HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2511 Felhasználó inaktív   zoli92 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 07:25

Nem mert haveromnál is megnéztem nála sem látta ő meg ért hozzá. Meg énis megnéztem több káballel.

Szerkesztette: zoli92 2007. 07. 31. 07:25 -kor

#2512 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 11:23

Idézet: zoli92 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 12:20

Semmi sem látja

Próbáld meg egyedül a vinyót egy új/másik kábelen, valamint próbáld egy másik molex csatiról etetni. Ha akkor is semmi, akkor próbáld ki egy másik gépben. Ha ezek után se megy akkor....

UI: Nincs véletlenül a biosban letiltva az ide csatorna, amikor beraktad a sata vinyót? Még egy cmos cleart megérhet a dolog.

Szerkesztette: sebgutkopf 2007. 07. 31. 11:24 -kor

My photos

#2513 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 11:28

...
nem érdekes

Szerkesztette: sebgutkopf 2007. 07. 31. 11:32 -kor

My photos

#2514 Felhasználó inaktív   zoli92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 12:59

Megpróbáltam úgy is hogy más kábellel meg úgyis hogy haveromnál sehogy sem látta.

Szerkesztette: zoli92 2007. 07. 31. 13:00 -kor

#2515 Felhasználó inaktív   zoli92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:01

cmos cleart mi ez?

#2516 Felhasználó inaktív   zoli92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:01

Amúgy ha egyedűl berakom a vinyót akkorsem látja

#2517 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:46

Idézet: zoli92 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 14:01

Amúgy ha egyedűl berakom a vinyót akkorsem látja

Ezek alapján nagyon olyan mintha meghalt volna a vinyó elektronikája. Maga a vinyó felpörög egyáltalán?
My photos

#2518 Felhasználó inaktív   zoli92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 18:46

Igen de ha meghal az elektronika azt meg lehet javítani?

#2519 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 19:12

Sziasztok van egy Maxtor 160gb winyom,az utóbbi időben furcsa kattogó hangokat hallat és le fagyasztja a gépet probáltam már mindent vele uj kábel  formázás stb .Nincs valami ötletetek vagy irány a kuka.
HD Ready komolyan

#2520 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 19:30

Idézet: koliz - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 18:12

Sziasztok van egy Maxtor 160gb winyom,az utóbbi időben furcsa kattogó hangokat hallat és le fagyasztja a gépet probáltam már mindent vele uj kábel  formázás stb .Nincs valami ötletetek vagy irány a kuka.

kukába ne dobd azért...
1. mert veszélyes hulladék.
2. mert esetleg engem érdekelhet.

Amikor jobb kedvében próbálj rá valamilyen diagnosztikai progit. pl HDSentinel LINK

Szerkesztette: XC-biker 2007. 07. 31. 19:32 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2521 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 06:58

Idézet: zoli92 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 19:46

Igen de ha meghal az elektronika azt meg lehet javítani?

Egy azonos márkájú és típusú vinyó elektronikájának az átszerelése a tiédra megoldás lehet. Ha fizikailag rendben van (motor, fej, tányérok), akkor ott lesznek az adataid és működőképes lesz a vinyód.

szerk: itt a bolhán is szoktak néha hibás vinyókat árulni, elektronikát eladásra felajánlani (ahol fizikai hiba van és az elektronika ép).

Szerkesztette: sebgutkopf 2007. 08. 01. 06:59 -kor

My photos

#2522 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 07:01

Idézet: koliz - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 20:12

A kattogás azt jelenti, hogy a fejet csapkodja össze vissza. Ez enyhébb és szerencsés esetben a vinyó elégtelen tápellátása miatt lehet, míg a valószínűbb és rosszabb verzió hogy maga a fej pozicionálása hibás valami mechanikai okból. Ez esetben az elektronikát még el tudod adni pár ezresért a többi meg papírnehezék.
My photos

#2523 Felhasználó inaktív   PoisonBorz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 13:59

Idézet: koliz - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 18:12

az utóbbi időben furcsa kattogó hangokat hallat é

...ilyen nekem is volt, és nem értem, miért fagyasztja a gépet? SATA elvileg már támogatja a hotswap-et... Akkor miért fagyaszt, és nem csak eltűnik a hdd-listából..?

#2524 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:21

Szerintem csak vár a gép a HDD-re, ameddig küzd a hibával (ami valószínűleg hibás sector), emiatt nem tűnne el a HDD-k közül, csak lassabban válaszol, ez nézhet ki úgy is, mintha lefagyasztaná a gépet; a másik lehetőség, hogy a windows (vagy a HDD-vezérlő drivere) éppen olyan műveletet végez, amelynél egy ilyen várakozás nem megengedhető.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2525 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 17:08

Sima atás winyo és raiden van ezek a diagnosztikai progik meg nem tudnak semmit kezdeni vele . Le formáztam  most müxik. A tápcsatlakozóra én is gyanakszom de nincs hőpákám mással pedig  csak taknyolás lenne neki menni a nyáknak.

Szerkesztette: koliz 2007. 08. 01. 17:16 -kor

HD Ready komolyan

#2526 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 17:32

Idézet: koliz - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 16:08

Sima atás winyo és raiden van ezek a diagnosztikai progik meg nem tudnak semmit kezdeni vele . Le formáztam  most müxik. A tápcsatlakozóra én is gyanakszom de nincs hőpákám mással pedig  csak taknyolás lenne neki menni a nyáknak.

nem kell ahhoz forrasztani, hogy egyszerüen összébb nyomkodd a csatlakozókat.
milyen tápot használsz és milyen konfiggal?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2527 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 17:54

helló!
ha esetleg valaki nem olvasta volna a pár nappal ezelőtti hosszadalmas fejtegetésemet :), annak tömören összefoglalom az említett probléma lényegét, és megoldását!

a probléma röviden tehát: áramszünet miatt megszakadt a legfontosabb adataimat tartalmazó linux /home partícióm áthelyezése. a bajt tetézte, hogy az áthelyezést egy hibásan klónozott XP-ről hajtottam végre, amibe az áramszünet után nem tudtam bebootolni, hogy megnézzem esetleg a Paragon  programban maradt-e vmi információ a helyreállítással kapcsolatban.

a megoldás: szerencsémre egy chroot, és lilo futtatása után elértem a linux rendszeremet, mivel a rendszer-, boot-, swap-particioim jól lettek áthelyezve (a Paragon tehát egy-egy partíció sikeres mozgatása után írja a particios táblát).

hogy ne élesben kísérletezzek a sérült lemezrésszel, teljesen felszabadítottam a másik 80 GB-os lemezemet, és a ddrescue programmal az egész sérült lemezt hibanélkül átmásoltam.

a testdisk programmal egy mélykeresés után két azonos hosszúságú particiot is láttam. a magasabb kezdőszektorszámú partíciót állítottam vissza.

reboot után sikeresen tudtam mountálni az új partíciót, gyorsan írtam egy dvd-t a legfontosabb adataimról.

csak olvashatóként újramountáltam a partíciót, leellenőriztem az mkreiserfsck programmal, ami hibát
nem talált.

üdv, l

#2528 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 07:05

Idézet: littlestinkykitty - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 18:54

helló!
ha esetleg valaki nem olvasta volna a pár nappal ezelőtti hosszadalmas fejtegetésemet :), annak tömören összefoglalom az említett probléma lényegét, és megoldását!

a probléma röviden tehát: áramszünet miatt megszakadt a legfontosabb adataimat tartalmazó linux /home partícióm áthelyezése. a bajt tetézte, hogy az áthelyezést egy hibásan klónozott XP-ről hajtottam végre, amibe az áramszünet után nem tudtam bebootolni, hogy megnézzem esetleg a Paragon  programban maradt-e vmi információ a helyreállítással kapcsolatban.

a megoldás: szerencsémre egy chroot, és lilo futtatása után elértem a linux rendszeremet, mivel a rendszer-, boot-, swap-particioim jól lettek áthelyezve (a Paragon tehát egy-egy partíció sikeres mozgatása után írja a particios táblát).

hogy ne élesben kísérletezzek a sérült lemezrésszel, teljesen felszabadítottam a másik 80 GB-os lemezemet, és a ddrescue programmal az egész sérült lemezt hibanélkül átmásoltam.

a testdisk programmal egy mélykeresés után két azonos hosszúságú particiot is láttam. a magasabb kezdőszektorszámú partíciót állítottam vissza.

reboot után sikeresen tudtam mountálni az új partíciót, gyorsan írtam egy dvd-t a legfontosabb adataimról.

csak olvashatóként újramountáltam a partíciót, leellenőriztem az mkreiserfsck programmal, ami hibát
nem talált.

üdv, l

Azt hiszem pár program nevét felírom ebből a leírásból, mert igencsak tanulságos.  :respect:
My photos

#2529 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 11:57

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 7:05

Azt hiszem pár program nevét felírom ebből a leírásból, mert igencsak tanulságos.  :respect:

igen, a ddrescue (nem keverendő a dd_rescue-val)  és a testdisk nagyon hasznos volt. meg kell említeni a gpart nevü programot is, ami megpróbálja kitalálni, hogy miyen partíciók vannak egy merevlemezen. valószínüleg a Paragonnal, v. más windozos eszközökkel is vissza lehetett volna állítani, ha nem bénázom el a klónozást :), mert a Paragon addig meghagyja a pariticiot mig teljesen át nincs másolva. bár ebben nem vagyok 100% biztos, mert ha pl. a rendszer végén lévő pariticot mozgat vki előre oda, ahol kisebb hely van mint maga a mozgatni kivánt particio, akkor nincs elég hely az eredetit végnélkül őrizgetni. ugy képzelem, a baj az volt, h. az áramszünet miatt lett két azonos kezdősorszámú particio. az eredeti, ami nem lett még felülírva, mert még a mozgatás elején jártam, mikor megszakadt. a másik pedig, a félig előretolt/másolt, aminek a mérete azonosnak van jelölve az előbbivel, de a tartalma más. és pont ezt az utóbbit találják meg a rendszerek, mivel ez következik sorban előbb.

#2530 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:48

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 18:32

nem kell ahhoz forrasztani, hogy egyszerűen összébb nyomkodd a csatlakozókat.
milyen tápot használsz és milyen konfiggal?

Chieftec ház 400 w táp p4 3ghz /szerintem a wiyo nyákján szarakszik a forrasztás/

Szerkesztette: koliz 2007. 08. 04. 20:49 -kor

HD Ready komolyan

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »