HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:55

majd meglátom mi lesz, majd írom be ide a fejleményeket, ha lesz idő, akkor holnap legalább 1 márka szervizbe, és 1 maszekhoz elmegyek megkérdezni hogy mit mond rá...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1062 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:59

Nagyon nézd meg a készterméket!

BTW megbízható maszek jobb minőségű munkát csinál, ugyanúgy meg tudja venni nagykerben az elemeket, és szebb is a fényezés, mint a pancser márkaszervizeknél.
Csak meg kell mondani, h semmi gitt, semmi kalapálás, semmi fusi. Csere. Pont. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1063 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:59

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:55

majd meglátom mi lesz, majd írom be ide a fejleményeket, ha lesz idő, akkor holnap legalább 1 márka szervizbe, és 1 maszekhoz elmegyek megkérdezni hogy mit mond rá...

Wizzy, nagyon sajnálom az esetet... :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1064 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:36

Tax árat nem fognak mindenhol mondani, a biztosító főleg nem mondja meg ( ismerős a helyzet).

Akit írtam, azok Maseratit is javítottak már, tehát értenek hozzá. Pár olyanból is autót csináltak, miről azthittem, hogy azt inkább zúzdába kellene vinni.

Mindent intéznek (kiverik a maxot a biztosítóból), viszont gyors nem lesz, mert általában tele vannak melóval. Rágni kell a fülüket, és akkor jó melót csinálnak, ügyes lakatosok vannak ott amúgy :)

Az ülést ne felejtsd el pls, ha cserélik :) Köszi :)

Holnap délelőtt megírom privibe a számát, csak előtte felhívom majd, mert nekem 3 száma van meg, de abból csak 1 céges és nem tom melyik :)

Hívd majd fel, lebeszéled vele, hogy mit merre, aztán döntesz.
Ezt nem érdemes elsietni, mert vagy a kocsid lesz szar, vagy nem leszel a pénzednél. (sajna ez is tapasztalat).
100%

#1065 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 23:01

végülis tudok járni vele, szóval az elejét nem sietem el, ha sikerül elintéznem júni végéig az intézni való nagy részét, akkor jó, mert júliusban 3 hétre elutazok, addig nyugodtan szerelhetik :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1066 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:01

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:50

2 éve a Schillernél csinálták a kocsi elejét, már akkor láttam, hogy csálé. Most kiderült, h az első 3 elem vszinű rohad, vagy csak xarul fényezték. Ilyen 1mm-es pöttyökben jön fe la fényezés.

Akartam is egyszer régebben már kérdezni a belinkelt képekkel kapcsolatban, hogy látszik hogy elég nagy eltérés van a jobb és a bal oldal között (motorháztető, stb.)..
:(

#1067 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:09

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:03

------

Tolvaly: bahh, most jöttem fel, kicseréltük az ékszíjat, de hatalmasat szoptunk vele. Csak 1,5 centivel lehetett volna hosszabb, mindent lebontottunk már, légszűrőház, alsó takarólemezek, gázolajszűrő, generátor, és az istenért se akart felmenni az új... Mindegy végülis sikerült. Még flexxel is vágni kellett, és fúrni is, mert egy csavar beleszakadt az alsó takarólemezbe, egy meg a légszűrőbe.
Eredeti gyári ékszíj volt rajta FIAT emblémával.

Nem tudom hogy most jó lesz-e, szerintem nem :( Párszor bevillant most is alapjáraton, aztán utána dühből jól meghajtottam kb. 10 km-en (130-al végig :D), utána egyből alapjárat, most meg nem világít... Érzem, generátor lesz...

