Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 18:52
Ez a társadalmi rend duma nagyon érdekes. Ennél már csak az volt számomra vérlázítóbb, amikor azt a kijelentést hallottam, már nem tudom, hogy hol, kitől vagy mitől de ettől függetlenül igazán felháborított. Azt mondta, hogy ő nem ismeri el a kétkezi munkát. Szerinte az nem munka.
Nem értem éppen Macika szokott az ellen ágálni, hogy a bmw-vel nem kap a delikvens felmentést a kresz alól is. Hát az orvosi diplomától, meg a tanárdiplomától sem lesz magasabb társadalmi rend tagja. Nincs olyan, hogy társadalami rend, minden ember egyenlő (nek kellene lennie).
Sokat gondolkoztam ma azon, hogy micsoda felháborodás lett itt a topicban csak azért, mert le mertem írni azt, hogy nem egyforma két egymástól jelentősen eltérő foglalkozású ember társadalmi megítélése.
Eszembe jutott, hogy leírhatnám azt is, hogy az egyik volt osztálytársam (végzett, diplomás zeneművész) egy (Isten bizony véletlen) kamionossal (szállítmányozó vállalkozóval) házasodott össze. A házasságuk működött kb. 6 évig, összehoztak két gyereket. Tavaly nyáron volt a 20 éves érettségi találkozónk, ott mondta a lány, hogy akkora volt a műveltségbeli különbség közöttük, hogy eddig bírta, tovább nem.
Mondhatnám példának azt a közeli orvos hölgy ismerősömet, aki egy asztalos szakmunkás oldalán vélte megtalálni a boldogságot. Működött is talán 3-4 évig a kapcsolatuk, aztán végetért. Oknak (egészen biztosan egyebek mellett) a műveltségbeli különbséget mondta a hölgy.
Szerintem nincs ezen mit ragozni.
Igenis vannak társadalmi rétegek. Végig vigyáztam, nehogy sértő módon írjak bárkiről is, hiszen egyáltalán nem ez a célom és nem is érzem így.
Ha valakit megbántottam volna akaratom ellenére, elnézést kérek azért, amit nem követtem el.