HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   Texastomy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 07. 20:48

Idézet: Blöff - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 21:05

Mire gondolsz Texastomy?

Bocs, aszittem nekem válaszoltál... Arra kérdeztem rá.

T.

#2342 Felhasználó inaktív   Croaton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:00

Sziasztok!

Segítséég :)

Winchester: Samsung SP2004C 200GB SATA 8MB

- 2 partícióra osztva: 120 és 80GB

Hibajelenség:

- a 80GB-s partíció egy bekapcsolás után elérhetetlenné vált
- üzemi hőfok 37 Celsiusról 70 (!) Celsiusra emelkedett, ez állandó, sosem változik
- hangosabb lett

A másik partíció hibátlanul megy. Eddig lefuttatott tesztprogik nem tudtak vele mit kezdeni. Van valakinek ötlete, hogy mehet-e rá a HUTIL (van valami értelme?), vagy mentsek az ép particióról és felejtsem el a vinyót...

Igazából csak azt akarom tudni, miért ment fel 70 fokra...lehet-e ebből következtetni valami szörnyűségre  :think: :)

Köszönöm ha valaki válaszol :)

#2343 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:11

Idézet: Croaton - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 20:00

Sziasztok!

Segítséég :)

Winchester: Samsung SP2004C 200GB SATA 8MB

- 2 partícióra osztva: 120 és 80GB

Hibajelenség:

- a 80GB-s partíció egy bekapcsolás után elérhetetlenné vált
- üzemi hőfok 37 Celsiusról 70 (!) Celsiusra emelkedett, ez állandó, sosem változik
- hangosabb lett

A másik partíció hibátlanul megy. Eddig lefuttatott tesztprogik nem tudtak vele mit kezdeni. Van valakinek ötlete, hogy mehet-e rá a HUTIL (van valami értelme?), vagy mentsek az ép particióról és felejtsem el a vinyót...

Igazából csak azt akarom tudni, miért ment fel 70 fokra...lehet-e ebből következtetni valami szörnyűségre  :think:   :)

Köszönöm ha valaki válaszol :)

www.hdsentinel.hu  - mit mond rá?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2344 Felhasználó inaktív   Croaton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:26

Hajajj...ezt mondja:

Idézet

A lemez felületén található 340 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 3 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

Idézet

Teljesítmény: 93%

Idézet

Kondíció: 21%

Idézet

Becsült hátralévő élettartam: 80 nap

A 80GB-s partíciót 0GB-osnak lája, Partition magic-ben viszont prímán kijelzi mennyi adat van rajta, de ott dobálja a #45-ös CRC errorokat.
Edit: A SMART mérésnél sok helyen van zöld pipa, többi helyen nincs pipa, de a státusz mindenhol 'OK'.

Azt hiszem ennek annyi...  :confused:   :(  :(

Szerkesztette: Croaton 2007. 05. 07. 21:30 -kor

#2345 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 18:05

Valami tesztelő programot tudnátok mondani? Ami kmutatja h bad sector van-e rajta.

Szerkesztette: FLO 2007. 05. 09. 18:09 -kor

#2346 Felhasználó inaktív   Croaton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 23:10

Idézet: FLO - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 18:05

Valami tesztelő programot tudnátok mondani? Ami kmutatja h bad sector van-e rajta.

A fentebb említett HD sentinel tökéletes a feladatra.

www.hdsentinel.hu

Emelett még megtudsz sok más dolgot is a HDD-ről.

#2347 Felhasználó inaktív   agena 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 09:48

A bad sector tesztelésre a HD tune progi a jo ez megmutattya hol vannak a hibás sectorok.

#2348 Felhasználó inaktív   Atyman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 18:13

Hi!

A gépem mostanában nem működött rendesen. Nyomtam egy memoria és vinyó tesztet. Memtest egy órán belül 10 hibát talált, vinyón meg 1,5% badsector van. A vinyóm: samsung 120Gb (sp1203N).
Mai nap folyamán befagyott gépem, vagyis nagyon lassú lett és nyomtam egy resetet. Innentől kezdve nem tölti be windowst. Állandóan újraindítja magát töltés közbe. Rákötöttem egy másik gépre egy usb-és külső kerettel. gép teljsen belassult tőle és nem lehetett megnyitni a vinyót, egy hiba üzenetet írt ki, amiben valamilyen memóriát emlegetett (bocsi nem tudom ponotsan felidézni). Scandisket nem tudtam rajta futatni.
Nagyon fontos adatok vannak rajta, van valami ötletetek, hogy mit lehet csinálni, hogy lementsek róla adatokat?