Az hát. HA szíj lenne akkor esőben már régen sírt volna. Én is ugyanígy reménykedtem amikor először elfogyott a generátorom. Másodszor, sunyi módon Linz és Salzburg közt az autópályán minden áram elfogyott, csak azt vettem észre, lassan kattog az index, meg elhallgatott a sony is...megálltam, rámértem az akksisarukra 8.5V, rohanás Salzburgig, mert 6V-nál lekapcsol az adagoló mágnesszelepe és akkor sehova.... de salzburgban kaptam újat valamivel több mint 4000ATS volt felszerelve, új ékszíj stb. Két óra alatt megcsinálták, és huss tovább :)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1068 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:13

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:09

Az hát. HA szíj lenne akkor esőben már régen sírt volna. Én is ugyanígy reménykedtem amikor először elfogyott a generátorom. Másodszor, sunyi módon Linz és Salzburg közt az autópályán minden áram elfogyott, csak azt vettem észre, lassan kattog az index, meg elhallgatott a sony is...megálltam, rámértem az akksisarukra 8.5V, rohanás Salzburgig, mert 6V-nál lekapcsol az adagoló mágnesszelepe és akkor sehova.... de salzburgban kaptam újat valamivel több mint 4000ATS volt felszerelve, új ékszíj stb. Két óra alatt megcsinálták, és huss tovább :)

Nagyszerű. :) :(

4000 Schilling? Hm, azért az nem kevés. Persze ott és akkor...

Majd ha "teljesen" megadja magát, akkor felújítás lesz, úgy néz ki.

Kösz az infókat. :respect:

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 02. 07:14 -kor

#1069 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:19

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:13

Nagyszerű. :) :(

4000 Schilling? Hm, azért az nem kevés. Persze ott és akkor...

Majd ha "teljesen" megadja magát, akkor felújítás lesz, úgy néz ki.

Kösz az infókat. :respect:

Valamivel olcsóbb itthon, tegnap megkérdeztem a sszerelőmet, ő mondta a szén+bronzkefe+esztergálás+új csapágy esetleges diódahíd javítás..15000HUF Persze ma is csak töredéke a kinti árnak.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1070 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:22

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:19

Valamivel olcsóbb itthon, tegnap megkérdeztem a sszerelőmet, ő mondta a szén+bronzkefe+esztergálás+új csapágy esetleges diódahíd javítás..15000HUF Persze ma is csak töredéke a kinti árnak.

Köszi, szerintem itt én is majd utánakérdezek, aztán majd ismét lehet leszedni az egész hóbelevancot... Alig megy hetente 50-60 km-t, úgyhogy egyelőre ráér.

Vagy odaadom az egészet GI-nek :D

#1071 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:33

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 7:01

Akartam is egyszer régebben már kérdezni a belinkelt képekkel kapcsolatban, hogy látszik hogy elég nagy eltérés van a jobb és a bal oldal között (motorháztető, stb.)..
:(

Elég hülye módon mentem bele egy nálam magasabb kocsi seggébe olyan 30 körül, csak a kocsi magasabb részei sérültek. Első müanyag lökhárító, hűtő diszléc, két oldalsó elem, motorháztető, hűtő,  2 lámpa csere volt Schillernél 480e pénz. Cégautó, cég fizette, szívem szerint már látatlanban nem oda vittem volna. A két oldalsó elemet pl sztem csak azért cserélték, h a biztosítórol nagyobb pénzt tudjanak lehúzni. A lámpáknak sem volt semmi bajuk, csak az egyik oldalinak tört el 1 rögzítő műanyag pöcke, de párban cserélték. A mociháztető gyűrődött full cserésre, a hűtő, a díszléc, és a lökhárítő műanyag.
Szerencsére az alváz egy mm-ert nem torzult, ezért is tartottam meg a verdát.
A kocsi magassága mindkét oldalt rendben van, de ferde fél centit a lökhárító, a jobb oldala lennt van 2-3mm-ert, a bal fennt ugyanennyit. Ezt a hibát úgy oldották meg, hogy a lámpák is hülyén állnak, minek hatására a hütő elötti díszléc, és a motorháztető között már jó kis különbség van. Ezt még elviselném, de a xar fényezés elég durva.
Haver karosszériás, fényező ismerőse anno nézte, azt mondta, h Ő, mint maszek, nem merne kiadni a kezéből ilyen pocsék lakatolást, fényezést, mert rögtön visszahozzák, sőt, el sem viszik.
Tudom, miért vettem át a Schillertől, de akkor még nem gondoltam, h tavaly el tudom hozni a gépet vacak 400e pénzért, az akkori piaci ár feléért. Ezen kívül abszolúte tökéletesen rendben van a verda, garázsban tartott, rendszeresen szervizelt, kímélt. Csak a futőmű, de hát ezeken az utakon azt nehéz kímélni.
Szerencsére megjött a fizu, Apech is visszafizetett, szóval 1-2 hét, és go szerelő. :) Ha a Sciller nem csinálja meg nekem a fenti hibáját, akkor megy lakatoshoz, és vele megcsináltatom rendesen az elejét, ilyeneket úgy megcsinálnak, h semmi nem látszik rajta.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1072 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:42

