HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 02. 17:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 18:31

Én ezt a neon dolgot értem a legkevésbé, mert nemcsakhogy illegális de szerintem iszonyú gagyin is néz ki, nemhogy javít de számomra a vicces kategóriába rontja egy autó esztétikai értékét, ha neon van rajta.

Miért baj ez? Addig sem minket zaklatnak, amíg a hotelmentholék neonparádéznak  :)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2002 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 18:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 16:44

Egyáltalán miért állítanak meg? Mert senkire sincs kiírva, hogy bűnöző.
Továbbra is fenntartom, hogy eléggé alulinformált vagy a témában, de a jogaidat azt teli szájból hangoztatod, az megy.
Hogy kicsit segítsek, két fajta körözés létezik (ha nem tudnád), az egyik, amikor ismert embert köröznek (ismert a születési ideje, anyja neve, stb.) Ez esetben 100%-osan elegendő, ha leellenőrzik rádión a prióját. Ám ha csak mint ismeretlen elkövetőt köröznek valakit, akárcsak egy utcai rablás elkövetőjeként, akkor pár szemtanú elmondásából összetákolt személyleírás, jobb esetben fantomkép alapján kellene elkapniuk a rend őreinek. Ilyen esetben egy - Általad is megerősített - használhatatlan fantomképre részben hasonlító embert is elszámoltatják. Inkább elszámoltatják a helyszínen, minthogy 30 embert be kelljen vinni a kapitányságra és órákig ott kelljen várakozniuk, míg kiderül, hogy teljesen vétlenek a dologban. Na merthogy ezt is megtehetnék. De szerencsére igyekeznek rugalmasan megoldani a dolgot, ezért a helyszínen végzik el a ruházatátvizsgálást és utána mehet Isten hírével a delikvens.
Jómúltkor pont akció volt a kerületünkben, egy idős néni sérelmére (mint utóbb kiderült, egy önkormányzati képviselő édesanyja) elkövetett rablás történt. A parancs úgy hangzott, hogy az összes fehér pólós baseball-sapkás 20 év körüli srácot vigyük be a kapsra, akit csak látunk az utcán adott körzetben. Mint a mesében, végül is a 6 bevitt emberből meglett az elkövető. De ez nem általános legkevésbé sem.
Szerintem sokkal humánusabb az előbbi, mint az utóbbi eljárás, de mindkettő jogszerű.

:offtopic:
jáj bazzz
mondod: "Továbbra is fenntartom, hogy eléggé alulinformált vagy a témában, de a jogaidat azt teli szájból hangoztatod, az megy."
Cseréld ki a "jogaidat" szót erre: "zsaruk szakszerű és indokolt intézkedését". szerintem.

Vicc, hogy a helyszínen cipőkirázással megállapítják, hogy nem az illető szerepel a fantomképen. Lehet, hogy így van de akkor is vicc.

De tudom, hülye vagyok, nem is láttad de jobban tudod mi történt, leírom, aláírom, pecsét, 2 tanú.
Részemről befejeztem :(

#2003 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 19:58

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 18:45

Miért baj ez? Addig sem minket zaklatnak, amíg a hotelmentholék neonparádéznak  :)

Nekem nem baj, csak általában egyfajta mentalitás is csatlakozik, a neonos autókhoz, az viszont már baj. Nem általánosítok, ismerek olyat, aki odavan a neonokért, de közben fix 70-el megy országúton, és 45-el lakott területen.

Szerkesztette: Mumia 2005. 07. 02. 19:59 -kor

#2004 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 09:47

Ez megint nem így van. De hát már megszoktuk tőled.

Azért tiltja a KRESZ a megengetettől (kötelezőtől) eltérő helyű és színű világítást, mert elvonja más vezető figyelmét az útról. Ha csak egyetlen másodpercre is néz oda, hogy mit lát azon az autón alul, már belekeveredhet olyan bajba, amibe egy szériakinézetű autó miatt nem került volna.

