HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... II. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:20

Hmm... Akkor en is kerdeznek valamit...

Jatekra szted ez megfelelne?

2600+ sempron + nforce2 + 1GB ram + 6800G[T][S] AGP?, mert ehhez csak vgat kell vennem.

a sempron megy 2200Mhz-en...(200FSB)

Szerk: vagy inkabb legyen uj gep gyengebb vga-val?

A8N-E
3200+ (venice)
6600gt?

Szerkesztette: team3 2006. 01. 17. 18:25 -kor

HP 8710p

#2442 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:44

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 13:52

TBredB-t toltam 11x200-on, 2x512/400 memóval sokáig.

Ehhez képest most 10x233-on 754-es A64 (igaz elég jó időzítésekkel) kb 1,5x gyorsabb a gamékban.

Jatekok kihasznaljak az SSE2 utasitaskeszletet...

#2443 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:03

Idézet: Steveke - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 15:20

Én 6800GS-t nem láttam még sehol 50e-ért. 55ért 60ért 73-ért láttam még csak de nem sok boltnak van még rajta az árlistáján :(

Igazad van, én a bolhás árakat írtam.
Itt a hwsw-n, vagy a PH!-n is találni azért legalább 1-2 hasonló kártyát hetente, a 6800GS-t pedig itt is csak újonnan találsz, de 50K körül van az is. Ezügyben az itteni kereskedők topicjait célszerű figyelni.

#2444 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 00:32

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 14:59

Sztem is, ha játszani akarsz akkor olcsó de finom megoldás NF4-es lap PCIe -el, és S754-el.
RAM-ot sztem most vegyél többet, mert annak az ára van mélyponton, más épp most drága.

754-es Semprontól ne félj, ha 256KB Cache-est veszel, játékokban talán 10%-al lassabb azonos órajelen ugyanolyan órajelű 939-es A64-nél, viszont szinte fele annyiba lerül. (és ez is Venice mag ->jól húzható, alig melegszik)
2500+; 2800+; 3100+; 3400+;

Ebből a középső kettő éri meg ár/teljesítmény arányban jelenleg, a nagyobb szorzó miatt én most 3100+ -t vennék. (20K körül, talán icipicit több)

Videokártya pedig legalább 6600GT ha játszani akarsz, de PCIe-en x800GTO vagy 6800GS 50K körül éri meg, ha belefér a keretbe.

A helyzet az, hogy nekem van egy MSI lapom, ami tönkrement és 35rugóért vettem anno 2éve. Ma hivtam kékhal szervízt, mivel nem javítható és nem is kapható levásárolhatom a 35k-t. Így a fejlesztés is olcsóbban jönne ki, procit meg VGA-t kell vennem mellé és kész.  Megbeszélem, hogy csak március elején kívánom levásárolni, addigra mennek le az árak is. Csak azt nem tudom mit kellene hozni helyette..elég gyér a választék. Természetesen S939es lap kell nekem 3év garral.

Van MSI, Asus, Abit meg ECS. Utolsó kizárva. Ezek közül kéne választani, tudnátok segíteni???
http://shop.bluefish...laplap&varos=bp

Esélyesek:  Asus A8N-SLI Premium, Abit AV8-3rd Eye,  MSI K8N Diamond,  MSI K8N Neo2 Platinum 54G,  MSI K8N SLI Platinum,

Köszi előre is. :respect:

Szerkesztette: FLO 2006. 01. 18. 00:33 -kor

#2445 Felhasználó inaktív   zolchi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:04

Idézet: FLO - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 20:29

Szerintem vegyél egy jobb videókártyát.pl egy Ati Radeon X800 GTO, 50eFt - ért megkapod.

Szerintem 6600 -ban ez a legjobb minőség (MSI GeForce NX 6600GT TD128 PCIe (DDR3-as mem.)).
X800 nem tul jo minőségben nem veri "agyon". Igazán jo x800 pedig sullyos ezerekkel drágább,ami inkább a 6800 -as kategóriája. Ha ennyit szánnék rá,inkább 6800.
A fönti kari "csak" 38000 HUF.

#2446 Felhasználó inaktív   zolchi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:19

Idézet: uhuka - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 18:36

Hali fejleszteném a gépem és arra lennék kiváncsi hogy:
Intel Pentium 4 630 [Prescott/64bit] 3.0GHz alá milyen lapot ajánlotok
ill hogy milyen kari az inno [3d 6600 GT]

Vélemény : az inno 3D  (mint ára is mutatja) egy butított változat. Mindegy milyen tipusú a kari,az inno-t pipálja akár az abit,assus,msi ...
Tehát ha teheted : MSI

#2447 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:26

Aham, nyilván.. :Đ referenciakártya mindegyik úgyis, a hűtések eltérőek, a bundlesoftware más (inno-nál gyak nincs, ez a nagy spórolás), alkatrészek (pl kondik ) mondjuk lehet más forrásból származnak. Teljesítményben nem fogsz különbséget látni. Az esetleges megbízhatóság más tészta.

#2448 Felhasználó inaktív   zolchi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:38

Idézet: Koga - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 12:26

Aham, nyilván.. :Đ referenciakártya mindegyik úgyis, a hűtések eltérőek, a bundlesoftware más (inno-nál gyak nincs, ez a nagy spórolás), alkatrészek (pl kondik ) mondjuk lehet más forrásból származnak. Teljesítményben nem fogsz különbséget látni. Az esetleges megbízhatóság más tészta.

Nem szándékom vitatkozni,de tapasztalatom,hogy teljesitményben is jelentős különbség van.
5600-ast teszteltünk egy konfigban 3D Mark-al.
Az Inno nem kicsit maradt alul.

#2449 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:52

Ok, nézd meg ITT a miniteszteknél a felhasználok által beküldött eredményeket. Van pár 6600GT, inno, msi, gigabyte... Alapórajelen (amennyiben azok egyeztek) 3dmark2003 1-200 pontos eltérések (plusz ugye a konfigok különbözőek, ne felejtsük el), néha ennek, néha annak a javára. Szerintem ez egyáltalán nem különbség, a konfigok bőven okozhatják. Összesített táblázat (a konfigokkal együtt): LINK

#2450 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 13:47

Idézet: FLO - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 1:32

Természetesen S939es lap kell nekem 3év garral.

Van MSI, Asus, Abit meg ECS. Utolsó kizárva. Ezek közül kéne választani, tudnátok segíteni???
http://shop.bluefish...laplap&varos=bp

Vigyázz a kékhalállal, az ASUS alaplapokra mind 3 évet kellene adniuk, meg is kapják a nagykertől, de nem hajlandóak továbbadni...  :eek: És természetesen nem vagy köteles levásárolni, Magyarországon ilyen nincs, ilyen esetben vissza kell adniuk a pénzedet, a teljes árát bele a kezedbe (kivéve persze ha neked jó a levásárlás).

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 18. 13:49 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2451 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 20:50

Na ideje, hogy lecseréljem a Bartonos konfigomat, azaz nem mindent...

Amit szeretnék, az egy stabil, gyors és minőségi Athlon 64-es rendszer és mivel az elmúlt 2 évben nem nagyon követtem a fejlődést, azt hiszem most pár tanácsra lenne szükségem.

Annyit biztosan tudok, hogy a proci egy 3500+ Athlon 64 Venice lesz.

Alaplapból én egy Asus A8N SLI Premium-ot néztem - de csak amiatt ezt, mert ezen passzív a chipsethűtés. (Mivel passzív tápom van és a vga sem lesz nagyon izmos ezért egy halk gépet szeretnék - a mostaninak szinte nulla hangja van kb.)
Szóval az SLI nekem nem kellene, ha valaki ajánl helyette egy minőségi nforce4 ultra chipsetes lapot, ami mondjuk minden extrát tud (sata 300 (esetleg raid), gigabit lan + 100mbit lan, 4xdual ddr 400, stb...) és amin a chipsethűtő alapból heatpipe vagy borda. (amennyiben más alaplapot ajánlotok, jó lenne ha a nagykert is megneveznétek, ahonnan érdemes beszerezni)

Ezen kívül kellene nekem - és ezzel leszek szerintem gondban - 2x1gb 500MHz-es DDR ram. tudom, drága lesz - de egye fene, 2 évig alig költöttem a gépre. Amúgy is munkára is kell. Amit néztem, az a Corsair TwinX 2x1GB-os párba válogatott változat - de fogalmam sincs hogy merre lehet kapni (első sorban nagyker érdekelne, vagy esetleg másfajta ram, de jó lenne, ha tényleg 2x1gb lenne és nem 4x512...) Esetleg Geil vagy A-Data is szóba jöhetne, de azokban eddig nem láttam GB-os 500MHz-es modulokat sehol, legalábbis kis hazánkban nem.

A többi cuccot átmentem a mostani gépemből, illetve VGA-nak szerintem egy 6600GT-t raknék bele - ebből van teljesen passzív (heat-pipeos esetleg) változat? (szintén nagykert is kérnék megjelölni, amennyiben lehetséges)

Köszi előre is mindenkinek, aki hozzá tud tenni valamit!

#2452 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:43

Idézet: PyRex - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 20:50

illetve VGA-nak szerintem egy 6600GT-t raknék bele - ebből van teljesen passzív (heat-pipeos esetleg) változat?

Nekem ez van.

Alapbol passziv, de adnak hozza vmi ide-oda-amoda logathato ventit is, amit en sikeresen kifelejtettem a gepembol. :)
(Utolag nezegettem a dobozt, hogy mit rejt, akkor talaltam meg a VIVO kulso dobozat is. Addig azt se tudtam, hogy van rajta Video In :omg:
Mindegy, arra amugy is ott a TV-tuner.)

Azota kijott vmi tovabbfejlesztett valtozata is, masszivabb bordaval.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 01. 18. 21:45 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 00:02

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 22:43

Nekem ez van.

Alapbol passziv, de adnak hozza vmi ide-oda-amoda logathato ventit is, amit en sikeresen kifelejtettem a gepembol. :)
(Utolag nezegettem a dobozt, hogy mit rejt, akkor talaltam meg a VIVO kulso dobozat is. Addig azt se tudtam, hogy van rajta Video In :omg:
Mindegy, arra amugy is ott a TV-tuner.)

Azota kijott vmi tovabbfejlesztett valtozata is, masszivabb bordaval.

Köszi a választ, ez lesz szerintem!

Na még egy kérdés fogalmazódott meg bennem. Mit válasszak:

socket 939-es platform (mondjuk valami fasza alaplap és 3700+ venice proci)

vagy:

socket 754-es platform, bele mondjuk egy 4000+ turion 64 (25w fogyasztás - lol :) )

Szerintetek? Tudom, hogy a 939 időtállóbb, de szerintem 2 évig semelyikhez nem nyúlnék....
A turionos rendszert mennyire fogja meg a két.csat.memvezérlő hiánya?

#2454 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 01:00

Tudnátok akkor javasolni egy alaplapot a listábol? SLI nem fontos.  Sata2 kell.

Asus A8N-SLI Premium,
Abit AV8-3rd Eye, 
MSI K8N Diamond, 
MSI K8N Neo2 Platinum 54G, 
MSI K8N SLI Platinum,

Vagy ha van más ötleteket ugy is jó. Köszi!!!

#2455 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 09:16

Valaki, segítsen a fentiekben... please :)

#2456 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 11:26

Sziasztok!

Olvasom, hogy február után várható árcsökkenés az A64-ek táján. Most egy csirke gépen nyomulok otthon, barátnőmé és szinte mindenhez túl lassú. Majd szeretnék fejleszteni rajta, de az egyben megveszek mindent technika nem fog menni, csak lépésenként tudok mozogni.

Sajnos a gép pont olyan, hogy mindent cserélni kell rajta. A ház valami ulibuli akármi, Codegen 300-as táppal, atomrégi alaplappal és 1800-as Athlonnal. És a vga egy Gef4Ti4200-as. Az a bajom, hogy a képfeldolgozáson kívül semmire nem jó. Játék egy sincs rajta, mert nem menne, a 40 gigás vinyóra amúgy sem fér. Pedig van néhány eredeti repülőszimulátorom, amit már nagyon szívesen ízzítanék rajta, de nem lehet. (IL2 Forgotten Battles, Jane's USAF, Janes's F/A-18, Commanche vs Hokum például). Igazából CAD gyakorlásra is kellene a gép, hogy fejlesszem a tudásomat és az aztán végképp nem megy rajta kielégítően.

A bajom az, hogy ha bármelyik komponenst is cserélem, akkor mindent kell cserélni. Először talán egy nagyobb vinyót lehetne belerakni, de ahhoz kéne egy jobban szellőző ház és egy normális táp. Ekkor már rögtön el is ment  két havi keret. Aztán lehetne a procit/alaplapot és vga dolgot cserélni. És itt jön a legnagyobb kérdés.

Kábé 2x áron van az S939-es A64, ami tök jó és gyors, de most atom drága. És van baráti áron az S754-es Sempron, amiből a Venice magos (2800+ és 3100+) még talán megfizethető és megközelíti teljesítményben a nagyobbik testvérét. Ha valami normális NF4-es lapot tekintek, PCI-E csatolóval, akkor az még inkább beleférne. Abba mehetne egy X800GTO és 1 giga ram.

Ezzel mehetne a render és CAD gyakorlás, a fényképeket is jobban tudnám masszírozni és még a Lomac is megmozdulna rajta talán. A látványjavító filterek nem érdekelnek, maximum 1024-es felbontáson játszanék, tehát extra igényeim nincsenek.

A ház valami olcsóbb Chieftec Dragon lenne, nagy torony. Elöl és hátul lenne 2-1 venti. Így a vinyó is kapna hűst, hátul pedig kifújná a venti és a 400W-os FSP Bluestrom a meleget. Ez a terv legalábbis.

Mivel nincs lehetőségem bővítgetni fél évente, ezért ennek is ki kéne húzni olyan 3 évig. Egy dologtól félek csak. Az S939-nél még megvan a lehetőségem arra, hogy ha kijön a kétmagos megfizethető árú proci és már lassúnak érzem a rendszert, akkor csak belepattintok egy duplát. Ez viszonylag költséghatékony és talán nagyot lök a gépen. Viszont az S754-nél ilyet nem tudok tenni. Ellenben egy szimpla lap cserével talán még az is megoldható. De akkor az már sokkal drágább, annyit biztos nem tudok érezhető (!) teljesítményben fogni, amennyivel drágább ez a megoldás.

Tehát most gyakorlatilag tanácstalan vagyok. Annyi szól a kivárás mellett, hogy tavaszig úgyis teljesen esélytelen bármilyen bővítés.

Mit gondoltok? Tavasszal még aktuális lesz az S754-en gondolkodni vagy addigra kijön valami új foglalat és lezuhan az S939 ára is olyan mélyre, mint most az S754, hasonlóan vitatható jövőállósággal ötvözve?

Köszi a türelmet, üdv!
.
.
.

#2457 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 11:40

Szerintem mivel mindenképpen vársz tavaszig (ha jól értem), addig gyűjtögessél, aztán majd ha elértünk oda, akkor nézz körül. 100%os biztosat úgy sem tud senki mondani szerintem. Ha nem úgy érted, hogy vársz tavaszig, akkor meg szerintem várj tavaszig, érted :Đ Szerintem ha s939-re akarsz majd átállni, akkor addig felesleges pénzkidobás most venni s754-et, szerintem sokat fogsz rajta bukni, amikor majd el akarod adni.

#2458 Felhasználó inaktív   hpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:34

A nagy dilemma: AMD vs. Intel.
Én is most akarok beújítani és keresem a legjobb megoldást.
AMD Athlon 64 X2 - elméletileg ez a legjobb amit kapni lehet ma... és holnap ??
Az AMD megint ki fog cseszni az emberekkel ha beszünteti a S939 platformját, ami lehet hogy még idén bekövetkezik... akkor pedig hiába veszem meg az alaplapot procival megint nem fogok tudni upgradelni... = bukom nagy csomó pénztet..
Az Intel viszont továbbviszi a mostani 775 platformot, mert az új Presler procik is ilyenek lesznek.

Na akkor most mit tegyen a mezei lúzer júzer? Vegyek drága AMD-t és tartsam meg 2 évig, utána megint vegyek teljesen újat? Vagy vegyek Intel-t egy jobb alaplappal, hogy csak procit cseréljek..

Tud valaki megoldást??? 

#2459 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:39

Allitolag az S939es vonalat is apolgatni fogjak meg egy jo darabig. 1 evig meg valoszinuleg igen, szoval 1 kategoriaval magasabb X2-t meg tuti tudnal venni.

Az is kerdeses, hogy mire hasznalnad a gepet? Kihasznalja-e az adott alkalmazas a DC elonyeit? Szoval kell-e... mert ha nem, akkor egy A64-el ugyan ott vagy csak sokkal olcsobban.

En a legutolso pontban leirtak mellett dontottem. Megrendeltem az X2-s gepet, es azt addig hasznalom amig csak tudom. Eloszor a VGA kartyat rendeltem gyengebbel (6800GS) azt kesobb ugyis tudom majd fejlesztgetni.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2460 Felhasználó inaktív   hpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:44

Igazad van... Mert a mostani gépemhez képest már egy sempron is jobb...
A mostani AMD -t már 4 éve!!!! gyűröm (sejthető, hogy milyen konfig), ha ez is elegendő lesz legalább 2-3 évig akkor már jól is vagyok...
A használata: Leginkáb 3D alkalmazás(tervezés, renderelés), kevesebb játék...

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.