HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások III. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 09:59

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 10:15

Sávszél: egy 1/1-es kapcsolatos is elég nagyforgalmú szerver üzemeltethető, persze nem warezftp. :p

Azért megnézném, hogy üzemeltetsz te 1 megabites up-pal akárcsak egy nagy látogatottságú nem text-only honlapot.

:offtopic:

Mellesleg nem nagyon láttam hogy ez a téma szóba került volna a közelmúltban, ezért bátorkodtam feltenni a kérdést, gondoltam lehet néha értelmesebb dolgokról is beszélgetni/kérdezni, mint a UPC anyázásáról, de ha nektek az jön be jobban, akkor kussolok.

NSD: köszi
többieknek: mégiscsak lehet értelmesen válaszolni.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#562 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 10:30

Idézet: moq - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 10:59

Azért megnézném, hogy üzemeltetsz te 1 megabites up-pal akárcsak egy nagy látogatottságú nem text-only honlapot.

Meglepődnél. Nemrég kötöttük ki egy előfizetőt, mivel többszöri felszólítás ellenére sem kapcsolta le a szervert az 512 uploaddal rendelkező chello plusról. Domain volt rá regisztrálva, és egy, a teveklubhoz hasonló tamagocsis oldalt üzemeltetett emelt díjas sms-sel, mindennel.

Mivel a napi többezer találat időben eloszlik, ezért sokminden belefér az egy megába, a phpnuke-hoz hasonló oldalak pedig nagyrészt tényleg textonly cuccokat generálnak, kevés benne a kép, és ott soxor nem az oldal letöltése, hanem a generálása tart sokáig.

#563 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 10:38

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 11:30

Meglepődnél. Nemrég kötöttük ki egy előfizetőt, mivel többszöri felszólítás ellenére sem kapcsolta le a szervert az 512 uploaddal rendelkező chello plusról. Domain volt rá regisztrálva, és egy, a teveklubhoz hasonló tamagocsis oldalt üzemeltetett emelt díjas sms-sel, mindennel.

Mivel a napi többezer találat időben eloszlik, ezért sokminden belefér az egy megába, a phpnuke-hoz hasonló oldalak pedig nagyrészt tényleg textonly cuccokat generálnak, kevés benne a kép, és ott soxor nem az oldal letöltése, hanem a generálása tart sokáig.

Tudom, én köptem be az oldalt nektek, mivel többé-kevésbé konkurencia nekünk. (Igen, szemét vagyok.) De azért annak az oldalnak se nem volt magas látogatottsága (nálam az valahol napi több 10ezernél kezdődik), meg szinte teljesen text only volt (néhány nagyon gagyi, kicsi képpel/giffel tűzdelve)...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#564 Felhasználó inaktív   toris 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 11:09

Nem szeretném elkiabálni, de essen szó a jó dolgokról is. Hosszú szünet után végre teljes, és stabil sávszélességgel működik a netem. :drive: (Chello Classic, Dunaújváros) Hálás :respect: köszönet annak aki ezt elkövette. :beer:

#565 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 11:32

Idézet: moq - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 9:38

Tudom, én köptem be az oldalt nektek, mivel többé-kevésbé konkurencia nekünk. (Igen, szemét vagyok.) De azért annak az oldalnak se nem volt magas látogatottsága (nálam az valahol napi több 10ezernél kezdődik), meg szinte teljesen text only volt (néhány nagyon gagyi, kicsi képpel/giffel tűzdelve)...

azért én erre nem lennék büszke, tudom milyen világban élünk de akkor is undorító...bár ez  :offtopic:

itt se nem baromi jó se nem baromi rossz,jó ez ;) uploadba ténleg sokkal jobba chello az adsl-eknél...amúgy meg a 30 giga korlát bőven elég..előző hónapban elég sokat töltögettem dc torrent stb és 26 giga lett az eredmény... :cool: de nem tiltakoznék a sebesség emelésről  :D
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#566 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 11:38

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 12:32

azért én erre nem lennék büszke, tudom milyen világban élünk de akkor is undorító...

Szerintem meg az az undorító, hogy míg sokan becsületesen próbálnak pénzt keresni, fizetik a százezreket fejlesztésre, hosztingra, sávszélre, adóznak hogy legyen miből taníttatni téged vagy a gyerekeidet, addig mások (mint pl az a kedves oldal) próbálnak mindent ingyen megúszni (mindenféle törvényes keretet és ÁSZF-et mellőzve, semmi cégforma, adózás). Ezzel a becsületes konkurencia bevételét csökkenteni, sőt más esetben már csődbe is vittek. Szóval én igenis büszke vagyok magamra, és bár az említett oldal most is létezik, nem fog sokáig (most tvnet adsl-re mutat a domain, és ott is tiltja az ászf ezt).

#567 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 11:56

Idézet: moq - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 10:38

Szerintem meg az az undorító, hogy míg sokan becsületesen próbálnak pénzt keresni, fizetik a százezreket fejlesztésre, hosztingra, sávszélre, adóznak hogy legyen miből taníttatni téged vagy a gyerekeidet, addig mások (mint pl az a kedves oldal) próbálnak mindent ingyen megúszni (mindenféle törvényes keretet és ÁSZF-et mellőzve, semmi cégforma, adózás). Ezzel a becsületes konkurencia bevételét csökkenteni, sőt más esetben már csődbe is vittek. Szóval én igenis büszke vagyok magamra, és bár az említett oldal most is létezik, nem fog sokáig (most tvnet adsl-re mutat a domain, és ott is tiltja az ászf ezt).

