HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 28. 18:11

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 18:55

Vagy nem felelős cégvezető a főnököd, vagy vezetőnek vette a kocsit, és reprezentálni is akar vele. Az már tészta.

(Már írtam, semmiképp nem értem a Altea választását. Ésszerű választásnak drága és pazarlás, reprezentálni pedig elég vicces lenne egy ilyen amorf, presztízs nélküli fagyigombóccal.)

Én is ezt mondtam, de nem akarom kirúgatni magam :D

Ja, piros színű :)

#222 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 18:21

Ebben a topicban volt az olajtéma? ÖÖ igen.

Gondolkodtam, és pár héten belül mégis megy a kocsi olajcserére (15-16 ezer km körüli telj. után), ha már a kipuff-rozsdát is meg kell nézetni.

Így döntöttem :)

#223 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 18:37

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 16:34

Nem tudom, hogy mit csinál, de amit tesz, az lehet egyre rosszabb...

Jha, egyik kommersz márkánál sincs akkora totemizmus mint ami a VW-t lengi körül. Anno a Golf I és Golf II abszolut bizonyított, azóta a VW csakis arra épít, hogy a VW-t úgyis megveszik mégha 20 éve semmi komoly újítást nem visz végbe. Pl. kb 5 éve minden gyártó új motort tervezett legalább a közép és alsóközép autóiba, vagy legalább egy kis design igyekeztek belerakni. Mindenki mondta, hogy már unalmassá és szürkévé vált a Golf. Irtóra le is estek a III de főleg a IV-es eladásai.
Persze attól még lehet jó autó, csak hiányzik belőle az, hogy látszon a gyártónak a vevők igényének a minnél jobban történő kiszolgálása. Na majd az új V-ös.

Idézet

Jogos, valóban itt ütközik az ÉN személyes véleményem a piac elmozdulásával/igényeivel.

:respect:
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#224 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 18:38

Most mondta a fater, hogy beszélgetett egy ismerősével, aki fél éve vett egy új Opel Vectra 2.0DTI-t (4 ajtós).

Előtte egy 97-es F Astrája volt, 1.7d, szerintem a sima gyengeturbós változat (68 LE), bár apám szerint az intercooleres 82 LE-s.

Azt mondja  a manusz, hogy jó nagyon a Vectra, kicsit "öreguras", nyugis autó, de a futómű igen jó, s a belsőre sincs nagyon panasza.

Amivel nem értek egyet, hogy azt mondta, hogy szerinte a régi Astrája jobban ment ennél a 2.0DTI-nél, szerinte ez nem megy úgy gyorsulásban sem, és "nem szereti úgy a sebességet". Ezt igen furcsállom, és hülyeségnek tartom. Talán Rics esetleg megmondja.

#225 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 19:49

Kissebb kasztniban jobban érezni a gyorsulást. Stopper mást mondana, az új Vectra egy brutális nagy tank gyakorlatilag.

Grat az olaj csere elhatározáshoz. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#226 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 20:03

Vki leirna hogy ezeknek a 0W meg 5W olajaknak nagy hoterhelesnel meg nagy fordulatszamnal mi az elonye? Ez nem lesz meg higabb melegen, es ekkor mennyire marad kenokepes? Miert nem jo a gyari ajanlasu minosegu olaj? A motort annak a kenokepessegeire, kenohatasara tervezik, vagy nem?

En vhogy az eletbe nem vennek 1xk-ert olajat, pl 5liter Castrol GTX3 Magnetic azt' kezicsokolom (ez az a fekete kannas asszem), 7.5k vagy mennyi belole az 5litykos kiszereles, ha jol lattam, es 10k-nal ugyis mindig csereltetem a motorolajat, azt' kesz, szurovel es munkadijjal egyutt kijon 11k-bol es siman jo - szerintem....vagy nem?

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#227 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 20:24

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 21:03

Vki leirna hogy ezeknek a 0W meg 5W olajaknak nagy hoterhelesnel meg nagy fordulatszamnal mi az elonye? Ez nem lesz meg higabb melegen, es ekkor mennyire marad kenokepes? Miert nem jo a gyari ajanlasu minosegu olaj? A motort annak a kenokepessegeire, kenohatasara tervezik, vagy nem?

En vhogy az eletbe nem vennek 1xk-ert olajat, pl 5liter Castrol GTX3 Magnetic azt' kezicsokolom (ez az a fekete kannas asszem), 7.5k vagy mennyi belole az 5litykos kiszereles, ha jol lattam, es 10k-nal ugyis mindig csereltetem a motorolajat, azt' kesz, szurovel es munkadijjal egyutt kijon 11k-bol es siman jo - szerintem....vagy nem?

hobizoli

A mobil1-nél úgy szól az 5W-50 pr, hogy hideg motorban gyorsabban eljut a kenési pontokra, mert nem dermed le annyira. Tehát aki sokat jár rövid távokat hideg motorral, annak is megéri váltani rá.
Viszont tény, hogy nem minden autó viszi az 5W-s vagy még hígabb olajat, mert nem mindegyiknek az olajpumpája tudja felkapni azt rendesen.
Pl a 90 körüli civicek és rexek motorja állítólag még nem kapja fel rendesen a 0W-5W olajakat, és pl lehet látni, ahogy az olajjelző lámpa vibrál, különösen alapjárat közelében.

Amúgy én 12k-ért veszem a 4L 5W-50 RF-et, de Castrol 10W-60 Magnatec már 10k alatt is megállna ugyanennyi. A szerelőmtől, original kannában persze...

Szerkesztette: Locutus 2005. 04. 28. 20:26 -kor

#228 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 20:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 21:24

A mobil1-nél úgy szól az 5W-50 pr, hogy hideg motorban gyorsabban eljut a kenési pontokra, mert nem dermed le annyira. Tehát aki sokat jár rövid távokat hideg motorral, annak is megéri váltani rá.
Viszont tény, hogy nem minden autó viszi az 5W-s vagy még hígabb olajat, mert nem mindegyiknek az olajpumpája tudja felkapni azt rendesen.
Pl a 90 körüli civicek és rexek motorja állítólag még nem kapja fel rendesen a 0W-5W olajakat, és pl lehet látni, ahogy az olajjelző lámpa vibrál, különösen alapjárat közelében.

Amúgy én 12k-ért veszem a 4L 5W-50 RF-et, de Castrol 10W-60 Magnatec már 10k alatt is megállna ugyanennyi. A szerelőmtől, original kannában persze...

OK, azt vagtam, hogy ez higabb olaj, de hogy melegen ez hogy ken, amikor pl tolja neki a juzer, mert en azt tapasztaltam hidraulika olajaknal, hogyha melegebb, akkor higabb is, meg elkezd szivarogni a tomitesek alol, hiaba is olajalloak azok. Azaz, egy ijen higabb olaj amellett, hogy hidegen ha nagyobbak a motorreshezagok pl gyarilag is vagy csak kopottabb mar es ez miatt kevesbe ad megfelelo olajnyomast, nem kezd-e el fogyni is melegen meg nagyobb fordulatszamoknal, amikor mar meg higabb lesz a mar eleve is hig olaj. Mert szerintem igen, es igy mar meg kevesbe is ken raadasul. De lehet az is am, hogy rosszul gondolok vmit...

hobilzoli

Szerkesztette: hobizoli 2005. 04. 28. 20:56 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#229 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:22

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 17:40

Bukott az elmélet, persze :D

Figyelj, Mikeee. Van egy céged. Német vagy, magánszemélyként imádod a VW-t és tele van vele a garázsod. A kocsijaid szervízintervalluma 8.000 km, de magánszemélyként leszarod, mert a céges kocsikkal közlekedsz, a maszekkal csak évi 3.4e-t mész, és nyugodtan veszed szerelmed tárgyát. Eddig oké. :respect:

Cégvezetőként viszont figyelned kell a költségekre. Mondjuk két szalon és márkaszervíz van a közelben: egy VW és egy - mondjuk - másik VW (csak hogy ne kelljen megerőszakolnod magad a döntésnél ;)). A beosztottaid évente átlag 80.000 km-t mennek. Golfot (mi mást :cool: ) akarsz nekik venni. Az egyik azt mondja, hogy odaadja a Golfokat (király FSI-k :cool: ) 20.000€ helyett 19.000 € egységáron, és a szervízintervallum 8.000 km. A másik kereskedő ugyanazokat a kurva jó kocsikat 20.000 €-ért adja csak oda, de azt mondja, hogy - lekoppintotta az Opelről - elég a kocsikat 50.000 km után szervízbe vinni.

3 év után szeretnél autót selejtezni. Ez átlag 240.000 km-es futásteljesítményt feltételez.

Mondjuk egy szervíz átlag 200€ (talán nem mondtam sokat). Feltételezzük (illetve dehogy feltételezzük, bztosak vagyunk benne), hogy a Golfban 3 év alatt nem romlik el semmi, úgyhogy csak a szervízek árait kell rájuk költeni (meg persze tankolni kell, de most nem ez a lényeg).

Az egyik kereskedő autóját a 3 év alatt el kell vinned szervízbe 30 alkalommal. 30*200€=6.000€

A másikét elviszed szervízbe 4 alkalommal (vagy legyen 5, a 240 már majdnem 250). 5*200€=1.000€

Tehát az egyik kereskedő odaadja az autót 19.000 €-ért, és még ráköltesz 6.000€-t. Szumma: 25.000€.
A másik: 20.000€+1.000€=21.000€.

Kérdés: melyiktől veszed meg az autót?

No és most jön a neheze: képzeld el, hogy nem két Golfról van szó. Egy cégvezető ugyanis nem érzelmi alapon vesz autót a beosztottainak. Kibaszottul leszarja, hogy milyen csilli autóban ül a melós: klíma, magnó, gázpedál, csomagtartó, és legfőképpen költség számára az autó. Az olcsóbb ajánlat nyer két hasonló presztízsű, méretű és azonos felhasználási területre szánt autó közül, legyél nyugodt felőle.

Ne legyél benne tuti biztos, hogy nem szempont náluk a szervízintervallum, mert nagyon nagyot tévedsz.