Apum elé vagy két éve kitolatott egy temperával pirosra fényezett Lada, benne 7 emberkével. A Ladáról lepottyant a lökhárító, kipattant az egyik fazon, visszarakta a helyére, aztán elszeleltek. Nem volt az autón rendszám, nyilván jogsi, biztosítás szintén hiányzott, sosem lettek meg.

Az Astrán lökhárító, motorháztető, hűtő, sárvédő, egy lámpa csere mindenképp volt (másra nem emlékszem). Persze mindet nem kellett volna cserélni, de a karosszériás elég jóban volt a biztosítóssal és Apummal, így mind a hárman jól jártak...

#1073 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 0:01

...mert júliusban 3 hétre elutazok, addig nyugodtan szerelhetik :)

Öreg hiba, ilyenfokú naivitás :) :(
Sajnos pont akkor, ha nem figyelsz oda rájuk, nem ugrálsz a nyakukba folyton, nem telefonálgatsz naponta hogy miújság, le sem fogják szarni hogy mivan az autóddal.
Tapasztalat, hidd el... igaz VW szerviz.. Ezek az első napon gondba ütköznek, akkor félreguritják az autódat, és amikor visszamész egy hét múlva hogy "vinném" csak szétteszik a kezüket... FŐLEG, ha biztosítós a dolog.

#1074 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:50

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:33

Első müanyag lökhárító, hűtő diszléc, két oldalsó elem, motorháztető, hűtő,  2 lámpa csere volt Schillernél 480e pénz. Cégautó, cég fizette, szívem szerint már látatlanban nem oda vittem volna. A két oldalsó elemet pl sztem csak azért cserélték, h a biztosítórol nagyobb pénzt tudjanak lehúzni. A lámpáknak sem volt semmi bajuk, csak az egyik oldalinak tört el 1 rögzítő műanyag pöcke, de párban cserélték. A mociháztető gyűrődött full cserésre, a hűtő, a díszléc, és a lökhárítő műanyag.

Minkét lámpát kicserélték, közben nem is volt az egyiknek semmi baja? Hm..... A biztosítót is jól leszedték, nagyon rég egyszer a Regataba mentek bele parkolóban, egy kisteherautó (kb. 7 éve), és kitört a bal első lámpa és index, meg megnyomódott a sárvédő.

Elismerte a nő, hogy nem tud tolatni, volt betétlap.

A biztosító először még az egy db fényszóró és index teljes (új utángyártott!) árát sem akarta fizetni, csak 70%-át...nem hogy azt is ami nem sérült, csak hogy legyen egyforma új mindkettő...

Aztán persze fizettek :)

#1075 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:22

fram megköszönöm, ha megkérded...

Nah, már voltam is. Lefekvés előtt még elugrottam :)

Szal, kíváncsi lett volna a másik oldalra is, illesztések ott hogy' állnak. Ha ott minden rendben, meg lehet csinálni, de húzós. Anyagilag. A 2 sérült elem csere, B oszlop kihúz, ülés szétszed majd légzsák be, bőr visszavarr, így is 1M körüli a javítás. És a legnagyobb tétel az ülés-légzsák-övfeszítő.

