HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 08. 21:19

Megint a vétlen halt meg keserves kínok között és a vétkes úszta meg karcolások nélkül. Neki joga van élni. A szabálytalannak.
A szabályosnak joga volt meghalni.
Gondolkoztál már ma?

#2082 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 21:49

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 21:13

Kicsit talán off, de mikortól kötelező a fényvisszaverő mellény a kocsiban? És pontosan mennyi kötelező (csak a soförnek - mindenkinek aki a kocsiban utazik - ahány személyt a kocsi szállíthat)? Mostanában kihagyom az alapmédiát (tv, rádió), de mintha most elsejétől lenne kötelező... :think:

Nekem van egy a csomagtartóban, de lehet, hogy ez se szabályos, hanem az utastérben kellene lennie.

Egyenlőre nincs róla szó hogy kötelező. Legközelebb Ausztriában kötelező.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2083 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 22:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 19:49

És nekem ehhez ugyan mi közöm? Vagy azért mert egy biciklis ott átment a piroson, ezért, mintegy ellenszolgáltatásként, egy másikat el kell ütni?

Én lennék a legelső, aki kötelezővé tenné a kresz vizsgát biciklire, de ezt most már annyiszor írtam itt le, hogy kezd unalmas lenni.

természetesen semmi közöd az esethez ,nem is ezért irtam ,vannak persze olyan emberek akik normálisan bicikliznek ,de ők a kisebbség,a nagy többség szarik a szabályokra nagyivben
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2084 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 22:06

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 22:49

Egyenlőre nincs róla szó hogy kötelező. Legközelebb Ausztriában kötelező.

Köszi! Nézelődtem neten, és én is csak az osztrákok vonatkoztatásában találkoztam a mellénnyel.

#2085 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 22:42

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 22:19

Megint a vétlen halt meg keserves kínok között és a vétkes úszta meg karcolások nélkül. Neki joga van élni. A szabálytalannak.
A szabályosnak joga volt meghalni.

Az élet nem igazságos.

És te is _csak_  jobbá teheted.
Ciciman is on borda

#2086 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 22:45

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 21:13

És pontosan mennyi kötelező (csak a soförnek - mindenkinek aki a kocsiban utazik - ahány személyt a kocsi szállíthat)? .

Aki kiszáll vészhelyzet esetén az autóból, azon kell lennie mellénynek.

Szal egyesével megy el a család enyhíteni a szükségen vagy be kell szerezni egynél több mellényt :)
Ciciman is on borda

#2087 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 23:09

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 23:06

Köszi! Nézelődtem neten, és én is csak az osztrákok vonatkoztatásában találkoztam a mellénnyel.

Én úgy tudom, az olaszoknál is kötelező annak, aki kiszáll az autóból. Biztos máshol is; én erről a két országról tudok.

Szerkesztette: Satriani 2005. 07. 08. 23:10 -kor

#2088 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 23:15

RENDŐRKÉZEN AZ ELFOGÓAUTÓ
Dr. Bene László országos rendőrfőkapitány átvette az Audi TT rendőrautót. A 225 lóerős sportautó autópályákon teljesít szolgálatot elfogóautóként, kiegészítve a ma főleg turbós Octaviákból álló flottát.

A fehér TT nemrég készült el Győrben, majd az ingolstadti Audi gyár szélcsatornájában tesztelték a fényhíd miatt a szériától áramlástanilag eltérő autót. A fényhíd okozta légörvényeket nagyfelületű hátsó légterelő ellensúlyozza a rendőrségi TT-n.

A TT az Audi adatai szerint az első európai rendőrautó, amely megkapta a különlegesen keskeny fényhidat. A szirénát az első hűtőrács rejti, a hűtőmaszkból kék fény is elővillan. A hátsó szélvédőben is két kék villogót látni.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2089 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 15:51

Kell ez nekik, hadd vigye haza a kapitány meg az alosztályvezető jaszkarizni a 8 éves kisfiának.

Itt egy másik, régi cikk egy rendőrségi Octavia RS-ről:

http://www.vezess.hu/hir.php?idx=1698

"Az RS egyetlen házon belüli konkurense a helyi járműparkban megtalálható rendőrségi Audi A3 1.8T. Mint mondják, 200-ig a 150 lovas Audi teljesen partiban van az erősebb Octavia RS-sel. Kétszáz fölött érződik ki a plusz harminc lóerő. Egy szolid mosolyból megértem, hogy ez a hétköznapokat megédesítő házi versenyeken szokott kiderülni."

"Az Octavia RS-t használó rendőröket persze ugyanúgy érdekli, mit tud az autó. A végsebességet így a kék Feliciába szerelt radarral mérték meg."

No comment.

Szerkesztette: Kory 2005. 07. 09. 15:51 -kor

#2090 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 17:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 0:09

Én úgy tudom, az olaszoknál is kötelező annak, aki kiszáll az autóból. Biztos máshol is; én erről a két országról tudok.

Így van, az olaszoknál is kötelező.

#2091 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 17:20

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 18:08

Így van, az olaszoknál is kötelező.

...és a spanyoloknál is.  :)

#2092 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 19:40

Ezek szerint (VW-fiú szerint) ott is mindenki hülye és a korrupt rendőrség hajtja ki a szegény autósok utolsó pénzét, és kényszerítik bele őket irreális kiadásokba, sárga mellények beszerzésébe.
Gondolkoztál már ma?

#2093 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 02:42

Ez a fényvisszaverősdis (láthatósági?) mellényes dolog azért érdekes :)

Nem azért kell az autóban lenni annak a mellénynek, mert kötelező, hanem azért, mert életet menthet. Tehát nem akkor kellene az autóba berakni, amikor azt mondják, hogy márpedig holnaptól kötelző. Hanem most. Ha eszedbe jutott. 490 Ft-ért már lehet kapni. Elfér a kocsiban, akár a kesztyűtartóban is.

Miért akkor akarjuk használni azt, ami NEKÜNK segít, amikor kötelezővé teszik? Ez szerintem nem az a kategória, ami "szerintem felesleges túlszabályozás", hanem bizony ennek én szvsz értelmét látom. Nyugodtan rakd be a kocsiba. Egyszer lehet, hogy ezen fog múlni sokminden.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#2094 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 08:53

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 3:42

Ez a fényvisszaverősdis (láthatósági?) mellényes dolog azért érdekes :)

Nem azért kell az autóban lenni annak a mellénynek, mert kötelező, hanem azért, mert életet menthet. Tehát nem akkor kellene az autóba berakni, amikor azt mondják, hogy márpedig holnaptól kötelző. Hanem most. Ha eszedbe jutott. 490 Ft-ért már lehet kapni. Elfér a kocsiban, akár a kesztyűtartóban is.

Miért akkor akarjuk használni azt, ami NEKÜNK segít, amikor kötelezővé teszik? Ez szerintem nem az a kategória, ami "szerintem felesleges túlszabályozás", hanem bizony ennek én szvsz értelmét látom. Nyugodtan rakd be a kocsiba. Egyszer lehet, hogy ezen fog múlni sokminden.

SF

Kár, hogy a kérdés nem erre vonatkozott... :rolleyes:

#2095 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 10. 10:44

Idézet

Nálunk is kötelező lesz a fényvisszaverő mellény

Az Országos Rendőr-főkapitányság felhívja a külföldre utazók figyelmét, hogy 2005. május 1-jétől - Olaszországhoz és Spanyolországhoz hasonlóan - Ausztriában is a gépjármű kötelező tartozékává vált a láthatósági mellény.

Viselése kötelező a járművezetők részére az utakon az elakadást jelző háromszög felállításakor, valamint autópályán, illetve autóutakon amikor elhagyja autóját, tartózkodjon akár a haladó sávban, akár a műszaki leállósávban. A törvény csak a gépjárművezető számára írja elő kötelezően a mellényt, de az osztrák autóklub a biztonság érdekében minden utas számára ajánlja. Annak ellenére, hogy ez a hazai szabályozástól eltérő rendelkezés, tapasztalataink szerint nálunk is sokan használják, több bevásárlóközpontban megvásárolható. Az ORFK úgy látja, hogy ennek használata a balesetek megelőzésében jelentős szerepet játszik, kezdeményezni fogja a KRESZ módosítását, a fényvisszaverő mellény kötelezővé tételét. (ORFK)

Idézet

Kötelező a mellény Ausztriában.

Autópályán és közúton csak fényvisszaverő öltözékben szállhatunk ki a kocsiból.