A trükközéssel pedig végképp nem értem, mit akarsz mondani.

SZERK: a fenti történet természetesen tartalmaz fiktív elemeket (pl. a kereskedő tudtommal nem térhet el a gyári szervízperiódustól), kéretik nem belekötni.

Namost mégis bele kell kötnöm a történetbe, mert azért ilyen szintű különbség nincs a szervízintervallumok között 8000-50000 főleg azonos kategóriában! Tehát nyugodtan lecsökkenthetjük a töredékére az általad kihozott szervíköltség előnyt! Azt meg te is tudod, hogy a kedvezményből megmaradt pénzt be tudják fektetni (mindegy milyen módon ebbe ne menjünk bele) és bizony esélyes, hogy több profit lesz belőle, mint a szervízkülönbség volt! Na akkor melyiket választod?

#230 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:30

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 8:22

Namost mégis bele kell kötnöm a történetbe...

:D :D :D

A befektetős eszmefuttatásod nem túl okos dolog, a cégeknél általában nem téma, amikor már vesznek 20-30 autót, hogy ha 3%-kal olcsóbb, akkor azt már be tudják fektetni...

#231 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 8:30

A befektetős eszmefuttatásod nem túl okos dolog, a cégeknél általában nem téma, amikor már vesznek 20-30 autót, hogy ha 3%-kal olcsóbb, akkor azt már be tudják fektetni...

Nem is mert automatikusan befektetik az ilyen pénzeket! ( vagyis beleforgatják a cégbe)

Szerkesztette: Mikeee 2005. 04. 29. 07:33 -kor

#232 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:34

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 21:03

hobizoli

Szerintem mindenki olyan olajat használjon a kocsijába, ami elő van abba írva, gyárilag.

Rosszabbat soha, szerintem a "jobb" meg szimpla pazarlás.

Pl. az Unoba bőven jó a 15W-40, 8000-énként kell cserélni, a bnőm Swiftjébe 10W-40 kell, 10 ezrenként.

Én egyszer raktam szintetikus olajat az Unoba (Valvoline), 5-6 évvel ezelőtt, hát nem jó ötlet, 2-3 ezer km után csomó helyen könnyezett a motor, a szelepfedélnél, de még a betöltő nyílásnál is utat talált magának...

#233 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 8:30

Amúgy te mennyire vagy otthon a pénzügyekben és a közgázban, mert úgy látom nem nagyon!

#234 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:36

Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 20:49

Kissebb kasztniban jobban érezni a gyorsulást. Stopper mást mondana, az új Vectra egy brutális nagy tank gyakorlatilag.

Grat az olaj csere elhatározáshoz. :)

Én is ezt mondtam, mert hiába nehezebb azért JÓVAL a Vectra egy F Astránál, de szerintem akkor is jobban megy. Azért egy 0-100-ba nem fogadnék, főleg ha az erősebb 1,7-es volt :)

Kösz :)

#235 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:46

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 8:35

Amúgy te mennyire vagy otthon a pénzügyekben és a közgázban, mert úgy látom nem nagyon!

Ne kezdjünk bele a "kié a nagyobb" dologba. ;)

Látok ezt-azt. Egy pár tízmilliárdos árbevételű cégnek elég nagy baj, ha 20-30 autónál annyira kell spórolnia a beszerzésen, hogy azt megérezzék a beruházások...

Na de ne OFFoljunk itt!

(Sok a felkiáltójel és kevés a kérdőjel.)

#236 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 8:46

Ne kezdjünk bele a "kié a nagyobb" dologba. ;)

Látok ezt-azt. Egy pár tízmilliárdos árbevételű cégnek elég nagy baj, ha 20-30 autónál annyira kell spórolnia a beszerzésen, hogy azt megérezzék a beruházások...

Na de ne OFFoljunk itt!

(Sok a felkiáltójel és kevés a kérdőjel.)

Valóban ne offoljunk! Kicsit nézz utána a pénzügyeknek és beszélj cégek pénzügyeseivel a beruházásokról utána szívesen beszélek veled hosszan erről!

#237 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:59

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 19:21

Ebben a topicban volt az olajtéma? ÖÖ igen.

Gondolkodtam, és pár héten belül mégis megy a kocsi olajcserére (15-16 ezer km körüli telj. után), ha már a kipuff-rozsdát is meg kell nézetni.

Így döntöttem :)

És mennyi km-nél lett volna a gyár által előírt olajcsere?

#238 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 08:07

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 8:59

És mennyi km-nél lett volna a gyár által előírt olajcsere?

30 ezer vagy 2 év.

#239 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 08:11

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 9:07

30 ezer vagy 2 év.

Nekem is pont ennyi! Én még várok szerintem vele!

#240 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 08:12

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 9:11

Nekem is pont ennyi! Én még várok szerintem vele!

"Rossz üzemeltetési körülmények, gyakori hidegindítás, vagy városi közlekedés, vagy folyamatos fokozott terhelés mellett az idő és a km-teljesítmény csereperiódusát le kell rövidíteni".

(Ráadásul ez az első olaj a kocsiban, gyári "bejáratós").

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 29. 08:13 -kor

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.