Köszi a segítséget.

#2349 Felhasználó inaktív   dgergo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:16

Hali!

Nekem egy 80bg diamondMax plus9 ata/133 vinyóm égett ki a szó szóros értelmében(elektronika az alján) , egy hibás racknek köszönhetően! Ha lenne valakinek elfekvőben egy ilyen winyója az megvenném! Persze csak ha úgy látom h passzol az elekrtonika  ;)

dgergo@tvnetwork.hu

Fontos lenne!

#2350 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:31

Idézet: Atyman - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 18:13

Hi!

A gépem mostanában nem működött rendesen. Nyomtam egy memoria és vinyó tesztet. Memtest egy órán belül 10 hibát talált, vinyón meg 1,5% badsector van. A vinyóm: samsung 120Gb (sp1203N).
Mai nap folyamán befagyott gépem, vagyis nagyon lassú lett és nyomtam egy resetet. Innentől kezdve nem tölti be windowst. Állandóan újraindítja magát töltés közbe. Rákötöttem egy másik gépre egy usb-és külső kerettel. gép teljsen belassult tőle és nem lehetett megnyitni a vinyót, egy hiba üzenetet írt ki, amiben valamilyen memóriát emlegetett (bocsi nem tudom ponotsan felidézni). Scandisket nem tudtam rajta futatni.
Nagyon fontos adatok vannak rajta, van valami ötletetek, hogy mit lehet csinálni, hogy lementsek róla adatokat?

Köszi a segítséget.

Hát ha az az 1,5% hiba a Bootrecord környékén van, akkor ne is csodáld hogy nem tud rendszert tölteni. A rossz hír az, hogy a hibák szaporodása miatt már az adminisztrációt sem tudja rendesen beolvasni (emiatt a lassulás másik a gépen). Nagyon gyors az állapot romlása, ennek a winyónak max. 1 - 2 indulása van hátra. Ha ezalatt nem lehet a mentést megoldani akkor Kürt Rt, - de ettől fogsz egy hátast dobni. Mindenesetre a kísérletezést azonnal hagyd abba! El kell vinni szakemberhez.
(a Scandisk pont az ilyen winyókat szokta garantáltan agyonvágni!!!)

Szerkesztette: pittti 2007. 05. 11. 20:34 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2351 Felhasználó inaktív   Atyman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 15:18

Hi!

Rádugtam a winchestert egy külső usbés kerettel egy laptopra és elkezdtem rajta futatni a hdd regeneratort, de olyan lassan csinálta hogy 200 óra lenne míg végig megcsinálná! Ha egy másik gépbe rendsen berakva futtatnám, akkor gyorsabb lenne, vagy hdd regenerator ilyen lassan dolgozik?
Egyébként nem lassítja le már a gépet a winchestert hanem usbén rádugva felismeri windows, de sajátgépe belépve már nem jelenik meg az ikonja... van egyáltalán értelem lefutattni rajta hdd regeneratort?

Köszi segítséget!

#2352 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 16:42

Idézet: pittti - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 21:31

Hát ha az az 1,5% hiba a Bootrecord környékén van, akkor ne is csodáld hogy nem tud rendszert tölteni. A rossz hír az, hogy a hibák szaporodása miatt már az adminisztrációt sem tudja rendesen beolvasni (emiatt a lassulás másik a gépen). Nagyon gyors az állapot romlása, ennek a winyónak max. 1 - 2 indulása van hátra. Ha ezalatt nem lehet a mentést megoldani akkor Kürt Rt, - de ettől fogsz egy hátast dobni. Mindenesetre a kísérletezést azonnal hagyd abba! El kell vinni szakemberhez.
(a Scandisk pont az ilyen winyókat szokta garantáltan agyonvágni!!!)

Azert vannak olcsobb cegek is maganfelhasznaloknak is.

#2353 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 18:00

Idézet: Atyman - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 15:18

Hi!

Rádugtam a winchestert egy külső usbés kerettel egy laptopra és elkezdtem rajta futatni a hdd regeneratort, de olyan lassan csinálta hogy 200 óra lenne míg végig megcsinálná! Ha egy másik gépbe rendsen berakva futtatnám, akkor gyorsabb lenne, vagy hdd regenerator ilyen lassan dolgozik?
Egyébként nem lassítja le már a gépet a winchestert hanem usbén rádugva felismeri windows, de sajátgépe belépve már nem jelenik meg az ikonja... van egyáltalán értelem lefutattni rajta hdd regeneratort?

Köszi segítséget!

Olvasd el amit az előbb írtam. Ha sérült a boot record, vagy a partíciós tábla, minek alapján ismerné fel a rendszer? A HDD regenerátor valószínűleg nem tud ezen segíteni - nem adatvisszaállító progi.

#2354 Felhasználó inaktív   progger 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 15. 09:44

Sziasztok!

Korábban már írtam a kattogó Maxtor HDD-m miatt.
Most azért írok mert komolyabbá fokozódott a helyzet...
Próbáltam külső rack-el laptophoz csatlakoztatni, hogy lementsem róla a fontos adatokat, de sajnos a külső rackben is kattog. Meg sem tudom jeleníteni a tartalmat! (a winyó amúgy master-re van állítva).
Van esetleg vmi javaslatotok hogyan tudnám mégis addig életre bírni amíg lemásolom a fontosabb dolgokat róla? Vagy már csak papírnehezéknek jó?  :confused:
Köszi,

Szerkesztette: progger 2007. 05. 15. 09:45 -kor

progger

#2355 Felhasználó inaktív   ÁronB. 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 20. 17:29

Sziasztok

nekem az lenne a gondom hogy van egy Maxtor DiamondMax Plus 9es 120gbos vinyom és valoszinüleg kapott egy zárlatot az elektronikája meghalt ( azt szereztem ujjat ) de szerintem a motorjával is lehet valami , mert megse moccan:( arra gondoltam hogy veszek 1használt müködö vincsit , és szétbontom és a lemezeket átpakolom az enyémböl ebbe a joba , lehetséges hogy hülyeség de nagyon fontos 20gbot kéne csak átmenteni rola.Aki elolvasta és tud valamit ötletet vagy megoldást mondani kérem jelezze köszönöm elöre is.

Bocs a helyesírási hibákért. de sietnem kellett.:)

#2356 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 18:39

Idézet: ÁronB. - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 17:29

Sziasztok

nekem az lenne a gondom hogy van egy Maxtor DiamondMax Plus 9es 120gbos vinyom és valoszinüleg kapott egy zárlatot az elektronikája meghalt ( azt szereztem ujjat ) de szerintem a motorjával is lehet valami , mert megse moccan:( arra gondoltam hogy veszek 1használt müködö vincsit , és szétbontom és a lemezeket átpakolom az enyémböl ebbe a joba , lehetséges hogy hülyeség de nagyon fontos 20gbot kéne csak átmenteni rola.Aki elolvasta és tud valamit ötletet vagy megoldást mondani kérem jelezze köszönöm elöre is.

Bocs a helyesírási hibákért. de sietnem kellett.:)

Részedről ennek a műveletnek a végrehajtása = Nobel díj!
Viccet félretéve, jobb ha elviszed szakemberhez.

#2357 Felhasználó inaktív   meke1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 20:57

Sziasztok

Van 1 MBR -olvasási hibás Maxtor 40 Gb-os merevlemezem. Hogyan lehetne működésre bírni? - Vagy dobjam a kukába?
Minden használható ötletre vevő lennék.

#2358 Felhasználó inaktív   ÁronB. 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 22. 14:28

Idézet: pittti - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 18:39

Részedről ennek a műveletnek a végrehajtása = Nobel díj!
Viccet félretéve, jobb ha elviszed szakemberhez.

:) thx

#2359 Felhasználó inaktív   falvaisrac 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 22. 14:49

Sziasztok! 1 maxtor dx540-4k és 1 v. 2 maxtor diamand plus8 133 40 gb-s elektronika kellene.
Ha valakinek van eladó akkor kérem jelezze itt a fórumban vagy a privi mailemen: hlacika@gmail.com.

köfi mindenkinek aki segít

ui: ha lehet i.ár megjelölésével írjatok. pls!

thx!

#2360 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 09:45

Idézet: Atyman - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:13

Hi!

Köszi a segítséget.

Ismerős jelenség. Én ilyen esetből tanulva álltam rá, hogy raid mirror tömbön tartom az adatokat.

Utóbbi 3 évben nekem 3 vinyóm halt meg 3 különböző rendszerben. A jelenségek mindig ilyenek voltak, hogy belassult a rendszer ha egyáltalán jelen volt a vinyó, kékhalál...

A smart persze soha semmi rendelleneset nem látott. Engem ez bosszant a legjobban, hogy akkor mire való, ha igazából semmit sem árul el a lemez kondiciójáról?
My photos

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.