Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2012. 09. 06. 08:16
Elküldve: 2012. 09. 16. 12:43
T430-as Thinkpaddel van némi gondom. 1600×900-as a felbontása, néha használtam külső monitoron 1920×1080-nal. Egy darabig nem is volt semmi baj, de aztán Displayport-kábelre váltottam, és gyanítom, hogy ez (vagy a külső monitor drivere) bekavart, mert most 1366×768 a laptop szerint a natív (és a max) felbontás. Miután először lehúztam a Displayportról, nem tudtam 1366×768-nál nagyobbat beállítani, ez volt a legnagyobb érték a listán. Viszont a felbontás még 1600×900 volt, melléraktam egy 1280×800-as laptopot, elég látványos volt a különbség. Aztán a Windows-frissítés után újraindítottam, és akkor már tényleg az 1366-os felbontást hozta be.
Eszközkezelőben eltávolítottam a monitort meg az Intel drivert, még az általa használt fájlokat is töröltem, újratelepítettem, semmi. A registryből kitöröltem a HKLM\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\Configuration alatti bejegyzéseket, ez sem volt hatásos, újra létrejöttek.
Bármi ötlet?
Elküldve: 2012. 09. 16. 13:30
Elküldve: 2012. 09. 20. 17:07
Adott egy fujitu siemens amilo li 2727 laptop, amikor egy dvd írok az írási idő nagyon sokáíg 6 órán keresztűl tart ha ki is írja akkor sem jól, mi lehet a baj?
Elküldve: 2012. 09. 21. 06:07
Idézet: sank00 - Dátum: 2012. 09. 20. 18:07
Adott egy fujitu siemens amilo li 2727 laptop, amikor egy dvd írok az írási idő nagyon sokáíg 6 órán keresztűl tart ha ki is írja akkor sem jól, mi lehet a baj?
UDMA mód ki van kapcsolva. Eszközkezelő, IDE/ATA-ATAPI vezérlők, elvileg másodlagos csatorna. Aktív lesz a választómező a speciális fülön, és ott értelemszerűen állítsd át.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 09. 21. 18:47
És sajnos mostmár az írt lemezeket is üresnek jelzi ki.
Elküldve: 2012. 09. 22. 12:48
Van egy HP 6710b típusú laptopom (4 éves) és kb. 2 hónapja azt csinálja (nem folyamatosan, a lényeg a szöveg végén olvasható), hogy bekapcsolás után, amikor bejön a márkajelzés, majd a BIOS képernyője, ott megáll az egész nagyjából 2 percre és csak utána kezdődik el a rendszer betöltése. BIOS-ba lépésre is ennyit kell várni, de utána hibátlanul működik minden.
Tudni kell, hogy amióta megvan a laptop, azóta többnyire tápról működik, akksit vagy csak 10x használtam, amikor szükség volt rá, mivel általában asztali gép helyett használom és gondoltam, feleslegesen töltöm/merítem az akksit (tudom, hogy tápra kötés után elvileg lekapcsolja a akksiról történő működést). Ennek meg is van az eredménye, mivel a mai napig kibírja alap irodai munkák mellett a gyári 4,5 órát, tegnap (már kipróbáltam, mennyit bír jelenleg) épp 5 órát bírt ki pdf böngészgetés, szövegszerkesztés, illetve Winamp mellett.
Ismerősömmel beszéltük a dolgot és arra jutottunk, hogy esetleg egy alaplapi kondenzátornak kellhet már több idő a feltöltődésre, mivel addig áramforrás nélkül volt elrakva a laptop. Ezt követően megpróbáltam akksival elrakni és furcsa vagy sem (a hibajelenség első megjelenését követően), de utána nem csinálta ezt egészen tegnapig.
Mi lehet vajon a probléma? Előre is köszi a válaszokat!

