HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások III. Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   zeno42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 23:39

Idézet: moq - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 11:38

Tudom, én köptem be az oldalt nektek, mivel többé-kevésbé konkurencia nekünk. (Igen, szemét vagyok.) De azért annak az oldalnak se nem volt magas látogatottsága (nálam az valahol napi több 10ezernél kezdődik), meg szinte teljesen text only volt (néhány nagyon gagyi, kicsi képpel/giffel tűzdelve)...

Hát ez király- még dicsekszik is vele.

A gyomrom felfordul az ilyen emberektől. Az meg különösen tetszik, mikor írja „többé-kevésbé konkurencia nekünk” – de menjünk biztosra, jelentsük fel, az nem árthat. 
:boa:

#582 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 16. 06:30

Idézet: zeno42 - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 0:39

A gyomrom felfordul az ilyen emberektől. Az meg különösen tetszik, mikor írja „többé-kevésbé konkurencia nekünk” – de menjünk biztosra, jelentsük fel, az nem árthat. 

Milyen feljelentésről beszélsz? Az a rendőrségen van. Én csak írtam egy emailt a UPC-nek, hogy webszerver fut chelloról (amit tilt az ÁSZF), aztán döntsenek belátásuk szerint. Mellesleg a UPC is figyelmeztette legalább 1x a csávót. Az üzleti élet sajnos ilyen, csak így lehet megmaradni, ennél csak durvább dolgok vannak offline. Aki szerint a 21. századnak nem erről kellene szólnia (igaza is van), az maradjon kisgyerek örökre, azoknak még tiszta a lelkük.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#583 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 16. 09:09

Idézet: moq - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 7:30

Milyen feljelentésről beszélsz? Az a rendőrségen van. Én csak írtam egy emailt a UPC-nek, hogy webszerver fut chelloról (amit tilt az ÁSZF), aztán döntsenek belátásuk szerint. ...

de kit mit jelentettel te be az upcnek?
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#584 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 09:25

Idézet: moq - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 10:38

Szerintem meg az az undorító, hogy míg sokan becsületesen próbálnak pénzt keresni, fizetik a százezreket fejlesztésre, hosztingra, sávszélre, adóznak hogy legyen miből taníttatni téged vagy a gyerekeidet, addig mások (mint pl az a kedves oldal) próbálnak mindent ingyen megúszni (mindenféle törvényes keretet és ÁSZF-et mellőzve, semmi cégforma, adózás). Ezzel a becsületes konkurencia bevételét csökkenteni, sőt más esetben már csődbe is vittek. Szóval én igenis büszke vagyok magamra, és bár az említett oldal most is létezik, nem fog sokáig (most tvnet adsl-re mutat a domain, és ott is tiltja az ászf ezt).

DOCSIS szabványokat sem nehezebb megtalálni, mint egy-egy szolgáltató ÁSzF-ét.  :rolleyes:
Na mindegy...
Kaosz, panik, pusztulas.
Azt hiszem az en munkam itt veget is ert.

#585 Felhasználó inaktív   bertife 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 09:39

Javítson ki valaki, ha tévedek.

A szocializmusban az tanultuk /én még akkor tanultam !! / hogy a "rothadó kapitalizmusban" olyan piacgazdaság van ahol farkastörvények uralkodnak pl: a nagy hal megeszi a kicsit stb. stb.

Akkor szerettünk volna ilyen "rothadó" világban, farkastörvények szerint élni.
Most ott vagyunk -már ez sem  jó ?

Az "átkosban" is jelentgetett sok ember sokfelé - ebben nem történt semmi változás!!!

#586 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 09:59

Én csak írtam egy emailt a UPC-nek,..., aztán döntsenek belátásuk szerint.

Nehogy valaki kipostolja a netre a nevedcímed... aztán döntsenek belátásuk szerint.

#587 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:08

Idézet: ssl - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 10:59

Nehogy valaki kipostolja a netre a nevedcímed... aztán döntsenek belátásuk szerint.

Belsős nem fogja kiadni, akármennyire is durvának hangzik a feljelentgetősdi. Sokminden tltja, és senki sem keresi magának a bajt.

#588 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:17

A szerverüzemről annyit, hogy nem szerepel a UPC ÁSZF-ben hogy konkrétan mi számít szerverüzemeltetésnek. Ez szerintem alapvetően nagy probléma. A biztonsági kockázaton túl egyébként nem tudom egyáltalán miért zavar bárkit is, ha mondjuk XY egy publikus webszervert rak a chellojára, DSL-jére vagy mittom mijére. Az internet alapvetően egy egyenrangú hálózatnak indult, amit a megfelelő üzleti érdekek (ami mögött azért van némi ráció is persze, pl. 10Mbitet néhány éve eléggé gáz lett volna otthonra...) szépen átalakítottak. Az adott szolgáltató által megadott sávszél és ha van akkor adatforgalmi korlát úgyis korlátozza az egészet (arról nem beszélve, hogy otthon egy 24/7-es géphez nehéz/drága megteremteni a megfelelő körülményeket).

Példának okáért nekem is van egy ilyen többcélú, kintről is elérhető gépezetem a chellomon, viszont nincs rajta publikus szolgáltatás, de ettől még szerver ha azt vesszük. Szerintem meg csak egy távolról elérhető számítógép.

A szerverhosting beruházás pedig sosem volt kötelező. Az hogy sok cég (szerintem talán túl sok mostmár) belevágott, az az ő dolguk és gondolom megalapozott üzleti döntésük. Az az üzletük kockázata, hogy az idő múlásával mennyire vesztenek piacot az egyre olcsóbb sávszélen lógó cégek és otthoni ügyfelek miatt.

1/1Mbites forgalom: durván napi ~15-20k lapletöltést tud kényelmesen kiszolgálni, ha időben elég jó eloszlik a dolog, ehhez viszont nem elég egy péegy ha php+mysql-es a dolog (azt meg ugye látjuk, hogy chellon a 30GB elég hamar elfogja ezt a forgalmat...)

#589 Felhasználó inaktív   coola 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:20

Igen gyér sajna Egerben még mindig, CoD-ba 100as pingel tolom ha éppen beenged, és nemvág ki hogy magas a ping lol.Lehet hogy hülyeség de szerintem tulvan terhelve a hálozat, mert érdekes módon hajnalban minden ok  :reklamacio:
ABIT KN8U |A64 3700+@2860Mhz |2x512 DDR 400Mhz |Nvidia 8800GTS 320MB |SB AUDIGY 2 ZS |SAMSUNG SYNCMASTER 959NF 19" |2 x SAMSUNG 80 GB SATA RAID0 + SAMSUNG 160 GB |PIONEER DVR-109 |RAZER COPPERHEAD |COOLINK 500W

#590 Felhasználó inaktív   PAStheLoD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:40

Ehhez a szerver, nem-szerver dologhoz lenne egy kérdésem. Mivel nekem chello plus-om van, az 50-60K egész jó upload, ezért a haverok hozzám pakolják fel FTP-n egy-egy buli után a képeket.. ebben persze igazából semmi publikus dolog nincs és természetesen anyagiaktól mentes a dolog (szép is lenne ha nem így volna :D) de végülis szervernek szerver, viszont ha IRC-en át DCC-zi a képeket aztán én meg a többieknek küldöm tovább, ami már nem minősül szvsz szerver üzemeltetésnek, de gyakorlatilag ugyan annyi forgalmat generál plusz még 20-al többet kell kattintani, mire mindenkinek elküldöm a pakkot... ugye erre nem rág be UPC ?  Másik dolog, hogy mért is nem lehet szervert üzemeltetni? Mondjuk egy fórumot (phpBB) .. forgalmi korlát ígyis úgyis megfogja a pseudo-warez szervereket, az 512K up meg talán éppen elég lenne ehhez :)
-= hátööö ... msn://pas@uze.net  ilyen-eg0-bl0g: pasthelod.ashes.hu =-

#591 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:41

Milyen feljelentésről beszélsz? Az a rendőrségen van. Én csak írtam egy emailt a UPC-nek, hogy webszerver fut chelloról (amit tilt az ÁSZF), aztán döntsenek belátásuk szerint. Mellesleg a UPC is figyelmeztette legalább 1x a csávót. Az üzleti élet sajnos ilyen, csak így lehet megmaradni, ennél csak durvább dolgok vannak offline. Aki szerint a 21. századnak nem erről kellene szólnia (igaza is van), az maradjon kisgyerek örökre, azoknak még tiszta a lelkük.

fú bazzeg eléggé érdekes felfogásod lehet:) még azt mondod ilyen az üzlet:) heheeh beszarok elvagy te kicsit tévedve. Hányni kell az ilyentől, mert vki kitalált vmi furmányosat és nem te, már le kell buktatni, csak irigykedsz.

Ha már felszólította a upc, miért nem hagyod rájuk? Mi közöd van neked ezekhez? Ettől most vagánynak érzed magad?:) Mi vagy te, hogy azt modogatod ilyen az üzleti élet? Mivel foglalkozol? Tuti sáros vagy vmiben, csak nehogy visszakapd attól akit feldobtál. Elég sok infó lehet rólad neki sztem:) Elmeséltél itt mindent hogy konkurens stb....

Nehogy fordítva süljön el a dolog, ahogy elképzelted, hogy szépen feldobod és azt érzed te vagy az isten :offtopic:

#592 Felhasználó inaktív   ebertek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:48

Izé, most lusta vagyok megkereseni az ÁSzF-et, de most akkor (csak saját használatra) itthoni POP3 szervert futtathatok?  :confused:
Meg fut egy FTP is, hogy távolról tudjak pakolni a gépemre :)
Ez most akkor baj?  :confused:

Más: ez valahogy nagyon nem akar 3 Mbitps lenni :mad:
Communications  1088,19 Kilobits pro Sekunde
Storage 136,02 kilobytes pro Sekunde
1MB file download in 7,53 Sekunden
ebi :) | flickr | My Webpage

#593 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 13:20

Te télleg kész vagy bakker. (Nyomhatod a jelzésgombot, hogy élvezhess erre is, mert vétek a fórumszabályzat ellen, személyeskedés ugye, csak neked és csak most.) Ez az egymás eltaposás, feljelentés (mert az is az, ha a UPC-nél "köpöd be", ahogy te írtad) stb. nem vezet semmi jóra. Nézd meg a tárhely topikot e felett néhánnyal. Abban szépen elvagyunk néhányan szolgáltatók, versenyzünk, de nem eltaposunk, legalábbis ahogy én látom. Nyilván mindenki más-más megközelítéssel alakítja az árait, szolgáltatásait (amik azért jórészt hasonlóak), ami természetes és jó is, mert így alakul ki a választék. Ezzel szemben nem értem, hogy egy olyan weboldalt, ami a konkurenciátok miért kell legyalulni? Te magad írtad, hogy szerinted nagy forgalmat úgysem bonyolíthatnak (lásd 30-60GB és sávszél). Ha már ennyire konkurenciának számít, akkor ti sem vagytok valami nagyok. Ha pedig annyira nagyok vagytok, akkor nem jelent fenyegetést, esetleg annyiban hogy úristen picit kéne fejleszeni a cuccotokon.

#594 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 15:11

Tényleg nem tudja senki, hogy mi a baj Egerben?
Papesz

#595 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 15:29

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 14:11

Tényleg nem tudja senki, hogy mi a baj Egerben?

vissza olvasol kiderül. :smoker:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#596 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 18:20

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 16:29

vissza olvasol kiderül. :smoker:

Én visszaolvastam, nem derült ki.

Neked igen? Akkor elmondhatnád.
Papesz

#597 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 18:22

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 19:20

De kiderül. Mégpedig az, hogy nem tudja senki.

:D

#598 Felhasználó inaktív   Pigy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 22:05

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 19:20

Legalább a UPC tudhatná... De vajon holnap megtudja? Jó lenne, mert ez már sehogysem jó így... :(

#599 Felhasználó inaktív   ebertek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 22:12

És az sem jó, hogy 23.11-kor, Pécsett:
Communications  1905,76 Kilobits pro Sekunde
Storage 238,22 kilobytes pro Sekunde

:mad:  :mad:  :mad:
ebi :) | flickr | My Webpage

#600 Felhasználó inaktív   coola 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 01:16

Idézet: Pigy - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 23:05

Legalább a UPC tudhatná... De vajon holnap megtudja? Jó lenne, mert ez már sehogysem jó így... :(

Má föntebb írtam, de most megbizonyosodtam, vagy a sávszél keves vagy a felhasználó sokk :)
most érdekes módon 02:13 az idő és láss csodát 13 a ping és 0% a veszteség, ugyanez de.,du.,este: 60 ping 28% elveszett lol. :down:

Szerkesztette: coola 2005. 05. 17. 01:20 -kor

ABIT KN8U |A64 3700+@2860Mhz |2x512 DDR 400Mhz |Nvidia 8800GTS 320MB |SB AUDIGY 2 ZS |SAMSUNG SYNCMASTER 959NF 19" |2 x SAMSUNG 80 GB SATA RAID0 + SAMSUNG 160 GB |PIONEER DVR-109 |RAZER COPPERHEAD |COOLINK 500W

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.