HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:18

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:54

Mostanaban erdekes dolgot tapasztaltam, tobbszor is.Elottem totojazik a csako, mondom az en idom se vegtelen szembol messze van az illeto, szal belekezdek az elozesbe, abban a pillanatban a bunko paraszt is elkezdi nyomni a gazt, mint az allat, nehogyman megelozzem, egyszer igen meleg volt a szitu, epphogy befertem, kedvem lett volna kette****ni a fejet a tanyasi aszfaltbetyarnak.Es mint mondottam ez tobbszor is elofordult, mi van mostanaban az emberekkel?

Te is szembesülsz (fő)városunk közlekedési moráljával.

Jah, MUSZÁ(J)(LY)BÓL :p  :think:  :D

#762 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:08

a), b) Belvárosi kerületünkben nagyjából 3 éve nem láttam tilosban várakozó autót, aminek a szélvédőjén lett volna nyalóka.

Bp V. ker, Kossuth Lajos u. Városház u. sarok.
A Városház utca csak behajtási engedéllyel használható, az ott lakók matricát kapnak.
Az ominózus sarok a néhai Keravill áruház fennhatósága, miattuk kint van egy "várakozni tilos - rakodás kiegészítővel", időkorlát feloldása 00-07-ig.
Itt állt két autó, akik este nem találtak helyet, és nem mentek el időben, őket ellátták fizetnivalóval.
( a szabály az szabály, mindenkire vonatkozik, épp csak az azt kiváltó ok szűnt meg.)
Ugyanezen út jobb oldalán néhány tavalyi matricás autó büntetlenül, ebből az egyik félkerékkel a járdán.

#763 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:25

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:18

Te is szembesülsz (fő)városunk közlekedési moráljával.

Jah, MUSZÁJBÓL   :p     :think:     :D

Mondjuk ilyen sűrűbben esik meg közúton, mint a fővárosban, a 31-esen, 51-esen tapasztalom gyakran.

#764 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:51

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:25

Mondjuk ilyen sűrűbben esik meg közúton, mint a fővárosban, a 31-esen, 51-esen tapasztalom gyakran.

Igen, lassan eljutunk oda, hogy napközben Budapesten 30 km/h kirívó gyorshajtásnak számít ... :)

#765 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:08

Nem csak elolvastam (ismertem egyébként), hanem be is másolom ide mások (pl. azok, akik szerint ilyen rendőri szigorral is rendőrállam vagyunk) okulására.

Én sem azt mondtam, hogy biztos el lesz szállítva a kocsi, csak azt, hogy a jogi alapja megvan, tehát megtehetnék. Le van itt szabályozva minden, nem tudsz hézagot találni. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#766 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:54

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:25

Egyébként egy idevágó, echte ungarische kérdés. Milyen autóval jársz?

Bocsánat, ha már volt róla szó?

:respect:

#767 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:00

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:21

Bp V. ker, Kossuth Lajos u. Városház u. sarok.
A Városház utca csak behajtási engedéllyel használható, az ott lakók matricát kapnak.
Az ominózus sarok a néhai Keravill áruház fennhatósága, miattuk kint van egy "várakozni tilos - rakodás kiegészítővel", időkorlát feloldása 00-07-ig.
Itt állt két autó, akik este nem találtak helyet,

:think:

Polgármester feleségestül, esetleg a fia menyasszonyostul?

Sok a ...stul, SZVSZ, :cool:      :D  :respect:

#768 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:21

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:54

Egyébként egy idevágó, echte ungarische kérdés. Milyen autóval jársz?

Bocsánat, ha már volt róla szó?

:respect:

Audi 100 szivar. Kell a hely.  ;)

#769 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:22

Egy kérdést engedjetek meg, nem vág témába de hátha ...

A kötelező felelősségbiztosítási csekk mellé most kell a szerződés ( fénymásolata ), vagy nem kell?

:think:

#770 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:23

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:21

Audi 100 szivar. Kell a hely.  ;)

A szivart sz*pni kell, tehát ... :respect:  :cool:

:offtopic:

peace ...

:offtopic:

:omg:      :cool:

#771 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:34

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:22

A kötelező felelősségbiztosítási csekk mellé most kell a szerződés ( fénymásolata ), vagy nem kell?

Nem, csak egy sajtó által terjesztett baromság volt, hogy kell.

#772 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:44

1. Mikor a leghatásosabb az autó fékje?

a - Ha a csomagtartóban lévő pótkerékre is hat.
b - A lámpaoszlop előtt 20 cm-rel.
c - Trafipax észlelésekor.

:D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#773 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:51

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:44

1. Mikor a leghatásosabb az autó fékje?

a - Ha a csomagtartóban lévő pótkerékre is hat.
b - A lámpaoszlop előtt 20 cm-rel.
c - Trafipax észlelésekor.

:D

Báááh, linket    :omg:  :cool:

Szerintem A    :confused:  :up:      :smoker:      :p

#774 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 23:02

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:51

Báááh, linket    :omg:     :cool:

Szerintem A    :confused:     :up:      :smoker:      :p

KATT

Linkek => Humor  :D

Van ott egy csomó minden. :p  :respect: 

#775 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 00:59

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:53

Én sem azt mondtam, hogy biztos el lesz szállítva a kocsi, csak azt, hogy a jogi alapja megvan, tehát megtehetnék. Le van itt szabályozva minden, nem tudsz hézagot találni. :)

Én addig sem akartam, hiszen ha másoktól megkívánom az önkéntes jogkövetést, akkor az az alap, hogy magam is jogkövető magatartást tanúsítsak.
Tehát ha jogilag ESETLEG lehetne is kiskaput találni, ha vétettem a szabály ellen, akkor nem mentesít a felelősségrevonás alól, ha a velem szemben eljáró rendőrnek büdös a szája vagy sáros a cipője.

Egyébként csodálkozom rajta, ha valóban ennyire le van védve minden joghézag (azért lássuk be, az elmúlt párezer évben Magyarországon ilyen jogszabály nem nagyon született) akkor csodálkozom, miért nem éri meg senkinek újra ilyen szolgáltatást üzemeltetni.
Jó, tudjuk, attól nem kell félni, hogy egyetlen autós is szerelmes lesz az e témában dolgozók bármelyikébe is, na de az élet nem a közszeretetről szól.

Szóval én még sejtek valamit a háttérben, csak kicsi vagyok ahhoz, hogy átláthassam.
De azt erősen sejtem, hogy ha teljesen tiszta bicnic volna, akkor iszonyat módon lehetne kaszálni vele, csakúgy mint 5 évvel ezelőtt. Merthogy azóta sem lett szabálytisztelőbb a pesti autós... :(
Gondolkoztál már ma?

#776 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 01:28

Idézet

Ittas vezető gázolt halálra egy gyalogost
május 21. 10:25
[MTI]
Ittas gépkocsivezető gázolt halálra egy gyalogost Dunaújvárosban - közölte szombaton a rendőrség az MTI-vel.

A megengedettnél gyorsabban hajtó gépkocsivezető ittassága és figyelmetlensége miatt csak későn vette észre az úton áthaladó gyalogost, akit elgázolt. Az áldozat, egy 46 éves dunaújvárosi férfi a kórházba szállítása után meghalt.

A gépkocsivezetővel szemben alkalmazott szonda 0, 8 ezreléknél nagyobb értéket jelzett. A vérvételt követően az orvos is megállapította az ittasságot, de annak mértékéről majd a szakértő fog nyilatkozni - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Először is helyben főbe lőném, aki >0,8 ezrelékkel autóba ül (már hogy a bal 1-be).
Másodszor érdekelne, hogy az orvos hogyan tudta megállapítani az ittasságot? Akadozott a vizsgált nyelve? Esetleg kezicccsókolomkisssassszzony-al köszönt neki? Hogyan lehet még megállapítani?
Hiszen a vérvizsgálatot végző orvos feladata, hogy a vérdobozba levegye a vizsgálandó vért, majd azt roncsolás nélkül felbonthatatlanul kell lezárnia. A többi már nem az ő dolga...

Szerkesztette: *Macika* 2005. 05. 22. 01:29 -kor

Gondolkoztál már ma?

#777 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 01:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 1:59

Én addig sem akartam, hiszen ha másoktól megkívánom az önkéntes jogkövetést, akkor az az alap, hogy magam is jogkövető magatartást tanúsítsak.
Tehát ha jogilag ESETLEG lehetne is kiskaput találni, ha vétettem a szabály ellen, akkor nem mentesít a felelősségrevonás alól, ha a velem szemben eljáró rendőrnek büdös a szája vagy sáros a cipője.

Egyébként csodálkozom rajta, ha valóban ennyire le van védve minden joghézag (azért lássuk be, az elmúlt párezer évben Magyarországon ilyen jogszabály nem nagyon született) akkor csodálkozom, miért nem éri meg senkinek újra ilyen szolgáltatást üzemeltetni.
Jó, tudjuk, attól nem kell félni, hogy egyetlen autós is szerelmes lesz az e témában dolgozók bármelyikébe is, na de az élet nem a közszeretetről szól.

Szóval én még sejtek valamit a háttérben, csak kicsi vagyok ahhoz, hogy átláthassam.
De azt erősen sejtem, hogy ha teljesen tiszta bicnic volna, akkor iszonyat módon lehetne kaszálni vele, csakúgy mint 5 évvel ezelőtt. Merthogy azóta sem lett szabálytisztelőbb a pesti autós... :(

Így van, nem szabad a rendőrt bántani, ez a munkája. Én csak ezt a két dolgot, amiről már írtam, nem tartom teljesen korrektnek, emberinek vagy minek hívjam,
Általánosan elmondható, hogy minden jogszabályban találni hézagot, de ez nem mondható el a KRESZ-ről. Régebben a biztonsági öv is úgy volt megfogalmazva, hogy becsatolt biztonsági övvel szabad közlekedni, vagy valami hasonló. Namost ugye ebben nincs az leírva, hogy előtted, vagy mögötted legyen bekapcsolva. Persze némely autós volt is olyan rafkós (vagy hülye, de ez most lényegtelen), hogy maga mögött kapcsolta be, és valóban nem lehetett velük mit kezdeni. Most ha megnézed, már úgy szól a fáma, hogy a személy becsatolt biztonsági övvel van rögzítve. Ennyi az egész, ezalól már nincs kibúvó.
De rengeteg ilyen dolog van. A másik, hogy a főfelügyeletnél, a közlekedési min.-ban 100 vagy ezer KRESZ-könyvnyi szabály van, de ezt nem kötik az autósok orrára és felesleges is.

Pl., egyirányú forgalmú út, leesik a hó. A kij. gyalogos-átkelőhely táblát látod csak az útb.-i jelet nem. Kérdés, hogy ha szabályos akarsz lenni, mennyi helyet kell szabadon hagynod a tábla után, ha meg akarsz állni? :D  Ezt szinte sehol sem találod meg, de ez is le van írva, csak nem kötik az orrunkra.

Egyébként 5m-t. :) 

#778 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 01:41

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:00

Én sem értem, ezt az öv-mizériát. Ha valaki nem köti be, nem köti be. De hogy még mindíg ott tartunk, hogy egyáltalán véd-e vagy csak kárt okoz...... :(

Ez most kárt okozott. Mégpedig rendesen, a jobb 1-ben ülőnek. Nagy szerencséjére túlélte. Az biztos, hogy becsatolt övvel mégcsak a kórházba se kellett volna bemenjen. Lehet, hogy a Passatra is vonatkozik a fizika? Gondolom, ezt sokan megrőkönyödve hallják... :)
http://langlovagok.hu/kepek2005/tanczos/05...lypassat_06.jpg
Gondolkoztál már ma?

#779 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 01:44

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 2:31

Persze némely autós volt is olyan rafkós (vagy hülye, de ez most lényegtelen), hogy maga mögött kapcsolta be, és valóban nem lehetett velük mit kezdeni.

Debrecenben láttam ilyet. Volvo S80, ugye az folyamatosan ugat, ha nincs becsatolva az összes ülésen az öv, ahol ülnek. Okoskáim kitalálták, hogy üresen becsatolják az övet, hogy ne pofázzon az autó se, meg a f*uk hossza se szenvedjen csorbát. :)
Gondolkoztál már ma?

#780 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 01:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 2:41

Ez most kárt okozott. Mégpedig rendesen, a jobb 1-ben ülőnek. Nagy szerencséjére túlélte. Az biztos, hogy becsatolt övvel mégcsak a kórházba se kellett volna bemenjen. Lehet, hogy a Passatra is vonatkozik a fizika? Gondolom, ezt sokan megrőkönyödve hallják... :)
http://langlovagok.hu/kepek2005/tanczos/05...lypassat_06.jpg

A marhája, mennyivel mehetett. Az utasnak azért egy fogsor biztos elkél majd. :rolleyes:  :omg:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.