HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 25. 18:29

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 17:59

Szerintem is. :up:

Neked is igazad van. Kend a hajdra, és lobogtasd. :)

#1822 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 25. 18:55

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 12:49

joe39

Egész nyugodtan hajtogasd a téziseid, mert a gyalogosnak semmi keresnivalója az úttesten. Ott csak a legvégső esetben közlekedhet, ha minden egyéb más alkalmatlan az úton való közlekedésre.

Gyalogosok közlekedése

21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.
(2) Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs - vagy az a gyalogosközlekedésre, illetőleg a kerekes székkel való közlekedésre alkalmatlan -, a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.
(3) Ha a gyalogosok az úttesten közlekednek, az úttest szélén, egysorban
a) lakott területen lehetőleg a menetirány szerint a bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben,
b) a segédmotoros kerékpárt vagy kerékpárt toló, továbbá a kerekes székkel közlekedő mozgáskorlátozott gyalogosok mindig a menetirány szerint a jobb oldalon haladhatnak.
(4) A gyalogosnak az úton olyan tárgyat, illetőleg anyagot, amely sérülést, rongálást vagy szennyezést okozhat, csak megfelelően becsomagolva szabad vinnie. Olyan tárggyal, amely méretei miatt a gyalogosforgalmat zavarná, az úttesten - a menetirány szerinti jobb oldalon, az úttest szélén - kell közlekedni; éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az ilyen tárggyal közlekedő gyalogosnak a járművek vezetői által elölről és hátulról kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinnie.

Tudom ebből most az fog következni, hogy a 30 centis lapokból kirakott járda alkalmatlan erre.....

Ezt azért írtam most, hogy az egekbe emeljem magam, és felfelé pakolgatom magam az uborkafán.... :rolleyes:  :down:

Idézet

Gyalogosok közlekedése

21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.

(2) Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs - vagy az a gyalogosközlekedésre, illetőleg a kerekes székkel való közlekedésre alkalmatlan -, a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.

Te nem a téziseidet hajtogatod, hanem pontos képet adsz arról mennyire képtelen vagy megérteni akár szöveget, akár szituációt. Mert gyerekkocsiról nem beszél a szöveg, ugye? Mert te tudod, hogy a gyerekkocsit ott igenis el kell tudni tolni. Mert ugyan tapasztalatod nincs, de neked igazad van.

És azt mondod, nem lehet megítélni, milyen lehetsz, mint... Hát nem vagy olyan, mint... :)

#1823 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:32

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 19:29

Neked is igazad van. Kend a hajdra, és lobogtasd. :)

Nem látja ezt senki, legfejjebb Anyukámnak mesélem, hogy mi jót irogattam a Fórumra. :)

Ellenben ésszel is leírhatnád, hogy miért helytelen Mumia gondolatsora. Vagy az enyém. Vagy egy volt rendőré. :up:

A 'babakocsi on road' témához pedig annyit, mint sok máshoz is: nincsenek meg a feltételek a boldog, felelőtlen pillanatokhoz, amiket elvileg élnünk kellene szabadidőnkben. Pl. nincsenek rendes járdák, rendes utak sem, amik alapvetőek volnának. :up:

Van aki tapasztalta, van aki elképzeli. Van, akinek fontos, másnak nem annyira.

#1824 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 20:03

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 19:55

Te nem a téziseidet hajtogatod, hanem pontos képet adsz arról mennyire képtelen vagy megérteni akár szöveget, akár szituációt. Mert gyerekkocsiról nem beszél a szöveg, ugye? Mert te tudod, hogy a gyerekkocsit ott igenis el kell tudni tolni. Mert ugyan tapasztalatod nincs, de neked igazad van.

