Idézet: totalcar.hu
Gyorshajtás II.
Elküldve: 2005. 06. 07. 09:41
Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 9:13
Ööö... az elektrokróm nem azt jelenti, hogy hajtogatja magának, hanem hogy nagy beeső fénymennyiség hatására (vagy a tököm tudja, hogy hogyan működik igazándiból) magától elsötétedik a tükör szép fokozatosan, és csak épp annyira, amennyire kell.
A szervízkönyvben 5 oldalas leírás van a belső tükörhöz, plusz az elektromos leírása...
Elküldve: 2005. 06. 07. 09:46
Idézet: Targa - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:41
A szervízkönyvben 5 oldalas leírás van a belső tükörhöz, plusz az elektromos leírása...
Ja, akkor nem szóltam. Én arra gondoltam, amelyiket le kell hajtani egy kis füllel, ha erősen világítanak hátulról. Gondolom a BMW ezt a lehajtást motorizálta.
MSN: gaborszi@msn.com
Elküldve: 2005. 06. 07. 12:58
Idézet: csozsi - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 8:50
A Lehel út csak a Béke térig tart, onnan kifelé Béke út a neve.
Jajaa, valóban ott már Béke út.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2005. 06. 07. 20:56
Az alárendelt útról érkező személy jobbra eltekintve főútvonal kezdete táblát kell, hogy lásson, lévén kereszteződést követően ezt a táblát a főútvonalon KI KELL helyezni.
Az alárendelt útról érkező balra eltekintve a kereszteződést előtt közvetlenül semmilyen táblát sem lát, vagyis a főútvonal folyamatos. Lévén főútvonal csak úgy nem kezdődik és nem ér véget. Ennek megfelelően az alárendelt útról érkező tudatában kell, hogy legyen annak, hogy ő alárendelt útról érkezik.
Amennyiben az alárendelt útról érkező balra tekintve egy főútvonal táblát látna hátulról, tudatában kellene lennie annak, hogy az főútvonal vége tábla (mert kereszteződés előtt szerepel), ezáltal az elsőbbségi viszonyok másképpen alakulnának.
Ez magyarázza többek között a főútvonalt jelölő tábla másfajta alakját.
Tehát az elsőbbségadás kötelező tábla ellopása nem elegendő ahhoz, hogy az elsőbbségi viszony a jobbkézszabály szerint fennálljon. Ahhoz még legalább egy táblát el kell lopni
Más: Főútvonalon (avagy "védett útszakaszon") bizony, hogy kell elsőbbségadási kötelezettségre számítani. Méghozzá a kanyarodó főúton az utat keresztező, esetlegesen gyalogátkelőhellyel nem jelölt, de a járda meghosszabbított vonalában található részen a gyalogos elsőbbséget élvez a főútvonalon közlekedő autóval szemben.
SF
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:06
szóval:
"Segítsetek nekem, hogy a tudatlanságom kicsit csökkenjen!
Menetirány szerinti bal oldalra parkoltam ma le ( hivatalos nemfizetős parkolóba ) a menetiránnyal szemben és a Közterület Felügyelő emberke azt mondta forduljak meg a parkolóba, hogy a menetiránnyal megegyező irányba álljon az autóm, mert különben megbüntet!
Van hozzá joga és van ilyen kresz szabály?
"
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:14
Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 21:56
Amennyiben az alárendelt útról érkező balra tekintve egy főútvonal táblát látna hátulról, tudatában kellene lennie annak, hogy az főútvonal vége tábla (mert kereszteződés előtt szerepel), ezáltal az elsőbbségi viszonyok másképpen alakulnának.
Ami épülettől, vagy növényzettől nem feltétlenül látható.
Idézet
SF
Erre valami konkrétumot légyszi, mert a jelenleg érvényes Kreszben ezt, így nem írja semmi.
Főleg, hogy az ilyen helyeken nagy általánosságban gyalogátkelőhely van, többségében jelzőlámpázva, vagy a gyalogosforgalom meggátolva valamilyen módon.
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:18
Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 21:56
SF
Csak útkereszteződésnél van elsőbbsége a gyalogosnak a kanyarodó főútvonalon haladó járművekkel szemben. Ha csak "önmagában" kanyarodik a főútvonal, akkor nincs elsőbbsége.
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:18
Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 22:06
szóval:
Menetirány szerinti bal oldalra parkoltam ma le ( hivatalos nemfizetős parkolóba ) a menetiránnyal szemben és a Közterület Felügyelő emberke azt mondta forduljak meg a parkolóba, hogy a menetiránnyal megegyező irányba álljon az autóm, mert különben megbüntet!
