HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 06. 23:14

Az ilyenekre nem lehet felkészülni, van 1-2 dolog, amire igen, de ez már igazán túlzás. A következő az lesz, hogy ne álljunk meg a piros lámpánál, mert hátha a mögöttünk levő át akar menni a piroson.

Kereszteződésekben nagyon sokszor nem merek keresztül menni. Persze a mögöttem levő antiszociálisok ilyenkor anyáznak rendesen, nade ha a keresztúton éppen egy antiszociális jön 120-al? Az alatt az 1 mp alatt amíg elnézek az egyik irányba nem tudom felmérni, hogy 50-el vagy 100-al jön, így mindig a legrosszabbra számítok. Aztán én is jobban anyázom, ha kiderül, hogy 30-al tötymörög és 3x átértem volna előtte. Viszont ebből legalább nem lehet baj.

#262 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 23:47

valoban elegge erdekes az itthoni vezeteskultura.. hal' istennek az emberek tulnyomo resze meg mindig "papucs", betartja a szabalyokat es probal kulturaltan viselkedni az utakon..

22 eves vagyok, de gyerekkorom ota szembol kapom az izgalmakat ilyen szempontbol.. apam gyakorlatilag egy utcai rally versenyzo, ami azt jelenti, hogy minden szempontbol a maximumra fejlesztette a vezetesi tudasat, es eszement dolgokat csinal. anyam szinten eleg agressziv, munkajabol kifolyolag van, h napi 400km-t vezet le. ehhez kepest meg soha (_soha_!) nem lattam egyikuket sem nem-lelassitani, amikor fouton faluba ernek.. az elozoleg elozott kocsik, meg ugy mennek el mellettunk, mintha szembol jottek volna. gyakran megkerdezem pl anyamat, h ilyenkor nekunk miert is kell 60-al menni? a valasz pedig az, hogy parazik, hogy valami nyugdijas/gyerek kiugrik a kocsi ele. vegulis jogos. itt a bizonyitek, hogy az idegbeteg allatok is kepesek betartani azokat a szabalyokat, amiket tenyleg az emberek biztonsaganak erdekeben hoztak..

amikor az idegbeteg allatokrol beszelek persze az apamra gondolok :cool:.. most egy eves az ignise, de a fekeket mar cserelni kellett ;). de ami elotte volt, az volt az igazi. egy elso generacios magyar swift sedan.. kb azt kell elkepzelni, hogy a kocsi recsegett-ropogott, a nyari gumik tukorsimak voltak (termeszetesen a teli latyakban); es igy jatszott meg olyan manovereket, hogy a hajam az egnek allt.. Pl aki kobanyan lakik, es budan dolgozik (vagy forditva) tudhatja, hogy az ulloi utrol a korutra fordulva (a feluljaro alatt) csak ugy lehet elerni a kovetkezo lampanal a zoldet (es a zoldhullamot a lagymanyosi hidig), hogyha padlogazzal, fekcsikorgatva kilő. namost apam kobanyan lakott, es budan dolgozott, minden reggel gyakorolhatta a technikat.. sajna egyszer-ketszer nekemis volt szerencsem melletteulni, hat eskuszom halalfelelmem volt. a szo szoros ertelmeben tukorsima nyari gumi a teli latyakban, es 90fokos padlogazos kanyar. eszement.

azt mar meg sem emlitem, hogy az uccso evben 4szer kellett cserelni a fekeket, a gyari "szellozo rendszer" par ev alatt darabokra razodott, es ahanyszor kiszalltam a kocsibol olyan buz aradt a gumikbol, hogy ihaj..

