál semmit.Win7-re meg a a 'Telepítés indítása' gombra nyomás után megint semmi...
Miután beadja ezt a képet kb fél perc és magátol leáll a gép.
Nem igazán tudok vele mit kezdeni,sok Fórumot elolvastam(épp 3. estémet töltöm eme csodás gépezet társaságával)...igazából legtöbb helyen reinstall-t..vagy valamilyen formázási lehetőséget irtak...vagy pedig a HDD hibájára utaltak...
Esetleg ha lenne valakinek valami ötlete,hogy érdemes-e szórakoznom vele,vagy HDD cserés a dolog,szívesen meghallgatnám.

Köszönöm!

Egycerűbb lenne ötletelni, ha egy pontos típust és konfigot ismernénk.

#3318 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 26. 07:11

HDD gyártó se ártana, mert pl. én ott kezdeném, hogy vagy Hirens Boot CD-vel indulva ránéznék a HDD állapotára, és/vagy rögtön gyári teszt programmal, ha még garis, akkor meg pláne...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3319 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 26. 08:33

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 09. 26. 08:11

HDD gyártó se ártana, mert pl. én ott kezdeném, hogy vagy Hirens Boot CD-vel indulva ránéznék a HDD állapotára, és/vagy rögtön gyári teszt programmal, ha még garis, akkor meg pláne...

Mondjuk win telepítők hozzá se bagóznak a HDD-hez egy pontig, szóval ez a tünet szinte kizárt, hogy HDD legyen, memória annál inkább. De ezesetben a Hiren lemeze sem biztos, hogy el fog tudni indulni egyáltalán.

#3320 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 26. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 09. 26. 09:33

Mondjuk win telepítők hozzá se bagóznak a HDD-hez egy pontig, szóval ez a tünet szinte kizárt, hogy HDD legyen, memória annál inkább. De ezesetben a Hiren lemeze sem biztos, hogy el fog tudni indulni egyáltalán.

Különvéleménnyel élek: Szerintem a HDD, szerencsésebb esetben "csak" logikai, BCD (Boot Configuration Data) sérülés, pechesebb esetben a HDD hardware-s hibája.

Utóbbi eset kizárása miatt indítanék egy SMART megnézéssel és egy gyári tesztprogram futtatásával:

Seagate: SeaTools http://www.seagate.c...port/downloads/

Western Digital: Data Lifeguard Diagnostic http://support.wdc.c...asp?wdc_lang=en

Toshiba: Diagnostic Tool http://storage.toshi...ties#diagnostic
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.