HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 13:37

Freddy!

Találtam egy HUTIL nevű programot, ami kifjezetten a Samsung vinyók tesztelésére alkalmas.

http://www.samsung.com/hu/support/products...u_harddiscs.sec

Vagy egy kis leírás:

http://www.samsung.com/Products/HardDiskDr...ities/hutil.htm

Leteszteltem a vinyót:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: dave85 2005. 09. 15. 13:37 -kor

#362 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 13:48

Ezeket a teszteket futtata:(kép)

Csak jelezné, ha lenne valami hiba, nem?
Nyilván nem csak a fent felsorolt három hibaforrás lehetséges, de az op.rendszer+kábel kilőve, hisz itt is, ott is rossz.A vírust nem tartom kizártnak...Nem lehet, hogy pont azért romlott el ilyen hirtelen, mert  másfél nappal a hiba jelentkezése előtt volt az eddigi egyetlen vírus+féregkeresés, írtás (szerdán du-n csináltam, csütörtökön csak kis ideig ment a gép, péntek reggeli bekapcs.kor már rossz volt),  és így valamilyen úton-módon ebből lett az egész?Az azt megelőző fagyogatásoktól, újraindulgatásoktól függetlenül...
Ráadásul, ha DOS boot lemezt használok, akkor tudom használni a vinyó FAT32-es partícióját...

Dave

Csatolt fájl:

#363 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:00

Nem volt rossz ötlet a HUTIL, de ettől még lehet baja a vinyónak. Windows XP alatt azthiszem nem default az automatikus lejátszás a HDD meghajtókra. Főleg az indításnál nem hinném, hogy ez befolyásol. Mondanám, hogy próbáld ki egy harmadik gépben, de én ilyen vinyót már eleve nem vinnék gép közelébe. Legjobb lenne kipróbáltatni a bolt szervizében, vágja gallyra az ő cuccaikat inkább.

#364 Felhasználó inaktív   ZoO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 21:39

Mivel semmi de semmi baja nincs a vincsinek, én nem formáznám és nem fdisk-ezném, csak egyszerűen az mp3-as állományom zilálódott szét.

Csak gondoltam, hátha van olyan program, ami a partíciós táblát végignézi, és szól, ha törött file-t talál.
Érdekes, hogy a Paragon Hard Disk Manager és a Partition Magic sem talál hibát és teljesen épnek találják a file-okat.

Bár ha jobban végiggondolom, lehet hogy nem is truncated file-ok ezek, csak a particiós tábla minden esetben egy nagy halom értelmetlen adatra mutat a vincsin, ami nekünk zagyvaság, az a Disk Managereknek valamilyen adat és hibátlannak mutatja a disket.

Csak szeretném tudni, mi okozza ezt...

#365 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 06:44

:)

Szerkesztette: XC-biker 2005. 09. 16. 06:51 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#366 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 17:03

Üdvözletem!
    Tegnapelőt kikapcsoltam a gépet kb. 5-6 óra képszerkesztés, stb. után. Másnap bekapcsoláskor kékhalállal fogadott a drága, miszerint NTFS.sys fájllal valami nem oké, úgyhogy most talán telepítsem nagyságát újra. (Ugyanarról a figylemzetteésről van szó, mint amit dave85 mellékelt)
    Ezzel már nem jutottam semmire, ha nincs egy működő Linuxom még újrapartícionálni sem tudtam volna (Igaz ennek mint kiderült semmi értelme sem volt,), mivel a telepítő indításakor, amikor a partíciókt olvasná be, kékhalált reflektált a kísérleteimre. RAID-kártya szerint minden rendben, úgyhogy irány Linux alá, ahol mountolás után mindkét partíciót szépen tudam olvasni, másolgatatm róluk gond nélkül. Gondltam lehalt a fájlrendszer, hirtelen felindulásból átraktam FAT32-re, hogy majd XP telepítőjével partícioálom. Ezután nem kékhalálozott, sőt szépen neki is állt telepíteni, de első újraidnítást követően közölte, hogy a telepítő úgy véli, hogy ezeken a lemezeken én már nem fogok Windowst futatni.
  Ismét Linuxot indítom, ráküldtem egy badblocks-ot, ami kivágta nekem, hogy kb. 10-15 szektor nem áll a magaslatán az első partíción. Szerencsére a tömb nem esett szét, úgyhogy az adatmentéssel nincs gond, főleg úgy, hogy a második (számomra értékesebb partció) teljesen ép. Két 60-as Maxtor alkotja/alkotta a tömbböt, egyik kb. fél éve, másik alig több mint egy hónapja van nálam, és bár még nem teszteltem külön-külön őket, de 1000Ft feletti összegben mernék fogadni, hogy utóbbi adta emg magát. Már csak utólag visszagondolva lett gyanús, hogy kb. 3-4 hete, egszer már borult össze szerencsétlen, akkor annyival lerendeztem magamban, hogy a VIstásítás nyírta ki, de már nem vagyok benne biztos. :rolleyes:
    Konklúziót azt hiszem levontam, Maxtor winyókat én egy ideig kerülni fogom. Nem szerete általánosítani, de 2 éven belül ez a 5-ik a közvetlen környezetemben ami kifeküdt. Van egy gépem, ami eladásra vár, a túlélőt abba beleteszem, az abban található 80-as Samsungot pedig befogom saját használatra, és ezzel együtt egyelőre felhagyok mind a RAID használatával, mind annak a lehetőségével, hogy belátható időn belül A64-re váltok. :(

Konfiguráció:
Rackben:
Quantum 20Gb (5 és fél éves, hibás szektort hírből sem ismer :cool: ), jelenleg ez ad otthon a Linuxnak.

RAID-kártyán:
Maxtor 60Gb 
Maxtor 60Gb

Csatolt fájl:

Szerkesztette: AViD 2005. 09. 16. 17:12 -kor

#367 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 21:50

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:00

Nem volt rossz ötlet a HUTIL, de ettől még lehet baja a vinyónak. Windows XP alatt azthiszem nem default az automatikus lejátszás a HDD meghajtókra. Főleg az indításnál nem hinném, hogy ez befolyásol. Mondanám, hogy próbáld ki egy harmadik gépben, de én ilyen vinyót már eleve nem vinnék gép közelébe. Legjobb lenne kipróbáltatni a bolt szervizében, vágja gallyra az ő cuccaikat inkább.

Szia!

Arra gondoltam, hogy utolsó esélyként leformázom a winchestert, ha lehet, akkor először csak a C-jét.
Azért nem akarok rögtön a szervízbe rohanni, mert van a vinyón egy-két bizalmas infó, amit jobb lenne, ha nem látna más.
A gondoom viszont az, hogy nem tudom, a HUTIL-lal lehetsége-e csupán a C-t leformázni (talán ezt jelentheti az ERASE menüpont 3. eleme).Azért szeretném ezzel kezdeni, mert ha sikerülne, felraknám erre a windows-t, az NTFS partíciók fontos adatait biztonságba helyezném, utána pedig vírsukeresés, ilyesmi, vagy lehet ezt rögtön ki is hagynám és csak formáznám az egészet.
Mivel tudnám leformázni csak a C-t?A HUTIL jó lehet erre?

#368 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 21:55

Idézet: dave85 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 22:50

Szia!

Arra gondoltam, hogy utolsó esélyként leformázom a winchestert, ha lehet, akkor először csak a C-jét.
Azért nem akarok rögtön a szervízbe rohanni, mert van a vinyón egy-két bizalmas infó, amit jobb lenne, ha nem látna más.
A gondoom viszont az, hogy nem tudom, a HUTIL-lal lehetsége-e csupán a C-t leformázni (talán ezt jelentheti az ERASE menüpont 3. eleme).Azért szeretném ezzel kezdeni, mert ha sikerülne, felraknám erre a windows-t, az NTFS partíciók fontos adatait biztonságba helyezném, utána pedig vírsukeresés, ilyesmi, vagy lehet ezt rögtön ki is hagynám és csak formáznám az egészet.
Mivel tudnám leformázni csak a C-t?A HUTIL jó lehet erre?

Én tuti lementenék róla mindent és utána legyalulnám valamivel. Pl. linux alatt: dd if=/dev/zero of=/dev/hdX bs=1k, ahol X a gyalulandó lemezegység, amit a boot logból lehet megtudni. Ehhez még linux sem kell, elég két boot floppy, igaz kicsit lassú lesz dma nélkül, de legalább hatásos. Nem hiszem, hogy bárkinek kellene az adatod (főleg letörölve), hacsak nem államtitkok vannak rajta. De ha nagyon akarják ötször felülírt vinyóról is le tudják menteni.

#369 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 22:36

OK, de hogyan "csináljam meg" azt a 2 boot floppyt? :)
Sima Windows által készített boot disc nem formázza le (10Gb, FAT 32)...

Egyébként nem úgy értettem, hogy a szervizelők minden kezükbe kerülő vinyót végigpásztáznak, hátha van valami értékes rajta, csak annyi, hogy ha esetleg meglátnak valami szem előtt lévőt, akkor az lehet, hogy "tetszene nekik", azt pedig nem szeretném.Ennyi...

#370 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 08:05

Idézet: dave85 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 23:36

OK, de hogyan "csináljam meg" azt a 2 boot floppyt? :)
Sima Windows által készített boot disc nem formázza le (10Gb, FAT 32)...

Egyébként nem úgy értettem, hogy a szervizelők minden kezükbe kerülő vinyót végigpásztáznak, hátha van valami értékes rajta, csak annyi, hogy ha esetleg meglátnak valami szem előtt lévőt, akkor az lehet, hogy "tetszene nekik", azt pedig nem szeretném.Ennyi...

Valahol fent van ftp.debian.org-on vagy le kell tölteni egy komplett debian iso-t és abban. Szívesen feltöltöm valahova ha szükséged van rá. Be kell vele bootolni és parancssorban bűvészkedni. Azt azért elmondom, hogy könnyen legyakhatod vele a fővinyódat is ha nem figyelsz, mert nem kérdez vissza. Ha kell szólj és feltöltöm valahova.

Szerkesztette: Freddy001 2005. 09. 17. 08:05 -kor

#371 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 10:09

Önmagamnak válaszolva :) :
SZétkaptam a RAID-tömbböt, és ha nagyobb összegben fogadok, már új winyót is vehettem volna, természetesen az újabbik ment tönkre. Badblocksról badblocks-ra lesz rajt egyre több hibás szektor.

R.I.P.:
MAxtor 60GB
Élt: (Nálam) másfél hónapot, kb. 10-szer volt bekacsolva, mivel mostanában inkább Linuxot használok.

#372 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 11:36

Nem volt kedvem végigolvasni az előzményket , ezért megkérdem tőletek hátha tudtok valami okosságot a bajomra. Arról lenne szó, hogy kaptam egy 80G-s maxtor vinyót ,mert nem tudtak vele mit kezdeni. A winchester formázásnál rendre 86% nál megáll hibás szektorokat ir ki aztán kiirja hogy a formázást nem lehet befejezni. Kérdésem lenne hogy teljesen meghalt ? vagy van megoldás az esetleges újbóli működésre , ha nem is a teljes lemezterülettel ?? Nagyon fontos volna hogy segitsetek ! (nem eladó, és nem kell adatmentés  sem :) )

#373 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 11:58

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 12:36

Nem volt kedvem végigolvasni az előzményket , ezért megkérdem tőletek hátha tudtok valami okosságot a bajomra. Arról lenne szó, hogy kaptam egy 80G-s maxtor vinyót ,mert nem tudtak vele mit kezdeni. A winchester formázásnál rendre 86% nál megáll hibás szektorokat ir ki aztán kiirja hogy a formázást nem lehet befejezni. Kérdésem lenne hogy teljesen meghalt ? vagy van megoldás az esetleges újbóli működésre , ha nem is a teljes lemezterülettel ?? Nagyon fontos volna hogy segitsetek ! (nem eladó, és nem kell adatmentés  sem :) )

Régebben volt nekem egy WD winchesterem, amit leállítás után rögtön kikaptam, és mive rack-be nem volt belecsavarozva, a parkettán ladolt. (Lemezek persze még forogtak). Lett rajt kb. 500kb hibás szektor.
Ráküldtem egy mélyformázást (Diagnosztikai progiban ilyen néven szerepelt), és utána jó lett, igaz 5.90Gb helyett csak 5.89GB maradt belőle :D
Viszont olyan winyónál, aol folyamatosan keletkeznek hibás szektorok, ez semmit sem ér.

#374 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 12:02

Kuld ra a maxtor diagnosztikai programjat, hatha helyre tudja rakni a vinyot.

#375 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 12:03

Idézet: AViD - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 12:58

Régebben volt nekem egy WD winchesterem, amit leállítás után rögtön kikaptam, és mive rack-be nem volt belecsavarozva, a parkettán ladolt. (Lemezek persze még forogtak). Lett rajt kb. 500kb hibás szektor.
Ráküldtem egy mélyformázást (Diagnosztikai progiban ilyen néven szerepelt), és utána jó lett, igaz 5.90Gb helyett csak 5.89GB maradt belőle :D
Viszont olyan winyónál, aol folyamatosan keletkeznek hibás szektorok, ez semmit sem ér.

Milyen progival lehetne ilyen " mélyformázást csinálni ? " illetve még egy hülkye kérdésem lenne, előtte Xp volt rajta NTFS el amivel nem volt gond, a probléma csak akkor jött elő mikor FAT ra akrtam formázni, tudtok olyan progit, amivel dos alatt lehetne NTFS re formázni ?

#376 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 12:04

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 13:02

Kuld ra a maxtor diagnosztikai programjat, hatha helyre tudja rakni a vinyot.

Bocsi most néztem csak nem is maxtor hanem Seagate  :rolleyes:

#377 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 15:02

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 13:03

Milyen progival lehetne ilyen " mélyformázást csinálni ? " illetve még egy hülkye kérdésem lenne, előtte Xp volt rajta NTFS el amivel nem volt gond, a probléma csak akkor jött elő mikor FAT ra akrtam formázni, tudtok olyan progit, amivel dos alatt lehetne NTFS re formázni ?

DOS alól nem valószínű, hogy tudsz NTFS-s formázni. Miért nem jó a Windows XP telepítő CD? Abban úgy formázol, ahogy akarsz.

Seagate-hez való szoftverek. Biztosan van köztük olyan, ami segíthet.

#378 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 15:56

Idézet: Taranis - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 16:02

DOS alól nem valószínű, hogy tudsz NTFS-s formázni. Miért nem jó a Windows XP telepítő CD? Abban úgy formázol, ahogy akarsz.

Seagate-hez való szoftverek. Biztosan van köztük olyan, ami segíthet.

Az az igazság , hogy egy olyan lapban tesztelem a vinyót, ami bár új , de a biosában nincs cd-rom boot :s csak inditólemezzel tudom elérni a cd-t onnan meg nem tudom elinditani az xp setupot  :(

#379 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 09:11

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 16:56

Az az igazság , hogy egy olyan lapban tesztelem a vinyót, ami bár új , de a biosában nincs cd-rom boot :s csak inditólemezzel tudom elérni a cd-t onnan meg nem tudom elinditani az xp setupot  :(

LaCy.hu XP-s oldal ahonnan az infó származik.

El tudod indítani a setupot. Bootfloppy-val bebootolsz (dos/win9x) és a WinXP telepítőCD-n az i386/winnt.exe-t indítod el.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#380 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 09:20

Keveritek a fogalmakat. XP Setup formázásának semmi köze a mélyformázáshoz, ráadásul az még a hibákat sem jelzi ki menet közben.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.