Elküldve: 2005. 07. 19. 20:56
Idézet: GI - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 21:14
Vazze a srác azóta sem jelentkezett...
Pedig nála van a 2*25+80W-os erölködőm is.
Akkor pedig hétköznapi körülmények között szerintem a tiéd erősebb...
Főleg alacsony fordulaton.
Bár nem ismerem a motort, de valószínüleg inkább kisebb a töltőnyomás.
Na igen, látom van aki kapizsgálja.
Nem, a toltonyomas ugyanannyi, 1.2bar, maskeppen van "gyengitve", de ez miatt nem is lehet annyira huzni, vagyis lehet, de 100-s oktanszamu benzin kell(ene), ahhoz meg inkabb nincs kedvem ($). Igy ez szivouzemben nem olyan lomha, de nincs akkora "rugas" sem, amikor jon a toltes, mint a regebbieknel. Ez az 1.2bar hozzabbertobbek szerint, inkabb a turbo altal felmelegitett levego kitagulasabol adodik, mintsem a valos nyomasbol, kicsi az intercooler, kb irolap (A5) meretu csak, ezen persze javithatna egy nagyobb intercooler -es/vagy vizspriccelgetes

- , vagy egy nagyobb/hibrid/valtozo geometrias turbo, amik kisebb fordulaton is tobb levegot szallitanak, amikor nem a csigahaz melege miatt lesz a legnyomas, hanem a valodi(bb) legsurusegtol, egyszoval a turbo hatasfokat kene javitani, es ekkor kisebb(!) turbonyomas is eleg. Mindenesetre egy nagyobb intercooler is megoldas lenne erre vmi szinten, csak azt nemtom, hogy hova tennem. Akiknek nincs klima, azok a klimahuto helyere szoktak tenni, de nekem van, az elott kb 2-3 ujjnyi tavolsag van a lokharito mogotti keresztmerevitoig, meg azert oda megsem tehetem, mert nem kapna eleg levego aramlatot a vizhuto, na meg a klimahuto sem. A klimat ki nem veszem az fix

...esetleg vmi Subaru style-ban kene vhogy megoldani, a gepteto athekkelgetesevel.
hobizoli
Szerkesztette: hobizoli 2005. 07. 19. 21:09 -kor