HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2851 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 21. 08:56

Idézet: -VS- - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 8:43

Nem tudnál mondani valami jó programot ami jól "megnézné" a winchestert? Ha a tápegység a hibás akkor azt honnan lehet tudni? az én műszaki zsenialitásom nem túl nagy... (persze elvihetném valami szervízbe ahol 20000 Ft-ért megmondják hogy "-Igen, ez a wincheszter rossz.") Ja meg a régi winchesterem már jó régi és egy kb éve kattog (persze van hogy pár hónapig jól működik) és mindenki szerint mindjárt meghal. Általában a chkdsk lezárja a hibás szektorokat és jó egy darabig.
Egyébként tegnapelőtt tettem újra a windowst és meg is formáztam a patríciót (aszthiszem az is lezár mindent) és miután kezdtem rápakolni pár alap cuccot MEGINT elkezdett kattogni csak most nagyon sokat... nagynehezen azért eltudtam indítani egy chkdsk-t és gondolom jó lett (szóval az a lényeg hogy sürgősen csinálnom kéne neki valamit)

Sokat nem tudsz tenni vele. Vagy az egyik fejnek van mechanikai problémája, vagy gyengül az adattároló réteg valamely üres helyén a lemeznek. Vélhetően az utóbbi lesz, ezért nem tapasztalhattál még komoly adatvesztést miatta. Meg kellene nézni valami lemezábrát készítő programmal, hogy hol helyezkednek el ezek a hibás szektorok és ha egy jól behatárolható terület, akkor azt particionálással kizárni a lemezből. De alapvetően egy másik merevlemezt javasolnék.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2852 Felhasználó inaktív   berbón 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 22. 14:28

Ha egyszer a merevlemez elkezdi felmondani a szolgálatot, a legrosszabb, amit tehetünk, hogy megpróbálkozunk a javítással. A logikának épp nem mondana ellent egy-két otthoni próbálkozás sikerességének előrejelzése, a gond inkább abból adódik, hogy sok esetben nem teljesen ismert a logikusan gondolkodó számára egy merevlemez működése.

#2853 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 22. 16:14

Na igen 10-15 évvel ezelött még én is wincsesztereket javitottam!

Abban az időben pl. NT alatt használt wincsivel a dos és windows 3.1 nem tudott semmit se kezdeni...

4.3GB-s wincsit 300M formatáltak és ugy is maradt,amig nem töröltem a particot!

Boot virusok a teljes 0-ás sávot teleirták és emiatt a DOS format programja kiakadt!

Adatmentő cég csak a Kűrt kft. létezett én egy 0-val kevesebbet kértem 20 wincsiből 17 müködőképes lett!

Adatmentésnél a letapadt és visszagörbült fej visszagörbitése után a 850MB-s wincseszterről sikerült visszanyerni az adatokat!

Most kb 500000-600000 Ft egy olyan kártya amivel a szoftveres hibák megjavíthatók...

Ennyit nem éri meg befektetni!
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#2854 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 17:53

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 17:19

Ha megjavult, akkor az jó.  :D

Az öt fázis közül újraindítás nélkül csak hármat végez el, ha jól emlékszem. A lemez fizikai ellenőrzése kimarad, csak a fájlrendszert nézi meg.
Az indítás utáni ütemezett alaposabb, szerintem. :think:

szerk.: Ha nem a rendszer merevlemezt vizsgáltatod, akkor lehet, hogy elvégzi mindet.

nem rendszer-lemez volt.
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2855 Felhasználó inaktív   zoli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 18:23

Üdv Mindekinek!

Talán még okosabb, ha a bajt megelőzzük és a legfontosabb adatainkat archiváljuk.

Szerkesztette: didyman 2008. 02. 23. 21:13 -kor

#2856 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 13:32

Sziasztok,
A következő a problémámra szeretnék tanácsot kérni.
Van egy öreg (8 éves) asztali gépem, ami a tegnap felmondta a szolgálatot. Nem indul, nem reagál semmit a bekapcsolásra. Fogalmam sincs mi lehet a baja. Valószínü már nem célszerü a javítása.
A merevlemezén fontos adataim vannak tárolva. A laptomomra  szeretném valami úton-módon átteni az adatokat. Ebben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy erre milyen lehetöségek vannak.
Elöre is köszi a segítséget.

#2857 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 23. 21:14

Idézet: zoli26 - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 18:23

Üdv Mindekinek!

Talán még okosabb, ha a bajt megelőzzük és a legfontosabb adatainkat archiváljuk.

Ezt a reklámot komolyan gondoltad itt?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2858 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 21:16

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 13:32

Sziasztok,
A következő a problémámra szeretnék tanácsot kérni.
Van egy öreg (8 éves) asztali gépem, ami a tegnap felmondta a szolgálatot. Nem indul, nem reagál semmit a bekapcsolásra. Fogalmam sincs mi lehet a baja. Valószínü már nem célszerü a javítása.
A merevlemezén fontos adataim vannak tárolva. A laptomomra  szeretném valami úton-módon átteni az adatokat. Ebben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy erre milyen lehetöségek vannak.
Elöre is köszi a segítséget.

Hagyományos mobilrack, USB-s verzió. Elég sok helyen akad ilyesmi kéznél, ha mégsem, akkor segítek/segítünk. A régi gép akár javítható is lehet, ésszerű módon (segítene egy pontos leírás, tápról főleg).

#2859 Felhasználó inaktív   Hurracan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 21:23

Van egy Samsung 500GBs zsír uj merevlemezem....egy zsír új gépben! Bekapcsolom, feltelípítem a Vistát...és akkor látom h csak 120GBot formáz meg belőle.........a többi része a habokban! Jól jönne vmi tipp mert nagyon bosszantó :s köszí:$

#2860 Felhasználó inaktív   zoli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 10:56

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 21:14

Ezt a reklámot komolyan gondoltad itt?

Bocs, de mi a kulonbseg ahhoz kepest, hogy Te az ellopott dolgaidat reklamozod, minden egyes hozzaszolasoddal? En egy a temahoz kapcsolodo szolgaltatasra hivtam fel a figyelmet, Te pedig ellopott fenykepezoket es egyeb cuccokat raksz bele minden hozzaszolasodba....
Kettonk kozul szerintem Te irsz be tobb reklamot, raadasul oriasi prios betukkel...
A cikk iroja pedig a Kurt Zrt-t reklamozza....

#2861 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 11:11

Idézet: zoli26 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:56

Bocs, de mi a kulonbseg ahhoz kepest, hogy Te az ellopott dolgaidat reklamozod, minden egyes hozzaszolasoddal?

Muhahahahaaaa  :nevet2: Ecsem... Te olvasni aztan nem tudsz. Legalabb nezned meg azt a linket, es hogy mirol szol az a topic. :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2862 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:56

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 22:16

Hagyományos mobilrack, USB-s verzió. Elég sok helyen akad ilyesmi kéznél, ha mégsem, akkor segítek/segítünk. A régi gép akár javítható is lehet, ésszerű módon (segítene egy pontos leírás, tápról főleg).

Szia didyman,
Elnézést, de nem voltam az elmúlt napokban gépközelben.
P-2-es gép és a tápegysége ACORP  AC-230 ATX, 200 W-os
Egyik este ki lett kapcsolva és másnap már nem indult. A 220 V-os kábelt kicseréltem, de nem változott semmi.

#2863 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:41

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:56

Szia didyman,
Elnézést, de nem voltam az elmúlt napokban gépközelben.
P-2-es gép és a tápegysége ACORP  AC-230 ATX, 200 W-os
Egyik este ki lett kapcsolva és másnap már nem indult. A 220 V-os kábelt kicseréltem, de nem változott semmi.

Hogyan nem indul? Egy pillanatra felvillannak a ledek, felpörög a ventillátor, majd rögtön leáll. Vagy teljesen halott - se kép se hang?
Első esetben zárlat van a gépben, a második esetben símán cseréld ki a tápot! (legalább 5 - 6 éves, ennyit bírt!)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2864 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 21:48

Idézet: pittti - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:41

Hogyan nem indul? Egy pillanatra felvillannak a ledek, felpörög a ventillátor, majd rögtön leáll. Vagy teljesen halott - se kép se hang?
Első esetben zárlat van a gépben, a második esetben símán cseréld ki a tápot! (legalább 5 - 6 éves, ennyit bírt!)

Szia
Amennyiben az alaplap  halt volna be, attól még a táp ventillátora múködne ? Most nem müködik semmi indításkor. Tehát egy tápcsere lenne a megoldás ?

#2865 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:01

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 21:48

Szia
Amennyiben az alaplap  halt volna be, attól még a táp ventillátora múködne ? Most nem müködik semmi indításkor. Tehát egy tápcsere lenne a megoldás ?

Első nekifutásra mindenképpen a táp a gyanús, elég ha kölcsön kérsz egyet megpróbálni. Egy ilyen öreg gépben sokminden lehet hibás, de ha a ledek egy pillanatra sem villannak fel akkor legvalószínűbb a táp. Próba után írj vissza mire jutottál.

#2866 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:26

Idézet: pittti - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:01

Első nekifutásra mindenképpen a táp a gyanús, elég ha kölcsön kérsz egyet megpróbálni. Egy ilyen öreg gépben sokminden lehet hibás, de ha a ledek egy pillanatra sem villannak fel akkor legvalószínűbb a táp. Próba után írj vissza mire jutottál.

Elmentem egy PC bontóba a tápot beméretni. Rossz volt a táp, nem jelzett vissza  a műszer. Szerencsére tudtam  ott  venni egy használt ATX235-ös tápot, kipróbálták a műszeren - jó volt. Hazavittem beraktam, bekötöttem a kábelokat, indítok és megint a nagy semmi. Semmi jelet nem ad a gép, ha bekapcsolom. Lehet, hogy a táp meghibásodása folytán az alaplap is tönkrement ? Csináltam egy olyan próbát, hogy a kapcsoló vezetéke, ami az alaplapra csatlakozik, onnan levettem és árhidaltam egy csavarhúzóval. Ez is eredménytelennek bizonyult. Tehát a kapcsoló is jó.
Egy észrevétel: A reset kapcsoló vezetéke lecsúszhatott az alaplapról, amikor szedtem ki a tápot. Csak sejtem, hogy a kapcsoló vezetéke mellé kellene valahová visszarakni  :confused:  De gondolom, hogy ez nem befolyásolhatja az indulást, vagy mégis ?

#2867 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 23:54

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 15:26

Elmentem egy PC bontóba a tápot beméretni. Rossz volt a táp, nem jelzett vissza  a műszer. Szerencsére tudtam  ott  venni egy használt ATX235-ös tápot, kipróbálták a műszeren - jó volt. Hazavittem beraktam, bekötöttem a kábelokat, indítok és megint a nagy semmi. Semmi jelet nem ad a gép, ha bekapcsolom. Lehet, hogy a táp meghibásodása folytán az alaplap is tönkrement ? Csináltam egy olyan próbát, hogy a kapcsoló vezetéke, ami az alaplapra csatlakozik, onnan levettem és árhidaltam egy csavarhúzóval. Ez is eredménytelennek bizonyult. Tehát a kapcsoló is jó.
Egy észrevétel: A reset kapcsoló vezetéke lecsúszhatott az alaplapról, amikor szedtem ki a tápot. Csak sejtem, hogy a kapcsoló vezetéke mellé kellene valahová visszarakni  :confused:  De gondolom, hogy ez nem befolyásolhatja az indulást, vagy mégis ?

Hát ha az új táp biztosan jó és továbbra is ez a jelenség, akkor már csak két dolog lehet. - Van az alaplapon egy kis 3V-os gombelem (a CMOS memóriát látja el), óvatosan vedd ki és mérjél rá. Ha 2,8V alatt van a feszültség akkor csere! Ha ezekután sem indul akkor húzd le a tápkábelt a winyóról, CD-ről, floppyról, ezek bármelyikének zárlata blokkolhatja a tápot. Ha így elindul, akkor egyenként visszatéve kiszűrhető a hiba. Ha üresen sem indul, akkor sajnos az alaplap a hunyó.

#2868 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 07:57

Idézet: zoli26 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:56

Bocs, de mi a kulonbseg ahhoz kepest, hogy Te az ellopott dolgaidat reklamozod, minden egyes hozzaszolasoddal? En egy a temahoz kapcsolodo szolgaltatasra hivtam fel a figyelmet, Te pedig ellopott fenykepezoket es egyeb cuccokat raksz bele minden hozzaszolasodba....
Kettonk kozul szerintem Te irsz be tobb reklamot, raadasul oriasi prios betukkel...
A cikk iroja pedig a Kurt Zrt-t reklamozza....

Ha nem tudsz különbséget tenni egy, a HWSW-vel tudtommal semmiféle szerződésben nem álló külső cég nyilvánvaló anyagi haszonszerzésre irányuló reklámozása és egy lopott eszközökkel foglalkozó fórumtéma személyre szabottan kikapcsolható területen, vagyis aláírásban történő terjesztése között, akkor sajnos nem tudok mit kezdeni veled.

#2869 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 08:36

Idézet: pittti - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 0:54

Hát ha az új táp biztosan jó és továbbra is ez a jelenség, akkor már csak két dolog lehet. - Van az alaplapon egy kis 3V-os gombelem (a CMOS memóriát látja el), óvatosan vedd ki és mérjél rá. Ha 2,8V alatt van a feszültség akkor csere! Ha ezekután sem indul akkor húzd le a tápkábelt a winyóról, CD-ről, floppyról, ezek bármelyikének zárlata blokkolhatja a tápot. Ha így elindul, akkor egyenként visszatéve kiszűrhető a hiba. Ha üresen sem indul, akkor sajnos az alaplap a hunyó.

Te vagy a megmentőm  :up:
Az a kis fránya gombelem volt a táp mellett a második hibaforrás. Sajna nincs műszerem, de kivettem az elemet és pár percre rátettem egy laposelemre tölteni. Ahogy mondtad levettem a kábelt a vinyoról, cd-ről stb. Nos így már ok volt minden, redesen indult, csak az időt kellett beállítani. Visszatettem minden kábelt és rendesen ment tovább.
Amúgy érdekes jelenség, hogy egyszerre ment tönkre a táp és a gombelem  :confused:
Most lehetőségem lesz kimenteni a vinyót is, mert ilyen nyugdíjas gépnél bármi megtörténhet.
Hálás köszönetem a segítségért  :respect:
Üdv. Murzuk

#2870 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 13:47

van egy 2.5ös fujitsu 80 gigás sata vinyó.
lett rajta pár badsector. hard disk sentinel se sok jót jósol neki (13%).
nyomtam egy fujitsu féle lowlevel formatot neki. de utána ismét lett rajta hibás szektor...

lehet ezzel még bármit kezdeni? vagy szép lassan megdöglik az egész, és inkább kuka?
(nem fontos cuccokat akarok rajta tárolni, csak új oprendszert próbálgatni rajta, linux... szóval nem gáz ha elszáll, de ha előreláthatólag tök használhatatlan akkor inkább nem szopok vele)

chkdsk-n kívül vista alá létezik bármi vinyó tesztelő cucc? 1 gépem van, amit általában használok, így nem nagyon tudok mivel tesztelni dosban...

Szerkesztette: WiZARD 2008. 02. 29. 13:48 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.