HWSW Informatikai Kerekasztal: Bughunt II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bughunt II. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 10:51

Total egyetertunk.
Arrol viszont nem tehetek, ha a motor ugy van megirva, hogy egy bizonyos terheles felett egy erogepen sem fut normalisan... erre lesz allitolag a megoldas a 2.1.x... azert nem irok 2.1.0-at, mert az egy bughalmaz sajnos. Meg a heten varhato a 2.1.1.

Krinyo

Komolyan, örülök, hogy végre találtunk közös hangnemet. :) :respect:

Köszönet az infoért.

#442 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 11:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 9:55

Szal en kapcsoltam ki minden ilyen funkciot tegnap este, amikor megint fel oraig allt az egesz. Tudjatok, sporolas.
Mindenesetre tok erdekes azt latni, hogy az egyik forumban a lassulas miatt megy a nyavajgas, masikban meg amiatt, ha az azokat okozo feature-oket kikapcsolom... es mind a ket temaban ugyanazok az arcok jelennek meg. Na mind1, most egyelore igy marad, ugyis nemsokara jon a 2.1.x, ami okosabb, szebb es a support szerint gyorsabb is lesz.

Krinyo

Valószínű kevesebben tették volna szóvá a dolgot, ha ez a hozzászólásod nem másnap születik meg.

Másrészről vannak némi kétségeim, hogy pusztán az új motor vajon tényleges megoldást hoz-e. De legyen úgy.
Elköltöztem :-)

#443 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 11:41

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 12:20

Másrészről vannak némi kétségeim, hogy pusztán az új motor vajon tényleges megoldást hoz-e. De legyen úgy.

Valoszinuleg szoltam volna, ha nem csak annyi idom lett volna, hogy belepjek az adminra. Ketsegeim pedig nekem is vannak, de nem nagyon tudok egyedul mit kezdeni veluk. :(

A support azt mondta legutobb, hogy 2.x.x atgondoltabb, kevesebb query-t futtat, nagy terheleshez sokkal jobb.

Az biztos, hogy 2.1.0 adminban tobb erdekes opcio van, mely 1.3.1-nel tenyleg komoly terhelest jelenthet, 2.1.0 alatt pedig lehet utemezni. Ilyen pl. az oldal megtekinteset szamlalo cucc, ami 1.3.1-ben folyamatosan buzeralja az adatbazist, 2.1.0-ban meg 30 percenkent (vagy amennyit megadok) frissit csak...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#444 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:51

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 12:41

Valoszinuleg szoltam volna, ha nem csak annyi idom lett volna, hogy belepjek az adminra.

Sztem írd be valahova, hogy váltásig bizonyos szolgáltatások maximum tesztjelleggel üzemelnek, utána meg majd kiderül...
Elköltöztem :-)

#445 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:17

A BigBoards statisztikája szerint a múlt heti postok száma alapján a hwsw 191. helyen van 23571-el. Nem teljesen világos számomra, hogy ez most csak ezzel a motorral működő fórumokat listáz vagy másokat is(pofára azonosnak tűnnek), de biztos lehet találni az első 50-ben olyan fórumot ami ugyanezt használja. Nem kellene megkérdezni azokat az üzemeltetőket ahol 4-5x ennyi post keletkezik, hogy milyen tapasztalataik vannak?

Úgy a jelenlegivel, mint az upgrade-del...

Vagy ez hülyeség. :D

Szerk: közben megnéztem, 1. maláj fórum(angol nyelvű) 307577 posttal, 36010 userrel
                                        2. diablo fórum 125467 posttal, 134991 userrel.
                                      ......stb

Ezek Invision-nel futnak.

Ők már csak tudnak valamit...

Szerkesztette: redbiro 2005. 09. 20. 13:27 -kor

#446 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:02

Idézet: redbiro - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 14:17

A BigBoards statisztikája szerint a múlt heti postok száma alapján a hwsw 191. helyen van 23571-el. Nem teljesen világos számomra, hogy ez most csak ezzel a motorral működő fórumokat listáz vagy másokat is(pofára azonosnak tűnnek), de biztos lehet találni az első 50-ben olyan fórumot ami ugyanezt használja. Nem kellene megkérdezni azokat az üzemeltetőket ahol 4-5x ennyi post keletkezik, hogy milyen tapasztalataik vannak?

Úgy a jelenlegivel, mint az upgrade-del...

Vagy ez hülyeség. :D

Szerk: közben megnéztem, 1. maláj fórum(angol nyelvű) 307577 posttal, 36010 userrel
                                        2. diablo fórum 125467 posttal, 134991 userrel.
                                      ......stb

Ezek Invision-nel futnak.

Pédául frontend és backend szervert alátenni vagy erősebb gépet.

#447 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:02

Idézet

Persze, biztosan nem ilyen vason fut az a cucc... majd ha rankszakad a bank, biztosan itt is lesz valami elosztott rendszer a forum alatt.

Krinyo

PS: amugy az altalad emlitett elso forumban 850e hozzaszolas van. Az lof*sz, nalunk 2,6 millio, marpedig az mySQL adatbazis merete a legeslegnagyobb gond.

#448 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:14

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:02

Persze, biztosan nem ilyen vason fut az a cucc... majd ha rankszakad a bank, biztosan itt is lesz valami elosztott rendszer a forum alatt.

Krinyo

Csak csurran-cseppen majd valami a keymediaból meg narancssárga reklámokból. ;)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#449 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 17:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:02

Krinyo

PS: amugy az altalad emlitett elso forumban 850e hozzaszolas van. Az lof*sz, nalunk 2,6 millio, marpedig az mySQL adatbazis merete a legeslegnagyobb gond.

Csak kíváncsiság: "Bájtosítva" ez mit jelent?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#450 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 19:08

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 18:13

Nem tudom, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy több mint a tegnap esti dist-upgarde melléktermékeként létrejött .xsession-errorsom, a maga 12 gigájával :lol:

Na, de ami miatt igazából jöttem. Szóval valami nem teljesen kerek a mozgatások körül. van  ez a topic. A másvilágból lett elrakva a communitas magistorumba. Namost a bajaim:

1) A másvilágban kétszer szerepel. Egyszer simán, és egyszer mozgatottként, ugyanezzel a linkkel. Ez tuti nem jó így, a többi lehet hogy nem bug, hanem feature :)
2) Ha belemegyek, akkor fent nem a CM es linksorozat van, hanem Mésvilágos.
3) CMben is mozgatottnak látszik.
4) A másvilágban mozgatottként még az én postom látszik utolsónak, holott van még egy. A másik kettő reinkarnáció tud is róla.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#451 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 19:57

Valaki megmondana, hogyan lehet megtalalni az NF7 II topikot?

Alaplapoknal beirtam a keresoablakba, hogy NF7, erre elkuldott a sunyiba, hogy 4 karakternel rovidebb.
NF7_-ra meg beszolt, hogy kerjek segitseget, ha nem tudom hasznalni a funkciot.
Erre probaltam NF7-S-re keresni, detto.
"NF7-S"-re is. :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2005. 09. 20. 19:57 -kor

#452 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 20:46

Nyunyu, mit kísérted a sorsot? :Đ Holnap már kereső sem lesz, ha így folytatod :) .

Kroozo: 12G? Nálam a games könyvtár ekkora, nem érzem át a párhuzamot asszem :Đ . Ezek szerint megtaláltad a fórumszellemet, múlt héten az alaplapok szekcióban járt, volt 3 azonos, mozgatott téma. Ott nem csak a név, hanem ha jól emlékszem, a téma azonosítója is megegyezett.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#453 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 21:25

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 21:46

Nyunyu, mit kísérted a sorsot? :Đ Holnap már kereső sem lesz, ha így folytatod :) .

Kroozo: 12G? Nálam a games könyvtár ekkora, nem érzem át a párhuzamot asszem :Đ . Ezek szerint megtaláltad a fórumszellemet, múlt héten az alaplapok szekcióban járt, volt 3 azonos, mozgatott téma. Ott nem csak a név, hanem ha jól emlékszem, a téma azonosítója is megegyezett.

12g, az nem lényeg, csak még azóta is ezen verem a fejem a falba  :banghead:, asztán mindenről ez jut eszembe :D Mégse semmi, cca másfél óra alatt 12G clear text logot összehozni :)

Tudom, hogy volt ilyen, de akkor csak a mozgatottak osztódtak, most viszont az egyik mozgatott, a másik sima. Azonosító ua. (gondolom, mert a link ugyanaz volt).

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#454 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 21:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 21:46

Az előző oldalt nem olvastátok? Vagy eltűntek a postjaim? :think:

#455 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 06:38

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:53

Az előző oldalt nem olvastátok? Vagy eltűntek a postjaim? :think:

De én igen, de mint írtam, ez nem egészen ugyanaz (bár valószínű valami deriváns)

#456 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 08:55

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 20:57

Valaki megmondana, hogyan lehet megtalalni az NF7 II topikot?

Ne elégedetlenkedj, a MicrosoftOS-ben nem is lehet külön keresni, mert nincs a kiválasztható részek között  :D

Miután előjöttek a szellemtopikok megint, már csak az hiányzik hogy elkezdje véletlenszerűen keverni a hozzászólásokat és tisztára régimotor-hangulatom lesz :)
WoT nick: Atti77

#457 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:37

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 18:13

Egy KONKRÉT - bár nem invison alapú, hanem phpbb - fórum teljes mysql adatbázisa 16 fő témakört és kb. 400 hozzászólást 105 embertől tartalmazva 1020 kbyte méretű azaz ~ 1 Mb.

Ebből kiindulva talán kiszámolható, hogy egy átlagos hozzászólás kb. 2-2,5 kbyte méretet foglal (text), és erre jönnek még rá a létrehozott topicok fejlécei stb, az userek adatai, a táblák struktúrái stb.

Egy 2,6 milliós 2xxxx ezer fős xxxxx topicos fórum esetén az egész adatbázis durván saccolva 6600-7000 Mb ~ 6,6-7,0 Gb körül lehet.

Ehhez nem számoltam esetleges tömörítést, ha van az adatbázison alkalmazva (biztosan van, bár a mysqlt annyira nem ismerem),    indexeket...

SZERINTEM!

Szerkesztette: Kory 2005. 09. 21. 10:38 -kor

#458 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 12:22

1,8 GB + 2,2 GB index a hozzaszolasok tablaja perpill.

Krinyo

#459 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 13:34

mar reg eszrevettem, (es lehet mar mas is megemlitette) hogy angol nyelven a forum bizonyos reszei magyar-ok maradnak.  :rolleyes:

- pl. felul a "kedvencek" log ki a sorbol.
- a hozzaszolasoknal a "jelzes", "valasz" szinten magyarul van.
- felul/alul a; "szolj hozza", "gyors valasz", "uj tema", "uj szavazas" gombok is magyarul vannak.
- es meg: "megjeloles", "kedvenckent megjelol/torol" is magyar.

csak megemlitettem. (gondolom van mas bajotok is mint ezzel foglalkozni).  :o de ha mar angol, legyen teljesen az.  :smoker: engem sem zavar annyira pedig nekem a kezdetektol angol nyelvre van allitva a forum. de azert megis.... :cool:

szerk: en meg azt hittem nem kuldte el mert vacakolt eleg sokaig most is. :(

Szerkesztette: Desorder 2005. 09. 21. 14:18 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#460 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:13

Idézet

Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 65

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 68
ERROR: Cannot find database invisionforum
Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 101

mySQL query error: SELECT id, member_id, running_time, location FROM ibf_sessions WHERE id='63931bbd210833e3554532cbb2825f18' and ip_address='195.199.256.127'

mySQL error: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
mySQL error code:
Date: Wednesday 21st of September 2005 03:08:39 PM

+1 kép :Đ

Csatolt fájl:

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23