HWSW Informatikai Kerekasztal: Szaggatott WLAN adatforgalom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szaggatott WLAN adatforgalom miért "lagolnak" a netes játékok WLANon?

#41 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 19:53

110 méter a gyári antennával nem fog sikerülni. Illetve: sikerült?  :)
Szerintem eszköz inkompatibilitás lehet, és nem nagyon fogsz tudni vele mit csinálni.
Nekem egyébként olyan bajom van, hogy ha 54Mbitre állítom a hálókártyám (Intel PRO 2200BG - notebookban), akkor előfordul, hogy beáll 24Mbitre, és ilyenkor vagy belassul, vagy teljesen leáll a kapcsolat. Nem szakad meg, de megbénul. Idővel helyrejön, módosítja is a sebességet, de ezen a sebességen valami van vele. Megnő a válaszidő, vagy teljesen bedöglik a net, vagy csak lelassul, de a lényeg, hogy nem ok. Ha átkapcsolom a kártyát 11Mbitre, akkor minden tuti. Viszont előfordul, hogy 11Mbiten rossz, vagy nagyon gyenge a jelerősség, de ha átkapcsolok 54-re, akkor meg maximális, pedig pont fordítva kellene lennie, mindezt egy panelban, a router sajnos fal mellett van, és a jelenség a másik szobában fordul elő. A 24Mbites őrültség mindenhol. A routernél teljesen mindegy, hogy 19 (gyári alap), vagy 84mW-on van-e.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#42 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 22:18

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 20:53

Szerintem eszköz inkompatibilitás lehet, és nem nagyon fogsz tudni vele mit csinálni.
Nekem egyébként olyan bajom van, hogy ha 54Mbitre állítom a hálókártyám (Intel PRO 2200BG - notebookban), akkor előfordul, hogy beáll 24Mbitre, és ilyenkor vagy belassul, vagy teljesen leáll a kapcsolat. Nem szakad meg, de megbénul. Idővel helyrejön, módosítja is a sebességet, de ezen a sebességen valami van vele. Megnő a válaszidő, vagy teljesen bedöglik a net, vagy csak lelassul, de a lényeg, hogy nem ok. Ha átkapcsolom a kártyát 11Mbitre, akkor minden tuti. Viszont előfordul, hogy 11Mbiten rossz, vagy nagyon gyenge a jelerősség, de ha átkapcsolok 54-re, akkor meg maximális, pedig pont fordítva kellene lennie, mindezt egy panelban, a router sajnos fal mellett van, és a jelenség a másik szobában fordul elő. A 24Mbites őrültség mindenhol. A routernél teljesen mindegy, hogy 19 (gyári alap), vagy 84mW-on van-e.

Üdv!

Véletlenül nem Linksys WRT54G router?

#43 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 07:01

Üdv!

forum.thinkpads.com oldalról:
"The intel 2200 BG has some problems with distance and power saving mode with some routers like linksys.
The IBM (atheros) II a/b/g card seems to be the better buy."
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#44 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:28

[...]

Nem tudom, hogy sikerült volna, ugyanis még nem próbáltuk ki, ilyen távolságon még nem. Eddig kb. 60 méter volt a maximum, amilyen messze el tudtunk sugározni, de nem volt túl erős a jel. Éppen ezért szeretnénk beszerezni egy erősebb antennát, amit kültéren helyezénénk el (tetőn valahol, de mindenképp a tetőcserépen kívül), és úgy megpróbálni újból a dolgot.
ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#45 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 19:42

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 19:19

Ha megengedheted magadnak, akkor esetleg figyelembe veheted az Asus WL-500g routerét is, Linux fut benne és jó modolt firmwarek vannak hozzá. Az átviteli sebessége is jobb belső hálón, mint az átlag.

Üdv!

Ehhez adnak USB-s vevőt?

Vagy ezt meg is lehet úgy oldani, h az asztali géphez sima LAN kábelen a hálókarimhoz hozzákötöm, és a notebooknak meg osztja WLAN-on keresztül?

Szerkesztette: alex1989 2005. 05. 25. 19:50 -kor

#46 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 25. 21:20

Nem is tudom, de nekem ma azt mondták, hogy a 11Mbites az valójában 5Mbitet tud, az 54Mbites, meg 24Mbitet, az 54+ meg 34Mbitet ...
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#47 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:33

Idézet: alex1989 - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 20:42

Ehhez adnak USB-s vevőt?

Vagy ezt meg is lehet úgy oldani, h az asztali géphez sima LAN kábelen a hálókarimhoz hozzákötöm, és a notebooknak meg osztja WLAN-on keresztül?

Ezt nem hogy meg lehet oldani, hanem így célszerű megoldani!
Általában minden WLAN routeren van pár LAN port is, az említett Asus WL-500g-n is van 4 db, +két USB, amin üzemeltethetsz FTP szervert külső, USB-s tartóba rakott merevlemezről (gép nélkül), vagy megoszthatod a nyomtatót több gép között és nem kell egy gépet sem "nyomtatószervernek" kinevezni, de a webkamerát is oszthatod rajta.

USB vevőt nem adnak hozzá, és elég borsos az ára, de elég sok szolgáltatást tud, ha DC-n aktív akarsz lenni, és dinamikus IP-d van, ez a router le tudja kezelni a dyndns, a tzo, vagy a zoneedit szolgáltatókat alapból, tehát nem kell gépenként a kliensekkel szórakozni, a router maga lerendezi az IP DNS-hez rendelését.
Van még egy nagyon hasznos tulajdonsága, egyszerre tud AP és repeater lenni, ami adott esetben nagyon jól jöhet.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#48 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:34

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 23:18

Véletlenül nem Linksys WRT54G router?

Nem, ez egy Asus WL-500g Deluxe verzió.

Üdv!

#49 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:37

Idézet: Feco - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 8:01

forum.thinkpads.com oldalról:
"The intel 2200 BG has some problems with distance and power saving mode with some routers like linksys.
The IBM (atheros) II a/b/g card seems to be the better buy."

Nem választhattam, csak ilyen hálókártyát tudtam a notiba rakatni, egyébként is a Centrino csak akkor Centrino, ha a WLAN is Intel féle.
Egyébként amiket írtam  váltást 11 és 54Mbps között, stb., azokat a hálókártyán tettem, a routert nem piszkáltam, és nagyon valószínű, hogy nem is ott a gond.

Üdv!

#50 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:40

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 22:20

Nem is tudom, de nekem ma azt mondták, hogy a 11Mbites az valójában 5Mbitet tud, az 54Mbites, meg 24Mbitet, az 54+ meg 34Mbitet ...

Gondolom arra gondoltak, hogy két gép között tudsz routeren keresztül ennyivel másolni, mert akkor igaz. Notebook és gép között 54MBps-nál max 20-24MBps-mal tudok másolni. Azonban hozzá kell tenni, hogy router esetében ez gyakran kábelen sincs több, sőt!
Egyes routerek 100MBiten sem másolnak 1200-1500kbyte/s-nál többel kábelen, ami igencsak 12MBit körüli sebesség...

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2005. 05. 25. 22:41 -kor

#51 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 26. 12:44

Egyelőre nem tudom, h melyik routert fogom megvenni a 2 közül. Majd megkérdezem a chellos ismerősünket aztán az megoldja majd a problémákat!  :D

De mindenképpen jól működő WLAN rendszert szeretnék  ;)

#52 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 12:47

Mi a különbség az ASUS WL-500g Deluxe és az ASUS WL-500g között?

#53 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 19:07

??

#54 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 21:33

Idézet: alex1989 - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 20:07

??

Google  :)

WL-500G Wireless Router
WL-500G Deluxe Wireless Router
Asus WL-500g fórum
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#55 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 01:09

Én USR 808054-est néztem ki magamnak( 125 MBPS extra long range ), de most erősen elgondolkoztam ezen az ASUS dolgon.
Talán hatótávolságban jobb az USR meg abban 256bites WEP dehát a WPA ugyis jobb.
Az ASUS viszont nagyon sok szolgátatást tud és nem is igazán drága.
Most DI624+ van ezt azárt akarom lecserélni mert néhány naponta lefagy véletlen helyzetekben.Ettől eltekintve jól teljesit.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#56 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 01:25

125Mbps-hoz létezik hálókártya?
A WEP tényleg nem jó semmire, a WPA-PSK az már ér valamit.

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2005. 06. 07. 01:25 -kor

#57 Felhasználó inaktív   vip 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 18:41

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 23:33

Ezt nem hogy meg lehet oldani, hanem így célszerű megoldani!
Általában minden WLAN routeren van pár LAN port is, az említett Asus WL-500g-n is van 4 db, +két USB, amin üzemeltethetsz FTP szervert külső, USB-s tartóba rakott merevlemezről (gép nélkül), vagy megoszthatod a nyomtatót több gép között és nem kell egy gépet sem "nyomtatószervernek" kinevezni, de a webkamerát is oszthatod rajta.

USB vevőt nem adnak hozzá, és elég borsos az ára, de elég sok szolgáltatást tud, ha DC-n aktív akarsz lenni, és dinamikus IP-d van, ez a router le tudja kezelni a dyndns, a tzo, vagy a zoneedit szolgáltatókat alapból, tehát nem kell gépenként a kliensekkel szórakozni, a router maga lerendezi az IP DNS-hez rendelését.
Van még egy nagyon hasznos tulajdonsága, egyszerre tud AP és repeater lenni, ami adott esetben nagyon jól jöhet.

Üdv!

Hali! Mindenkinek!
Nagy nagy segítséget kérnék! Nekem is egy ASUS WL-500g routerem van és egészen mostanáig nem volt semmi bajom vele. Két asztali PC ment róla kábelen Chellót megosztva plusz egy közös nyomtató. A baj azóta van, hogy lett egy wlan PDA és akármit csinálok, nem tudom beállítani a routert, hogy a vezetéknélküli kapcsolat működjön. Elmentem a pda- val egy ingyenes HOTSPOT- hoz és ott tökéletesen felcsatlakozott. Itthon meg még csak nem is látja a hálózatot. Konfiguráló MESTER segítségét keresem, ha netán lehetne akár a helyszínen is. /na persze ezt már nem ingyen!/ :cool:

A remény hal meg utoljára! ...szerintem...
Vip

#58 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 20:04

A PDA-d ismeri a DHCP-t? Mert ha igen, és a routerben is engedélyezve van (alapból az van bekapcsolva), akkor elsőre, gond nélkül kéne mennie a netnek. Ha a többi gépet is látni akarod, akkor már a kliensen fix IP kell.
Azért furcsa a dolog, mert gyakorlatilag a routert a dobozból kivéve kizárólag a netkapcsolat fajtáját kell beállítani, és máris működik.
A WLAN beállításoknál nincs titkosítás bekapcsolva? Mert a hotspotok nyílt hálók, de a routerben mindenféle biztonsági beállítást lehet eszközölni.

Üdv!

#59 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 21:55

Idézet: vip - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 19:41

Hali! Mindenkinek!
Nagy nagy segítséget kérnék! Nekem is egy ASUS WL-500g routerem van és egészen mostanáig nem volt semmi bajom vele. Két asztali PC ment róla kábelen Chellót megosztva plusz egy közös nyomtató. A baj azóta van, hogy lett egy wlan PDA és akármit csinálok, nem tudom beállítani a routert, hogy a vezetéknélküli kapcsolat működjön. Elmentem a pda- val egy ingyenes HOTSPOT- hoz és ott tökéletesen felcsatlakozott. Itthon meg még csak nem is látja a hálózatot. Konfiguráló MESTER segítségét keresem, ha netán lehetne akár a helyszínen is. /na persze ezt már nem ingyen!/ :cool:

A remény hal meg utoljára! ...szerintem...
Vip

Szia!

Ellenőrizd a csatorna beállítását, ugyanis bizonyos eszközök csak a 11-es csatornáig látnak meg AP-ket. (Az európai szabvány szerint 13 csatorna van). Nézd meg a routeren, hogy hányas csatornán üzemel a WLAN. Lehet, hogy a PDA-d nem támogatja a 11-esnél magasabb csatornákat, és ezért nem is látja a routert.
ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#60 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 17:04

Sziasztok, nekem is lenne egy kisebb problémám egy Linksys routerrel. Nem tudom hogy beállításal van-e a probléma vagy csak maga a router sz@r úgy ahogy van. Tehát a következő a problémám: bizonyos időközönként elveszti a beállításokat, egészen pontosan mindenféle össze-vissza szöveg van a beállításoknál és egyik portja ilyenkor (újabban) újraindítás után nem működik. Megpróbálkoztam már a firmware frissítssel, letöltöttem a linksys oldaláról a legújabb firmware-t de azzal is ugyan ezt produkálja.
A router: Linksys BEFSR41v4
Firmware Version: 1.04.05
Közvetlenül csatlakozik az ADSL modemre és 2 gépre osztja a netet.

Leggyakrabban akkor jön elő ez a probléma (beállítások összekuszállódása) amikor Counter Stike Source-al játszom, router reset után megy tovább rendesen (egy darabig).

Ez most valami bellítási probléma miatt van amit a CS-hez kellene beállítani vagy a routert vigem vissza?
Ha a router a gond kapok helyette másikat egyből vagy várhatok 2-3 hetet? Előre is köszi.

Szolti

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.