És azt mondod, nem lehet megítélni, milyen lehetsz, mint... Hát nem vagy olyan, mint... :)

Csak hogy még tovább magasztaljam magam: :rolleyes:  :confused:

A babakocsit toló személyt ugyanúgy gyalogosnak tekintjük, ahogy pl. a biciklit tolót.
Tudod mikor lesz egy járda gyalogosközlekedésre alkalmatlan? Mikor pl. fel van túrva a gázcső miatt, és keresztben, hosszában 2 méteres árkok vannak......
Ennyi erővel a régi M7-es is alkalmatlan volt a közlekedésre, mert az is betonlapokból állt, csak kicsit nagyobbakból, mégis közlekedett rajta mindenki.

Kép

Most az következik, hogy a gyermekkocsi, az nem babakocsi...

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 25. 20:10 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1825 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 21:18

tegnap éjjel jöttem haza Kazincbarcikáról és egy fickó a sávom közepén stoppolt szembe meg jöttek, aztán ledudáltam az útról, mutogatott is. ilyen hozzáállással ki fogja felvenni? :omg:

#1826 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 21:20

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 22:18

tegnap éjjel jöttem haza Kazincbarcikáról és egy fickó a sávom közepén stoppolt szembe meg jöttek, aztán ledudáltam az útról, mutogatott is.   ilyen hozzáállással ki fogja felvenni? :omg:

Majd a Scania a hűtőrácsra..... :omg:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1827 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 25. 22:01

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 21:03

Tudod mikor lesz egy járda gyalogosközlekedésre alkalmatlan?

Most este az Erzsébet-híd járdája alkalmatlan volt a gyalogosközlekedésre, sörsátrak, és kertvendéglő volt ott.
Így keresztbe-kasul grasszáltunk a babakocsival az úttesten, záróvonal, buszsáv meg sem kottyant :D

#1828 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 22:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 22:20

:nevet:

Kb. két hónapja, jöttem haza Érd felöl a hetvenesen (éjjel3kor) és elértem azt a lámpás kereszteződést. Az egyetlen szembe jövő autó vadul villog rám. Arra gondoltam biztos mérnek.  :confused: Lelassítok, áthajtok a kereszteződésen, majd kb. húsz méterrel utána a tök sötétben feltűnik egy alak a záróvonalon. Ott állt, magában, éjjel 3kor, részegen. Na az ilyennek a JÓ K***A A****T!  :doom:  :grrr:
Ha nem jeleznek és kicsit a sávomban áll, akkor úgy elütöm 130-al, hogy ketté szakad... én meg megyek a dutyiba.
Kicsit paráztam csak be.  :eek: Mint a filmekben, véres gumicsizma.  :D aztán kapom a levelet, hogy "tudom mit tettél"...  :D

#1829 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 03:01

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 11:22

Ezzel megint csak az a baj, hogy nem az A6-ossal közlekedő kigyúrt gyesznyókat igazoltatják, hanem a bulizó egyetemistákat.
Főleg nem éjjel, akkor csak akkor szállnak ki a kocsiból ha nagyon muszáj. Láttam olyat, amikor fényes nappal 2 zs kiszúrt egy 16 körüli deszkás gyereket, kiforgatták a táskáját, még a cipőjét is levetették, cigisdobozba belenéztek, stb. Persze nem találtak semmit, de ez az egész tartott vagy 10 percig. Végignéztem, mert nem jött az 1-es vili.

Na igen. Te láttad...

Én meg ott állok velük, mellettük...

Remélem érzed a különbséget. Azt hiszem, hitelesebb, amit én írok le...
Gondolkoztál már ma?

#1830 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 03:18

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 12:11

...az igazoltatás végeztével köteles bemondani a nevét, jelvényszámát, rangfokozatát meg minden ilyesmit...

A 'minden ilyesmi' még az, hogy hol szolgál. (Bár erre a jelvényszámból rá lehet jönni, igaz csak rutinosaknak.) Többet nem köteles megadni.

De minek is? Az igazoltatás nem azért van, mert a rendőr szórakozik, neki ez + adrenalint jelent. Biztosíthatlak, hogy sokkal szívesebben aludna az örsön/kapitányságon/járőrautóban, minthogy Téged zaklasson.

Gondolj bele, kérlek! :)
Gondolkoztál már ma?

#1831 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 03:20

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:22

Na erre aztán nem lehet felkészülni...... :(  :(

Tulajdonképpen ettől félek én is.

Hiába vagyok én a becsületes közlekedés megtestesítője. :(((
Gondolkoztál már ma?

#1832 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 03:25

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 23:50

Lelassítok, áthajtok a kereszteződésen, majd kb. húsz méterrel utána a tök sötétben feltűnik egy alak a záróvonalon. Ott állt, magában, éjjel 3kor, részegen. Na az ilyennek a JÓ K***A A****T!  :doom:  :grrr:
Ha nem jeleznek és kicsit a sávomban áll, akkor úgy elütöm 130-al, hogy ketté szakad...

Nem ketté. :((

Talán olvastad, hogy szemtanú voltam az M1-M7-en egy hajléktalan bácsi 140-nel való, fékezés nélküli gázolásának. Több órát kerestük a testrészeit...
Gondolkoztál már ma?

#1833 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 08:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 4:18

Biztosíthatlak, hogy sokkal szívesebben aludna az örsön/kapitányságon/járőrautóban, minthogy Téged zaklasson.

Nem kötözködésképpen, de az igazoltatott is szívesebben lenne bárhol máshol, mint hogy egy rendőr igazoltassa.

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1834 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 09:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 22:20

:look:  :eek:  ..... :nevet2:

#1835 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 09:49

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 3:01

Na igen. Te láttad...

Én meg ott állok velük, mellettük...

Remélem érzed a különbséget. Azt hiszem, hitelesebb, amit én írok le...

Nem értelek :)

Szerintem
1., ha az illető (esetünkben a srác a villamosmegállóban) elkövetett valamit, akkor tegyék meg a szükséges intézkedést, stb., hiszen ez a dolguk és ebben maximálisan támogatom őket.
2., ha meg nincs ilyesmi, akkor hagyják élni és menni a dolgára. Csak azért ne állítsák meg, mert "deszkás és akkor biztos füves is és akkor biztos találunk nála füvet" vagy "bakancs, gyakorló és rövid haj akkor csak találunk nála egy nyomorult horogkeresztet" meg ilyenek.
3., sok ettől sokkal egyértelműbb helyzetben nem lépnek fel a rendőrök, vegyük például a "százé a paprikát" típusú árusokat ekik elálják az metróaluljáró felét. A rendőrök elsétálnak mellettük, pedig biztosan megszegnek egy csomó jogszabályt, pl. élelmiszer-biztonságról, adózásról, számlaadásról, közterületfoglalásról, stb. szólókat. Mégse futnak ha rendőrt látnak, szóval...

Persze most széjjeloffolom a topikot, de ez nagyon szúrja a szemem...

#1836 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 10:38

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 9:19

Nem kötözködésképpen, de az igazoltatott is szívesebben lenne bárhol máshol, mint hogy egy rendőr igazoltassa.

Jó. Neki megmondják (tudod, parancsalapú vezénylés), hol és mit kell csinálni.
Innentől kezdve nem hasonlítható össze a két dolog.

De amit leírsz, azzal maximálisan egyetértek.
Gondolkoztál már ma?

#1837 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 10:52

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 10:49

Nem értelek :)

Szerintem
1., ha az illető (esetünkben a srác a villamosmegállóban) elkövetett valamit, akkor tegyék meg a szükséges intézkedést, stb., hiszen ez a dolguk és ebben maximálisan támogatom őket.
2., ha meg nincs ilyesmi, akkor hagyják élni és menni a dolgára. Csak azért ne állítsák meg, mert "deszkás és akkor biztos füves is és akkor biztos találunk nála füvet" vagy "bakancs, gyakorló és rövid haj akkor csak találunk nála egy nyomorult horogkeresztet" meg ilyenek.
3., sok ettől sokkal egyértelműbb helyzetben nem lépnek fel a rendőrök, vegyük például a "százé a paprikát" típusú árusokat ekik elálják az metróaluljáró felét. A rendőrök elsétálnak mellettük, pedig biztosan megszegnek egy csomó jogszabályt, pl. élelmiszer-biztonságról, adózásról, számlaadásról, közterületfoglalásról, stb. szólókat. Mégse futnak ha rendőrt látnak, szóval...

Persze most széjjeloffolom a topikot, de ez nagyon szúrja a szemem...

1. Ha a rendőrök nem láttak semmit, de bejelentést kaptak, mert valaki látott valamit, akkor SZERINTED mi a helyes eljárás.
a. Kijönnek, megállapítják, hogy ők nem látnak semmi kirívót, szabálytalant a megállóban, majd ki se szállva a járőrautóból, mennek vissza területre.
b. Elhiszik a bejelentőnek, hogy látott valamit, és igazoltatással, elszámoltatással megpróbálják kideríteni, valóban láthatott-e valamit a bejelentő.

Ha Te lennél a bejelentő, Te hogyan viselnéd a 2 esetet? Hogyan esne, ha nem vennének felnőttszámba annyira, hogy még csak nem is akarnának meggyőződni arról, hogy tényleg láttál-e valamit?

El sem hiszed, az emberek (bejelentők) mennyire háklisak, amikor arró van szó, hogy kihívták a rendőröket. Ha nincsenek ott 5 percen belül, már telefonálnak újra és újra, hogy miért nincsenek már ott.
Ugyanez az ember egy szúrópróba-szerű igazoltatásnál viszont már szidja a rendőr k@ anyját (holott lehet, hogy abba az igazoltatásba egy másik állampolgár bejelentése miatt került bele, vétlenként csak ugye a rendőr nem volt ott, nem tudta, kiket kell igazoltatni, így nagyobb mintával dolgozik).

Összefoglalva: kívülállóként könnyen mondunk véleményt olyan dolgokról, amiknek nem látunk a háta mögé.

A lényeg, hogy aki azt hiszi a rendőrökről, hogy élvezik, ha szivathatnak, az nagyot téved. Elég sokukkal vagyok napi kapcsolatban.
Ugyanakkor az viszont igaz, hogy a legalacsonyabb képzettségű réteg van kint az utcán, így nem is csoda, hogy sokan kifogásolják a viselkedésüket, modorukat. De hát sajnos ennyi pénzért ilyen emberanyagot kapnak. De - még egyszer mondom - nagyon sok van közöttük is józan paraszti ésszel mért értelmes ember.
Gondolkoztál már ma?

#1838 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 11:32

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 23:01

Most este az Erzsébet-híd járdája alkalmatlan volt a gyalogosközlekedésre, sörsátrak, és kertvendéglő volt ott.
Így keresztbe-kasul grasszáltunk a babakocsival az úttesten, záróvonal, buszsáv meg sem kottyant :D

Azért ez már tényleg durva, záróvonal átlépés, buszsávon közlekedés, ráadásul babakocsival.... :p  :nevet:

Viccet félretéve: most volt ez a csókkirály-parti nem?  :)

#1839 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 11:41

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 23:50

:nevet:

Kb. két hónapja, jöttem haza Érd felöl a hetvenesen.......

Teljes mértékben egyetértek a 'csillagos' kifejezéssel.... :D
Egyszer tőlünk pár km-re, Tapolcafőn gázoltak halálra egy ilyent. Kocsikáztunk a városban, jött a mentő szirénázva, gondoltuk megnézzük hova megy. Hát kellemes látvány volt, mit mondjak. Palikám feje szétkenődve a jobb A oszlopon, darabkák mindenhol. :( 
Nem kerülsz dutyiba ilyenkor, nem tesznek felelőssé, viszont az "élményt" neked kell feldolgozni.... :)  :(

#1840 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 13:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 11:38

Jó. Neki megmondják (tudod, parancsalapú vezénylés), hol és mit kell csinálni.
Innentől kezdve nem hasonlítható össze a két dolog.

De amit leírsz, azzal maximálisan egyetértek.

Mindamellett hogy egyetértek veled, de a rendőr ezért pénzt kap, az állampolgár meg annyit max, hogy lekési a családi vacsorát ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.