Szerintem veled mindenről tök jól el lehet beszélgetni, mindenre egyből tudod a normálissal ellenkező választ, még csak informálódnod sem kell a témában. Tök jó neked.
Gondolkoztál már ma?

#2005 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:06

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 19:17

Vicc, hogy a helyszínen cipőkirázással megállapítják, hogy nem az illető szerepel a fantomképen. Lehet, hogy így van de akkor is vicc.

De tudom, hülye vagyok, nem is láttad de jobban tudod mi történt, leírom, aláírom, pecsét, 2 tanú.
Részemről befejeztem :(

Akkor elmagyarázom, hátha mostmár menni fog.

A cipőkirázás már csak a vége lehetett az intézkedésnek, előtte valószínűleg a nála lévő táska tartalmát és viselt ruházatának zsebeit is átvizsgálták. Amennyiben illett a személyleírás rá, az még nem jelenti azt, hogy sáros is lenne, hiszen az emberek átlagos megfigyelőképessége sokkal felületesebb annál, mintsem csak 1 emberre passzoló leírást tudjanak adni. Pont emiatt van szükség arra, hogy az egyszerű személyleírás-egyezésnél több gyanús dolgot tapasztaljanak.
Amennyiben pl. egy rablás (csak példa!) elkövetőjét keresik, akkor az arc feltételezett egyezése mellett szükség van még valami bizonyítékra, amit pl. a ruházat részletes átvizsgálásával tudnak megszerezni. Amennyiben nem találnak semmit, akkor még egyező személyleírás esetén sem áll meg a gyanú, az illetőt azonnal el kell engedni. Természetesen csak azután, hogy rádión priorálva lett az illető.

Ha végre venni fogod a fáradságot és belegondolsz a dologba, rájössz, hogy ez így jobb, mint ahogy Te elgondolod.

Ruházatátvizsgálást rutinszerűen nem szoktak végezni a rendőrök, annyira nem szeretnek dolgozni, megnyugtatlak. Amennyiben igazoltatás esetén valamilyen gyanús körülmény (akadozó beszéd, szűk pupilla, lassú reflexek, koordinálatlan, lelassult mozgás) merül fel, és fennáll a kábítószerfogyasztás gyanúja, akkor is átvizsgálhatják a ruházatot/csomagot. Lehet, hogy ez történt, ezt láttad.

Az viszont biztos, hogy nem szórakozásból, a város tömege előtt "csak úgy" megalázott fiatalról szólt az intézkedés.
Gondolkoztál már ma?

#2006 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 15:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:47

Azért tiltja a KRESZ a megengetettől (kötelezőtől) eltérő helyű és színű világítást, mert elvonja más vezető figyelmét az útról. Ha csak egyetlen másodpercre is néz oda, hogy mit lát azon az autón alul, már belekeveredhet olyan bajba, amibe egy szériakinézetű autó miatt nem került volna.

Szerintem veled mindenről tök jól el lehet beszélgetni, mindenre egyből tudod a normálissal ellenkező választ, még csak informálódnod sem kell a témában. Tök jó neked.

Ez még mindig így van, és így is marad. Csak magad nevében beszélj, más nem nagyon tekinti isteneknek a BM & PM fegyveres testületeinek dolgozóit. Nincs szükség koloncra semmilyen szakszolgálatnál sem, ha annyira gáz az este otthon, inkább horgássz. Amikor nem megy már a baszás és csak baszogatásra futja, onnét nincs tovább.

:offtopic:
xclusiv megunta az imént, én is mondtam már, ha csak baszogatni jársz ide adok pénzt, menj el egy kupiba vagy buzibárba nekem mindegy, nincs szükség a rendőrfetisizmusod vetítésére.
Többször elmondtam, ha nincs érdemleges véleményed, nem kötelező hozzászólni a postjaimhoz!!!!
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2007 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:57

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 9:17

Hibázott, mert ember, mint Te vagy én. Ha valaki meg azt állítja, hogy sosem került még saját hibájából olyan szituációba, melyet csak a közl.-i partner segítségével lehetett megoldani, az véleményem szerint hazudik..... ;)

Ebben igazad van, de a kocsikázás életveszélyes dolog. Ekkorát nem lehet hibázni, csak egyszer. Aki itt van, és kommentezik, az tuti nem hibázott ekkorát még.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2008 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:43

Idézet: dani83 - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 8:30

130-as táblánál eléggé ment a forgalom

Hogy miket nem látni manapság? Mert ilyen tábla hazánkban nem valószínű.