"
Van ilyen szabály, nemrég beszéltük róla itt a topicban.
Idézet
40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.
Rendőr mindenképp büntethet érte, hogy a közteresnek mi a hatóköre, nem tudom.
A járdán parkolásért 8000-30000 között bírságol.
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:19
Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 20:14
Főleg, hogy az ilyen helyeken nagy általánosságban gyalogátkelőhely van, többségében jelzőlámpázva, vagy a gyalogosforgalom meggátolva valamilyen módon.
pedig ez így van a képes kérdésekbe is a vizgán pont ilyenek a szivatósak
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:28
Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 22:18
Igen, valóban így van. Nem jól írtam lefelé
SF
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:29
Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 22:06
szóval:
"
Megállás
40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.
(2) Egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad
Mivel azt írtad, hogy a menetiránnyal szemben álltál meg, nem egyirányú útról van szó, ezért Rád a 2-es pont sem vonatkozik, de gondoltam beidézem azt is. Az 5-ös pont pedig a megállási tilalmak.
Most hogy a Közterület Felügyelőnek van-e joga hozzá, azt nem tudom, de nem parkoltál szabályosan.
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:32
Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 22:28
SF
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:35
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:36
Idézet: Konor - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 22:19
Valóban, megtaláltam.
Mit mondjak, érdekes, és felettébb balesetveszélyes szerintem.
Idézet
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:39
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:40
Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 22:35
Senki sem szent, és a mi utcánkban is parkolnak fordítva jópáran.
Akkor ugyanis nem lesz forró a kormánykerék a napsütéstől.
Van, aki nem tud parkolni, ezért parkol bal oldalra, mert azt kinyitott ajtóval tudja ellenőrizni.
Néha pusztán a hely megszerzése miatt, mert mire megfordulsz az utcában, már nincs hová állni, addigra a mögötted levő dodzsemes beállt a helyre.
Szerkesztette: Melinda 2005. 06. 07. 21:44 -kor
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:49
Elküldve: 2005. 06. 07. 21:49
Pl a követési távolságot reakcióidőben határozzák meg.
Ami helytelen...
Ugyanis te hiába mész egy korrekt járművel reakcióidőnyi távolságra, ha elötted padlófékez egy 375-ös gumival rendelkező sportkocsi.
Vagy ha egy megrakott ifával mész (hiába tuti a fék az ifán, az így is úgyis szar) reakcióidőnyi távolságra egy normáls új személygépkocsi mögött...
Ha elötted erősen fékez, simán legyalulod a személykocsit...
A helyes talán úgy lenne, hogy:
reakcióidő + a két kocsi közötti fékidő különbség
Vagy nemtom.
Ja és olyan badarságok, mint hogy hűtővíz, magas hőmérsékletnél le kell állítani az autót. Miért kellene, max megsül. De kelleni nem kell.
Mint ahogy az olajnyomás/hőmérsékletnél is.
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector
Elküldve: 2005. 06. 07. 22:01
Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 22:49
Pl a követési távolságot reakcióidőben határozzák meg.
Ami helytelen...
Ugyanis te hiába mész egy korrekt járművel reakcióidőnyi távolságra, ha elötted padlófékez egy 375-ös gumival rendelkező sportkocsi.
Vagy ha egy megrakott ifával mész (hiába tuti a fék az ifán, az így is úgyis szar) reakcióidőnyi távolságra egy normáls új személygépkocsi mögött...
Ha elötted erősen fékez, simán legyalulod a személykocsit...
A helyes talán úgy lenne, hogy:
reakcióidő + a két kocsi közötti fékidő különbség
Vagy nemtom.
Ja és olyan badarságok, mint hogy hűtővíz, magas hőmérsékletnél le kell állítani az autót. Miért kellene, max megsül. De kelleni nem kell.
Mint ahogy az olajnyomás/hőmérsékletnél is.
A reakcióidőnyi követési távolság csak akkor lehet elegendő, ha a két járműnek azonos a fékútja, vagy a "követő" gk.vezető fékkészenlétben van. De ezt valóban felejtsük el....
Több, az oktató szakmában "régi motoros"-nak
Hűtővíz.
Fater is mindíg úgy tanítja, hogy elmondja a tanulóknak, mit "ikszeljenek" be a vizsgán, utána meg elmondja, mit tegyenek, ha valóban ez történik. Ha felforr a víz, és leállítod a motort, tuti gallyramegy, a mai napig nem is érti senki, hogyan tehetnek fel ilyen elbazilikázott kérdést+választ.

Súgó
A téma zárva.