HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:04

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:02

Egy ilyen furgon hasonló adottságokkal rendelkezik, mint a szgk-k.
Kivéve a hátralátást.

Bár a járdaszélre tolatást Trabant-kipufogók is ismerik.

Szgk-n azért nem kötelező az indoklás szerint a sárfogó lap, mert a karosszéria megfogja a felverődő vizet.
Ez lépcsőshátúra, kombira igaz is.
De egy Punto, vagy Yaris, és egyéb magasseggű autó az tud büntetni már 50km/h-nál is, úgy, hogy az ablaktörlő lapát a leggyorsabb üzemmódban kell, hogy dolgozzon.

:)

Hunyászkodás on, de ebből nem vágodtok ki könnyebben:

Idézet

kormányberendezés, gumiabroncsok, fékberendezés

:cool:

#722 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:06

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:02

Az elsőkhöz nem kell visszafordulni, állok annyira közel a falhoz, hogy tudom ellenőrizni. Közel van. :)

Gumiabroncs a legelső, természetesen azért nem nagyítóval dudort keresve nézem végig, de azt jó megnézni, hogy nem lapos-e pl. a jobbelső. Jártam úgy amig nem szemrevételeztem, hogy balra hátra kitolattam, garázsajtó be, indul, aztán két utcával később már volt annyira fura az autó lejtése/reakciói, hogy megálltam...
Fékberendezés 2mp kb, felpumpálom indulás előtt, amig a rádiót beállítom aznapi hangulatomnak megfelelő hangerőre.

;)  Ez így kialakult, anno én is hüleségnek gondoltam

:think:

Én se b***tatni akarlak ...    :respect2:   

Szerkesztette: mefi 2005. 05. 20. 21:07 -kor

#723 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:08

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:06

Én se b***tatni akarlak ...    :respect2:

Pedig a kormányról nem is írtam. :Đ  ;)

#724 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:11

Amúgy, csak ötlet. Ugyebár már alsó kategórliánál is sipító hang figyelmeztet az égvehagyott fényszórókra. Miért nem lehet ezt fordítva is alkalmazni? Dettó féklámpa. Nem ég, sívító hang, minden fékezéskor...

Számtalanszor látok hasztalan indexelve haladó autót, akiknek vezetői elfelejtették alaphelyzetbe raki az indexkart, de ugyanúgy lesz**ják, amikor nem normál, hanem 2x gyorsan villog a visszajelző ...

Báh ... :omg:      :respect:   

#725 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:11

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:08

Pedig a kormányról nem is írtam. :Đ     ;)

:smoker:

:reszeg:

Szerkesztette: mefi 2005. 05. 20. 21:12 -kor

#726 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:15

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:04

:)

Hunyászkodás on, de ebből nem vágodtok ki könnyebben:

Minálunk 3-4 ember viszi a kocsit.
Mivel jórészt a kisfiamat viszem, nálam evidens, hogy az elindulás első 10-20 métere a kormányra, és a fékre kiterjedő vizsgálatot jelent.
Beszállás előtt muszájból is körbe kell járni az autót (bal elsőn nyitok, jobb hátsón be a gyermek), ezért a kerekek szemrevételezése automatikusan megtörténik.
Egy Y-fordulót hibás kormányberendezéssel elég nehéz megtenni.

#727 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:21

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:11

Amúgy, csak ötlet. Ugyebár már alsó kategórliánál is sipító hang figyelmeztet az égvehagyott fényszórókra. Miért nem lehet ezt fordítva is alkalmazni? Dettó féklámpa. Nem ég, sívító hang, minden fékezéskor...

Számtalanszor látok hasztalan indexelve haladó autót, akiknek vezetői elfelejtették alaphelyzetbe raki az indexkart, de ugyanúgy lesz**ják, amikor nem normál, hanem 2x gyorsan villog a visszajelző ...

Báh ... :omg:      :respect:

:reszeg:

Egyetértek. :)  Sokszor, majdnem minden nap látok olyan -hadd fogalmazzak így- gépjárművet, aminek a hátsó fényberendezései részben vagy egészben nem működnek. Iszonyat veszélyes. :(

#728 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:23

Mert drága.
Gyakorlatilag több olyan áramkört kell építeni, amelyik figyeli az adott körökön meglévő fogyasztást, így feltételezi, hogy az égő rendben van.
A helyzetjelzők oldalanként vannak biztosítékozva, a fényszórók önállóan, a féklámpák általában egy biztiről mennek.
Ezt gyártáskor behuzalozni nem nagy ügy, de az ellenőrző fed.comp. külön huzalozást igényel.
A fed.comp. elsődlegesen fogyasztási egyensúlyt vizsgál, ez a helyzetjelzőknél, és a féklámpáknál megoldható, mivel páros világítótest.

#729 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:28

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:15

Minálunk 3-4 ember viszi a kocsit.
Mivel jórészt a kisfiamat viszem, nálam evidens, hogy az elindulás első 10-20 métere a kormányra, és a fékre kiterjedő vizsgálatot jelent.
Beszállás előtt muszájból is körbe kell járni az autót (bal elsőn nyitok, jobb hátsón be a gyermek), ezért a kerekek szemrevételezése automatikusan megtörténik.
Egy Y-fordulót hibás kormányberendezéssel elég nehéz megtenni.

:respect:

Muszá (j) (ly) vitába szállnom veled.

Az, aki 10m megtétele után megmondja, hogy szar a kormánymű, le a kalappal előtte.

KOMOLYAN.

Ettől függetlenül TE körbejárod az autót és eldöntöd, hogy a kormánymű fasza, indulás, pláne gyerekkel. Remélem, bekötöd, gyerekülésben.

Jah, Y forduló <> hibás kormánymű.

#730 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:33

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:23

Mert drága.
Gyakorlatilag több olyan áramkört kell építeni, amelyik figyeli az adott körökön meglévő fogyasztást, így feltételezi, hogy az égő rendben van.
A helyzetjelzők oldalanként vannak biztosítékozva, a fényszórók önállóan, a féklámpák általában egy biztiről mennek.
Ezt gyártáskor behuzalozni nem nagy ügy, de az ellenőrző fed.comp. külön huzalozást igényel.
A fed.comp. elsődlegesen fogyasztási egyensúlyt vizsgál, ez a helyzetjelzőknél, és a féklámpáknál megoldható, mivel páros világítótest.

2 milla alatt manapság nincs ÚJ autó. Miért drága? Figyelmetlenség, nemtörődömség. Az utolsó mondatot mire is érted?

Idézet

Egyetértünk? :think:  :respect:

#731 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:41

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:28

Muszá (j) (ly) vitába szállnom veled.

Az, aki 10m megtétele után megmondja, hogy szar a kormánymű, le a kalappal előtte.

KOMOLYAN.

Ettől függetlenül TE körbejárod az autót és eldöntöd, hogy a kormánymű fasza, indulás, pláne gyerekkel. Remélem, bekötöd, gyerekülésben.

Jah, Y forduló <> hibás kormánymű.

A Skoda 100-120-as használati útmutatójában még szerepelt a kormányholtjáték ellenőrzése, beállítása is.
A mai járműveknél meg sem említik, hogy 1-2 cm (normál kormánykeréken) az jó, ha nagyobb, akkor problémák adódnak.
Nagy kormányholtjátékkal, illetve kátyú, vagy járdaszegély által elállítódott kerékösszetartással nehéz az autót egyenesben tartani.

#732 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 20. 21:41

...Muszá (j) (ly) ...

Pontos 'j'. ;) :)

#733 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:47

...Az, aki 10m megtétele után megmondja, hogy szar a kormánymű, le a kalappal előtte. ...

Gyakorlat kérdése. :)  Általában nem tud az ember a kocsival tök egyenesen elindulni, ehhez kormányozni kell. Namost, ha az elinduláskor nagyobb kormánymozdulat kell, mint amit megszoktál előtte (tapasztalat), akkor ott már valami gáz van.
Pár hete voltam egy melóhelyi Suzuki Swift-tel Kaposvárra. Abban a kocsiban -ha jól emlékszem,- 138.000 km van. Eddig nem vezettem. Letételkor a menetlevélre vastagon írtam rá, hogy a kormánymű szitál. Mást is írtam rá mondjuk... persze van egy hivatásos söfőr szakképesítésem. ;)

#734 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:52

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:33

2 milla alatt manapság nincs ÚJ autó. Miért drága? Figyelmetlenség, nemtörődömség.

5-10 millió alatt nincs JÓ autó.
Ha "energiatakarékos", akkor nincs benne olyan motor, aminek van elég ereje szükség esetén.
Ha olcsó, akkor hiába van benne mindenféle biztonsági eszköz, pl légzsák, ha egy kicsivel testesebb jármű képes kilapítani, vagy fának csapódva széthullik, mert műanyagból, vagy 0,5-ös lemezből van a kaszni.
Kelet-Európában a nyugati autó nem olyan, mint amit az adott gyártó ország piacára készítenek.
Jópár európai márka nálunk (is) teszteli a saját piacukra szánt modelleket, és a törések, sérülések eredményeit feldolgozva termelnek otthonra.

#735 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 21:59

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:47

Gyakorlat kérdése. :)  Általában nem tud az ember a kocsival tök egyenesen elindulni, ehhez kormányozni kell. Namost, ha az elinduláskor nagyobb kormánymozdulat kell, mint amit megszoktál előtte (tapasztalat), akkor ott már valami gáz van.
Pár hete voltam egy melóhelyi Suzuki Swift-tel Kaposvárra. Abban a kocsiban -ha jól emlékszem,- 138.000 km van. Eddig nem vezettem. Letételkor a menetlevélre vastagon írtam rá, hogy a kormánymű szitál. Mást is írtam rá mondjuk... persze van egy hivatásos söfőr szakképesítésem. ;)

Nálunk csak a páromnak van hivatásosa.
A múltkor apámék autóját kellett vezetnem, szóltam, hogy meg kéne nézetni a kerékösszetartást, mert "sétál" a kocsi az úton.
Csak 5-6 km-t mentem a kisvárosban, míg ők 250-et tesznek bele hetenként, de nem tűnt fel nekik.
A javítás után érdekes módon élvezet volt vezetni a kocsit.

#736 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:16

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:59

Nálunk csak a páromnak van hivatásosa.
A múltkor apámék autóját kellett vezetnem, szóltam, hogy meg kéne nézetni a kerékösszetartást, mert "sétál" a kocsi az úton.
Csak 5-6 km-t mentem a kisvárosban, míg ők 250-et tesznek bele hetenként, de nem tűnt fel nekik.
A javítás után érdekes módon élvezet volt vezetni a kocsit.

Mondom...

izé, írom:

Idézet

Az, aki 10m megtétele után megmondja, hogy szar a kormánymű, le a kalappal előtte

Szerkesztette: mefi 2005. 05. 20. 22:18 -kor

#737 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:18

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:41

Pontos 'j'. ;) :)

Most muszá (j) (Ly)   

:confused:

:D

#738 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:23

Csak 5-6 KM-t mentem <> 10 m

igen, ezt még muszá ( j) volt beírnom...      :think:      :cool:   

:offtopic:

Sokan útáálják és muszájból múszálynák írják a muszájt, pedig ha nem muszálynák írnák a múszájt, akor az uú-ba kötnénk bele... szélmamomharc de hát ha muszáj ...    :)

Szerkesztette: mefi 2005. 05. 20. 22:28 -kor

#739 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:35

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 23:16

Mondom...

izé, írom:

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 23:18

Most muszá (j) (Ly)   

:smoker:  :think:  :confused:  :D

Kötöszköcc.  ;)
Aki autózik, és nem akar tömeggyilkolászni, az vegye észre azt, hogy egy autó nem olyan, mint amilyennek ismeri.

Persze amikor heten ülnek az árokbaborult Ladában, akkor a műszaki állapot kérdése valószínúleg évekre visszamenőleg lényegtelen.

Én speciel szeretek élni.

#740 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:58

Idézet

Kötöszköcc.  ;)

Muszáj    :)

Idézet

egy autó nem olyan, mint amilyennek ismeri.

Nem kéne akkor vezetni ...:)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.