félig meddig igazad van, de nekem sose volt kóser a másik ily módon való kiiktatása...bár üzlet az üzlet...
amugy is mai világban mindenki úgy ügyeskedik ahogy csak tud....meg amíg nem bukik le :Đ
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#568 Felhasználó inaktív   ebertek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 12:24

Communications  1460,51 Kilobits pro Sekunde
Storage 182,56 kilobytes pro Sekunde
1MB file download in 5,61 Sekunden

Még mindig nincs meg a 3 Mbit :-/
Meg a kettő se  :mad:

NSD, meg tudnád nézni, hogy nincs-e valami probléma velünk?
Modem MAC: 00:0E:5C:CF:B0:5A
Én MAC: 00:50:8D:50:7A:36
ebi :) | flickr | My Webpage

#569 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 12:52

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 12:56

amugy is mai világban mindenki úgy ügyeskedik ahogy csak tud....meg amíg nem bukik le :Đ

Ezen kéne inkább változtatni, persze tudom, hogy ez nem olyan egyszerű, sőt, ez már inkább politika, ennyire meg tényleg ne offoljuk szét a topikot :)

#570 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 14:06

a legtöbb középiskola lapja 128as feltöltési sebességű adsl-ről megy (tény, hogy elég lassan), és valóban, egy napi ezer alatti lapletöltásű szájt siműn elszaladgál fél megabit feltöltéssel, főleg ha nem képgaléria :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#571 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 15:42

Az mennyire általános, hogy a pingem 20, és 200 között ugrál, gyakorlatilag fel, le? 50ből minden páratlan 20-30, minden páros 150-200. Nem játszom, csak meglepődöm néha böngészés közben. :think:
A sávszél gyk. megvan az Örsnél.
Üdvözlettel:
Gabi

#572 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:16

Idézet: moq - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 12:38

:offtopic: Csak nehogy 1x fa testápolóval valaki egy ilyen beköpés miatt meglátogasson. Elég kis súrmó lehetsz, talán jelents fel mindenki.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#573 Felhasználó inaktív   ebertek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 16:58

Idézet: moq - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 11:38

:offtopic: Előzővel teljesen egyet értek, nagyon genny dolog másokat beköpni :)
Még oviban elmegy, az felett az embereknek (általában) megjön az esze.
Tökre jót lehetne röhögni azon, ha egyszer veled kapcsolatban találnának valami "bibit", beköpnének, beperelnének, és vesztenél. :p
Egyébként meg, gondolom, ha az oldal lenne annyira jövedelmező, hogy fusson belőle server hostingra, akkor nem saját, otthoni gépen chellos nettel futtatná a csávó a httpd-t :)
Neki is jobb lenne, ha sokkal gyorsabb net kapcsolatos szerveren lenne a lap, s nem az ő, már eleve csekély upstream-jét fogyasztaná még ez is.
De nem baj, konkurencia, az pedig pusztuljon, ugye?
Csak így tovább..

#574 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 17:14

Csak aztán ne nyivákoljatok, hogy kicsi a minimálbér és drága a net. ;)

#575 Felhasználó inaktív   Pjotor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 20:16

NSD nekem is ping problémáim vannak pár napja, ma már az is 30 másodperc hogy betöltsön a fórum. Mit csináltatok Egerben?:(((

#576 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 20:42

Idézet: Pjotor - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 21:16

NSD nekem is ping problémáim vannak pár napja, ma már az is 30 másodperc hogy betöltsön a fórum. Mit csináltatok Egerben?:(((

Elég sokan nyavajogtunk már, de még nem írták, hogy mi a baj.

Szerintem egyelőre nem tudják, de remélem hamarosan megoldják. Nekem szerda óta szar.
Papesz

#577 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:10

katasztrofalis a gond a webezes teruleten!
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#578 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:16

:offtopic:

Mellesleg nem nagyon láttam hogy ez a téma szóba került volna a közelmúltban, ezért bátorkodtam feltenni a kérdést, gondoltam lehet néha értelmesebb dolgokról is beszélgetni/kérdezni, mint a UPC anyázásáról, de ha nektek az jön be jobban, akkor kussolok.

NSD: köszi
többieknek: mégiscsak lehet értelmesen válaszolni.

Nagyon meglepődnél. :) De mind1, veled asszem fölösleges vitázni, rutinnal győzöl.

#579 Felhasználó inaktív   Pigy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:23

Sziasztok!

Sajnos ami igaz, az igaz. A CHELLO Egerben ma is elég gyengén szuperál. Vajon a UPC nem akar tenni semmit? Ők állítják, hogy minden ok, pedig ahogy az előző hozzászólásokat nézegetem, nem vagyok egyedül a problémával. Amikor egy weblapot le akarok tölteni, úgy érzem, mintha egy "mezei" gprs-es vagy sima 56 k-s betárcsázós kapcsolatom lenne... Adatforgalmi korlát miatti sávszélesség csökkentés nem lehet, mert az 1 Gb-ot sem értem még el...  :( Remélem azért kedden megnézik a UPC-nél, hátha rájönnek a lassúság okára és rendeződik a helyzet...
Ps.: A feltöltés sebessége az meg kritikán aluli, alig mozdul.

#580 Felhasználó inaktív   ebertek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:53

Éljen, chello-s kép betöltése:
Communications  2725,36 Kilobits pro Sekunde
Storage 340,67 kilobytes pro Sekunde

Viszont az egy megás fájl:
Communications  1262,30 Kilobits pro Sekunde
Storage 157,79 kilobytes pro Sekunde
1MB file download in 6,49 Sekunden :(

Ping-probléma kezd megoldódni, 46-os pinggel játszottam osztrák szerveren  :)
De sebesség még elég ingatag :-/ Van, amikor csak 900 kbitps-t mutat  :mad:

(Pécs)

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31