Elküldve: 2012. 09. 22. 14:29
Idézet: cyberman30 - Dátum: 2012. 09. 22. 13:48
Van egy HP 6710b típusú laptopom (4 éves) és kb. 2 hónapja azt csinálja (nem folyamatosan, a lényeg a szöveg végén olvasható), hogy bekapcsolás után, amikor bejön a márkajelzés, majd a BIOS képernyője, ott megáll az egész nagyjából 2 percre és csak utána kezdődik el a rendszer betöltése. BIOS-ba lépésre is ennyit kell várni, de utána hibátlanul működik minden.
Tudni kell, hogy amióta megvan a laptop, azóta többnyire tápról működik, akksit vagy csak 10x használtam, amikor szükség volt rá, mivel általában asztali gép helyett használom és gondoltam, feleslegesen töltöm/merítem az akksit (tudom, hogy tápra kötés után elvileg lekapcsolja a akksiról történő működést). Ennek meg is van az eredménye, mivel a mai napig kibírja alap irodai munkák mellett a gyári 4,5 órát, tegnap (már kipróbáltam, mennyit bír jelenleg) épp 5 órát bírt ki pdf böngészgetés, szövegszerkesztés, illetve Winamp mellett.
Ismerősömmel beszéltük a dolgot és arra jutottunk, hogy esetleg egy alaplapi kondenzátornak kellhet már több idő a feltöltődésre, mivel addig áramforrás nélkül volt elrakva a laptop. Ezt követően megpróbáltam akksival elrakni és furcsa vagy sem (a hibajelenség első megjelenését követően), de utána nem csinálta ezt egészen tegnapig.
Mi lehet vajon a probléma? Előre is köszi a válaszokat!

CMOS elem. Dátum nem szokott elmászkálni?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 09. 22. 14:30
Idézet: sank00 - Dátum: 2012. 09. 21. 19:47
És sajnos mostmár az írt lemezeket is üresnek jelzi ki.
Azokra az egyes csatornákra kattintasz és a második fülön lesz a válasz.
Elküldve: 2012. 09. 22. 16:59
Elküldve: 2012. 09. 22. 18:27
Idézet: cyberman30 - Dátum: 2012. 09. 22. 17:59
Attól még merülhet, nem feltétlen a dátum az első jele.
Elküldve: 2012. 09. 22. 21:43
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 09. 22. 19:27
Ha te mondod, akkor biztosan.

Esetleg spéci tipp, hogy milyet kellene bele vennem? Nem nagyon kellene valami gagyit keríteni.

Szerkesztette: cyberman30 2012. 09. 22. 21:44 -kor
Elküldve: 2012. 09. 23. 13:44
elnézést kérek, mert nem laptopról lenne szó, hanem apple mac mini-ről, és nem találtam hasonló témát. szóval kölcsönbe kaptam ezt a gépet, 2006-os a kicsike, elromlott a laptopom, gondoltam jobb, mint a semmi. az a problémám, hogy nem tudom működésre bírni a wifijét. a windows eszközkezelője szerint semmi illesztőprogram nem hiányzik, a wifit pedig egy atheros ar5006x hardver tudja venni. néha kiírja a windows xp, hogy elérhetőek wifi hálózatok, de ha megnyitom, akkor egyet se mutat, pedig a telefonom szerint is van wifi kapcsolat. szóval elméletben minden rendben van hardŕver/szoftver téren, de valami mégsem jó, és nem tudom mit tehetnék =/ nem tudom, h kell-e még valami a működéséhez, vagy sem. ha valakinek volt hasonló gondja, talált rá megoldást, ésd meg is osztaná, annak nagyon hálás lennék
Elküldve: 2012. 09. 23. 15:20
Idézet: smylee - Dátum: 2012. 09. 23. 14:44
elnézést kérek, mert nem laptopról lenne szó, hanem apple mac mini-ről, és nem találtam hasonló témát. szóval kölcsönbe kaptam ezt a gépet, 2006-os a kicsike, elromlott a laptopom, gondoltam jobb, mint a semmi. az a problémám, hogy nem tudom működésre bírni a wifijét. a windows eszközkezelője szerint semmi illesztőprogram nem hiányzik, a wifit pedig egy atheros ar5006x hardver tudja venni. néha kiírja a windows xp, hogy elérhetőek wifi hálózatok, de ha megnyitom, akkor egyet se mutat, pedig a telefonom szerint is van wifi kapcsolat. szóval elméletben minden rendben van hardŕver/szoftver téren, de valami mégsem jó, és nem tudom mit tehetnék =/ nem tudom, h kell-e még valami a működéséhez, vagy sem. ha valakinek volt hasonló gondja, talált rá megoldást, ésd meg is osztaná, annak nagyon hálás lennék
Atheros.cz-ről szedj le egy legfrissebbet.
Elküldve: 2012. 09. 25. 20:04
Lenne egy laptop nálam (ismerősé).Nem igazán ismertek az előzmények,de jelenleg nem akar merevlemezről win-t bootolni.(Sartup Check Failed)

Ő lenne az csak a 'File: \windows\.....' ez a rész nálam nincs.
Nem bírom újra telepíteni sem...Xp-re a 'CD-ről való inditáshoz nyomjon....' dolog után nem reagál semmit.Win7-re meg a a 'Telepítés indítása' gombra nyomás után megint semmi...
Miután beadja ezt a képet kb fél perc és magátol leáll a gép.
Nem igazán tudok vele mit kezdeni,sok Fórumot elolvastam(épp 3. estémet töltöm eme csodás gépezet társaságával)...igazából legtöbb helyen reinstall-t..vagy valamilyen formázási lehetőséget irtak...vagy pedig a HDD hibájára utaltak...
Esetleg ha lenne valakinek valami ötlete,hogy érdemes-e szórakoznom vele,vagy HDD cserés a dolog,szívesen meghallgatnám.
Köszönöm!
Elküldve: 2012. 09. 25. 23:26
Idézet: Püri - Dátum: 2012. 09. 25. 21:04
Lenne egy laptop nálam (ismerősé).Nem igazán ismertek az előzmények,de jelenleg nem akar merevlemezről win-t bootolni.(Sartup Check Failed)

Ő lenne az csak a 'File: \windows\.....' ez a rész nálam nincs.
Nem bírom újra telepíteni sem...Xp-re a 'CD-ről való inditáshoz nyomjon....' dolog után nem reagál semmit.Win7-re meg a a 'Telepítés indítása' gombra nyomás után megint semmi...
Miután beadja ezt a képet kb fél perc és magátol leáll a gép.
Nem igazán tudok vele mit kezdeni,sok Fórumot elolvastam(épp 3. estémet töltöm eme csodás gépezet társaságával)...igazából legtöbb helyen reinstall-t..vagy valamilyen formázási lehetőséget irtak...vagy pedig a HDD hibájára utaltak...
Esetleg ha lenne valakinek valami ötlete,hogy érdemes-e szórakoznom vele,vagy HDD cserés a dolog,szívesen meghallgatnám.
Köszönöm!
Egycerűbb lenne ötletelni, ha egy pontos típust és konfigot ismernénk.
Elküldve: 2012. 09. 26. 07:11
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s
Elküldve: 2012. 09. 26. 08:33
Idézet: StSanya - Dátum: 2012. 09. 26. 08:11
Mondjuk win telepítők hozzá se bagóznak a HDD-hez egy pontig, szóval ez a tünet szinte kizárt, hogy HDD legyen, memória annál inkább. De ezesetben a Hiren lemeze sem biztos, hogy el fog tudni indulni egyáltalán.
Elküldve: 2012. 09. 26. 09:30
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 09. 26. 09:33
Különvéleménnyel élek: Szerintem a HDD, szerencsésebb esetben "csak" logikai, BCD (Boot Configuration Data) sérülés, pechesebb esetben a HDD hardware-s hibája.
Utóbbi eset kizárása miatt indítanék egy SMART megnézéssel és egy gyári tesztprogram futtatásával:
Seagate: SeaTools http://www.seagate.c...port/downloads/
Western Digital: Data Lifeguard Diagnostic http://support.wdc.c...asp?wdc_lang=en
Toshiba: Diagnostic Tool http://storage.toshi...ties#diagnostic
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s