Idézet: Püri - Dátum: 2012. 09. 26. 20:57
közben csináltam xp telepitőt pendrive-ra amint beugrik (kék háttér,alul: 'A számitógép hardverkiépitésének....' szöveg) után kék halál
STOP: 0x0000007B (1. paraméter, 2. paraméter, 3. paraméter, 4. paraméter)
Ne következtess semmire belőle, csak max. akkor, ha más gépekben ugyanaz a pendrive-os telepítő rendesen elindul.
A BCD érdekes lehet; ha a diagnosztika nem mutat semmi szívzörejt és se az XP, se a 7 telepítőjét nem lehet beindítani, ÉS a hdd adatai nem fontosak (megoldható ellenkező esetben is amúgy), akkor egy diskeditorral, vagy egy linux live CD/DVD-ről bootolva a hdd első 2 szektorát (nevezzük most MBR-nek) lehet 0-val feltölteni, vagy más módon felülírni.
Láttam már összevissza MBR-re hasonlóan megzavarodó XP telepítőt, valóban, amíg ki nem wipe-oltuk az MBR-t (sőt, lehet, hogy az "első" partíció boot sectorát is), addig a hdd infók betöltésekor (mielőtt a particionálás elindult volna) befagyott csontig. Végülis nem derült ki, pontosan mi okozta. De láttam hasonlót '98 alatt is (ott nekiestek valami boot managerrel amúgy), ott is, az fdisk /mbr, ill. sys SE tudta bootolhatóvá tenni a diszket, a 98 installer indult, file-másolás és restart után pedig nem bootolt ("nincs op. rendszer a gépen"). Aztán diskeditor, első pár szektor zerofill (BIOS-ba be sem léptünk, akkoriban még nem voltak intelligens BIOS-ok

), oszt utána ment minden.
linuxban shell-ből valami hasonló:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=512 count=2
, ahol sdx a hdd (számérték nélkül!, pl. sda, sdb, stb.)
cat /proc/partitions
, ezzel tudod lekérni a block device-ok (hdd-k pl.) neveit, innen tudod kideríteni, hogy sda, sdb, vagy akármi. Ha több hdd van a gépben, akkor jó figyelni, ha csak 1, akkor nincs mit veszteni (bár pendrive-ot is felülír, stb.)
Tudom, linux-szal menjek a fenébe...

Ha végképp nem megy, cserélj tápot.
ps.: bocsi, adaptert!
De ne vedd komolyan.
Szerkesztette: Warrior 2012. 09. 26. 20:24 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."