Ők fényképezik az autót és elküldik a biztosítónak. Az autó értékének 50-60%-ig bólintanak rá a biztosítók a javításra. Kb. 1 hét, mire megjön a válasz, mehet-e, addig járhatsz vele, ha tényleg nincs kifli az autóban.

Ennél pontosabbat csak akkor tud mondani, ha látja az autót.
Ciciman is on borda

#1076 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 09:05

Idézet: fram - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 9:19

így is 1M körüli a javítás.

Én is valahogy éreztem hogy 1 millat fogja közelíteni :(

És ez kb. pont 50%-os értéke a kocsinak, szvsz.

#1077 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 10:40

most jövök renault szalonból.
elkezdte összeszámolni azt, hogy mennyi lenne a javítás. 1.7 milla körül...
szóval totálkár.

egy maszekot megkérdeztem, akit ismerek, olajcserére, vezérműszíj cserére, ilyesmire hozzá jártam. ők azt mondták hogy kb 500ezer körül vállalják, de ez csak egy tipp volt ránézésre. azt mondta hogy új oldalelem, küszöb, ajtó, légzsákkal, fényezve mindennel... bár gondolom bontott cuccokból, dehát jó az.

hétfőn viszem kárfelvételre, aztán kiderül roncsérték meg ilyesmi, aztán meglássuk hogy mi a legkevésbé rosz...

#1078 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 11:17

Ezek szerint nem fogod tudni megcsináltatni rendesen  :(
Egyébként az Eurotaxos értékét megmondták neked?
Ciciman is on borda

#1079 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 11:28

rendes volt a srác, meg akarta nézni eurotaxot. de amikor összejött az 1.7 milliónyi javítás, akkor egyértelmű lett hogy totálkár, és nem nézte már meg...
ha hétfőn visszamegyek akkor lehet megkérem hogy nézze meg, bár innen kezdve nagy jelentősége nincs...

szerencsére egyik haver mondta hogy tud kölcsönadni autót ha kell, mert amikor ősszel összetörte sajátját, akkor vett egy olcsó corsat hogy tudjon mivel járni, és nem adta el azt azóta se...
(3 hónapos seat toledot tört össze, 5.2 millióért vette, 4.8 millió volt a kár)

azt még nem tudom mi lesz, biztosítónak adom roncsot, vagy megcsináltatom, mert félek hogy csináltatás az sok idő, közben úgyis kitalálja a szerelő hogy valamiért drágább, és utána még el is kell tudni adni.... de ez majd akkor derül ki, ha a biztosító mind rá valamit...

azt meg végképp nem tudom hogy mit fogok venni helyette. legszívesebben egy ugyanilyet, csak 2 literes motorral, csakhát elég ritka, főleg sérülésmentes, jó állapotú, jó áron...

#1080 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 11:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 10:28

rendes volt a srác, meg akarta nézni eurotaxot. de amikor összejött az 1.7 milliónyi javítás, akkor egyértelmű lett hogy totálkár, és nem nézte már meg...
ha hétfőn visszamegyek akkor lehet megkérem hogy nézze meg, bár innen kezdve nagy jelentősége nincs...

szerencsére egyik haver mondta hogy tud kölcsönadni autót ha kell, mert amikor ősszel összetörte sajátját, akkor vett egy olcsó corsat hogy tudjon mivel járni, és nem adta el azt azóta se...
(3 hónapos seat toledot tört össze, 5.2 millióért vette, 4.8 millió volt a kár)

azt még nem tudom mi lesz, biztosítónak adom roncsot, vagy megcsináltatom, mert félek hogy csináltatás az sok idő, közben úgyis kitalálja a szerelő hogy valamiért drágább, és utána még el is kell tudni adni.... de ez majd akkor derül ki, ha a biztosító mind rá valamit...

azt meg végképp nem tudom hogy mit fogok venni helyette. legszívesebben egy ugyanilyet, csak 2 literes motorral, csakhát elég ritka, főleg sérülésmentes, jó állapotú, jó áron...

vegyé tankot :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »