HWSW Informatikai Kerekasztal: Szaggatott WLAN adatforgalom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szaggatott WLAN adatforgalom miért "lagolnak" a netes játékok WLANon?

#21 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 10. 19:41

Nekem is hasonló problémám van, mint a topikindítónak, a Tanetnél fizettem elő WLAN-os internetszolgáltatásra (info), és főleg késő délután és esténként lehetetlenné válik a netes játék (én főleg Diablo-zok).

Itt egy ping eredmény a hwsw-re:

Idézet

193.188.141.57 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 1151, fogadott = 1110, elveszett = 41 (3% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 10ms, maximum = 1186ms, átlag = 392ms

és egy pingelés az adótoronyra (ami úgy 7-800m-re van az antennától):

Idézet

10.0.1.1 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 584, fogadott = 582, elveszett = 2 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 2ms, maximum = 29ms, átlag = 2ms

Nem igazán értem, hogy mi a baj, mert az adótoronyig tökéletes minden...

#22 Felhasználó inaktív   gaben75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 17:32

Idézet: lodmaster - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 15:56

Szia! Én is hasonló problémával küzdöttem jó egy évig, míg rájöttem, ugyhogy sok sikert a probléma megoldásához :D

Na jó elmondom.
Control Panel ->Administrative tools-> Services->Wireless Zero configuration
Ezt kell leállítsd.
A magyar XP-s nevét nem tudom sajnos , de szerintem megtalálod.
Szólj ha sikerült.
Sok sikert!

Szia . Én nekem is rádiós netem van. Én is ezzel a problémával küzdök .
Nekem egy D-link Dwl-700 ap  access pointra jön a jel, elég hosszú koax kábellel kb 10 méter.
A netet egy Linksys Befsr 41-es routerrel osztom meg.
Counter-Strike-ozni szoktam de általában elég rövid időn bellül kidobnak a szerverről mert szaggat
a játék hiába állítom be a rate-et.
A másik játék amit neten szeretnék játszani az a Call Of Duty, de itt is állandó szaggatás van.
Egyhelyben fut az ellenség a következő pillanatban halott vagyok.
Légyszi segítsetek!!!!!!!!!!!
ja és kb 1024/1024 -es a kapcsolat.

#23 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 18:11

Idézet: gaben75 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 18:32

Szia . Én nekem is rádiós netem van. Én is ezzel a problémával küzdök .
Nekem egy D-link Dwl-700 ap  access pointra jön a jel, elég hosszú koax kábellel kb 10 méter.
A netet egy Linksys Befsr 41-es routerrel osztom meg.
Counter-Strike-ozni szoktam de általában elég rövid időn bellül kidobnak a szerverről mert szaggat
a játék hiába állítom be a rate-et.
A másik játék amit neten szeretnék játszani az a Call Of Duty, de itt is állandó szaggatás van.
Egyhelyben fut az ellenség a következő pillanatban halott vagyok.
Légyszi segítsetek!!!!!!!!!!!
ja és kb 1024/1024 -es a kapcsolat.

Üdv kedves bajtárs!

Én már rájöttem mi a baj... de egyelőre csak alternatív megoldást sikerült találnom...
Arról van szó, hogy a Ralink R2500-as chippel felszerelt WLAN kártyák bizonyos időközönként hibás csomagokat küldenek kifele, és emiatt áll meg a forgalom a WLAN-on kb. 1-2 másodpercre...
Próbáltam már legfrissebb driverrel, de ugyanúgy maradt minden...
Nekem amúgy egy Conceptronic C54Ri WLAN kártyám van, amit próbáltam már gyári CD-ről telepített driverrel, gyártó weblapjáról letöltött legfrissebb driverrel, sőt a Ralink oldaláról letölthető meghajtóprogramot is megpróbáltam, de mindig ugyanaz...
Aztán végülis az lett, hogy az AP-mat beállítottam WDS módba, UTP-vel rákötöttem a gépemre, és most így használom... olyan stabil, hogy az hihetetlen... :)

Aki esetleg talált már megoldást a problémára, az legyen szíves és segítsen!!!

Köszi!
ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#24 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 21:09

Idézet: lodmaster - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 15:56

Szia! Én is hasonló problémával küzdöttem jó egy évig, míg rájöttem, ugyhogy sok sikert a probléma megoldásához :D

Na jó elmondom.
Control Panel ->Administrative tools-> Services->Wireless Zero configuration
Ezt kell leállítsd.
A magyar XP-s nevét nem tudom sajnos , de szerintem megtalálod.
Szólj ha sikerült.
Sok sikert!

Szia!

Megpróbáltam, amit mondtál, de sajnos nem segített! :(

Van valakinek egyéb ötlete??
ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#25 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 07:58

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 14:50

A többi csatornában lévő AP vételi jelszintjét is le tudnád írni?

Még mindig nem adtad meg az AP-k jelszintjét amit venni tudsz a sávban,
beleértve a sajátodat.

#26 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 16:15

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 8:58

Még mindig nem adtad meg az AP-k jelszintjét amit venni tudsz a sávban,
beleértve a sajátodat.

Parancsoljatok... :)
A 6-os csatornán van a mi hálózatunk két AP-ja, WDS módban.
(SSID-k direkt vannak elhomályosítva!)

Jah, ezeken kívül van még egy AP, de azt most valamiért nem sikerült befognom... asszem az 1-es csatornán van.... a jelszintje meg elég gyenge lehet (mivel nem is "látta" a site survey).

Csatolt fájl:

Szerkesztette: gery_hu 2005. 05. 12. 16:18 -kor

#27 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 11:15

Ha jól értem a dolgot az AP-d a Linksys routerre kapcsolódik WDS módban, te pedig a gépeddel erre az AP-ra kapcsolódsz? És interneten keresztül szeretnél játszani?

#28 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 15:31

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 12:15

Ha jól értem a dolgot az AP-d a Linksys routerre kapcsolódik WDS módban, te pedig a gépeddel erre az AP-ra kapcsolódsz? És interneten keresztül szeretnél játszani?

Hali!

Háromféle "módban" tudom használni most a netet:
1, WLAN kártya -> Linksys Router -> probléma megvan... hibás csomagok meghatározott időközönként
2, WLAN kártya -> MSI AP -> WDS -> Linksys router -> ugyanúgy megvan a probléma
3, Alaplapi nForce LAN vezérlő -> UTP-vel rá az AP-re -> WDS-en keresztül Linksys router -> Nincs semmi probléma, egyetlen hibás csomag sincs, a netes játékok tökéletesen futnak. :)

Ezért mondtam, hogy szerintem a WLAN kártyával nem oké valami... de vajon mi?

#29 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 13:23

Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 16:31

Hali!

Háromféle "módban" tudom használni most a netet:
1, WLAN kártya -> Linksys Router -> probléma megvan... hibás csomagok meghatározott időközönként
2, WLAN kártya -> MSI AP -> WDS -> Linksys router -> ugyanúgy megvan a probléma
3, Alaplapi nForce LAN vezérlő -> UTP-vel rá az AP-re -> WDS-en keresztül Linksys router -> Nincs semmi probléma, egyetlen hibás csomag sincs, a netes játékok tökéletesen futnak. :)

Ezért mondtam, hogy szerintem a WLAN kártyával nem oké valami... de vajon mi?

De ha megy UTP kábelen akkor mi a gond? Miért kell külön wireless? Ha kábellel nincs probléma, azt használd, megbízhatóbb sokkal.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#30 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 14:32

Idézet: Sanyix - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 14:23

De ha megy UTP kábelen akkor mi a gond? Miért kell külön wireless? Ha kábellel nincs probléma, azt használd, megbízhatóbb sokkal.

Kábelesen használom most, de akkor sem hagy nyugodni, hogy miért nem működik jól, ha WLAN kártyán keresztül próbálnám használni...
Szerintem a kártyával lehet valami gond, de hogy pontosan mi, azt nem tudom... Ki kéne próbálni egy másik kártyával, de sajnos nincs másik itt a közelben... :(

Köszi minden eddigi segítséget, amint tudom, megpróbálom egy másik hálókarival és közlöm veltek a  tapasztalataimat!

Üdv:
Gery

#31 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 09:51

Nekem X-Micro van, és nagy processzorterhelésnél hajlamos eldobni a kapcsolatot.

Effektív játékok közben jó eséllyel lehal.
Ez elég vicces: ha pl. futtatok egy local servert, és arra csatlakozom (pl. tesztelni modokat), simán levág a saját gépemről, mert elmegy a kapcsolat :confused:

#32 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:04

én a chellomat szeretném megosztani 2 felé.
Van egy notebookom, amiben beépített WLAN kari van. Most ügyebár vennem kell egy routert meg vevőt az asztali gépbe.

De most, hogy olvasom amiket írtatok lehet, hogy nálam is olyan problémák lennének, hogy COD közben beszaggatna? Vagy ez a szaggatás csak az olcsó, gyenge minőségű cuccok rovására lehet írni?
Esetleg milyen márkájú [ nagyon megbízható, csomag veszeteség nélküli ] routert meg vevőt ajánlotok?

#33 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:16

Idézet: alex1989 - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 23:04

De most, hogy olvasom amiket írtatok lehet, hogy nálam is olyan problémák lennének, hogy COD közben beszaggatna?

Vagy ez a szaggatás csak az olcsó, gyenge minőségű cuccok rovására lehet írni?

Esetleg milyen márkájú [ nagyon megbízható, csomag veszeteség nélküli ] routert meg vevőt ajánlotok?

1. igen

2. igen

3. Mondom, hogy Draytek Vigor 2200E plusz, vagy ha lehet kapni még 2104-est, akkor az jó, meg sokat bír, meg izébizé atomkirály, csak általában elrohannak az árát hallva, pedig éppen jónak mondható.
Make love not Wor.

#34 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 11:10

Na, jól van srácok... megoldódott a probléma. :)
Nem is hittem volna, hogy ez lesz a baj.
Szóval, csak annyi volt, hogy én a router adóteljesítményét megemeltem 28 mW-ról 84-mW-ra és úgy látszik, így már nem nagyon bírt stabilan adni. Visszavettem 28 mW-ra, és most WLAN-nal, akár AP-n keresztül, akár közvetlenül használom, NINCS packet error....
Most szépen visszatöltöttem a gyári firmware-t (eddig alchemy-t használtam), és valahogy mintha ez stabilabb lenne...
Szóval én azt mondom, hogy ha valakinek nem kellenek az extra funkciók, amiket a 3rd party firmware-ek nyújtanak, az marajdon a gyári firmware-nél. Vagy ha valakinek az kell, hogy lehessen állítani az antenákat (tx/rx) meg esetleg az adóteljesítményt (amit én kifejezetten nem ajánlok...), az tegye fel a HyperWRT-t. Azon tényleg csak minimális módosításokat végeztek az eredeti firmware-hez képest, szóval így kisebb az instabilitásból eredő kellemetlenségi-index értéke (nah, szépen fogalmaztam? :))

Tehát a tanulság: ha van egy működő rendszered, hagyd úgy ahogy van és használd... na akard hogy még jobb legyen, mert csak rosszabb lesz.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Szerkesztette: gery_hu 2005. 05. 21. 11:13 -kor

#35 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:32

Tehát akkor mégsem fog beszaggatni a COD-om meg hasonlók ;)

hurrááá  :respect: 

#36 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:45

Valószínű, hogy ilyet fogok vásárolni:
http://prohardver.hu...d=20&id=648&p=1

Ez lenne az: U.S. Robotics 802.11g Wireless Starter Kit (USR805470)

Nagyon dícsérik  :eek:

#37 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 11:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 0:16

3. Mondom, hogy Draytek Vigor 2200E plus

és ez hol WLAN-os??
http://www.gepbolt.h...24982&f=NET&o=0
:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Szerkesztette: alex1989 2005. 05. 22. 11:59 -kor

#38 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:19

Ha megengedheted magadnak, akkor esetleg figyelembe veheted az Asus WL-500g routerét is, Linux fut benne és jó modolt firmwarek vannak hozzá. Az átviteli sebessége is jobb belső hálón, mint az átlag.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#39 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:22

Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 12:10

Na, jól van srácok... megoldódott a probléma. :)
Nem is hittem volna, hogy ez lesz a baj.
Szóval, csak annyi volt, hogy én a router adóteljesítményét megemeltem 28 mW-ról 84-mW-ra és úgy látszik, így már nem nagyon bírt stabilan adni.

Áruld el, mi indokolta azon a fél méteren a 84mW-ot!?

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#40 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:53

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 19:22

Áruld el, mi indokolta azon a fél méteren a 84mW-ot!?

Üdv!

Ehhh... félreértetted... nem az AP ment 84 mW-on, hanem a router, ami kb. 20 méterre van tőlem, két válaszfalon túl. De nem is emiatt volt indokolt a 84 mW, hanem mert ki szeretnénk bővíteni a hálózatunkat, hogy kb. 100-110 méterre el tudjunk sugározni a routerrel. Ezért emeltük meg az adóteljesítményt 84 mW-ra.
Amúgy azt megemlíteném, hogy sajna újra visszatért a csomag-kimaradásos probléma... :(
De már kénytelen voltam belenyugodni, hogy ez ilyen, nem lehet segíteni rajta... és úgy néz ki, még az okát sem sikerült megtalálni a problémának.
Akinek esetleg van még ötlete, írja le bátran, nem fogok haragudni érte! :)

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó