HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3461 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 06. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 04. 13:04

Egy Hdd regenerátoros próbálkozást még megérhet.
A laptop alkalmazás olyan amelyben írás közben egy olyan gyorsító erő érheti a fejet amelyben írási (mágneses) hiba keletkezhet.

He?

#3462 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 06. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 04. 06. 11:21

He?

Hagyd, szereti az áltudományos dolgokat.
Make love not Wor.

#3463 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 06. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 06. 21:02

Hagyd, szereti az áltudományos dolgokat.

Ez most mire volt jó?
Egy hosszú körben a tudorokkal kitárgyaltuk a HDD-ket. Magát a konstrukciót és a lelkivilágukat is. Ebbe Te is beleszóltál azzal, h személyes tapasztalatod az, h a járművön használt HDD-k szignifikánsan gyorsabban mennek el, mint a többiek.
A végkövetkeztetés pedig az volt, h hibát okozhat javítható mágneses (írási) hiba is.

#3464 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 06. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 06. 22:24

Ez most mire volt jó?
Egy hosszú körben a tudorokkal kitárgyaltuk a HDD-ket. Magát a konstrukciót és a lelkivilágukat is. Ebbe Te is beleszóltál azzal, h személyes tapasztalatod az, h a járművön használt HDD-k szignifikánsan gyorsabban mennek el, mint a többiek.
A végkövetkeztetés pedig az volt, h hibát okozhat javítható mágneses (írási) hiba is.

Ami attól megy tönkre, az tönkremegy. Ami nem, az ebben a formáben nem javítható, de majd kérdezzük meg a bitvadászt, Neki tán elhiszed. Bár egy ideje a laptopok konfighatók, legkisebb rezdülésre is kiparkolják a fejet.
Make love not Wor.

#3465 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 00:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 06. 21:38

Ami attól megy tönkre, az tönkremegy. Ami nem, az ebben a formáben nem javítható, de majd kérdezzük meg a bitvadászt, Neki tán elhiszed. Bár egy ideje a laptopok konfighatók, legkisebb rezdülésre is kiparkolják a fejet.

A leírtakból LEHETSÉGES az amit mondtam. És annyit mondtam, h szerintem megér ennek a kipróbálása.
A veszélyes vibrációs környezetre való automatizált intézkedések hasznosak. Viszont, nem védenek a beállított érték alatti rezgések írásképrontásától és az egy nagy impulzus által létrehozott károsodástól.
Emellett egy adott jelenség számtalan hatás eredőjében jön létre (mutatkozik) és gyakran előfordul, h nem a legnagyobb (jól látható) hatást mutatja (a sok kicsi hatás összeadódásával nagyobb hatású, mint az egy nagy hatóerő).

#3466 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 07:14

Gyula!
Te élő szoban is így, ilyen kifejezésekkel kommunikálsz?!

Mert akkor vickös lehetsz.. :rolleyes:

#3467 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 04. 07. 07:14

Gyula!
Te élő szoban is így, ilyen kifejezésekkel kommunikálsz?!
Mert akkor vickös lehetsz.. :rolleyes:

Igen hasonlóan. És tudd, h még azok is akik nem kedvelnek (és nem értik, hogyan jutottam valamilyen következtetésekre), hamar rájönnek, érdemes hallgatni a szavamra.

#3468 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 07. 16:22

Igen hasonlóan. És tudd, h még azok is akik nem kedvelnek (és nem értik, hogyan jutottam valamilyen idióta következtetésekre), hamar rájönnek, nem érdemes hallgatni a szavamra.

Igen
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#3469 Felhasználó inaktív   akita 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 14:47

Még mielőtt bunyó lenne :box: :cool2: ...
Azóta már vettem egy új winyót,mivel a gépemnek menni kell...
a lényeg és a vicc az egészben hogy az ami tönkre ment épp hogy csak 3 éves szülinapját töltötte, soha nem szállítottam,kb 1x volt 1 héten bekapcsolva, szóval vicces hogy nem bírta a strapát....

tudtok mondani olyan progit ami a bad sektorokat kiszűri, vagy valami ilyet mondtak h elenerőíztessem le, hordozónak még talán jó lehet :lollypop: ...

köszi
akita
"Lenni, vagy nem lenni"
"Bátraké a cseresznye!" és mindenkinek legyen szemcserés a papja :) !

#3470 Felhasználó inaktív   trabantzabalo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 05. 09:08

Sziasztok
Adott egy xp kompatibilis notebook.
Kékhalál. Hibajelzés 7B ami vírusra, vagy ram hibára utal (a microsoft szerint).
Ujratelepítés csak pendrive-ról lehetséges.
Ám telepítésnél nem jut el a formázásig és a fenti hibakóddal kékhalál lép fel (xp esetében).
Próbáltam Linuxal, ami feltelepül, viszont nem vagyok nagy linuxos, a notebook pedig egy 11 éves felhasználónak kellene.
Szóval ha csak linux, akkor egy felhasználóbarát kellene, a jelenlegi egy Kubuntu 8.4-es, ami kicsit bonyolult.
Valami egyszerűt tud valaki ajánlani?

Illetve miért nem megy fel az xp? Ha ram hiba lenne akkor elvileg a linux sem menne fel (vagy igen?) így marad a vírus.
Linux alá van vírusírtó ami megbízható?
Bootolhatóval próbálkoztam, lehet rosszat választottam de nem reagál semmit (comodo volt)
Bár elvileg a vírusnak el kellett volna tűnnie, amikor Kubuntu alatt leformáztam a merevlemezt.

Ötletek?

#3471 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 05. 09:48

Én 4500 pénz körül vettem egy univerzális USB illesztőt. Erre dugtam fel egy optikai egységet és innen telepítettem.

#3472 Felhasználó inaktív   trabantzabalo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 05. 05. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 05. 10:48

Én 4500 pénz körül vettem egy univerzális USB illesztőt. Erre dugtam fel egy optikai egységet és innen telepítettem.

Nem a telepítéssel van baj.
Az csak xp esetében, de ha a linux rámegy, az xp-nek is rá kell mennie. (vagy belekalapálom most már XD )

#3473 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 05. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: trabantzabalo - Dátum: 2013. 05. 05. 10:53

Az csak xp esetében, de ha a linux rámegy, az xp-nek is rá kell mennie. (vagy belekalapálom most már XD )

Sok nyűgöt olvastam már a pendrájvról installálásról (és nekem sem jött össze valami miatt).
Az előbb leírt összeállítással egy telepítő lemezről gond nélkül felment az XP.
XP-vel nem próbáltam, de a régebbiek HDD-ről is települtek a setup.exe elindításával (persze ehhez a gépen élnie kell egy rendszernek).

#3474 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 12. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 07. 01:27

A leírtakból LEHETSÉGES az amit mondtam. És annyit mondtam, h szerintem megér ennek a kipróbálása.
A veszélyes vibrációs környezetre való automatizált intézkedések hasznosak. Viszont, nem védenek a beállított érték alatti rezgések írásképrontásától és az egy nagy impulzus által létrehozott károsodástól.
Emellett egy adott jelenség számtalan hatás eredőjében jön létre (mutatkozik) és gyakran előfordul, h nem a legnagyobb (jól látható) hatást mutatja (a sok kicsi hatás összeadódásával nagyobb hatású, mint az egy nagy hatóerő).

Gyula, hagyd abba a szakmai topikok rombolását. Az az ámokfutás, amit megengedsz magadnakkifejezetten káros a sok félrevezető információ miatt. Elég sok energia megy el arra, hogy a félrevezető tévedéseidet és hamis állításaidat rendbetegye a közösség.

Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#3475 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 15. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: trabantzabalo - Dátum: 2013. 05. 05. 11:53

A 0x7B az nem elérhető rendszerindító eszközt jelent. Nem vírus és nem RAM-hiba, rendszerint a HDD logikai hibája-ami mögött lehet fizikai hiba is. Egy javítókonzol alól kiadott chkdsk/p megoldja. Hirens boot cd pendriveról indítva szintén alkalmas.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3476 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 18. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 05. 10:48

Na, már fel is dugsz mindenféléket :Đ Amúgy meg kiválóan lehet telepíteni pendriveról. Nekem csak akkor volt bajom vele, mikor régebbi gépen próbáltam modern bootindítóval és nem szerették egymást, vagy az alaplap nem szerette a pendrive-ot. Amúgy 10-ből 9-szer ment.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3477 Felhasználó inaktív   barna555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 27. 22:10

Technikai segítség kéne!

A laptomom Bios jelszó védem az idegenektől eddig. Már meguntam és kiakartam venni. A régi jelszót kérő helyre beírtam a jelszavam az új és még egyszer kért jelszó helyre semmit nem írtam.

Majd mentés f10 enter újra indítom a gépet kéri megint a jelszót. Egy kicsit meglepet beírom a régi jelszót kiírja, hogy nem jó még kétszer mert gondoltam rosszul írtam be de nem az a baj. Már mindent megpróbáltam vissza a biosba nem enged rögtön a jelszót kéri. Gondoltam a telepítő lemezzel próbálkozom de semmi nem jó. A jelszót kéri amit vagy elírtam de biztos valamit rosszul csináltam az tuti.

Ebben kérek segítséget! Előre is köszi!

Barna

#3478 Felhasználó inaktív   barna555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 27. 22:12

Technikai segítség kéne!

A laptomom Bios jelszó védtem eddig. Már meguntam és kiakartam venni. A régi jelszót kérő helyre beírtam a jelszavam az új és még egyszer kért jelszó helyre semmit nem írtam.

Majd mentés f10 enter újra indítom a gépet kéri megint a jelszót. Egy kicsit meglepet beírom a régi jelszót kiírja, hogy nem jó még kétszer mert gondoltam rosszul írtam be de nem az a baj. Már mindent megpróbáltam vissza a biosba nem enged rögtön a jelszót kéri. Gondoltam a telepítő lemezzel próbálkozom de semmi nem jó. A jelszót kéri amit vagy elírtam de biztos valamit rosszul csináltam az tuti.

Barna

#3479 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 27. 23:13

Üzenet megtekintéseIdézet: barna555 - Dátum: 2013. 06. 27. 23:12

Technikai segítség kéne!

A laptomom Bios jelszó védtem eddig. Már meguntam és kiakartam venni. A régi jelszót kérő helyre beírtam a jelszavam az új és még egyszer kért jelszó helyre semmit nem írtam.

Barna

Autószerelőnek is csak annyit mondasz, hogy a kulcs nem nyitja az ajtót? :-) Legalább egy típust írjál, meg hogy ez pontosan melyik jelszó a lehetséges kb. 4 közül.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3480 Felhasználó inaktív   barna555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 28. 05:25

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 06. 27. 23:13

Autószerelőnek is csak annyit mondasz, hogy a kulcs nem nyitja az ajtót? :-) Legalább egy típust írjál, meg hogy ez pontosan melyik jelszó a lehetséges kb. 4 közül.

enter current password
köszi

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Utolsó »