es ezek meg a hetkoznapi nyugis pillanatai... neha elofordul, hogy valaki eleg csunyan felb*ssza az agyat, ilyenkor spielberg kategorias leszamolas kovetkezik. leggyakrabban centire ramegy az aldozatra hatulrol vagy oldalrol, esetleg racsavarja a kormanyt, h patkazzon a masik. tovabba kedvence meg a pirosba lassitani az illetot, de ugy, hogy o azert meg aterjen rajta. ezek utan altalaban morcos arccal padlogazzal kanyarog tovabb a kocsik kozott.. mindez persze az autopalyan az igazi. ott tok atlagosan vezet, ahogy kell, only belso sav (kiveve szokoevenkent, amikor jon egy balna 230al), fix 180. na de ha kijon valami paraszt.. gondolom mindenkinek feltunt, hogy az ertelmes ember kepes a visszapillanto tukorbe nezni (mint pl apam, hiaba vezet ugy mint egy halhatatlan felisten, amint jon vmi hatulrol mar kint is van a kulsoben). nemugy a parasztok, akik csak ugy a hecc kedveert kivagodnak a belso savba (satufek), es 110el elozik a 105el halado kamiont. az esetek 90 szazalekaban persze vagy mobil van a paraszt fejen, vagy szendvics a kezeben, de lattam mar ribit is, aki koromfestes kozben (!!!) vagodott ki a belso savba.. na 'szal az ilyenekre a leghasznosabb racsavarni a kormanyt agresszivan, hogy kiessen a kezukbol a telo/szendo/koromlakk.. ezert pl nem vagyok kepes elitelni apamat, mondjuk ha ezt varosban csinalja akkor mar behuzom a nyakamat..

100 szonak is egy a vege, lehet, hogy ugy vezet, mint egy uccso elvetemult taplo, de azt nem szabad elfelejteni, hogy 11+1 ev suzuki utan 1db balesetje tortent, amikor a piroslampaban belecsusztak hatulrol egy grand cherokeeval. nem, nem utott el senkit. nem torte ossze senki kocsijat, a sajatjat sem. szerintem ha valaki ilyen pofatlanul jol vezet, mar megtehet egy-ket dolgot, a kerdes csupan az, hogy miet hiszi magarol azt minden juppi, hogy pofatlanul jol vezet..?
what the fuck is WTF?

#263 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 07:13

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 0:47

szerintem ha valaki ilyen pofatlanul jol vezet, mar megtehet egy-ket dolgot, a kerdes csupan az, hogy miet hiszi magarol azt minden juppi, hogy pofatlanul jol vezet..?

Szerintem meg nem.

Padkára kényszerít autókat, csak mert rossz kedve van? Nem érdekel, hogy kicsodád, de gratulálok neki...

#264 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 08:08

Csak hogy egy kicsit a gyorshajítók lelkébe gázoljak: most jövet Nagykőrösről Kecskemétre a 11 kilométeres országúti szakasz kb. 2. kilométerénél megelőzött egy jól bepakolt, tetőcsomagtartós Passat kombi. Aztán Kecskeméten kénytelen volt egy többsávos út egysávossá szűkülésénél mögém besorolni. Pedig nemigen gyorshajtottam (najó, 60-as táblánál 65-tel mentem országúton...).

Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy hiába nyomja, mint süket a csengőt, ha nincs szerencséje/ritmusérzéke, sütheti a soksok pacit.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 05. 07. 08:08 -kor

#265 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 08:26

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 14:19

...A gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van.
Ha repül, ha hason csúszik, ha kézenállva megy jobbról balra, vagy balról jobbra, akkor is. ...

:nevet2:  :nevet:  Bocs, de ez nagyon tetszett! :up:  :)

#266 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 08:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 8:13

Szerintem meg nem.

Padkára kényszerít autókat, csak mert rossz kedve van? Nem érdekel, hogy kicsodád, de gratulálok neki...

Felesleges....a közlekedésben is van evolúció, hullik a férgese rendesen, látszólag ártatlan áldozatok meg mindenhol vannak, illetve meg kell hoznunk őket.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#267 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 08:49

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 0:47

Apám vezet

Mégis csak van létjogosultsága az orvosi alkalmasság időszakos vizsgálata mellett a PÁV-nak.

#268 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 08:53

Szerintem meg nem.

Nem tudtad? :D

A SUZUKIS egy külön állatfaj!!!! from Index. :nevet:

---
Coke: é.apádat még nem kapta el rendőr? :D

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 07. 08:55 -kor

#269 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 09:04

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 9:33

Felesleges....a közlekedésben is van evolúció, hullik a férgese rendesen,

A közlekedési evolúciódban a férgese életben maradt pedig azt hitte, tud vezetni, de fizikát neki sem vett senki.

Ez olyan út, ahol valóban lehet ésszel "rallyzni", de 120 fölött nem veszed be a bukkanós kanyart, mert az autó repül.

KépKép

Idézet

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat személygépkocsija áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy másik autóval. A tűzoltók a vétlet autó vezetőjét kiszabadították a roncsok közül, mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahol életét vesztette. A kocsiben egy kisgyermek súlyosan sérült. A titkosszolgálat két munkatársa is megsérült.

A vétlen viszont meghalt.

Idézet

látszólag ártatlan áldozatok meg mindenhol vannak, illetve meg kell hoznunk őket.

Ő nem akart áldozatot hozni egy ilyen hülyegyerek miatt.
Én sem szeretnék.
Te mikor akarsz áldozattá válni? Szerintem soha.

#270 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 11:52

Szerintem meg nem.

olvasni? nem azert padkazza le a kocsikat, mert rossz kedve van, hanem mert mondjuk teszemazt kivagodnak ele index nelkul, piros lampaban savot valtanak, majd lefullad a kocsijuk, a zebran allnak meg, majd a dudalasra elkezdenek mutogatni, de foleg emberkednek, es nem tartjak be a kovetesi tavolsagot.. hidd el lattam mar egy-savos uton 15percet menni kamion mogott, viszont zarovonalon atmenni meg soha.
what the fuck is WTF?

#271 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 11:54

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 10:04

A közlekedési evolúciódban a férgese életben maradt pedig azt hitte, tud vezetni, de fizikát neki sem vett senki.

Ez olyan út, ahol valóban lehet ésszel "rallyzni", de 120 fölött nem veszed be a bukkanós kanyart, mert az autó repül.

KépKép

A vétlen viszont meghalt.

Ő nem akart áldozatot hozni egy ilyen hülyegyerek miatt.
Én sem szeretnék.
Te mikor akarsz áldozattá válni? Szerintem soha.

Ha nem szednéd ízekre legközelebb, és nem forgatnád el egyesével, hanem egyben tekintenél rá, megköszönném.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#272 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 11:56

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 9:53

hat ja, a suzukis topicbol sok f*szt lehet elorantani ;) abban az arkategoriaban tokeletesen kijon az az elso kocsis juppi szeria, akiktol lehet felni  :cool:

Idézet

Coke: é.apádat még nem kapta el rendőr? :D

öö, nem emlekszem.. most par honapja villantottak ra egyet, de meg nem jott semmi asszem. regebbrol semmi nem jut eszembe, azt hiszem nem volt semmi.
what the fuck is WTF?

#273 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:07

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 23:47

a nyari gumik tukorsimak voltak (termeszetesen a teli latyakban)

Bocsáss meg érte, de nem tudom tisztelni az apádat.
Az apád nemes egyszerűséggel egy idióta felelőtlen barom, egyszer, amikor majd rámhúzza a kormányt, nagyon szívesen lepattintanám az árokba, de csak azért nem tenném meg mégsem, mert el kell tartsa a kisfiát, hiszen arra még megvan az a kis esély, hogy a fiacskája nem lesz ugyanolyan baromarcú ökör, mint ő.

Tisztelettel,

Neduddgi

#274 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:11

Idézet: Targa - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 13:07

Bocsáss meg érte, de nem tudom tisztelni az apádat.
Az apád nemes egyszerűséggel egy idióta felelőtlen barom, egyszer, amikor majd rámhúzza a kormányt, nagyon szívesen lepattintanám az árokba, de csak azért nem tenném meg mégsem, mert el kell tartsa a kisfiát, hiszen arra még megvan az a kis esély, hogy a fiacskája nem lesz ugyanolyan baromarcú ökör, mint ő.

Tisztelettel,

Neduddgi

szia,

termeszetesen megbocsajtok, hiszen mindenkinek joga van velemenyt formazni, meg ha teved is. en megis tisztelem ot, ha kicsit belegondolnal nem azt kene tisztelni, aki szabalyosan vezet, hanem azt, aki nem csinal karambolt/serulest/satobbi.

egyebkent irtam, h 22 vagyok, szerined o tart el?  :cool:
what the fuck is WTF?

#275 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:17

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 12:11

szia,

termeszetesen megbocsajtok, hiszen mindenkinek joga van velemenyt formazni, meg ha teved is. en megis tisztelem ot, ha kicsit belegondolnal nem azt kene tisztelni, aki szabalyosan vezet, hanem azt, aki nem csinal karambolt/serulest/satobbi.

egyebkent irtam, h 22 vagyok, szerined o tart el?  :cool:

Őszinte legyek? Szerintem igen.

Az öregednek biztosan vannak egyéb értékei, amikért talán még tisztelni is tudnám, de ahogy vezet a leírásod alapján, az minősíthetetlen bunkó bugris emberről alkot képet.

A szabályosan vezet nem csak azt jelenti, sőt, messze nem azt jelenti, hogy nem csinál balesetet, és szelektálgat a szabályok között, hogy mit van kedve betartani, és mit nem.

Tudod, az ilyesmi fel tud háborítani, hogy ráhúzza a kormányt. Veszélyeztet.

Épp az ilyen barom állatok ellen vettem 2,5 tonnás autót, aminek kazánlemezből van az eleje. Jöhet mind, utcaszélességben, legfeljebb lepattan, és nem öli meg a családomat.
Egyszer, csak egyetlen egyszer próbálja meg rámhúzni az öreged az autót, ha mellettem ül a partnerem, vagy az anyám, vagy az öregem. De akkor is lehet próbálkozni, ha egyedül ülök a kocsiban.
Komolyan várom az alkalmat, legalább az autó (az öregedé) javításának ideig nem randalírozik az utakon.

#276 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:23

Idézet: Targa - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 13:17

Az öregednek biztosan vannak egyéb értékei, amikért talán még tisztelni is tudnám, de ahogy vezet a leírásod alapján, az minősíthetetlen bunkó bugris emberről alkot képet.

A szabályosan vezet nem csak azt jelenti, sőt, messze nem azt jelenti, hogy nem csinál balesetet, és szelektálgat a szabályok között, hogy mit van kedve betartani, és mit nem.

Tudod, az ilyesmi fel tud háborítani, hogy ráhúzza a kormányt. Veszélyeztet.

Épp az ilyen barom állatok ellen vettem 2,5 tonnás autót, aminek kazánlemezből van az eleje. Jöhet mind, utcaszélességben, legfeljebb lepattan, és nem öli meg a családomat.
Egyszer, csak egyetlen egyszer próbálja meg rámhúzni az öreged az autót, ha mellettem ül a partnerem, vagy az anyám, vagy az öregem. De akkor is lehet próbálkozni, ha egyedül ülök a kocsiban.
Komolyan várom az alkalmat, legalább az autó (az öregedé) javításának ideig nem randalírozik az utakon.

te most fenyegetsz?  :think:

ha igen:
szerintem ez a duma ide nagyon nem kell. konnyen lehet, h mire probalod csavargatni a kormanyt, mar be van durrantva az ablakod, es a vegen te vegzed az arokban (felteve ha enis a kocsiban vagyok)... aztan arra ebredsz, hogy a sajat kocsid parkol az alsotesteden, annak orulnel? arrol nem is beszelve, hogy ez alapjan ugyanolyan fasz vagy, mint az apam  :cool:

ha nem:
kicsit bontsuk szet az embereket, akik vezetnek itthon..

a.) letette a jogsit, de nem hepciaskodik, korrekt vezeto, betartja a szabalyokat, TUD vezetni
b.) letette a jogsit, de segghulye, nem tud vezetni
c.) _nagyon_ tud vezetni

szerinted melyik okozza a legtobb balesetet? szntem b, a, c a sorrend. te hova sorolod magad?
what the fuck is WTF?

#277 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:25

Idézet: Targa - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 13:17

Én se értek egyet Coke felmenőjének (a LEÍRTAK alapján) autós viselkedésével az utakon.
De azért a személyeskedést lehetőleg kerüljük. Most hogy leírtam: mindkét oldalról!

----
Egészen addig amíg nem veszek egy T72-es tankot a ruszkiktól :D

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 07. 12:26 -kor

#278 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:29

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 13:25

Én se értek egyet Coke felmenőjének (a LEÍRTAK alapján) autós viselkedésével az utakon.
De azért a személyeskedést lehetőleg kerüljük. Most hogy leírtam: mindkét oldalról!

----
Egészen addig amíg nem veszek egy T72-es tankot a ruszkiktól :D

na azzal lecsavarod a 2.5 tonnat, de valszeg nem gyorsul a legjobban  :D
what the fuck is WTF?

#279 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:30

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 12:23

te most fenyegetsz?  :think:

ha igen:
szerintem ez a duma ide nagyon nem kell. konnyen lehet, h mire probalod csavargatni a kormanyt, mar be van durrantva az ablakod, es a vegen te vegzed az arokban (felteve ha enis a kocsiban vagyok)... aztan arra ebredsz, hogy a sajat kocsid parkol az alsotesteden, annak orulnel? arrol nem is beszelve, hogy ez alapjan ugyanolyan fasz vagy, mint az apam  :cool:

ha nem:
kicsit bontsuk szet az embereket, akik vezetnek itthon..

a.) letette a jogsit, de nem hepciaskodik, korrekt vezeto, betartja a szabalyokat, TUD vezetni
b.) letette a jogsit, de segghulye, nem tud vezetni
c.) _nagyon_ tud vezetni

szerinted melyik okozza a legtobb balesetet? szntem b, a, c a sorrend. te hova sorolod magad?

Dehogy fenyegetek. Nem én írok ilyesmiket, hogy rádhúzom a kormányt. Az apád csinál ilyesmiket.
Én csak szépen közlekedek a sávomban, aztán az ilyenek meg lepattannak a kicsikéről. A fizika már csak ilyen.

Tudod, ezerszer kulturáltabban vezetek, mint az apád, erre mérget vehetsz. Nem veszélyeztetek senkit sem közvetetten (nyárigumi télen), sem közvetlenül, és nem élem ki a szexuális frusztrációmat az utakon.

A szétbontásod kicsit szubjektív, hibás, hiányos.
- Tud vezetni, és azt kulturáltan is teszi
- Tud vezetni, de egy utolsó büdös paraszt
- Nem tud vezetni (ennél az esetnél tökmindegy, hogy hülye, vagy normális).

Lehet olyan is, hogy nagyon tud vezetni, de azt úgy hivják, hogy Collin Mc Rae, meg úgy, hogy Sumacher.
Apád ezek közül egyik sem. (megsúgom, ő a második kategóriámba passzol, és rosszabb, mint a harmadik).

#280 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:32

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 13:29

na azzal lecsavarod a 2.5 tonnat, de valszeg nem gyorsul a legjobban  :D

Nem-e?

Egy tank 80-ig megy mint az atom :)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +