HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 18:38

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 19:20

Apám most mondta, hogy tegnap M7-esen egy fekete CDTI Corsa egész jól tolta, 150-el folyamatosan haladva szépen eltűnt előle. Gondolom nem az 1.3-as volt :)

Miért lenne ez meglepő? A 60 lovas Clióval folyamatos 160-at lehet menni, nehogymá' ne tudja ezt egy korszerű, erősebb dízel egy hasonló méretű kasztniban :)

#1022 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 20:30

Apám most mondta, hogy tegnap M7-esen egy fekete CDTI Corsa egész jól tolta, 150-el folyamatosan haladva szépen eltűnt előle. Gondolom nem az 1.3-as volt :)
----

Más, technikai jellegű kérdés: ugye szerintetek is a generátor-vízpumpa ékszíjat feszegessem -cseréljem ki az Unon, mert alapjáraton világít, illetve be-be villan a "nincs töltés" visszajelző piros lámpa? Gázadásra nem világít, alapjáraton megint. Ékszíjcsúszást nem hallok és nem is igazán látok szabad szemmel, de 12. éve van  meg, és soha nem cseréltem/tünk rajta ékszíjat (még az is lehet hogy gyári olasz, hát igen a tartósság :D ) . Annyira feszesnek se, de túl lazának se tűnik.

Mindenesetre vettem egy QH bordás ékszíjat elég potom pénzért, BÁRDIék szerint elvileg rá való, holnap kicserélem. Remélhetőleg ez a gond, és nem más (pl. fesz.szab.).

Azt nezd meg, hogy alapjarton nem-e vibral pl a tompitott fenyszoro fenyereje.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#1023 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 20:30

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:20

Nézd, neten olvastam olyan oldalt, láttam a képeket, hogy egy MV6-os Omega motort turbósítva tettek be egy Corsaba, cirka 300paci, egy 800kg-os kocsiban. Hogy aztan ilyenkor a delikvens mennyire vicces, azaz felteszi-e a kocsi seggére az 1.7D feliratot, az más kérdés. :)

Uno: en felcsapnám a motorhaztetőt, digit multimat ráakasztanám az akkura, és adnám a gázt kézzel, szépen tudod lesni a feszejt.
Egy ékszíj csere nem pénz, mindenféleképp érdemes megpróbálni.
Generátor megint csak hibátlan, ha nincs hangja, azt mindenképp hallanád. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1024 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 23:48

Idézet

Miért lenne ez meglepő? A 60 lovas Clióval folyamatos 160-at lehet menni, nehogymá' ne tudja ezt egy korszerű, erősebb dízel egy hasonló méretű kasztniban

Azért a 60 lovas Cliónak az már élethalál harc lehetett. :D

Kory... én is rámérnék DMM-el.
Alapjárat nem alacsony?

Akksid fesze jó? Lehet esik a feszeje... és mivel ez a kocsikban a feszültség szűrése.. csökkent fesz mellett produkálhat ilyet a gépsárkány.

Ékszíj csere sosem árt... :)
De mondjuk azt látni lehet azért.. szóval, ha valahol kikezdődött (szép szó) vagy betöredezett, akkor csere mindenképpen. Feszességét amúgy is látni, talán spanolni is könnyen lehet.

Talán nem elektronikus gond. Akkor nem töltene eleget. Idővel leesne az aksifeszed. Bár kombinált hibaként ez is előfordulhat.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#1025 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 06:22

----

Más, technikai jellegű kérdés: ugye szerintetek is a generátor-vízpumpa ékszíjat feszegessem -cseréljem ki az Unon, mert alapjáraton világít, illetve be-be villan a "nincs töltés" visszajelző piros lámpa? Gázadásra nem világít, alapjáraton megint. Ékszíjcsúszást nem hallok és nem is igazán látok szabad szemmel, de 12. éve van  meg, és soha nem cseréltem/tünk rajta ékszíjat (még az is lehet hogy gyári olasz, hát igen a tartósság :D ) . Annyira feszesnek se, de túl lazának se tűnik.

Mindenesetre vettem egy QH bordás ékszíjat elég potom pénzért, BÁRDIék szerint elvileg rá való, holnap kicserélem. Remélhetőleg ez a gond, és nem más (pl. fesz.szab.).

Generátorban elfogytak a szénkefék.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1026 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 07:08

Kösz az ötleteket mindenkinek.

hobizoli: de vibrál (amennyire napközben lehet látni).

leslie és GI: motorháztető felcsapás már megvolt :) , multiméterem nincs, csak új ékszíjam :)

Remélhetőleg nem szénkefe lesz a generátorban.

Megnéztem tüzetesebben a szíjat, mégiscsak laza lesz, alapjárat normális. Ha kis gázt adok láthatóan jobban megfeszül, majd mikor hirtelen leesik a fordulat alapjáratra, hatalmasat berezonál, és szerintem olyankor meg is csúszik, aztán már azért "pulzál" a töltés, a felülete is feketés égett-szerű.

Ha ilyenkor ráadok valami fogyasztót (pl. lámpát), akkor a generátornak nagyobb ellenállása lesz, és ilyenkor kicsit jobban megfeszül a szíj, s akkor nem is világít a töltés lámpa...

Ma munka után csere, aztán meglátjuk, csak egyedül nem tudtam nekiállni tegnap este.

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 01. 07:10 -kor

#1027 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 08:22

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 8:08

Kösz az ötleteket mindenkinek.

hobizoli: de vibrál (amennyire napközben lehet látni).

leslie és GI: motorháztető felcsapás már megvolt :) , multiméterem nincs, csak új ékszíjam :)

Remélhetőleg nem szénkefe lesz a generátorban.

Megnéztem tüzetesebben a szíjat, mégiscsak laza lesz, alapjárat normális. Ha kis gázt adok láthatóan jobban megfeszül, majd mikor hirtelen leesik a fordulat alapjáratra, hatalmasat berezonál, és szerintem olyankor meg is csúszik, aztán már azért "pulzál" a töltés, a felülete is feketés égett-szerű.

Ha ilyenkor ráadok valami fogyasztót (pl. lámpát), akkor a generátornak nagyobb ellenállása lesz, és ilyenkor kicsit jobban megfeszül a szíj, s akkor nem is világít a töltés lámpa...

Ma munka után csere, aztán meglátjuk, csak egyedül nem tudtam nekiállni tegnap este.

Hat ha vibral, akkor SZVSZ a fesz. szabalyzo gameover, de azert a szenkefe buli sem kizart

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#1028 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 08:24

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 9:22

Hat ha vibral, akkor SZVSZ a fesz. szabalyzo gameover, de azert a szenkefe buli sem kizart

Hát akkor annál jobb...  :( Meglátom, a vak is azt mondta.

#1029 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 12:08

Idézet: keton - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:59

Ennek az oka szerintem a 4 sebességes automatában keresendő, aminek minden valószínűség szerint jóóó hosszú egyes és kettes fokozata van. Egyébként ezek az autók egészen másképpen gyorsulnak (érzésre!), mint egy alsó-közepes autó. Az ilyen nagy batárokban észre sem veszed a gyorsulást, csak azt, hogy valami tol a derekadnál. De nincs semmi hűűűdemegyamegagigaverda érzés. Csak megy.

Én ezt értem, de egy csúcsmodelltől a 9 másodperces százas sprint semmilyen körülmény mellett nem adhat dicsekvésre okot, sőt.

#1030 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 12:51

Passat TDi Highline @ totalcar: http://totalcar.hu/t...ek/passat20pdtd

Érdemes elolvasni. Szóról szóra benne van minden, mi miatt nekem nem tetszett az előző Passat, és az is, amiért az újat - bár ezt még nem próbáltam - valamivel többre tartom. Szóval továbbra is tartom: nem rossz a Passat, de messze nem a csúcs a kategóriáján belül. Az ára viszont nem is olyan vészes.

SZERK:

Kéne    356
Nem kéne   411

No comment.

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 01. 13:03 -kor

#1031 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 12:53

Idézet: keton - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:59

Ennek az oka szerintem a 4 sebességes automatában keresendő, aminek minden valószínűség szerint jóóó hosszú egyes és kettes fokozata van. Egyébként ezek az autók egészen másképpen gyorsulnak (érzésre!), mint egy alsó-közepes autó. Az ilyen nagy batárokban észre sem veszed a gyorsulást, csak azt, hogy valami tol a derekadnál. De nincs semmi hűűűdemegyamegagigaverda érzés. Csak megy.

:up:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1032 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 13:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 13:51

Passat TDi Highline @ totalcar: http://totalcar.hu/t...ek/passat20pdtd

Érdemes elolvasni. Szóról szóra benne van minden, mi miatt nekem nem tetszett az előző Passat, és az is, amiért az újat - bár ezt még nem próbáltam - valamivel többre tartom. Szóval továbbra is tartom: nem rossz a Passat, de messze nem a csúcs a kategóriáján belül. Az ára viszont nem is olyan vészes.
SZERK:
Kéne    356
Nem kéne   411

No comment.

Azt hiszem ezt említettem már én is régebben:

"Az indító kulcs valóban egyedi, viszont az gagyi megoldás, hogy nyomva kell tartani az indítózás alat, nem elég csak rábökni. "

Vicces az indítás...

És ez is hülyeség a kulcssal kapcsolatban: (és a motorral kapcsolatban is :)

"Kettesben, sőt egyesben is hajlamos alapjárat közelében hihetetlen csattogások közepette lefulladni, amikor már csak a jó szerencsében bízhatunk, hogy senki sem jön belénk sehonnan, amíg ki-, majd visszaakasztjuk a kulcsként szolgáló krómozott téglatestet"

"Életem egyetlen kocsija, amiben már mozgó autóval, kettesben fulladtam le. Páratlan. És ilyenkor nem lehet simán újraindítani, mert a puccos kulcsbenyomós elektronikus indítás nem olyan, itt előbb pedálokat kell nyomni, kulcsot ki-be, mifene."

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 01. 14:03 -kor

#1033 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:49

Kép
Kép
Kép
Kép
képre kattintva vannak nagyobb képek...

én mentem főúton egyenesen.
jobboldali alsóbbrendű utcából akart valaki kikanyarodni balra (tehát át az úton keresztbe). félig kint volt, fékeztem nagyot, megálltam előtte...
mindketten álltunk, ő várta hogy én induljak, én hogy ő induljon, aztán kb egyszerre indultunk, én talán hamarabb, és pont oldalbakapott. :(
elismerte hogy ő volt a hibás, korrekt volt...

nem mehetett gyorsan, 2 métere volt gyorsítani, de ez lett.
felül középen is megrogyott picit, meg hátul a tank felett.
ezt hogy javítják? kihúzzák?
az alváz nem sérült, csak a küszöb nyomódott be hülyén.
kirobbant oldallégzsákos ülést vajon cserélik?

ami a legfontosabb:

Mondjatok szervízt, amit ajánlotok pls. valami márkaszervizt akarok, ahol fullosan megcsinálják, kárfelvételt intézik, korrektek és értenek hozzá. nem akarok mindenhova rohangálni, pénz nem érdekel, biztosító fizeti.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1034 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:54

Kár érte, mert szépen egyben volt a kocsi :(

Legalább a felni nem sérült, azt úgyse fizet asszem a biztosító, csak a gyárinak az értékét :(

Van egy korrekt ismerős, mindent intéz (és még egy kis lét is mellé, ha összejön :) )

Ha érdekel írj privit és megadom a számát.

Sztem mindent cserélnek, (fel lehet vetetni) az ülésre pedig vevő vagyok, ha nem kell leadnod :)

Szerkesztette: LML 2005. 06. 01. 15:56 -kor

100%

#1035 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:58

Nem szép... Neked semmi bajod?

Ismerőst Gyöngyösön tudok, pestit majd mondanak a többiek.

#1036 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 16:01

Idézet: LML - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 16:54

Kár érte, mert szépen egyben volt a kocsi :(

Legalább a felni nem sérült, azt úgyse fizet asszem a biztosító, csak a gyárinak az értékét :(

Van egy korrekt ismerős, mindent intéz (és még egy kis lét is mellé, ha összejön :) )

Ha érdekel írj privit és megadom a számát.

Sztem mindent cserélnek, (fel lehet vetetni) az ülésre pedig vevő vagyok, ha nem kell leadnod :)

Jah, nekem is intéett már hasonlót, bár az enyém Tk-zva lett, mert nem akartam javított kocsit, de korrektül intézett mindent.

Nagyon gyors nem lesz, mert sok a meló, de normálisan el lesz intézve.

Átküldöd neki a képeket, és el fogja mondani, hogy mit merre meddig, mennyi idő alatt, és főleg mennyiért tud csinálni.
100%

#1037 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 16:05

Csúnya rotty...  :(
Azért nem semmi, hogy ekkora távon így megtört a kocsi.
(Bár hivatalosan ő a hibás, de amúgy szerintem tipikus türelmetlenségi balaset - mindkét fél részéről...)

Remélem, azért rendbe sikerül hozni. Szép tütü.  :(
42

#1038 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 01. 16:14

:mad2:  :rolleyes:  :doom:  :omg:  :reklamacio:

hobizoli