Május elsejétől egyetlen autó sem lépheti át Ausztria határait fényvisszaverő mellény nélkül. A szabály megszegőinek nem csak pénzbüntetéssel kell számolniuk. Kisebb kártérítést követelhetnek, ha a baleset mellény hordásával elkerülhető lett volna.

Tegnaptól az Ausztriába belépő autók kötelező felszereléséhez tartozik legalább egy darab sárga, piros vagy narancsszínű fényvisszaverő mellény vagy kezeslábas is. Az osztrákok azt remélik, hogy az új rendelet életbelépése után csökken majd az olyan balesetek száma, amelyekben autójukat szerelő sofőröket gázolnak el a rossz látási viszonyok miatt. Az osztrák autóklub (ÖAMTC) tájékoztatása szerint akár 2180 eurós, vagyis több mint félmillió forintos büntetést is kiszabhatnak arra a sofőrre, akinek kocsijában nincs mellény, vagy nem hordja, amikor a sztrádán vagy az országúton kénytelen kiszállni az autójából. Az irreálisan magasnak hangzó büntetés persze csak az elméleti határ, a szabályok ellen vétő autósnak a legtöbb esetben tizennégy eurós, azaz háromezer-ötszáz forintos helyszíni bírsággal kell számolnia. Sőt az ÖAMTC ígérete szerint az első három hónapban csak szóbeli figyelmeztetést kapnak a szabálysértők.

A mellény meglétét a határokon nem ellenőrzik. A mellény csak a sofőrnek kötelező, s nem érdemes a csomagtartóba tenni, tilos ugyanis nélküle kiszállni a kocsiból. Az ÖAMTC ajánlja, hogy a kocsi összes utasára jusson egy-egy mellény, sőt gondos gazdák már a kutyájuk számára is beszerezhetik a védőöltözetet.

A mellényt mellőző autósnak nemcsak pénzbüntetéssel kell számolnia, hanem azzal is, hogy ha olyan balesetet szenved, amely fényvisszaverő mellény hordásával elkerülhető lett volna, akkor kisebb kártérítésre tarthat igényt.

A ruhadarabot a sofőrnek minden esetben hordania kell, ha autópályán vagy országúton lakott területen kívül ki kell szállnia a kocsiból, függetlenül attól, hogy éppen defektet kapott, vagy egy bajba jutott autóstársának segít.

A szabályozást elsőként Olaszországban és Spanyolországban vezették be tavaly, idén pedig Ausztria és Portugália következett. A büntetési tarifák harminc és száz euró között mozognak az egyes országokban. Tavaly Németországban is szóba került a szabályozás átvétele, ám a német autóklub (ADAC) szkeptikus.

#2096 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 10:51

szerintem túl van dimenzionálva ez a mellény kérdés
vajon a közlekedési balesetek hány százalékát teszi ki az az eset amikor a kocsiból kiszállva ,mellette ütnek el?
szerintem elenyésző
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2097 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 10. 11:53

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 11:51

vajon a közlekedési balesetek hány százalékát teszi ki az az eset amikor a kocsiból kiszállva ,mellette ütnek el?
szerintem elenyésző

Megfelelő nézőpontból minden elenyésző. :)

#2098 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 12:13

Igen elenyésző.... de ha már 1 ember életét meg lehet vele menteni, akkor szerintem megérte.
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#2099 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 13:24

Volt kollégám megállt egyszer éjszaka, ködben segíteni defektet szerelni egy ismerősének. Ködből ki egy autó ezerrel; a srác közel egy év után, egy kéz mínusszal hagyta el a kórházat.

Ha lett volna mellény...

#2100 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 15:29

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 11:51

szerintem elenyésző

Nincs túldimenzionálva.
Akit ott akkor - mellény nélkül - elütnek, annak 100%-os a baleseti statisztika.

Ebben is azt kéne felfogni, mint a biztonsági övben és a gyermekülésben. Hogy az életet mentheti meg és nem a kötelezőséget látni benne.

Sajna azonban honfitársaink jelentős részének agyműködése abban a pillanatban leáll, ha hall egy kötelező, vagy egy tilos szót, és zsigeri szinten minden cselekedetével elkezd tiltakozni a kötelezőség vagy a tilosság ellen.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 07. 10. 15:30 -kor

Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »