Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2008. 02. 29. 19:03
Elküldve: 2008. 02. 29. 21:59
Idézet: Gjaza - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 20:03
Vagy csak a milliószor leírt:
http://support.micro...om/kb/308421/hu
Fájlok és mappák tulajdonbavétele Windows XP rendszerben
Elküldve: 2008. 02. 29. 22:33
Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 13:47
lett rajta pár badsector. hard disk sentinel se sok jót jósol neki (13%).
nyomtam egy fujitsu féle lowlevel formatot neki. de utána ismét lett rajta hibás szektor...
lehet ezzel még bármit kezdeni? vagy szép lassan megdöglik az egész, és inkább kuka?
(nem fontos cuccokat akarok rajta tárolni, csak új oprendszert próbálgatni rajta, linux... szóval nem gáz ha elszáll, de ha előreláthatólag tök használhatatlan akkor inkább nem szopok vele)
chkdsk-n kívül vista alá létezik bármi vinyó tesztelő cucc? 1 gépem van, amit általában használok, így nem nagyon tudok mivel tesztelni dosban...
Kuka. ha SMART szerint is szaporodnak a szektorok, akkor, ennyi...
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 03. 01. 09:01
Nagy bajban vagyok, meghalt az a hdd, amin a összes személyes adatom volt. (outlook, videók, képek,dokumentumok)
A hdd-t kb. 2 hónapja vettem, egy sata-s 200 gigás seagate 7200.10. Beszereléskor volt olyan, hogy néha látta a bios és az oprendszer, néha nem. Az elképzelhetö, hogy sata kábel gond volt, mert mikor kicseréltem, ill. megigazgattam, utána jó lett.
Tegnap du. viszont megakasztotta a vistát, össze-vissza dobálta a hibaüzeneteket pl. az outlook azt mondta, sérült a file, futtassam a levélfile-visszaállítót , de az 77%-nál mindig lefagy.
Érdekes, mert pl. az utolsó mentés óta készült képeket le tudtam menteni aránylag gyorsan, de a legtöbbször megáll az intézö.
a HDD sentinel nem riogat, egyedül annyi történt, hogy bejegyzett egy szektorhibát, illetve a kondicíó leesett 100-ról 98-ra.
Elképzelhetö, hogy maga hdd visszakapcsol sebességben szinte nullára ? Azt hogyan lehet sata alatt visszakapcsolni?
Az elsö kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehet kijavítani a hdd-t, annyira legalább, hogy lementsem róla az adatokat?
(A scandisk lefutott, 1-2 filet helyreállított, de szerinte azóta hibátlan mindkét particío a köteten.)
Másodszor, ha nem lehet teljesen rendbetenni, akkor van valamilyen bootolható program, ami éröltetve leszedi róla az adatokat?
Elöre is nagyon köszönöm a segítséget, amit ebben a szorult helyzetemben adtok...
Elküldve: 2008. 03. 01. 09:13
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 03. 01. 12:06
Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 20:59
http://support.micro...om/kb/308421/hu
Fájlok és mappák tulajdonbavétele Windows XP rendszerben
Köszönöm! (Elég sok vinyót dugtam már rá gépekre, és még sose volt hasonló problémám, azért gondoltam, hogy valami nagyon bonyolult dolog lehet. Ezek szerint nem.)
Elküldve: 2008. 03. 01. 22:40
Ha beviszem az áramkör hibás vinyómat a kürthöz,mennyire lehetek biztos abban,hogy a rajta tárolt adatokat bizalmasan kezelik?
Van valami tapasztalata valakinek??
Köszi
ego
Elküldve: 2008. 03. 01. 23:47
Idézet: egoista - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 22:40
Ha beviszem az áramkör hibás vinyómat a kürthöz,mennyire lehetek biztos abban,hogy a rajta tárolt adatokat bizalmasan kezelik?
Van valami tapasztalata valakinek??
Köszi
ego
Mennyire lehetsz biztos abban hogy csak az áramkör hibás? Na viccet félretéve - egészen biztos lehetsz benne. Ebben a szakmában nincsen pardon, csak a saját ügyfélkörömet sorolom: orvosok, jogászok, grafikusok, rendőrség stb. Mit gondolsz mi lenne akkor ha valaki a saját féltve őrzött adatait (üzleti levelezés, adókönyvelés, gépészeti-grafikai tervek, orvosi betegnyilvántartás) valahol viszontlátná?
A legkevesebb, hogy azonnal beperelnének, ha híre megy ki jönne hozzám - akkora presztizsveszteség lenne. Tehát a mentett adat az elviteltől számított három napon belül teljes törlésre kerül!!! Nincs pardon - ez az idő bőven elegendő hogy átnézze, esetleg még egy biztonsági másolatot készítsen róla. És egészen biztos vagyok benne hogy ez másutt is így van - nincs tárolás és nincs kiszivárogtatás!!!
(én pedig annyi mindent láttam már, hogy semmin sem lepődök meg!)
Elküldve: 2008. 03. 01. 23:54
Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 9:01
Amíg le nem mentetted az adataidat addig valószínűleg sehogy. A helyedben én egy másik, tutira jól működő gépbe tenném be másodlagosnak, és úgy próbálnám menteni. Első körben semmi, újra leírom SEMMI olyan programot nem indítanék el ami visszaír a hibás merevlemezre. (a CHKDSK sajnos ilyen!)
Ha megpróbáltad, írj vissza mire jutottál.
Elküldve: 2008. 03. 02. 00:22
Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 22:47
A legkevesebb, hogy azonnal beperelnének, ha híre megy ki jönne hozzám - akkora presztizsveszteség lenne. Tehát a mentett adat az elviteltől számított három napon belül teljes törlésre kerül!!! Nincs pardon - ez az idő bőven elegendő hogy átnézze, esetleg még egy biztonsági másolatot készítsen róla. És egészen biztos vagyok benne hogy ez másutt is így van - nincs tárolás és nincs kiszivárogtatás!!!
(én pedig annyi mindent láttam már, hogy semmin sem lepődök meg!)
Pontosan ez a véleményem nekem is.
Ha valaki meg annyira bizalmatlan, hogy nem meri kiadni a kezei közül mentésre a hibás disket, akkor az tanuljon meg megfelelően és időben arhiválni!
Elküldve: 2008. 03. 04. 00:44
Egy gépen a Partition Magiccal egy egy partíciós wincsesztert
két partícióssá szerettem volna tenni, olyan módon, hogy az eredeti
partíció végét levágtam, és oda tettem volna a másikat. Az első nem lett áthelyezve.
A 3 lépésből (átméretezés, kiterjesztett létrehozása, logikai
létrehozása) az elsőben a "cleaning truncated partition" részben kb. 50%-nál valami hiba történt
és nem lehetett tovább menni.
Újraindítás után a Windows XP bejön, csak betöltés közben lehal,
gondolom a korrupt partíciós tábla miatt.
Hogyan lehetne ezt megjavítani? Marha voltam, mert backup-ot nem
készítettem a partíciós tábláról...
Lenne valami ötletetek?
Milyen programot és hogyan lehetne használni? Gondolom újra kéne
generálni a partíciós táblát (egy partíció az egész
lemezen), csak azt nem tudom hogyan...
Az újratelepítést szeretném megúszni, ha lehet.
Köszi!
Elküldve: 2008. 03. 05. 12:32
Idézet: fgege - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 0:44
Egy gépen a Partition Magiccal egy egy partíciós wincsesztert
két partícióssá szerettem volna tenni, olyan módon, hogy az eredeti
partíció végét levágtam, és oda tettem volna a másikat. Az első nem lett áthelyezve.
A 3 lépésből (átméretezés, kiterjesztett létrehozása, logikai
létrehozása) az elsőben a "cleaning truncated partition" részben kb. 50%-nál valami hiba történt
és nem lehetett tovább menni.
Újraindítás után a Windows XP bejön, csak betöltés közben lehal,
gondolom a korrupt partíciós tábla miatt.
Hogyan lehetne ezt megjavítani? Marha voltam, mert backup-ot nem
készítettem a partíciós tábláról...
Lenne valami ötletetek?
Milyen programot és hogyan lehetne használni? Gondolom újra kéne
generálni a partíciós táblát (egy partíció az egész
lemezen), csak azt nem tudom hogyan...
Az újratelepítést szeretném megúszni, ha lehet.
Köszi!
Nem fogod megúszni!
Elküldve: 2008. 03. 05. 12:47
Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 12:32
A partíciós táblát helyre lehet állítani (Active Partition Recovery), amit meg is talált, de egyezett az eredetivel (akkor meg minek kiírni).
A gond az volt, hogy a partícionálás előtti "töredezettségmentesítés" közben szállt el. És valahogy rendszerfájloknak
elszúrta a linkjeit. Túl későn jöttem rá, hogy a rendszerfájlokat újra lehetett volna sorban próbálni másolni, amiket nem talált meg.
A tanulság az, hogy az Active Partition Recovery egészen szépen működik, és helyre is tudja hozni akár 0-ról is a teljesen elveszett partíciós táblát.
Elküldve: 2008. 03. 05. 23:07
Idézet: fgege - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 12:47
A gond az volt, hogy a partícionálás előtti "töredezettségmentesítés" közben szállt el. És valahogy rendszerfájloknak
elszúrta a linkjeit. Túl későn jöttem rá, hogy a rendszerfájlokat újra lehetett volna sorban próbálni másolni, amiket nem talált meg.
A tanulság az, hogy az Active Partition Recovery egészen szépen működik, és helyre is tudja hozni akár 0-ról is a teljesen elveszett partíciós táblát.
A partíciós táblának az égvilágon semmi baja nem volt. A filerendszer átrendezésének megszakítása miatt az indextáblák (NTFS Child, vagy FAT-nál a Fat táblák) nem egyeztek meg az állományok által elfoglalt hellyel. Tipikus Partition Magic (tragic) hiba. Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.
(Csak zárójelben jegyzem meg, amíg az APR megjavít egy partíciót, addig én egy síma Disk Editorral ötöt helyrehozok!)
Elküldve: 2008. 03. 05. 23:29
(remélem jó helyre írok)
Adott egy samsung 120 gigás ata vinyó, amit valószínűleg egy vírus rendezett le (elvileg működött amikor kikapcsolták, következő indításnál már nem indult róla a win).
Gép indulásakor nem kér semmilyen jelszót, másik vinyóról indítva a wint az eszközkezelőben látja, partíciókezelő már nem. Minden tesztprogram hibásnak látja az összes szektort.
Letöltöttem a hirens boot cd-t, és ott a victoria nevű progi szerint a vinyó locked állapotban van, security high (ha maximum, akkor nem lehet feloldani, ezt írták). Passwordot természetesen nem tudjuk, hiszen nem mi raktuk rá. Találtam egy aceres oldalt (http://csd.acer.com....6?OpenDocument), de ez a módszer nem segített.
Van valakinek ötlete, hogy lehetne leszedni vagy legalább megfejteni a jelszót? Vagy behalt teljesen a vinyó, és valamiért azt írja ki, hogy lockolt?
Elküldve: 2008. 03. 06. 00:03
Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 23:07
Izé... miből gondolod, hogy a Partition Magic hibázna? Csak mert én rengeteget használom és saját hibájából nem rontott még el semmit...
Elküldve: 2008. 03. 06. 00:17
Idézet: hzcs - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 23:29
(remélem jó helyre írok)
Adott egy samsung 120 gigás ata vinyó, amit valószínűleg egy vírus rendezett le (elvileg működött amikor kikapcsolták, következő indításnál már nem indult róla a win).
Gép indulásakor nem kér semmilyen jelszót, másik vinyóról indítva a wint az eszközkezelőben látja, partíciókezelő már nem. Minden tesztprogram hibásnak látja az összes szektort.
Letöltöttem a hirens boot cd-t, és ott a victoria nevű progi szerint a vinyó locked állapotban van, security high (ha maximum, akkor nem lehet feloldani, ezt írták). Passwordot természetesen nem tudjuk, hiszen nem mi raktuk rá. Találtam egy aceres oldalt (http://csd.acer.com....6?OpenDocument), de ez a módszer nem segített.
Van valakinek ötlete, hogy lehetne leszedni vagy legalább megfejteni a jelszót? Vagy behalt teljesen a vinyó, és valamiért azt írja ki, hogy lockolt?
Nagyon egyszerű eldönteni, ott van a Hirens boot cd, a Hutil nevű progival kell megnézni (ez a Samsung gyári tesztprogramja), ez majd megmondja hogy hiba, vagy Lock. Bár több hasonló esetből kiindulva az előbbi látszik valószínűbbnek.
Ezt az opciót ugyanis a Bios-ban kell beállítani, az asztali gépek kevés kivételtől eltekintve nem tartalmazzák ennek a lehetőségét. (magyarán - nem lehet Lock-olni) Inkább a laptopokra jellemző.
Arról nem is beszélve hogy a kódolás - dekódolás szoftveres szinten történik (egy, vagy ha Master Password is van akkor két 16 bites kulcs alkalmazásával), tehát egy másik gépre kötve, a winyón az adatok elérhetetlenek, de szektorszinten tökéletesen olvasható az egész. Tehát - ha minden szektor hibás akkor ott egészen más a gond (elektronika, de sokkal valószínűbb a belső fejelőerősítő hibája).
Elküldve: 2008. 03. 06. 00:26
Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 0:17
Ezt az opciót ugyanis a Bios-ban kell beállítani, az asztali gépek kevés kivételtől eltekintve nem tartalmazzák ennek a lehetőségét. (magyarán - nem lehet Lock-olni) Inkább a laptopokra jellemző.
Arról nem is beszélve hogy a kódolás - dekódolás szoftveres szinten történik (egy, vagy ha Master Password is van akkor két 16 bites kulcs alkalmazásával), tehát egy másik gépre kötve, a winyón az adatok elérhetetlenek, de szektorszinten tökéletesen olvasható az egész. Tehát - ha minden szektor hibás akkor ott egészen más a gond (elektronika, de sokkal valószínűbb a belső fejelőerősítő hibája).
Hibát ír, mindegyik. Akkor csere, köszi.
Rstudioval próbáltam a szektorokat olvasni, nem ment neki. Surface test is full bad. Kaputt.
Elküldve: 2008. 03. 06. 00:38
Idézet: brd - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 0:03
Normális működés közben általában nem hibázik. Persze bizonyos alapvető szabályok betartása (benne van a leírásában!) ajánlott: úgymint felületellenőrzés, töredezettségmentesítés, a fontosabb dolgokról pedig kötelező a Backup!
A gond ugyanis ott van, ha a program nem tud normálisan lefutni (ezt pl. EGYETLEN hibás szektor is okozhatja), ilyenkor van az, hogy az állományok elhelyezkedése nem felel meg az adminisztrációnak, mivel az később aktualizálódik. Magyarán ha belefagy, akkor általában kész a káosz. És mivel a felhasználók legnagyobb részének fogalma sincs a működési elvéről, sem a gyakorlat nélküli használat veszélyeiről (egyszerűen nem ért hozzá), elég gyakori a baleset.
Tehát nem annak a kezében veszélyes aki legalább felhasználói szinten ért hozzá, gyakran használja és pontosan tudja hogyan kell.

Súgó
A téma zárva.