HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1491 Felhasználó inaktív   hoopda59 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 21:35

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 20:55

Codec gond, vagy vírus leginkább a probléma oka, a codec (szerintem) valószínűbb.

Erre nem is gondoltam...Ace Mega Codec Professionalt-t használok.Ez megmanyarázná miért mindig a filmeknél jön elő

#1492 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 21:46

Idézet: hoopda59 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 20:35

Erre nem is gondoltam...Ace Mega Codec Professionalt-t használok.Ez megmanyarázná miért mindig a filmeknél jön elő

www.codepack.com -ez szerintem teljesen elég. + egy sima xvid codec még mellé.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1493 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 21:50

Idézet: hoopda59 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 22:35

Minden kodekpakk xar... :reklamacio:

Az ACE pedig a vezérük... :omg:

Ha megúszod az unistallját anélkül, hogy összeborulna a renccered, akkor máris szerencsésnek mondhatod magad.... :think:

Értelmes alternatíva: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...10196&t=9056078

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 12. 21:50 -kor

#1494 Felhasználó inaktív   hoopda59 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 22:08

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 21:50

Ha megúszod az unistallját anélkül, hogy összeborulna a renccered, akkor máris szerencsésnek mondhatod magad.... :think:

Értelmes alternatíva: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...10196&t=9056078

Az már amúgy is bejáccik :cool:

Elképzelhető, hogy egy tök ugyanilyen gépen(mindeg paraméte ua.) nincs ilyen hiba. Vagy ez adódhat abból, hogy azon más a szoftver konfiguráció...? :think:

#1495 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 22:15

Idézet: hoopda59 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 23:08

Az már amúgy is bejáccik :cool:

Elképzelhető, hogy egy tök ugyanilyen gépen(mindeg paraméte ua.) nincs ilyen hiba. Vagy ez adódhat abból, hogy azon más a szoftver konfiguráció...? :think:

Öhöm.  :)

#1496 Felhasználó inaktív   atesz76 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 13. 06:59

Sziasztok!

Keresek Quantum lct 10 elektronikát.
az atis.sms@freemail.hu címre irjatok, ha tudtok.

Köszi előre is!

Attila

#1497 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 21:21

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 18:02

Megserult fizikailag a lemez, es a fej orbitalis palyara allt, ramutatva a vinyo szuletese pillanataban lathato csillagkepre.

Tipikus Maxtor halalnem, volt mar par Maxtor Quasar/Neptune/Ares/Athena/Calypso itt a forumon.

Hajaj, nem tudom melyik lokott kollegamnak jutott eszebe ujrahasznositani a polcon talalt 6GB-s Maxtort, mondvan nincs keznel mas.
Gyanusan Vega koruli palyara akar allni.

Sebaj, celjat mar betoltotte, mert sikerult kiprobalnom, hogy tenyleg megy a speci DOS progink Win98 alatt. :cool:
Szoval most mar mehet a kukaba, megegy Win98 bootot nem akarok vegighallgatni. (klatty-klatty-horr-horr-reccs-klatty...)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 07. 13. 21:24 -kor

#1498 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 21:33

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 20:50

az általam javasolt codecpack jó. Nem tesz föl sok ökörséget.
Az ace és társai szerintem is hülyeség.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1499 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 21:54

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 22:33

az általam javasolt codecpack jó. Nem tesz föl sok ökörséget.
Az ace és társai szerintem is hülyeség.

Melyikre gondolsz a linkednél ? A Leadcodecs-re ?

Vagy csak elgépelted, és codecpack.com...???!  :rolleyes:

Ez utóbbi helyen találhatónál a Morgan nagyon nem tecc nekem; baromira felesleges (ugyanúgy mint a 2nyelvű/feliratos DivX-ek; akkó'má' mé' nem DVD...???!)

Az ffdshow,ACFilter,PowerDVD,BSPlayer kvartett tökéletesen elegendő sztem, mert akkor nem megy át minden szerencsétlen stream minden bitje 4milla dll-en, mire meglátom/meghallom...  :down:

Nomeg: a 0 dot :lama:-júzereknek egyszer mondod azt, hogy ez az egy pakk jó, akkor holnap ő már úgy adja tovább a munkahelyi kollegának, hogy X guru az x-topikon aszonta, hogy a kodekpakk yooo...  :(
Utána + tömegével próbáljuk rendbehozni a szutykaikat by topik...  :reklamacio:

De lehet, hogy csak pesszimista vagyok...  ;) 

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 13. 22:06 -kor

#1500 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 23:08

:offtopic:

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 22:54

Az ffdshow,ACFilter,PowerDVD,BSPlayer kvartett tökéletesen elegendő sztem, mert akkor nem megy át minden szerencsétlen stream minden bitje 4milla dll-en, mire meglátom/meghallom...  :down:

Azert az ffdshow is elkurvult rendesen.

Eddig vmi osregi 2004-es verziot hasznaltam, teljesen jol tette a dolgat, nulla prociterhelessel, tudtam filmnezes kozben 30-40MB/sec-kel vinyorol vinyora masolni.

Most felraktam vmi frissebb verziot, mert kellett egy H264-es filmhez, erre amint megnyitom az MPC-t, onnantol kezdve vinyomuvelet max 4MB/sec, es a kep lejatszasa akadozik.
Az a durva, hogy ha benyomom a pause-t, akkor is max 4MB/sec, amig ki nem lepek az MPC-bol. :eek:

Ja, iuVCR alatt is ffdshow-t hasznalok TV felvetelre, regivel orakon at tudtam 0 kepkockadobassal digizni, barmit csinalva a gepen mellette.
Most ujjal digizes kozben elindul az Outlook=-50 kepkocka.
Masolnek valamit egyik vinyorol a masikra, masodpercenkent -3 kepkocka. :eek:

#1501 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 23:16

Van most négy SATA vinyó a gépemben, az egyik az eddigi 60MB/sec helyett csak 9MB/sec-kel olvas. A többi megy rendesen. Egyébként rendesen működik, minden adata rendben van a smart szerint is. Gyanítom, hogy azóta csinálja, mióta a táp érintkezési hibája miatt leállt. Hogyan lehetne felgyorsítani?

#1502 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 08:58

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 0:08

Azert az ffdshow is elkurvult rendesen.

Eddig vmi osregi 2004-es verziot hasznaltam, teljesen jol tette a dolgat, nulla prociterhelessel, tudtam filmnezes kozben 30-40MB/sec-kel vinyorol vinyora masolni.

Most felraktam vmi frissebb verziot, mert kellett egy H264-es filmhez, erre amint megnyitom az MPC-t, onnantol kezdve vinyomuvelet max 4MB/sec, es a kep lejatszasa akadozik.
Az a durva, hogy ha benyomom a pause-t, akkor is max 4MB/sec, amig ki nem lepek az MPC-bol. :eek:

Ja, iuVCR alatt is ffdshow-t hasznalok TV felvetelre, regivel orakon at tudtam 0 kepkockadobassal digizni, barmit csinalva a gepen mellette.
Most ujjal digizes kozben elindul az Outlook=-50 kepkocka.
Masolnek valamit egyik vinyorol a masikra, masodpercenkent -3 kepkocka. :eek:

Igaz, de én meg sosem teszem fel a bétáit; most is még a 2004.októberi SSE2-s stable-t használom.  :D
Az is igaz, hogy az új 'csodakodekeket' (AAC, H264, stb.) toronymagasról xarom le/droppolom...  :(

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 14. 09:01 -kor

#1503 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 09:10

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 20:54

Melyikre gondolsz a linkednél ? A Leadcodecs-re ?

De lehet, hogy csak pesszimista vagyok...  ;) 

Codec Pack All in 1  6.0.3.0-re gondoltam. 1-2 kattintassal kiválaszthatod melyik feliratkezelot szereted jobban, ill a codecek közül melyik szimpibb (ffdshow vagy a normál divx, xvid)
Ez pont azokat használja amiket én anno feltettem egyesével.

Biztos én vagyok maradi, de én divx-hez a mediaplayer classicot használom.

...Na de ez a topic nem erről szól...

Szerkesztette: XC-biker 2006. 07. 14. 09:18 -kor

#1504 Felhasználó inaktív   DjRoly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:33

Sziasztok.

Volt egy IBM DeskStar 60GXP winyóm a hétvégéig  :reklamacio:
típusa : IC35L060AVER07-0
Sajnos egy nagyobb file másolása közben egyszer csak elkezdett hangokat kiadni, olyan mintha a fejet seekelné , aztán megy egy picit (kerreg 1-2 mp ig ), majd kezdi előlről.
Lehet még ezzele kezdeni valamit?  :confused:
Esetleg nincsen valakinek egy ilyen panelje kölcsönbe vagy eladásra?
Volt rajta egy két fontos dolog, jó lenne azokat valahogy lementeni.
Előre is köszi a segítséget..

#1505 Felhasználó inaktív   Kirby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 23:07

Bocs egy gyors kérdés, ha off topic, vagy már volt, akkor bocs!

XP telepítés után a 80 gigás Maxtor-ról nem hajlandó
bootolni, azt írja ki, hogy hiányzik az "NTLDR". Mi is ez?

Viszont ha visszateszem a régi 20 gigás Seagat-et "salve"-n
és hagyom arról bootolni, akkor indítja az új XP-t a 80-asról.
Ez mi lehet?
Már újratelepítettem az XP-t hátha valami lemaradt, de semmi változás,
ha lekötöm a Seagat-et, ugyan ez a hibaüzenet...
akkor lehet hogy az új winyó is kuka?

Előre is hálás köszönet! :respect:

#1506 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 23:32

Úgy telepítsd az XP-t, hogy egyedül van Masterként a gépben (most is Primary Master egyébként?), vagy írd át a boot.ini-t, ha nem akarod megint újratelepíteni (küld el privibe a Maxtoron lévő boot.ini tartalmát, megmondom, hogy mit kell rajta módosítani). Esetleg ezt is nézd meg, egy töredezettségmentesítés megoldhatja, ha emiatt van a probléma.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1507 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 07:18

Idézet: Kory - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 17:51

Szerintetek van arra esély, hogy tápegység által halálba küldött Seagate 4,3 Gb-os HDD-n (ST34311A) átcserélem az elektronikát egy teljesen ugyanolyan másik 4,3 Gb-os Seagate-ére az működni fog? (kb. egyidejű beszerzések, ugyanolyan chipek)

(A kiégett Seagaten az ST feliratú csip füstölt el, így kívülről ami látszik, a másik "pót" vinyó pedig bekapcsoláskor dobálja a fejet - valószínű ledobták, de elvileg az elektronikája jó)

Kellene a kiégett vinyóról 1-2 dolog.

Na,  - bár  elvileg senki nem reagált a beírásomra :D - itt van előttem a két egyforma vinyó, az elfüstölt elektronikájú, és a jó "donor".

Az elvileg nem gond, hogy az elfüstölt vinyón 6.01-es firmware, a jón pedig 8.01 van a feliratok szerint - és ezt fogom átrakni a régebbire?

Majd beszámolok mire jutottam.

#1508 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 14:00

Idézet: Pelican - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 23:16

Van most négy SATA vinyó a gépemben, az egyik az eddigi 60MB/sec helyett csak 9MB/sec-kel olvas. A többi megy rendesen. Egyébként rendesen működik, minden adata rendben van a smart szerint is. Gyanítom, hogy azóta csinálja, mióta a táp érintkezési hibája miatt leállt. Hogyan lehetne felgyorsítani?

A probléma megoldódott.
Mindent próbáltam, de nem használt, aztán tegnap visszaraktam a gépbe és egyszercsak megjavult magától.  :)

#1509 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:04

Hali

Kérdés (nem konkrétan HDD, de kapcsolódik):

Abit NF7 2.0,

Sec Mas - Pio DVR-107
Sec Sla - Maxtor DM9+ 120gb

Észrevettem, hogy a HDD kicsit (nagyon) sz@r, időnként kattog és leáll. Ez nem lett volna gond, de időnként visszament PIO módba, ami qrva lassú :) És ugyanekkor a DVD is MINDEN ESETBEN visszaugrott PIO módba.

IDE kábel (hengeres) cserélve lett másik (hengeresre), nem lett jó, aztán sima szalagkábelre, így sem lett jó.
Aztán a vinyó kukába ugrott, lett helyette Samsung 250gb. Nah ez már nem megy PIO módba, viszont a DVD továbbra is! :eek:

Mi a francot cseréljek, mi lehet a gond? Tápcsatit is cserélgettem, de biztos nem az a gond (Antec, aranyozott vagymi).

Létezik, hogy a DVD író kezdi megadni magát? Amikor megy, akkor hibátlan, íro-olvas 8x.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 07. 18. 16:07 -kor

#1510 Felhasználó inaktív   mucsó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:44

Sziasztok!

Van egy régi Western Digital WD400-as, 40 gigás IDE winyó. Hang alapján semmi baja, ha olvastatom getdataback-kel, kerreg kattog rendesen. Viszont nem lehet róla olvasni egy árva byte-ot sem. Mindenre error 27-et vagy 23-at mond, mikor mit. Utána olvastam, hogy pont ez a fajta winyó néha elfelejti, hogy hol vannak a trackek ill. elég gyakori a fej elromlása is.

A tünetek:
bekapcsoláskor felpörög, winyó led világít. sokáig világít. Közben mintha többször próbálna olvasni valamit, legalábbis olvas a fej, azt hiszem 5x kittkattkatt. Aztán abbahagyja, jön egy hosszabb kerregés és csöndben marad. Ezután bármit akarok olvasni, minden szektorra 00 00 00 00...

A winyó unokatesómé. Családi képek, meg mittudoménmik vannak rajta, és szépen megkért hogy próbáljak vele csinálni valamit. Van ötletetek? Ill. nem tudom hogy ma mennyi egy profi adatvisszanyerő díja, tól-ig. Ez ügyben ha kompenets valaki, kérem szépen, küldjön pü-t.

Köszi szépen,
mucsoo

Szerkesztette: mucsó 2006. 07. 18. 19:46 -kor

"Soha ne vegyél feleségül nagy kezű nőt! -- Kicsinek fog látszani a cerkád."
..........................
Ázusz ÁHÉTENNYOLCIKSZ Döluksz Kettőpontnulla }{ Atlon Ikszpé Kétezerkétszác Plusz }{ Infineon+Blitz Kettőötvenhat per háromharminchárom }{ Igló szájlentbríz }{ Éjtíáj rádioun hétezer-ötszáz hatvannégy mega }{ Szígét barrakúda Öt Hatvangé }{ Lájton huszonnégy-tíz-negyven CD-RW}{ Sirtec 360-212 }{ piszokdrága Merkjuri csicsaház }{ Ixpé prof hungari legál

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.