#2009 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:56

Szokásos hely II:
33-as főút Poroszló, és Tiszafüred között.
Tiszafüred felől, Poroszló előtt van egy erős balkanyar, amin sűrűn javítják a korlátot, balfácánok miatt.
Ma nem kellett.
Igaz volt két baleset, úgy másfél-két óra különbséggel.
Az egyikben, egy donormotoros kielőzte a sort a hídon, és nem látván a szembejövő piros Skodát, lebontotta az orrát, majd motor nélkül, röptében még egy Ford hátulját is megtörte.
Azt mondják, nem szenvedhetett sokat, mert földetérés után csak akkor mozdult, amikor ráhúzták a zsákot.
Ha nem kapja el a Skodát, mit csinál a balkanyarban?
A másik, a kanyaron túl volt egy frontális ütközés, legalább két sérülttel.
Sűrűn jött a mentő ma.

#2010 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 03. 20:16

Idézet: leslie - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 19:57

Ebben igazad van, de a kocsikázás életveszélyes dolog. Ekkorát nem lehet hibázni, csak egyszer. Aki itt van, és kommentezik, az tuti nem hibázott ekkorát még.

Vagy csak maga sincs tudatában. Mert nem állat volt a partnere.

#2011 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 20:43

Vagy éppen nem volt partner, mert üres volt az út. Velem sajnos már ilyen előfordult, de azóta csak jobban figyelek. Mármint olyan, hogy valamiért nem néztem be oda ahonnan jöhetett volna valami, de szerencsére nem jött onnan semmi.

#2012 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 21:28

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:47

Hát nemtom szerintem ezzel a logikával a miniszoknyát is belehetne tiltani, meg a topokat, mert nemtom ki hogy van vele, de ez inkább elvonja a figyelmem, mint egy neoncsöves autó.  :)
Én biztosan nem tiltanám be, csinálják, ha ehez van kedvük nekem ugyan nem veszik el a figyelmem vagy nem jobban, mint bármi más az úton haladva.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2013 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 04:21

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 22:28

Hát nemtom szerintem ezzel a logikával a miniszoknyát is belehetne tiltani, meg a topokat, mert nemtom ki hogy van vele, de ez inkább elvonja a figyelmem, mint egy neoncsöves autó.  :)
Én biztosan nem tiltanám be, csinálják, ha ehez van kedvük nekem ugyan nem veszik el a figyelmem vagy nem jobban, mint bármi más az úton haladva.

Nézd, nem az én úri passziómról van szó, nem én találtam ki a tiltást. A jogszabály rendelkezik így.
Biztos van rá mód, hogy megváltoztasd, csak megfelelő pozícióba kell kerülni.
Ennyi.
Gondolkoztál már ma?

#2014 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 04:27

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 20:56

Szokásos hely II:
33-as főút Poroszló, és Tiszafüred között.
Tiszafüred felől, Poroszló előtt van egy erős balkanyar, amin sűrűn javítják a korlátot, balfácánok miatt.
Ma nem kellett.
Igaz volt két baleset, úgy másfél-két óra különbséggel.
Az egyikben, egy donormotoros kielőzte a sort a hídon, és nem látván a szembejövő piros Skodát, lebontotta az orrát, majd motor nélkül, röptében még egy Ford hátulját is megtörte.
Azt mondják, nem szenvedhetett sokat, mert földetérés után csak akkor mozdult, amikor ráhúzták a zsákot.
Ha nem kapja el a Skodát, mit csinál a balkanyarban?
A másik, a kanyaron túl volt egy frontális ütközés, legalább két sérülttel.
Sűrűn jött a mentő ma.

Tegyük hozzá, hogy az a balkanyar nem szimplán erős, hanem tervezési hibás. Ugyanis nem egyenletes az íve, hanem amikor ki kéne egyenesedjen, akkor jön egy még erősebb kanyarív. Hasonló van - szintén balra kanyar képében Budapesttől északra - Leányfalu és Pócsmegyer között, a lovardánál.

Van ugye a kanyarív, ami valamely megmagyarázhatatlan ötletnél fogva nem kiegyenesedik, hanem erősebb ívűre változik. Ha valaki először jár arra, könnyen ottmarad.

Szeretnék e két út tervezőjével elbeszélgetni...

Szerkesztette: *Macika* 2005. 07. 04. 04:28 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2015 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 04:30

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 16:31

Többször elmondtam, ha nincs érdemleges véleményed, nem kötelező hozzászólni a postjaimhoz!!!!

Szerinted mást buzinak nevezni az érdemleges vélemény?
Gondolkoztál már ma?

#2016 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 07:43

:nevet2:  :nevet:  Ez mekkora szöveg! :D

#2017 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 08:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 4:27

Tegyük hozzá, hogy az a balkanyar nem szimplán erős, hanem tervezési hibás. Ugyanis nem egyenletes az íve, hanem amikor ki kéne egyenesedjen, akkor jön egy még erősebb kanyarív. Hasonló van - szintén balra kanyar képében Budapesttől északra - Leányfalu és Pócsmegyer között, a lovardánál.

Van ugye a kanyarív, ami valamely megmagyarázhatatlan ötletnél fogva nem kiegyenesedik, hanem erősebb ívűre változik. Ha valaki először jár arra, könnyen ottmarad.

Szeretnék e két út tervezőjével elbeszélgetni...

Jha idehaza rengeteg kanyar olyan, hogy egyfolytában változik az íve, soha az életben nem tudtam felfogni miért (és most nem az autópályáról beszélek, ahol kell a változatosság
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2018 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 18:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 5:21

Nézd, nem az én úri passziómról van szó, nem én találtam ki a tiltást. A jogszabály rendelkezik így.
Biztos van rá mód, hogy megváltoztasd, csak megfelelő pozícióba kell kerülni.
Ennyi.

Igyekszem igyekszem. :D  Megcéloztam, hogy 10 éven belül parlamenti képviselő leszek, akkor aztán indítványozom az összes értelmetlen törvény módosítását.  :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2019 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:01

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 9:51

idehaza rengeteg kanyar olyan, hogy egyfolytában változik az íve, soha az életben nem tudtam felfogni miért (és most nem az autópályáról beszélek, ahol kell a változatosság

hát az a nagy helyzet, h mindegyik ilyen: nem körszeletet, hanem klotoid görbét írnak le

belegondolni is egyszerű az okába, hiszen a kormányt és így a kerekeket folyamatosan húzza rá az ember a megfelelő állásra, tehát kell egy folyamatosan erősödő átmeneti ív, csak ezután jöhet egy állandó görbületű szakasz, majd a kivezetésnél persze mindez visszafelé

#2020 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 06:03

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 20:01

hát az a nagy helyzet, h mindegyik ilyen: nem körszeletet, hanem klotoid görbét írnak le

belegondolni is egyszerű az okába, hiszen a kormányt és így a kerekeket folyamatosan húzza rá az ember a megfelelő állásra, tehát kell egy folyamatosan erősödő átmeneti ív, csak ezután jöhet egy állandó görbületű szakasz, majd a kivezetésnél persze mindez visszafelé

Nézd, nem tudom ilyen szakszerűen megfogalmazni, mint Te, de az biztos, hogy 1985 óta vezettem már pár kilométert, így csak az érzést tudom elmondani.
Tehát amikor az az érzésed a kanyarvezetésből, hogy mostmár kifelé jössz belőle, gyorsíthatsz, akkor jön egy, a korábbinál nagyobb kanyarulat.
Szerintem ez rossz és balesetveszélyes. Szerencsére csak - viszonylag - kevés ilyet ismerek Magyarországon.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.