HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3281 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 21. 12:05

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 21. 10:36

Na, gőzöm sincs, mitől, de úgy tíz perce abbahagyta.

A hardverek és főleg a szoftvergyártók útjai nehezen kifürkészhetők.
Egy egy kontakthiba és/vagy (automatikusan települő) frissítés csudi dolgokat tud produkálni.
Én példul újabban arra figyeltem fel, h hatalmas operatív memória tartalék mellett, a gép állandóan a vinchesterhez fordul (úgy, h elvileg nem kellene írnia).
Üt a guta, mert azért bővítettem a memóriát 4 G-re, h ne darálja a vinchestert.
Érdekes (és érdekes gondolatokat ébresztő) ez azzal a megfigyeléssel együtt, h az asztali (és laptop) gépeknél jóval kisebb teljesítményű gépekkel remek netképességű rendszerek működnek.

#3282 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 21. 12:15

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 06. 21. 13:05

Üt a guta, mert azért bővítettem a memóriát 4 G-re, h ne darálja a vinchestert.

Vagy indexel, vagy hasonló.
Make love not Wor.

#3283 Felhasználó inaktív   SuperPeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 22. 11:50

Üdvözlök Mindenkit itt a Fórumon, ez az első hozzászólásom!Az egyik gépemen (Win7,Intel-i3,64byte)nem nyílik sem egérre, sem CTRL+J-re a Letöltések megtekintése ablak. A letöltés ugyan működik, sőt inPrivateban is nyílik. Ez az egy funkciója nem működik az IE9-nek.Telepítettem már újra a böngészőt, de akkor sem működik.Kicseréljem valamelyik filet a másik gépemről? Mi lehet a probléma?

#3284 Felhasználó inaktív   PoHoS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:07

Sziasztok,

melyik alkatrész adhatta meg magát ha egyáltalán be sem kapcsol a gép? Este kikapcsolva, másnap se kép se hang.
Másik tápegységet próbált az ismerős, de a cserével se moccan meg.

Előre is köszi a segítséget.
A jó kolléga nem csak ígér, hanem be is tart.
D3 Battle Tag: PoHoS#2375

#3285 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:13

Idézet: PoHoS - Dátum: 2012. 07. 04. 18:07

Sziasztok,

melyik alkatrész adhatta meg magát ha egyáltalán be sem kapcsol a gép? Este kikapcsolva, másnap se kép se hang.
Másik tápegységet próbált az ismerős, de a cserével se moccan meg.

Előre is köszi a segítséget.
Kb. 324 alkatrész közül bármi. :-) Egy típust azért jó lenne tudni, meg hogy pontosan mit csinál, mikor a gombot lenyomod rajta, adapter jelenlétét érzi-e (LED), illetve adapterből nem jön valami ciklikusan változó hang.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3286 Felhasználó inaktív   PoHoS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:36

Teljes sötétség.

Bekapcsoló gombra nem reagál, alaplapon egy led sem villan fel, hang nuku.
Se a régi, se a csere tápegységgel.

alaplap: Gigabíte GA-945GZM-S2
processzor: tulaj nem tudja, hűtőt levenni meg nem akartam.
videókártya: valami XFX
memória: Kingmax, pontos típust nem írtam fel.

Egyébként a tipikus esete annak, hogy az 5 évente egyszer gépet saját használatra összerakó egyént (per pill engem) próbálják mozgósítani, szakember helyett.

#3287 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:46

Idézet: PoHoS - Dátum: 2012. 07. 04. 18:36

Teljes sötétség.

Bekapcsoló gombra nem reagál, alaplapon egy led sem villan fel, hang nuku.
Se a régi, se a csere tápegységgel.

alaplap: Gigabíte GA-945GZM-S2
processzor: tulaj nem tudja, hűtőt levenni meg nem akartam.
videókártya: valami XFX
memória: Kingmax, pontos típust nem írtam fel.

Egyébként a tipikus esete annak, hogy az 5 évente egyszer gépet saját használatra összerakó egyént (per pill engem) próbálják mozgósítani, szakember helyett.

Ja, hogy ez asztali. Akkor alaplap. LAN PHY nem melegszik veszettül, vagy a déli híd?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3288 Felhasználó inaktív   PoHoS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:53

Köszi a gyors reagálásokat.

Előzményeket felesleges volt kérdeznem, mert bekapcsolom-használom-kikapcsolom tevékenységen kívül nem lenne használható információm.

Még egy utolsó kérdés:
Asrock P5B-DE alaplap olvasatom szerint megfelelő lenne a mostani helyett. Jól gondolom?

#3289 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 05. 08:09

Idézet: PoHoS - Dátum: 2012. 07. 04. 18:53

Köszi a gyors reagálásokat.

Előzményeket felesleges volt kérdeznem, mert bekapcsolom-használom-kikapcsolom tevékenységen kívül nem lenne használható információm.

Még egy utolsó kérdés:
Asrock P5B-DE alaplap olvasatom szerint megfelelő lenne a mostani helyett. Jól gondolom?

Jó volna ismerni a CPU-t, úgy lehetne felelősséggel ezt kijelenteni, de igen, megfelelőnek tűnik. Méret szabványban viszont eltérnek (ATX <-> microATX) a házba befér?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3290 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 08:02

Üdv!

Egy féléves Dell Vostro 3750-el van problémám. A jelenség: közli, hogy csatlakoztassak Dell töltőt, mert a mostanit nem ismeri fel (a gyárival van használva). Ezen kívül két óra alatt tűzforróra melegszik a gép (nem a prociterheléstől). Milyen hibára utal ez? Tönkrement a töltő? Ki tudja nyírni a gépet? Értelemszerűen garanciális még, de szeretem tudni, hogy miféle hibát kell a szerviznek javítania. Thx.

#3291 Felhasználó inaktív   Deathangel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 17. 16:52

Sziasztok!

Párom nemrégiben vett egy Aspire One D270 notebookot. Vadiúj, csak a szükséges programok vannak rajta, antivirus még nincs. Viszont a probléma az, hogy MINDEN borzalmasan lassan fut, a böngészőtől kezdve a legegyszerűbb, ősrégi játékig.

Egyik informatikus ismerősöm azt mondta, hogy valószínűleg a processzorral van a baj (Intel Atom N2600, 1,6 Ghz), hogy a gép a két magból csak egyet, vagy annak is csak kis részét érzékeli. Ezt a gyanút énis erősítem, a winsows-os értékelő csak 3,2-esre osztályozza, és szemlátomást a memóriahasználattal semmi probléma nincs. A gépen Windows 7 fut (újrainstallall még nem próbálkoztam).

Ha valaki tudna adni ötletet hogy lehetne ezt a problémát megoldni, nagyon megköszönném

#3292 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 18. 11:09

Idézet: Deathangel - Dátum: 2012. 08. 17. 17:52

Párom nemrégiben vett egy Aspire One D270 notebookot.

Az nem notebook, hanem netbook.

Idézet

Egyik informatikus ismerősöm azt mondta, hogy valószínűleg a processzorral van a baj (Intel Atom N2600, 1,6 Ghz), hogy a gép a két magból csak egyet, vagy annak is csak kis részét érzékeli.

Valószínűtlen. Task manager hány magot mutat?

Idézet

A gépen Windows 7 fut (újrainstallall még nem próbálkoztam).

Reinstall és a win7 kicsontozása valamennyit segíthet, de ettől a géptől ne várj "normális" notebook teljesítményt. Illetve ha a vinyót ki tudod cserélni ssd-re, az is.

#3293 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 18. 12:24

Már ha rendes sata vezérlő van benne, nem ilyen sata-pata, mert akkor az ssd lasabb lesz mint a disk...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3294 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 20:16

Végül egy HP noti lett, de valamiért nem megy az Fn billentyű.
Mitől lehet ez?
Az szívás az, hogy le lett valahogy kapcsolva a wifi és azt mondja, hogy kapcsoljam vissza a wifi gombbal,d e az meg csak Fn-en keresztül elérhető.

#3295 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 20:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2012. 09. 01. 21:16

Végül egy HP noti lett, de valamiért nem megy az Fn billentyű.
Mitől lehet ez?

Feltelepítetted a HP hotkey vagy ilyesmi nevű szoftvert?

#3296 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 20:58

HP Quick Launch Software-t, de ennek ellenéren mennek a funkciók. Se a fényerő, se a hang, se a wifi, semmi.

Közben megoldottam. A BIOS-ban le keleltt tiltani az action keys-t.

Szerkesztette: Lipton 2012. 09. 01. 21:14 -kor

#3297 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 02. 07:10

Idézet: VKP - Dátum: 2012. 08. 18. 13:24

Már ha rendes sata vezérlő van benne, nem ilyen sata-pata, mert akkor az ssd lasabb lesz mint a disk...

Atom alatt szerintem fölösleges. Ott azért a teljesítmény jobb, mint egy egymagosnál, de azért pl. a c2d, vagy dualcore-t nem fogja elérni. Viszont marha kicsi a fogyasztása.

Szerkesztette: Warrior 2012. 09. 02. 07:11 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3298 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 09:02

Sziasztok!

Egy HP EliteBook 2560p a gép legelső indításakor (amikor a "A telepítő előkészíti a számítógépet az első használatra" felirat jelenik meg) a következő hibaüzenetet dobja a gép: "A Windows telepítő nem tudta befejezni a telepítést. A Windows rendszer telepítéséhez futassa újra a telepítőt". Itt egy lehetőségem van, le tudom OK-zni az ablakot és ezután újraindul a gép, tulajdonképpen végtelen ciklusban játsza ezt. A telepítő lemez benne van a dvd olvasóban, de nem segít. Nem tudom mit tegyek, hogy tovább jussak, használjam a gépet. Van valakinek tippe? A gép egyébként windows 7 professional 64 bit -el lett vásárolva.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#3299 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 09:24

Idézet: McElroy - Dátum: 2012. 09. 05. 10:02

Van valakinek tippe?

Meg kéne nézni, hogy tényleg a DVD-ről bootol-e a gép, nem pedig valami recovery partícióról.

#3300 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 20:38

Vagy az nem egy helyreállító lemez tulajdonképpen?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.