HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 12. 08:22

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 9:20

... csak magamat nyírom ki, meg max pár fát.

Annyira nincs jó állapotban az a kasztni, hogy a fák veszélyben legyenek.. ;) :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2242 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 12:04

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 9:20

...DE amikor átülök a Bömösbe, vmi ok folytán nem tudom megállni, hogy ne nyomjam neki, ne menjek gyorsan...

Érdekes, dolgoztam majd 1 évet Németroszágban, és ott sem a merdzsósok, sem a bömösösök, sem az audisok nem ilyenek.
Bebizonyították nekem, hogy LEHET a BMW-vel is 50-nel menni lakott területen, mercivel is meg S8-cal is. Az exhibicionizmusukat meg másban élik ki. Péniszpótlékra meg (talán) nincs szükségük.
Az autópályákon meg BIZTONSÁGOSAN nyomják neki, egy ilyen autónál a 180-200 km/h biztonságos utazási sebességnek mondható. AZOKON az utakon AZOKKAL az autókkal.
DE!!!
NEM a mi útjainkon és NEM a nálunk kapható használt, lehajtott, újraélesztett, háromból összerakott autók esetében.
Ha valaki egy szalonból vett, szép új BMW-vel megy 180-200-at az M7-es új szakaszán, akkor azt majdnem ugyanolyan biztonságosan teheti, mint a kinti fajtársai.
Leszámítva azt, hogy a többi 130-150-nel tötymörgő vadbarom zavarni fogja az úton...
Gondolkoztál már ma?

#2243 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 12:11

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 13:04

...Ha valaki egy szalonból vett, szép új BMW-vel megy 180-200-at az M7-es új szakaszán, akkor azt majdnem ugyanolyan biztonságosan teheti, mint a kinti fajtársai.
Leszámítva azt, hogy a többi 130-150-nel tötymörgő vadbarom zavarni fogja az úton...

*Macika* az M7-esen 150-nel tötymörgő vadbarom? De hát ott 130 a megengedett sebesség.
Mi történt veled? :D
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2244 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 12:13

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 13:11

*Macika* az M7-esen 150-nel tötymörgő vadbarom? De hát ott 130 a megengedett sebesség.

Ne bántsd, biztos nyelvbotlás volt :D

#2245 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 13:53

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 13:11

A másik topicban megérezted az iróniát, itt most csak véletlenül nem? :)
Gondolkoztál már ma?

#2246 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 17:35

Látom jó a hangulat. :Đ

Akkó eztetet olvassátok:

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 17:07

Attention Lamas crossing the street :lama:  :Đ

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 17:13

3 labu lama?

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 17:53

Ott van a negyedik is, de azzal még nem lépett ki az autó elé! :nevet:

:D

#2247 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 18:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 13:04

Érdekes, dolgoztam majd 1 évet Németroszágban, és ott sem a merdzsósok, sem a bömösösök, sem az audisok nem ilyenek.

Jó, azok németek, mi meg magyarok vagyunk, tökre más a mentalitása a két országnak, úgyhogy súlyos hiba összehasonlítani a kettőt.

#2248 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 19:29

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 19:47

Jó, azok németek, mi meg magyarok vagyunk, tökre más a mentalitása a két országnak, úgyhogy súlyos hiba összehasonlítani a kettőt.

Jaa, a mentalitás az, hogy mi nem ismerünk ránk érvényes szabályt? Értem...
Gondolkoztál már ma?

#2249 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 20:07

De a szabály érvényes, de ha betartanám, azt el kéne titkolni, ha viszont megszegem azzal dicsekedhetek  :think:

#2250 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 21:17

A topicban árad a "szeretet" kamionosok felé, ezért írok pár szót a túloldalról.

16 év, kb. 2 millió km, sok koccanás és 2 halálos baleset (nem saját hibás) van mögöttem egy ilyen szekérben.

Kamionos baleset az összes balesethez képest kis számú, de mivel nagy, és ezért nagyot tud ütni, sokkal nagyobb publicitást kap. Az esetek egy részében annyi a hír, hogy kamion legázolt ezt-azt, de a vizsgálat végéről már nem értesül a sajtó.
Pl. az utolsó esetemnél a rtl szerint nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtünk. A nagytudású riporter ezt arra alapozta, hogy jeges volt az autópálya azon a szakaszon. Az az apróság kerülte csak el a figyelmét, hogy a tűzoltók vízzel oltották a személykocsit, és az fagyott le az útra. A hivatalos vizsgálat szerint a személyautós elaludt. és ez okozta a balesetet (halálát). De ez már nem hír, így az emberekben csak az maradt, hogy már megint egy kamionos baleset.

Sok esetben személyautósok kényszerítenek minket olyan helyzetekbe, amiből nagy szerencse, ha egyben tudom tartani a kocsit. Például ha nekem le kell rakni az autót a padkára egy magas súlypontú rakománnyal, már borultam is. Ehhez pedig elég egy szgk, aki elméri az előzést...

Az elalvás egy másik történet. Erre nincs mentség, aki álmos annak meg kell állni.

Ha valóban szigorúan ellenőriznék a tachográfokat, és a belföldön dolgozók ezt be is tartanák, akkor pár héten belül megállna az ország. Nyugaton, ahol ez a rendszer normálisan működik, ott egy rakodás 1-2 óra, itthon álltam már 11 órát is, mire elkezdtek velem foglalkozni. Az már egy nap csúszás a következő fuvarhoz, és lehet számolgatni sok autóra és sok napra.
Itthon korrekt ellenőrzésem nagyon ritkán van. Sok esetben csak pénz kell nekik, lehetőség szerint papír nélkül. Ha látom, hogy csak az egyik rendőr jön oda hozzám, akkor már tudom, hogy zsebpénzről szól a móka. És ez sajnos havi 2-3 eset. Ilyen országban élünk.

Nagyon időszerű lenne már a kis kocsival közlekedőknek egy kicsit elgondolkozni. Ezek már nem a 20 évvel ezelőtti teherautók. Az újabbak már sok személyautónak tudnak meglepetést okozni lámpánál, vagy dombon felfelé. Persze ezután az átlag magyar autós ezt nem tudja elviselni, és mindenáron visszaelőz, bármilyen kockázata is van.
Miért van az, hogyha tőlünk nyugatabbra kiteszem az irányjelzőmet sávváltáshoz, legrosszabb esetben is a 3. kocsi beenged? Itt lejárna a műszakim, ha arra várnék...
Pedig sok autós köszönheti annak az életét, hogy a sokat szidott kamionos rutinja hozta helyre azt, amit ő elszúrt.

De azért mi sem vagyunk szentek, és közöttünk is vannak hülyék.    :D

#2251 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 01:46

Idézet: vakhangya - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 22:17

A topicban árad a "szeretet" kamionosok felé, ezért írok pár szót a túloldalról.

16 év, kb. 2 millió km, sok koccanás és 2 halálos baleset (nem saját hibás) van mögöttem egy ilyen szekérben.

Kamionos baleset az összes balesethez képest kis számú, de mivel nagy, és ezért nagyot tud ütni, sokkal nagyobb publicitást kap. Az esetek egy részében annyi a hír, hogy kamion legázolt ezt-azt, de a vizsgálat végéről már nem értesül a sajtó.
Pl. az utolsó esetemnél a rtl szerint nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtünk. A nagytudású riporter ezt arra alapozta, hogy jeges volt az autópálya azon a szakaszon. Az az apróság kerülte csak el a figyelmét, hogy a tűzoltók vízzel oltották a személykocsit, és az fagyott le az útra. A hivatalos vizsgálat szerint a személyautós elaludt. és ez okozta a balesetet (halálát). De ez már nem hír, így az emberekben csak az maradt, hogy már megint egy kamionos baleset.

Sok esetben személyautósok kényszerítenek minket olyan helyzetekbe, amiből nagy szerencse, ha egyben tudom tartani a kocsit. Például ha nekem le kell rakni az autót a padkára egy magas súlypontú rakománnyal, már borultam is. Ehhez pedig elég egy szgk, aki elméri az előzést...

Az elalvás egy másik történet. Erre nincs mentség, aki álmos annak meg kell állni.

Ha valóban szigorúan ellenőriznék a tachográfokat, és a belföldön dolgozók ezt be is tartanák, akkor pár héten belül megállna az ország. Nyugaton, ahol ez a rendszer normálisan működik, ott egy rakodás 1-2 óra, itthon álltam már 11 órát is, mire elkezdtek velem foglalkozni. Az már egy nap csúszás a következő fuvarhoz, és lehet számolgatni sok autóra és sok napra.
Itthon korrekt ellenőrzésem nagyon ritkán van. Sok esetben csak pénz kell nekik, lehetőség szerint papír nélkül. Ha látom, hogy csak az egyik rendőr jön oda hozzám, akkor már tudom, hogy zsebpénzről szól a móka. És ez sajnos havi 2-3 eset. Ilyen országban élünk.

Nagyon időszerű lenne már a kis kocsival közlekedőknek egy kicsit elgondolkozni. Ezek már nem a 20 évvel ezelőtti teherautók. Az újabbak már sok személyautónak tudnak meglepetést okozni lámpánál, vagy dombon felfelé. Persze ezután az átlag magyar autós ezt nem tudja elviselni, és mindenáron visszaelőz, bármilyen kockázata is van.
Miért van az, hogyha tőlünk nyugatabbra kiteszem az irányjelzőmet sávváltáshoz, legrosszabb esetben is a 3. kocsi beenged? Itt lejárna a műszakim, ha arra várnék...
Pedig sok autós köszönheti annak az életét, hogy a sokat szidott kamionos rutinja hozta helyre azt, amit ő elszúrt.

De azért mi sem vagyunk szentek, és közöttünk is vannak hülyék.    :D

Nem nagyon emlékszem rá, hogy kifejezetten a kamionosokat szidtuk volna.
A média által tálalt esetek pedig nagyjából annyira fedik a valóságot, mint egy nemi életet firtató közvéleménykutatás a ladagyárban. Már ha érted, mire gondolok... :)
Az biztos, hogy a vezetett kilométerek, azaz a nagy számok törvénye értelmében többször kerülnek reflektorfénybe, mint az éves szinten 9.800 km-t autózó úrvezetők, 1.0-s Swifttel.
A sok vezetés viszont rendszerint biztosítja a jóval nagyobb rutin megszerzését.
Legfőbb probléma a túlhajszoltság miatti bealvás.
Rá kéne jönni a rend őreinek, hogy a tachográf kiértékelésével és a túlhajszoltság megállapításával nem a saját anyagi helyzetüket kéne javítaniuk, hanem alkalomadtán a gyerekeiknek a túlélési esélyeit.
Gondolkoztál már ma?

#2252 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 08:17

Én akkor csodálkozom, amikor olyan harminc éves IFA-kat, LIAZ-okat, KAMAZ-okat látok, hogy alig áll a lábán, de azért még nyomja neki. Dől belőle a fekete korom, többszörösen túl van terhelve, olyannyira oldalra van dőlve, hogy az embert az frász kerülgeti ha el kell menni mellette (alatta). Multkor egy ilyen ment előttem, úgy hogy három konténer (szemetes) volt rajta, az egyik a másikba csak úgy belerakva mindenféle biztosítás nélkül, és röpködtek mögötte a törmelék darabok. Mikor rádudáltam még neki állt feljebb. Erősen gondolkodtam hogy felhívom a rendőrséget, mert elmegy a jó k**** ****ába az ilyen.  :mad:
A másik fajta kamionos, aki megy konvojban a hatos úton és olyan kicsire veszi a követési távolságot, hogy nem fér be közéjük egy autó!  :eek: ...az autós meg előzzön egyszerre két-három kamiont!
Sokat járok a hatos úton és mindig rettegek, mikor fog egy alvó román vagy török negyventonnás MAN átjönni a sávomba. Vagy a tíz méter mély töltés vagy a kamion. Ilyen esetben jobban jár az ember, ha leugrat, mintsem frontálisan elkapja.

#2253 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 09:30

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 9:17

A másik fajta kamionos, aki megy konvojban a hatos úton és olyan kicsire veszi a követési távolságot, hogy nem fér be közéjük egy autó!  :eek: ...az autós meg előzzön egyszerre két-három kamiont!

Ebben igazad van. Egyébként Te hányszor hagysz akkora helyet, hogy egy kamion biztonságosan meg tudjon előzni

Idézet

Sokat járok a hatos úton és mindig rettegek, mikor fog egy alvó román vagy török negyventonnás MAN átjönni a sávomba. Vagy a tíz méter mély töltés vagy a kamion. Ilyen esetben jobban jár az ember, ha leugrat, mintsem frontálisan elkapja.

Itt kellene a valódi korongellenőrzés. Tőlünk délre és keletre megnézik, de nem értenek hozzá, csak bevételt szeretnének a családi kasszába. Nyugatra a rendőrt meg sem érdemes próbálni megvenni. A kettő között van kis hazánk. Mivel úniósok vagyunk, így a magyar ellenőrző pecsétet az osztráknak is figyelembe kell venni.
A dolog úgy működik, hogy török ember elindul otthonról, majd szinte egy fenékkel belép hozzánk. Nálunk úgy csinálja a dolgokat, hogy találkozzon rendőrrel. A rendőr ellenőriz, némi kp. gazdát cserél, majd pecsétel. Onnantól tiszta az ember, és a szabályos pihenőket betartva léphet be nyugatra.
Visszafelé jövetben nyugaton tisztán jön, belép hozzánk is innentől nyomhatja a jobbost hazáig. Pár ezer forint zsebbe egy esetleges ellenőrzésnél, és mehet.
Azután meg jön az elalvás...

#2254 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 10:12

Idézet: vakhangya - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 10:30

Ebben igazad van. Egyébként Te hányszor hagysz akkora helyet, hogy egy kamion biztonságosan meg tudjon előzni

:lol: Felgyújtanám az autómat, ha olyan lassan mennék, hogy egy kamion megelőzzön....  :D

#2255 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 13:59

Tegnap életembe elöször letrafiztak.  :)  55-el "ámokfutottam" Szob belterületén, megúsztam 4 ezer forinttal, büntetőpont nélkül. Az elmúlt 1 hónapban több, mint 10 ezer km-et vezettem le, ebből 4 ezret Olaszországban 6-ot Magyarországon. Sokszor muszály volt a kelleténél jobban nyomni neki, különben nem tudtam volna elvégezni a munkám (egy adott időkereten belül kellett üzleteket ellenőriznem az ország különböző pontjain), de településen belül mindíg 50-60 között autóztam, mégis így kaptak le. Ez van, azthiszem elég jól megúsztam a dolgot.  :) 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2256 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 15:07

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 14:59

Tegnap életembe elöször letrafiztak.  :)  55-el "ámokfutottam" Szob belterületén, megúsztam 4 ezer forinttal, büntetőpont nélkül. Az elmúlt 1 hónapban több, mint 10 ezer km-et vezettem le, ebből 4 ezret Olaszországban 6-ot Magyarországon. Sokszor muszály volt a kelleténél jobban nyomni neki, különben nem tudtam volna elvégezni a munkám (egy adott időkereten belül kellett üzleteket ellenőriznem az ország különböző pontjain), de településen belül mindíg 50-60 között autóztam, mégis így kaptak le. Ez van, azthiszem elég jól megúsztam a dolgot.  :)

KÖNYÖRGÖM, MUSZÁJ!!!!!!

Köszönöm...

Amennyiben 55-tel mentél és levillantottak, akkor ott nem 50-es korlátozás volt érvényben. Általában => 10 km/h-t "ráhagynak" a max. sebességre, csak utána büntetnek. Persze akkor már a teljes túllépésért.
Tehát pl. 50-es úton 59-ért még nincs semmi, de 61-ért már 11 km/h túllépésért van az ejnye-bejnye.

Ne haragudj, de azzal, hogy muszáj volt gyorsan hajtanod, azzal csak magad előtt akarod magadat tisztázni. A KRESZ nem ismer olyat, hogy egy úton 90 km/h a megengedett sebesség, KIVÉVE ha valakinek nagyon sok dolga van még aznap és sietnie kéne, mert különben nem fog odaérni.
Ez komolytalan.

Nyilvánvaló, hogy 500 km-t Magyarországon lehetetlen SZABÁLYOSAN levezetni 5 óra alatt. Ha egy munkáltatónak ilyenek az elvárásai, akkor a beszedett csekkek ellenértékét utólag állnia kell, na meg a vezető lelkiismeretét is kompenzálnia kell, ha esetleg véletlenül elüt ezt-azt...
Gondolkoztál már ma?

#2257 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 15:57

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 16:07

Ha egy munkáltatónak ilyenek az elvárásai, akkor a beszedett csekkek ellenértékét utólag állnia kell, na meg a vezető lelkiismeretét is kompenzálnia kell, ha esetleg véletlenül elüt ezt-azt...

Ugyan már, manapság melyik munkáltató fizet a munkával arányos pénzt? Még az államiak sem. Pénzt keresni munkával csak akkor tudsz, ha valami komoly multicég, vagy eu beruházás a munkáltató.

Szerkesztette: Mumia 2005. 08. 14. 15:58 -kor

#2258 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 16:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 16:57

Ugyan már, manapság melyik munkáltató fizet a munkával arányos pénzt? Még az államiak sem. Pénzt keresni munkával csak akkor tudsz, ha valami komoly multicég, vagy eu beruházás a munkáltató.

Akkor sem hiszem, hogy egy munkáltató a jogszabályok megkerülésére kényszeríti a dolgozóját.

Ez majdnem olyan, mintha egy alkalmazottat arra kényszerítene a munkaadója, hogy lopjon pénzt, hogy nagyobb eredményt tudjanak felmutatni az értékesítésekből.
Hol a vége?
Gondolkoztál már ma?

#2259 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 17:24

Ma volt egy "érdekes" esetem egy zeg-bp-zeg távon. Szántódnál az egyirányba kétsávos úton megelőztem egy Stilo JTD-t, kb. 80-90 között mehetett, mögöttem is jöttek, felvettem a "120-al megyünk itt a belsőben vagy letolnak tempót". A Stilos 1 percen belül kb. min. 140-el visszaelőzött (az autója teljesen ép volt), Szántódnál a lámpáknál jó nagyot is fékezett, mert meg kellett állni.

El is felejtettem az egészet,..., aztán én lementem az új m7 szakaszra, gondolom az meg ment tovább a Balaton-parton, vagy valahol megállt, ugyanis a Balatonberényi elágazó utáni vasúti átjáróban "ismét" utolért, 99,999%-hogy ugyanaz a szürke Stilo JTD, JGxxxxx rendszámmal, annyi különbséggel, hogy az eleje meg volt frissen törve (motorháztető, kissé gyűrve, egyik lámpa eltörve, stb.), kb. 10 mp-et bírt ki mögöttem (előttem ment még két másik autó), és egy KANYARBAN (!) mindhármunkat megelőzött (kb. 90-el mentünk már ekkor). Egy beláthatatlan kanyar előtt belefogott az előzésbe (na mondom ez durva lesz, ha itt engem megelőz - egy Ferrarival nem előztem volna ott), erre nem hogy engem, de még a másik előttem lévő 2 autót is megelőzte, a másodikat és az elsőt teljesen a jobbos kanyar hosszabb ívében!! Épp nem jött az amúgy forgalmas úton szembe semmi. Aztán eltűnt.

Kíváncsi vagyok most hol van a kocsi. :)

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 14. 17:26 -kor

#2260 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 17:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 16:07

KÖNYÖRGÖM, MUSZÁJ!!!!!!

Köszönöm...

Amennyiben 55-tel mentél és levillantottak, akkor ott nem 50-es korlátozás volt érvényben. Általában => 10 km/h-t "ráhagynak" a max. sebességre, csak utána büntetnek. Persze akkor már a teljes túllépésért.
Tehát pl. 50-es úton 59-ért még nincs semmi, de 61-ért már 11 km/h túllépésért van az ejnye-bejnye.

Ne haragudj, de azzal, hogy muszáj volt gyorsan hajtanod, azzal csak magad előtt akarod magadat tisztázni. A KRESZ nem ismer olyat, hogy egy úton 90 km/h a megengedett sebesség, KIVÉVE ha valakinek nagyon sok dolga van még aznap és sietnie kéne, mert különben nem fog odaérni.
Ez komolytalan.

Nyilvánvaló, hogy 500 km-t Magyarországon lehetetlen SZABÁLYOSAN levezetni 5 óra alatt. Ha egy munkáltatónak ilyenek az elvárásai, akkor a beszedett csekkek ellenértékét utólag állnia kell, na meg a vezető lelkiismeretét is kompenzálnia kell, ha esetleg véletlenül elüt ezt-azt...

Jó jó muszáj :D

40-es korlátozás van Szob egész belterületén (természetesen semmi nem indokolja, de jól lehet vele kaszálni :) ), csak nem vettem észre amikor beértem a faluba, mert a térképpel bíbelődtem (kerülnöm kellett egy baleset miat), a rendőr közölte a szomorú hírt, hogy egész végig 40-es korlátozás van :)

Már minek akarnám magamat tisztázni? :think: Soha nem megyek gyorsabban annál, mint amit ezzel az autóval az adott körülmények között biztonságosan kezelni tudok (soha senkinek nem kellett félnie mellettem), sajnos ez sokszor ellentétben van az egyébként hírhedt magyarországi sebeségkorlátozási gyakorlattal (megérne egy külön postot, hogy milyen dolgokat láttam), de ennek következményit vállalom is (úgyse tehetnék mást :) ) nem problémáztam, elismertem, aláírtam, további jó munkát kívántam és mentem tovább, ennyi.

500 és 800 km közötti távolságokat tettem meg (de ebben már benne van a hazaút is), úgy, hogy 10-18 óra között lehetett csak ellenőrizni. Hát a csekkeket ugyan nem fizetik, de ígyis a jelenlegi magyar átlagbér dupláját fizették. Elütni meg nem szokásom "ezt azt" :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.