HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik II. nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:30

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 15:31

Lehet viának is lesz majd hozzá normális csipkészlete, csak éppenséggel seholnincs, évek óta le van maradva minimum fél évvel, de inkább többel.

A Via-nak VAN normális chipkészlete: VIA K8T890, VIA K8T800 Pro - nincs velük semmi gond.

A "hatalmas" lemaradás abból áll, hogy a a 8237 déli hídban csak 2 natív sata150 van és nincs NCQ.
Viszont a Via már a KT400A-nál is használta ezt a déli hidat , az NF2-nél pedig sehol nem volt natív sata. Akkor az nVidia le volt maradva minimum fél évvel, de inkább többel??? Ez LOL.

Az NF3/NF4-nek VAN alternatívája. Ez a lényeg. Mindenki választhat kedve szerint. ;)

#262 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 00:24

Idézet: Chromo - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 23:30

A Via-nak VAN normális chipkészlete: VIA K8T890, VIA K8T800 Pro - nincs velük semmi gond.

A "hatalmas" lemaradás abból áll, hogy a a 8237 déli hídban csak 2 natív sata150 van és nincs NCQ.
Viszont a Via már a KT400A-nál is használta ezt a déli hidat , az NF2-nél pedig sehol nem volt natív sata. Akkor az nVidia le volt maradva minimum fél évvel, de inkább többel??? Ez LOL.

Az NF3/NF4-nek VAN alternatívája. Ez a lényeg. Mindenki választhat kedve szerint. ;)

:respect: :up:

De vakoknak hiába írjuk... Bár hogy az ő gyomruk hogy veszi be pl a chipset helyét és hőjét... nekem nem teszi. Lényeg: Mindenki maga választ, és utána magát vagy a tesztelőket szídhatja :p . De ha összehasonlítjuk a lapokat, ne hagyjuk ke a felét. Hogy dettó gyors; minek hasonlítsuk?  Nf4es mind, azokat minek hasonlítsuk 1máshoz??? A különbségek 90%át látjuk(design)/olvassuk(ráintegrált cuccok). A maradék 10% érdekli a tuningososkat, és a szívni nem akarókat. Mi is erre a 10 % ra vagyunk kíváncsiak...

Figyeltétel hogy a dfi hogy elbacta az ATis lapját? Memók nem túl jó helyen, több házba belelógna az odd a nagyobb proci hűtésbe... és az a rohadt aktív hűtéses chip a vgnak útban! :reklamacio:
Ezt elb@szt@...

Szerkesztette: MC Pite 2005. 06. 02. 00:35 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#263 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 05:21

loll. én ha stabil rendszert akarok A64-el, és NF/VIA között kéne választani.... VIA :) sokkal jobbak a driverek, kevesebb gond, jobb kialakítás, hűvősebb, passzív NB borda.

Amúgy nem tudom, hogy milyen lemaradásról van itt szó, mert pl hol volt az NF amikor megjelent az A64? K8T800/Pro már akkor is volt, NF meg... :) aztán jött az NF3 150, ami olyan herélt volt, hogy ha arra nem lehetett volna az tmondani, hogy "le van maradva", megeszem a kalapomat :)

szal ennyit erről. Megjegyzem, a SiS chipkészletek is tűrhetőek A64 alatt.
JóSebesség

#264 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 06:39

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 14:31

Lehet töredezettségmentesíteni kéne például  :think:

Azért ennyire nem vagyok hülye!  :D  :up:
Külön partíción van a gém, ami frissen lett formázva, és csak ez a játék van még csak rajta.
Egyébként bármit csináltunk, eddig lanon, hasonló gépekkel is mindig a via csipes gépek töltődnek be hamarabb. Lehet, hogy nyers vinyótesztben nincs különbség, de gámáknál valahogy mindig van.
Én a Kt266A csip óta mindig is előnyben részesítettem a VIA-t, és _soha_ nem volt vele gondom.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#265 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:06

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:35

AX8-ak 290-320 körül mennek külföldi fórumok szerint... A64 tuning topicba is nemrég idéztem egy aláírást... ott a venice 2700et ment, 9*300on, AXban.

Hmm akkor lehet, hogy az albatron vs ax8-ban akkor nálam most sokat ugrott az abit. Most is abit lapom van és nekem még nem volt bajom velül (igaz amikor rossz szériái voltak az abitnak, akkor nem vettem olyat, de amikor vettem sosem szívtam vele).
Ráadásul az abit szinte minden bokorban jó áron beszerezhető. Ez a 290-320 nekem teljesen megfelelne. Ezesetben az nf4 kiesett a rostán, mert csak ez szólt számomra eddig mellette.
My photos

#266 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:21

Elgondolkodtatok az VIA-val...
Csakhat, ami nekem nagyon hianyozna:
NCQ
alaplapi hang... (Jelenlegi valasztott egy K8N SLI Platinum, azon meg ugye.. :))
Kesobb SATAII, esetleg SLI (bar, akkor inkabb veszek majd valami G70-et.. :))

Es amugy pedig eros bizonytalansag a VIA-ban...

Masfelol pedig, ezen a lapon szabalyozhato a venti, egyszoval, 250-es FSB korul akarom max a rendszert, oda meg meg nem kell üveghang...

#267 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:25

Idézet: DViD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:21

NCQ
alaplapi hang... (Jelenlegi valasztott egy K8N SLI Platinum, azon meg ugye.. :))

Masfelol pedig, ezen a lapon szabalyozhato a venti, egyszoval, 250-es FSB korul akarom max a rendszert, oda meg meg nem kell üveghang...

NCQ miért hiányzik annyira? Na jó, ez persze talán megértem.
De alaplapi hang? Ne nevettess, venni kell egy PCI-os SB Live!24bit-et 6e alatt, és lesz egy olcsó, nagyon szép hangú kártyád, amit használhatsz máshol is majd.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#268 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:52

Idézet: DViD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 9:21

NCQ

Mindenkinek megvan a maga szemszöge.  :respect:

A sajátom a következő:
NCQ - sima sata 150-es vinyóm van nem támogatja és mostanában nem tervezem új hdd beszerzését, tehát kiaknázatlan maradna
sli - tuti nem lesz 2 vga-m nf4-ben is ultrásat néztem nem sli-set
alaplapi hang - az albatronban az az envy azért érdekes lehet, ha ax8 akkor pedig veszek a bolhán egy olcsó audiogy-t vagy sb live-ot. Ráadásul 20.1 és ötven hangfalas kimeneteket úgysem használom ki, amikor fülesben játszom, zenét meg rendes stereo erőlködőn hallgatok, amik hangminőségét a házimozi erőlködők torzításban meg sem közelítik.

Ezek persze tényleg csak rám vonatkoznak és nem általánosítható szempontok.
My photos

#269 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 09:52

Idézet: DViD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 9:21

NCQ

NCQ-t ha megnézed a tesztekben az előnye csak mérhető, nem érezhető. HA ilyen vinyód van és ezt szeretnéd, tedd;nekem ez nem szempont. Ilyen vincsid van?
Alaplapi hang. Mi köze ennek a VIAhoz? Gyártó függő. De az Albarton Envyje :respect: iszonyat jó, olvass utána!!! Ha játékra kell EAX4.0, akkor így is-úgyis Audigy :( . De ha tetszik a jó 24bites hang, és sűrűn cserélsz lapot, 24bites Live,azt kész. Szvsz.

SATAII... úristen.Tudod mi a különbség? Leírnád? Mert ha a vinyód 60 megával olvas, mi értelme van 150ről 300ra emelni a sászélt, ha fizikailag egy Raptor nem aknázza ki a SATA I-et sem? :confused: De ahogy érzed, lehet hogy tuti vinyód van, ami annyiba kerül, mint 2 SATA 1es, amik szőröstül bőröstül megeszik RAID 0-ában mindenféle SATA II-es meg NCQ-s vinyót. Nekem 15E Ftért van egy olyan 80as vinyóm, aminek az elérési ideje 7-8 körül van, 50megával ír, és 90-105 megával olvas ;) .

SLI :) . Te is tudod, hogy csak a maximalistáknak kell, mert egy 6800GT=2 db 6600GT, de 1×űbb, és mindig kijön a többlet, nem úgy mint SLiben - és olcsóbb. Akkor? De megint ahogy érzed.

Szerinted pl az AX8on melyik ventit nem tudod szabályozni? Amelyiket nem akarod. Biosból, speedfannal, saját progijával elég?

Ha meg bizonytalanságod van a VIAban, az user error, mert megbízhatóbb.

Gondolom a jobb design már nem is érdekel...

Szerkesztette: MC Pite 2005. 06. 02. 10:00 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#270 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 11:09

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 6:21

Amúgy nem tudom, hogy milyen lemaradásról van itt szó, mert pl hol volt az NF amikor megjelent az A64? K8T800/Pro már akkor is volt, NF meg... :) aztán jött az NF3 150, ami olyan herélt volt, hogy ha arra nem lehetett volna az tmondani, hogy "le van maradva", megeszem a kalapomat :)

ezt elég rosszul tudod.
a nf3 150 a k8t800 előtt jött ki opteron alá, szal a k8t800-nak volt ideje később jobb feltételek mellett kijönni.

#271 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:44

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 10:52

NCQ-t ha megnézed a tesztekben az előnye csak mérhető, nem érezhető. HA ilyen vinyód van és ezt szeretnéd, tedd;nekem ez nem szempont. Ilyen vincsid van?
Alaplapi hang. Mi köze ennek a VIAhoz? Gyártó függő. De az Albarton Envyje :respect: iszonyat jó, olvass utána!!! Ha játékra kell EAX4.0, akkor így is-úgyis Audigy :( . De ha tetszik a jó 24bites hang, és sűrűn cserélsz lapot, 24bites Live,azt kész. Szvsz.

SATAII... úristen.Tudod mi a különbség? Leírnád? Mert ha a vinyód 60 megával olvas, mi értelme van 150ről 300ra emelni a sászélt, ha fizikailag egy Raptor nem aknázza ki a SATA I-et sem? :confused: De ahogy érzed, lehet hogy tuti vinyód van, ami annyiba kerül, mint 2 SATA 1es, amik szőröstül bőröstül megeszik RAID 0-ában mindenféle SATA II-es meg NCQ-s vinyót. Nekem 15E Ftért van egy olyan 80as vinyóm, aminek az elérési ideje 7-8 körül van, 50megával ír, és 90-105 megával olvas ;) .

SLI :) . Te is tudod, hogy csak a maximalistáknak kell, mert egy 6800GT=2 db 6600GT, de 1×űbb, és mindig kijön a többlet, nem úgy mint SLiben - és olcsóbb. Akkor? De megint ahogy érzed.

Szerinted pl az AX8on melyik ventit nem tudod szabályozni? Amelyiket nem akarod. Biosból, speedfannal, saját progijával elég?

Ha meg bizonytalanságod van a VIAban, az user error, mert megbízhatóbb.

Gondolom a jobb design már nem is érdekel...

Nezd...

Nem vagyok SLI barat, azt jeleztem is, feleslegesnek tartom, mert mire lenne penzem meg egy VGA-ra, az mar inkabb G70 alapu lesz... ;)

SATAII, NCQ - SATAII-nek csupan annyi az elonye, hogy az olyan vinyokat tobbsegeben 16 megas cache-val fogjak gyartani, es az, be kell hogy lasd, eleg nagy elony... NCQ pedig, erezheto az, hidd el... Ugyan ugy, mint K7 eseteben a dual channel... Hulyesegnek tartjak, de megis, mekkora divat lett... :) Es szinten nem szintetikus meresekkel tudom alatamasztani mindketto elonyet...

Jahm, amugy Maxtor DM10-es a vinyo... igy mar ertheto? :)

Jahm, es legyszi nezz be a multimedia temakorbe, en ismertettem meg a magyar kozonseggel a live24-et, szoval, nem kell rola beszelni.. :)

alaplapi hang... Mi koze a VIA-hoz? Hogy az is csak AC'97... Persze, nf4 is, de az ugye, jelen esetben mas teszta...

Amugy pedig, rohogni fogsz, ha a VIA tartotta volna a szavat, es kihozta volna mar a VTxx51-et, nem lenne nehez a dontes, tuti VIA lenne... De nem hozta ki..

#272 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 17:29

MC Pite: na látod, mégsem tökéletes a VIAaaaaa :p :]

A NCQ hihetetlen sokkal gyorsabban olvassa be az adatokat és írni, pl. Quantum 30GB LM hivatalos írási sebessége 3-4MB/s ugye? Rejtett NCQ alatt képes feltornázta 10MB/s feletti sebességre. :omg: Ez volt a felfedezésem, hogy van különbség. :omg: :) Igaz hogy a nf4 chipsetek túlméretezték. :( Tegnap mintha megdöglött volna a venti, most oké, nem értem (néhány órával ezelőtt vásároltam Thermaltake Blower-t a biztonság kedvéért, de az sli-re nem lesz jó). :think:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#273 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 09:26

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 18:29

A NCQ hihetetlen sokkal gyorsabban olvassa be az adatokat és írni, pl. Quantum 30GB LM hivatalos írási sebessége 3-4MB/s ugye? Rejtett NCQ alatt képes feltornázta 10MB/s feletti sebességre. :omg:

:think:
Quantum 30 GB és NCQ?  :nevet2:

#274 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 09:48

Fless, lenne egy kerdesem, hatha tobbet tudsz rola mint masok...

Szitu az, hogy rakoncatlankodik az msi neo4 -em (venice van benne), es ma visszaviszem, es lehetseges hogy megoldhato lesz upgrade masra...

En vagy szinten msi k8n diamond -ra gondoltam (ugy hallottam mar letezik olyan aminek nem kell a -5V -os csati a hanghoz), avagy az abit nf4ultras fatal1ty -ja (errol eleg kellemeseket olvastam, csak az abit oldalan nehol nem ultras chipset specifikacioit adnak meg, nehhol sata1, nehol sata2, ...)

Talalkoztal mar ezzel a 2 lappal esetleg kozelebbrol?

#275 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:17

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 12:09

ezt elég rosszul tudod.
a nf3 150 a k8t800 előtt jött ki opteron alá, szal a k8t800-nak volt ideje később jobb feltételek mellett kijönni.

nem is volt 100as :D

bar a kt800nak is jot tett a pro...

#276 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:20

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 18:29

MC Pite: na látod, mégsem tökéletes a VIAaaaaa :p :]

A NCQ hihetetlen sokkal gyorsabban olvassa be az adatokat és írni, pl. Quantum 30GB LM hivatalos írási sebessége 3-4MB/s ugye? Rejtett NCQ alatt képes feltornázta 10MB/s feletti sebességre. :omg: Ez volt a felfedezésem, hogy van különbség. :omg: :) Igaz hogy a nf4 chipsetek túlméretezték. :( Tegnap mintha megdöglött volna a venti, most oké, nem értem (néhány órával ezelőtt vásároltam Thermaltake Blower-t a biztonság kedvéért, de az sli-re nem lesz jó). :think:

ennel jobbat regen olvastam  :lol:

bar en a dualos k7tel is vitatkoznek.

#277 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 13:42

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 10:48

Fless, lenne egy kerdesem, hatha tobbet tudsz rola mint masok...

Szitu az, hogy rakoncatlankodik az msi neo4 -em (venice van benne), es ma visszaviszem, es lehetseges hogy megoldhato lesz upgrade masra...

En vagy szinten msi k8n diamond -ra gondoltam (ugy hallottam mar letezik olyan aminek nem kell a -5V -os csati a hanghoz), avagy az abit nf4ultras fatal1ty -ja (errol eleg kellemeseket olvastam, csak az abit oldalan nehol nem ultras chipset specifikacioit adnak meg, nehhol sata1, nehol sata2, ...)

Talalkoztal mar ezzel a 2 lappal esetleg kozelebbrol?

Még nem.

#278 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 13:49

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 14:42

Még nem.

Aze koszi... ;)

#279 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:12

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 14:49

Aze koszi... ;)

A nálunk járt K8N SLI Platinumon ment az SB Live!, pedig a tápunkon elvileg nincs -5 V-os ág.
A Fatality lapot már láttam (szép piros :D), de ennyi.

#280 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 20:43

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:12

A nálunk járt K8N SLI Platinumon ment az SB Live!, pedig a tápunkon elvileg nincs -5 V-os ág.
A Fatality lapot már láttam (szép piros :D), de ennyi.

Koszike :)

Korulnezek meg addig...
Egyenlore csak leadtam a lapot a boltba feljegyeztek mik a jelensegek, meg megkerdeztek mik az eselyesek helyette, aztan majd hivnak...

Ugyhogy most athlon XPzem :)
Aze a64 erezhetoen furgebb, igaz a friss oprendszer is sokat dob a fellingen ;)

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.