Hali!
Nekem egy Gigabyte K8NS-em van, benne egy Sempron 2800+
Eddig bejött, bár kisebb gyermekbetegségei azért vannak.
A Sempron 1600-ról 2000 MHz-re húzve megy hiba nélkül és nagyon alacsony hőmérsékleten, 25°C körül.

Bár ebbe az is belejátszhat, hogy a lap egy kicsit(vagy lehet nem is kicsit) alámér a valós hőmérsékletnek.
Simán menne 300-as FSB-vel is,de sok értelme nem lenne most annyin járatnom, mert csak egy radeon 9550-es kártya van a gépben.
Sajnos csak két venticsatlakozó van a lapon, bár nekem ennyi is elég. Most még
Szerencsére passzív hűtésű a chipset, viszont így a borda rohadtul melegszik. Komolyabb tuning esetén ajánlatos cserélni egy Zalman-ra.
A
prohardveren van egy összehasolító teszt, igaz a Pro-ról, de sok különbség nincs a két lap között (a pro jobban felszerelt és aktív hűtésű)
Stabilan, észrevétlenül teszi a dolgát és nekem ez az, ami számít. Előtte egy Asus Cusl2-m volt és nem gondoltam volna, hogy lesz még egy ahhoz hasonló lapom. De ez a Gigabyte egyértelműen meggyőzött (eddig) Ha meg esetleg vmi baja lenne, akkor ott a 3 év garancia.
Összességében elégedett vagyok vele, bár most már nem valószínű, hogy ezt venném. Akkor a Giga mellett még DFI-t szerettem volna, de azt nem tudtam szerezni.
Most már inkább egy Gigabyte K8NE-t vagy egy Asrock K8NF4G-t választanék, mivel ezeken pci-e van. A proci még szerintem jó ideig elég lesz, az AGP-s videokártyákból viszont már kisebb a választék, mint pci-eből (mondjuk, egy 6600GT-vel vagy x800GTO-val ellennék egy ideig

)
Szerkesztette: Loki 2006. 01. 22. 16:48 -kor